Προς το περιεχόμενο

ΕΜG: ΑΠΟΛΥΤΩΣ αθορυβοι ή οχι;


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Θα με βοηθουσε να βγω απο το τριπακι αν ηξερε καποιος αν ειναι φυσιολογικο να βουιζουν οι EMG παραπανω απο αλλου ειδους humbuckers (οπως πχ της Epiphone μου) ή αν υποτιθεται οτι ειναι οι πιο αθορυβοι, γιατι το να λεμε οτι ειναι φυσιολογικο να βουιζουν λιγο δε λεει τιποτα αφου δε μπορουμε να προσδιορισουμε ποσο ειναι αυτο το λιγο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 46
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Προσωπικα δεν ειχα ποτε θεμα με τους Emg οταν ειχα σε μια κιθαρα μου.Ηταν απολυτα αθορυβος(emg81tw).Αλλα μπλεκουν πολλες παραμετροι...κατα ποσο ειναι καλα τα ηλεκτρικα της κιθαρας σου?O μαγνητης ειναι σιγουρα καλα τοποθετημενος?Εχει καλο sheilding στην κιθαρα σου?Ο ενισχυτης ειναι αξιοπιστος?Μα καλα με το gain ειναι

κολημμενο στο 10?Ποσο δυνατα παιζεις?

Γενικα απο συζητησεις που εχω κανει με ατομα μεγαλυτερης ποιρας απο μενα στη μουσικη και στο gear,αυτο που εμαθα ειναι οτι δεν υπαρχουν noisless μαγνητες αλλα lessnoiz μαγνητες.Οτι και να κανεις αν εχεις ενα θηριο λαμπατη κεφαλη με tonsofgain και παιζεις

σε εντασεις προβας η μεγαλυτερες,παντα κατι θα ακουγεταΙ.Ειναι απολυτα φυσικο.

Δοκιμασε στις ιδιες ρυθμισεις που παιζεις να βαλεις μια στρατοκαστερ(απο καποιο γνωστο φιλο κτλ) και θα καταλαβεις τι ειναι θορυβος στην κιθαρα.  ;)

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τα ηλεκτρικα της κιθαρας προφανως ειναι αυτα που συνοδευουν τους EMG μαγνητες, shielding απ´ο,τι ξερω δε χρειαζεται στην περιπτωση των EMG, ο ενισχυτης ειναι τσεκαρισμενος, χρησιμοποιηθηκε το solderless kit για την τοποθετηση τους, οποτε δε νομιζω να εγινε κατι λαθος. Γίαυτο πλεον θεωρω οτι η ερωτηση κλειδι ειναι αν οι ΕΜG θα επρεπε να ειναι less noisy σε σχεση με αλλους humbuckers...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το gain σου το παίρνεις όλο απο τον ενισχυτή σου? Χρησιμοποιείς κάποιο πετάλι?

Κάνε αυτό...Δοκίμασε να κλέισεις τελείως το volume της κιθάρας σου, κ να δεις αν συνεχίζει ο θόρυβος.

Αν με κλειστό το βόλιουμ συνεχίζεις να ακούς φασαρία, πιθανότατα είναι κάτι στο ενδιάμεσο..(κάποιο καλώδιο, κάποιο gain stage). Μπορεί ακόμα να φταίει κ το ρεύμα στο σπίτι σου. Βεβαιώσου ότι δε φταίνε άλλοι παράγοντες (που είναι πιο εύκολο να ελέγξεις) και μετά κοίτα τους μαγνήτες σου.

Δοκίμασε επίσης, στον ίδιο ενισχυτή, με τις ίδιες ρυθμίσεις και στην ίδια μπρίζα, κάποια άλλη κιθάρα (αν έχεις). (Πάντα με τα χέρια στις χορδές και με κλειστό βόλιουμ).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Με κλειστό το volume δεν ακούγεται καθολου θορυβος. Επισης, δεν αυξομειωνεται ο θορυβος οταν εχω ανοιχτο το volume ειτε ακουμπαω τις χορδες ειτε οχι (αρα δεν ειναι θεμα γειωσης).

 

(σορρυ για το πρηξιμο, αλλα θα σκασω αν δε βεβαιωθω οτι ειναι φυσιολογικο να εχω παραπανω θορυβο απ´οτι με την Epiphone μου)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

θα πω κάτι χωρίς να έχω διαβάσει τα παραπάνω....

ονομάζεται feedback και ακούγεται λιγότερο όσο πιο μακρυά είσαι από τον ενισχυτή (αν εννοείς αυτό)

 

αλλιώς αν παίζεις κοντά σε pc με ασύρματα μπλιμπλίκια, μείνει μακρυά από ποντίκι και πληκτρολόγιο lol

κάθε φορά που πατάω ένα κλικ στο ποντίκι ακούγεται κ ένα ελαφρύ distorted τσικι τσικι από τον ενισχυτή μου χααχαχαχαχαχ

Guitarist in training

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου