Προς το περιεχόμενο

Αξίζει να γίνεις επαγγελματιας drummer;


vagelism

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Πολλοι μαθητες αλλα και γονεις..καποια στιγμη μου κανουν αυτην την ερωτηση

Αξιζει να γινει ο γιος μου η κορη μου επαγγελματιας drummer?

Σκεφτηκα λοιπον να θιξω αυτο το θεμα σαν βοηθεια προς ολους τους φιλους που σκεφτονται τα τυμπανα καποια στιγμη επαγγελματικα.

Kαταρχην..να αναλυσουμε τι εννουμε επαγγελματιας στην Ελλαδα.

Επαγγελματιας drummer ειναι για μενα καποιος ο οποιος πραγματικα οριζει το οργανο του..σε ολα τα στυλ που μπορουν να του ζητηθουν..και οπως ξερουμε στην Ελλαδα ..ειναι πολλα.

Αξιζει αραγε τον κοπο καποιος να επενδυσει 200.000 ωρες απο το χρονο του για να γινει επαγγελματιας μουσικος στην Αθηνα.{Περιπου τοσο εχουν υπολογισει οτι χρειαζετε για να γινει καποιος επαγγελματιας}.

Η απαντηση που δινω στους γονεις , στους μαθητες..αλλα και σε εσας..και που φυσικα ειμαι ανοιχτος και στις αποψεις σας..ειναι ΟΧΙ.

Κατα τη γνωμη μου..το επαγγελμα εχει πεθανει και ειναι εξαιρετικα δυσκολο καποιος να επιβιωσει πλεον μονο απο τα τυμπανα.

Πολλοι επαγγελματιες συναδερφοι που εχουν χρονια στη νυχτα και στο παλκο..βλεπουν το τηλεφωνο τους να μην χτυπαει πλεον..η να χανουν τις δουλειες τους απο 20 χρονους drummer που δεν εχουν προβλημα να ξενυχτισουν για το 1/3 του μισθου.

τι γινετε λοιπον τωρα.?

 

Η αποψη μου ειναι οτι το επαγγελμα εχει πεθανει-η εχει πεσει σε ληθαργο..οχι τα drums.

Αυτα οχι μονο ζουν..αλλα και αυξανονται ,γινονται ακομα πιο ενδιαφερον..τα βιβλια πλεον περνανε τον Ατλαντικο για πλακα,συναυλιες, σεμιναρια,drummer μας επισκεφτονται , youtube..myspace..ολα ειναι στην υπηρεσια του drummer για να γινει καλυτερος.[/b]θεωρω λοιπον πλεον  οτι μελεταμε και γινομαστε καλυτεροι για εμας και μονο για εμας. Χωρις να περιμενουμε τιποτα....μονο ομορφες προβες με ουσιωδη group

και ευχομενοι ομορφες συναυλιες..{αν και αυτο καποια στιγμη βλεπω να πληρωνουμε για να παιξουμε..οχι να μασ πληρωνουν, οπως συμβαινει στην Αμερικη.}

Αυτο που επισης θα ηθελα να σας πω ειναι..οταν βγαινεις στο χωρο και περιμενεις να παρεις 200 ευρω τη  βραδια παιζοντας τυμπανα περιμενοντας να κανεις αποσβεση των εξοδων σου...και καποιος σου δωσει 5..οπως μου εκανε καποια φορα ενα εργοδοτης μιας και παιζαμε με ποσοστα..Αυτο θα σε χαλασει σωστα??

Αν δεν περιμενεις τιποτα..και καποιος σου δωσει 5 ευρω ομως??

Με εκτιμηση σε ολους τους φιλους

και ελπιζοντας σε μια πολιτισμενη συζητηση

Βαγγελης Μουλακακης

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 151
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

την ιδια συζητηση ειχαμε με εναν επαγγελματια drummer χθες ο οποιος συνεργαζεται χρονια με μεγαλα ονοματα....εγω δεν σκεφτομαι να γινω επαγγελματιας γιατι ενω επαιζα τρια οργανα λογω συνθηκων τα παρατησα κ τωρα ειναι αργα.....ειμαι 27 χρονων δυστυχως αν κ πολυ θα ηθελα να ασχοληθω επαγγελματικα δεν προλαβαινω......οι κουβεντες αυτου του ανθρωπου λοιπον ηταν οτι το επαγγελμα ειδικα για οσουσ θελουν να ασχοληθουν με μαγαζια συναυλιες κτλ πεθαινει......"πριν χρονια λεγαμε αμαν να ερθει η μεγαλη παρασκευη να παρουμε ρεπο κ τωρα παιζουμε 2 μερες την εβδομαδα με το ζορι κ αυτο για λιγους μηνες οχι ολο το χρονο!!" αυτες ηταν οι κουβεντες του....σαν συμβουλη εδωσε στον αδερφο μου,αυτος ο τυχερος ειναι μονο 20, να δει την drums σαν αγαπη σαν κ....α να εχει στο μυαλο του ενα σιγουρο επαγγελμα κ αυτο σαν δευτερευον κκ μακαρι ολα να του πανε καλα ειπε κ να τον ξεπερασει κ να τον παει αυτοσ μετα στουσ δικους του δασκαλους που θεωρει κορυφαιους......δυσκολα τα πραγματα παιδια κ οπως καταντησαμε την ελλαδα θα ειναι ακομα δυσκολοτερα ειδικα για επαγγελματα τεχνησ κ ψυχαγωγιας σιγουρα....μιλω με την μικρη μου πειρα ειχα παιξει παλιοτερα κιθαρα σε ορχηστρα κ εργαστηκα ως dj χρονια κ βλεπω πως τα πραγματα εχουν παρει την κατιουσα......μαζι κ εγω που τα παρατησα κ τωρα ειναι αργα να ξεκινησω παλι εχασα καθε επαφη

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

    Το θεμα φιλε ειναι οτι ενας πιτσιρικας που Θελει πραγματικα να γινει ντραμμερ - ή οποιο οργανο - θα γινει,ασχετα τι του λεει ο μπαμπας του.... Αν παλι δε θελει,ΔΕΝ προκειται να γινει και δεν πα να ονειρευται ο μπαμπας.... Οποτε το επαγγελμα του μουσικου (του αληθινου μουσικου) δεν το επιλεγει κανεις τεχνοκρατικα,αλλα το κανει γιατι πολυ απλα δεν μπορει να κανει αλλιως! ΘΑ ΣΚΑΣΕΙ αν δεν γινει ντραμμερ! ;D

 

 

    Αν παλι καποιος που δεν εχει αυτη την καψα (ταλεντο,κλιση,μουρλα, πες το οπως θες )  προσπαθησει να γινει επαγγελματιας μουσικος μονο για να εχει εισοδημα, δεν τιθεται θεμα αν αξιζει να προσπαθησει μιας και απλουστατα δεν θα τα καταφερει! Το απαιτουμενο επιπεδο ειναι πολυ υψηλο και πολυσυνθετο.... ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ χωρις την καψα να μελετησει σκληρα 10 - 15 χρονια (το νουμερο παντως που ανεφερες ειναι εξωφρενικο! κανε τη διαιρεση ;)) που χρειαζονται και να αφοσιωθει αποκλειστικα σε αυτο να καταφερει να το φτασει.  Υπαρχουν βεβαια και καποιοι ελαχιστοι που το βλεπουν ετσι και τα καταφερνουν,αλλα μολονοτι τεχνικα ειναι καλοι το παιξιμο τους τελικα ειναι αχρωμο και κρυο.... Καθαρα υπηρεσιακο!

    Αυτοι οι τυποι ανθισαν κυριως τις προηγουμενες δεκαετιες που οι δουλειες ηταν πολλες και οι μουσικοι δεν προλαβαιναν να κανουν μεροκαματα (α ρε 80s! ::)),αλλα σημερα η νοοτροπια "θα γινω μουσικος για να κονομαω" δεν παιζει.... Οι δουλειες ειναι λιγες και επαρκουν μονο για αυτους που θα το καναν ανεξαρτητως χρηματος.Γιατι πολυ απλα  ξεχωριζουν σαν μουσικοι. Ειναι αλλιως το παιξιμο τους.... Αμα δεν αγαπας πραγματικα τη μουσικη και το οργανο σου δεν προκειται να το καταφερεις αυτο.

    Οποτε το συμπερασμα ειναι οτι αξιζει μονο γι αυτους που "το΄χουν". Αυτοι βεβαια θα το κανουν οπως και να΄χει....

 

.... Λεει ελα ντε και το ντε ερχεται

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

καλα τα λες απλα να προσθεσω πως σε ηλικα 8 χρονων ρωτουσαν οι δασκαλοι μουσικησ τους γονεισ μου αν εχουμε μουσικη παραδωση στην οικογενεια η αν καποιοι παιζουν οργανα απο το ταλεντο κ την μουρλια που εβλεπαν σε εμενα....οικονομικοι λογοι ομως κα8οτι φτωχη οικογενεια κ μυαλα γονιων για το μελλον μου με απομακρυναν απο την μουσικη σε ηλικια 19 χρονων.....προσπαθησα να συνεχισω αλλα δεν γινοταν.....τωρα σε ηλικια 27 ετων πιστευω ειναι πολυ αργα το εχασα το τραινο για να κανω κατι καλο....η κ....α παραμενει αλλα παιζει ρολο κ η ηλικια

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φιλε Santso..

εχεις απολυτο δικιο με αυτο που λες.

Καποιοι μαθητες..απλα θα γινουν επαγγελματιες..θελουν δεν θελουν- και εχω ευτυχισει να δω μαθητες μου να μπαινουν σιγα σιγα στο χωρο.

Το ποστ μου ηταν καθαρα πληροφοριακο και εχει να κανει με το γεγονος ενος νεου drummer..Που του αρεσουν τα drums..και που σκεφτεται να το κανει επαγγελμα..ανεξαρτητος επιπεδου και ταλεντου, μεσα απο τα ματια ενος drummer...που μελετησε..μπηκε και την εκανε με ελαφρα.!!

Σε ευχαριστω για την συνεισφορα σου .

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

αμα βλέπεις το οργανο ως μελλοντικο επάγγελμα απ τα 10 και βαζεις τον μπαμπα σου (η ο μπαμπας απο μονος του) να ρωτήσει για να παρει το οκ απο εναν δασκαλο προκειμενου να προχωρησει να δωσει άδεια στον γιο του για να μάθει το οποιοδήποτε οργανο ειναι μουσική κατάντια για μένα.

 

δηλαδι τι?  αμα βγαζουμε φραγκα να μάθουμε, και αν οχι να μην μάθουμε?

 

τα εχουμε ξαναπει εδω καποιες φορές και ειναι πολλές οι διαφορετικές αποψεις επι του θέματος.....αλλά δεν ειναι κριμα να μαθαινει καποιος ενα οργανο για να παιζει οτι του ζητηθει και οχι αυτο που πραγματικά του αρεσει?

HOME www.noiz.gr/index.php?action=media;sa=album;in=103

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δικά μου άποψη

Αν π.χ. κάποιος θέλει να γίνει επαγγελματίας αυτόματα δεν μπορεί να γράψει να δημιουργήσει και να κάνει τελος πάντων κάτι δικό του. έχω κολλιτούς οι οποίοι έχουν μπεί σε συμφωνικές ενώ έπαιζαν βιολί αλλά και άτομα που παίζανε κιθάρα το πήραν σαν επάγγελμα. πλέον δεν παίζουν για την κάυλα τους αλλά για να ζήσουνε. Ενώ ξέρω έναν τύπο που δεν έχει πάρει πτυχεία διπλώματα και της παναγιάς τα μάτια ζει στα εξάρχεια σε μια γκαρσονιέρα μαζί με όλο το σιγκρότημα και κόβουν κόλους γιατι πολύ απλά το κάνουν όχι γιατί είχαν σκοπό να γινουν μουσικοί αλλά γιατί τους αρέσει.

Με λίγα λόγια πιστεύω ότι πρέπει να χωρίσουμε το ότι άλλο επαγγελματίας με τη σκληρή ένοια και άλλο συνθέτης ο οποίος μπορεί να ζει απο αυτό αλλά ποτέ δεν θα πάει να παίξει ότι να'ναι αλλά επιλεκτικά αυτά που του αρέσουν... πράγμα πραγματικά σπάνιο αλλά... αυτοί δημιουργουν

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

...

δηλαδι τι?  αμα βγαζουμε φραγκα να μάθουμε, και αν οχι να μην μάθουμε?

...

 

Ή αφιερώνεις τη ζωή σου (δλδ το κάνεις ΚΑΙ επάγγελμα) ή παίζεις για συγγενείς και φίλους.

 

Daytime job και μουσικός, μόνο στα παραμύθια.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderator

...

Αξιζει αραγε τον κοπο καποιος να επενδυσει 200.000 ωρες απο το χρονο του για να γινει επαγγελματιας μουσικος στην Αθηνα.{Περιπου τοσο εχουν υπολογισει οτι χρειαζετε για να γινει καποιος επαγγελματιας}.

...

 

200.000 ώρες, αν υποθέσουμε ότι ασχολείσαι 8 ώρες την ημέρα, 5 μέρες τη βδομάδα βγαίνει λίγο πάνω από 96 χρόνια.

Αν λοιπόν ξεκινήσεις μαθήματα από την ηλικία των 4 ετών θα πιάσεις τελικά δουλειά στα 101. Πράγμα που σημαίνει ότι θα πάρεις σύνταξη περίπου στα 137. Τυχαίο? Δεν νομίζω.

 

(Πες αλήθεια, οικονομολόγος το έχει υπολογίσει αυτό το 200.000  ;D ?)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  Πω...πω Βαγγέλη!...Εγώ... με τον ρυθμό... που πάω...θα ήθελα... άλλα... 359 χρόνια... για να πώ ... οτι αποδίδω... σε επίπεδα... επαγγελματία!

ΜΕΤΡΟΝ ΑΡΙΣΤΟΝ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου