Προς το περιεχόμενο

Τα τυμπανα παραγουν νοτες ?


mr_davidoff

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντήσεις 27
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

  Θα σε ρωτήσω κάτι ... Λέμε όλοι οτι κουρδίζουμε εδώ σε διάστημα τρίτης,εκεί πέμπτης κ.ο.κ.Πώς καθορίζεται αυτό με ακρίβεια χωρίς να ξέρεις τί νότα παράγει το 12άρι και τί το 16άρι?Με το αυτί στο περίπου?Και πόσοι διαθέτουν βιονικό αυτί να πετύχουν με ακρίβεια την τονική απόσταση καθαρής πέμπτης?

ΜΕΤΡΟΝ ΑΡΙΣΤΟΝ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Melodic, ξέρω ότι δεν ρώτησες εμένα αλλά μια και το θέμα έχει ξανασυζητηθει, ας (ξανα)παραθέσω τη γνώμη μου:

 

Το ντιμπέιτ σχετικά με το αν τα τύμπανα του σετ μπορούν ή πρέπει να κουρδίζονται σε συγκεκριμένες νότες είναι σχεδόν τόσο παλιό όσο και το ίδιο το όργανο.

Άποψή μου είναι ότι μπορούν (όμως είναι πολύ δύσκολο – ειδικά όταν υπάρχουν δύο δέρματα), αλλά δεν είναι απαραίτητο. Οι παράμετροι που παίζουν ρόλο είναι πάρα πολλές, και είναι πιθανό όταν πιάσεις τη νότα που θέλεις, το τύμπανο να ακούγεται χάλια, απλά γιατί είσαι εκτός του εύρους του. Επίσης, τα τύμπανα είναι κατά βάση ρυθμικό και όχι μελωδικό όργανο, και ο τόνος τους στα περισσότερα σύγχρονα είδη μουσικής δεν παίζει ρόλο, ενώ ο ήχος τους (χροιά) είναι πολύ σημαντικός. Δεν λέω ότι δεν αξίζει να δοκιμάσει κανείς, αλλά μιλώντας για μένα, είναι χαμένος χρόνος. Προσωπικά επιδιώκω να έχω ένα καλό διάστημα μεταξύ των τομ (η πέμπτη είναι μια χαρά, αλλά και μικρότερα διαστήματα κάνουν), και κάθε τομ να ακούγεται καλά μόνο του και ως μέρος του σετ. Τελικά βγαίνει συγκεκριμένη νότα, αλλά είναι αυτή που υπαγορεύει το ίδιο τύμπανο.

 

Πολύ πιο εύκολο είναι να κουρδίσεις σε καθαρες νότες τομ που έχουν μόνο το επάνω δέρμα (concert toms), όπως αυτά που χρησιμοποιεί ο Bozzio, όπου καταφέρνει να έχει (σχεδόν) καθαρή χρωματική και διατονική κλίμακα.

Something Wicked This Way Comes

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

αφου τα εχει πει ΟΛΑ με αυτο

 

είναι πιθανό όταν πιάσεις τη νότα που θέλεις, το τύμπανο να ακούγεται χάλια

 

τι το κουραζεις κι αλλο? ;D

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τα τυμπανα παραγουν νοτες ?

Οποιοσδηποτε ηχος χαρακτηριζεται απο καποια συχνοτητα... Και τι ειναι η νοτες..... οεο ? Συχνοτητες....  :P

 

Οποτε δν υπαρχει κατι π να βγαζει ηχο κ αυτος ο ηχος να μην ειναι νοτα... Τωρα μπορει να μην πεφτει ακριβως στις νοτες του συστηματος των 12 ημιτονιων που ισχυει αλλα παλι δεν παυει να εχει μια συχνοτητα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έγραψα ένα κατεβατό αλλά με κάλυψαν το προηγούμενα posts.

Να περιοριστώ στο ότι το αυτί και το ίδιο το τύμπανο είναι ο καλύτερος κριτής. Αλλιώς σονάρει το κάθε τύμπανο από ένα άλλο ίδιων διαστάσεων και όλα έχουν διαφορετικό sweet spot στο κούρδισμα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου