Προς το περιεχόμενο

Βοήθεια για ηχομόνωση χώρου για ντραμς


-christos-

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντήσεις 38
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

λοιπόν παιδιά νομίζω οτι κατέληξα στα εξής:

 

1. Θα ντύσω τοίχους-ταβάνι με πετροβάμβακα 4-5 εκ.

2. Θα σηκωθεί τοίχος και ψευδοσοφή και θα ντυθούν με φελλό.

3. Στο πάτωμα θα στρώσω φελλό, μοκέτα και εκέι που θα είναι το drumset θα βάλω    λάστιχα, παλέτα και χαλί χοντρό.

 

 

  θα καταφέρω να κόψω το 60%-80% του ήχου με αυτα; 

 

Α! ξέχασα να σας πω οτι φυσικά θα ηχομονωθούν πόρτες-παράθυρα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ο λογος για τον οποιο η κατασκευη room in a room ειναι η καλυτερη λυση, ειναι διοτι το πλωτο πατωμα εμποδιζει την διαδωση του θορυβου μεσω της δομικης κατασκευης (structure borne noise).

 

Αυτο που μπορεις να κανεις ειναι να φτιαξεις μια πλωτη πλατφορμα (και οχι πατωμα) ισα ισα να χωρανε τα drums σου και να εμποδιζεις την διαδωση του κτυπογενη θορυβου η του SBN. Το καλο με την πλωτη πλατφορμα (ας το ονομασουμε ετσι) ειναι οτι μπορεις αν πιανει το χερι σου να την σχεδιασεις με τετοιο τροπο, ωστε εαν μετακομισεις η απλα θες να την μεταφερεις καπου αλλου, να μπορεις να την λυσεις και να την ξαναδεσεις.

 

Οσον αφορα τον πετροβαμβακα. Για λογους υγειας, ειναι η χειροτερη λυση. Εαν τον αφησεις εκτεθημενο στο περιβαλλον και ποσο μαλλον σε κλειστο χωρο, υπαρχει το ενδεχομενο να σου προκαλεσει καρκινο, αναπνευστικα προβληματα και ποιος ξερει τι. Μια πιο υγειηνη προταση ειναι ο υαλοβαμβακας. Παρολα αυτα, ολα τα υλικα που ανοικουν στην κατηγορια mineral fibre matterials ειναι γενικα επικινδυνα για την υγεια.

 

Επισεις οταν θα το δουλεψεις το υλικο (πετροβαμβακας η και υαλλοβαμβακας) καλο θα ηταν να φορας ειδικα γυαλια για εργασια, καθως εαν για καποιο λογο μπει στο ματι σου καποια ειναι κατα πασα πιθανοτητα θα σε τυφλωσει.

 

Για να αποφυγεις ολα αυτα... καλο θα ειναι να φτιαξεις πανελς στα οποια θα βαλεις πετροβαμβακα, και να τα ντυσεις με ενα υφασμα το οποιο σχετικα θα αναπνεει, ετσι θα περιορισεις κατα ενα ποσοστο τις ινες που θα πετανε στον αερα και κατ'επεκταση αναπνεεις. Επισεις εαν αφησεις ενα διακενο μεταξυ τοιχου και πετροβαμβακα, αυτο το διακενο θα σου προσφερει επιπλεον ηχομονοση (διοτι λειτουργει σαν ενα high cut φιλτρο).

 

Η καλυτερη δουλεια παντως που εχεις να κανεις ειναι να βρεις καποιον ειδικο σε αυτα τα θεματα πρωτου ξοδεψεις λεφτα, μιας που υπαρχουν και αλλοι παραγοντες (οπως αυτος της υγειας) και ο ειδικος θα ειναι σε θεση να σου προσφερει τις καλυτερες δυνατες λυσεις.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ο φελλός είναι καλό υλικό για ηχομόνωση;

 

ΟΧΙ

 

θα καταφέρω να κόψω το 60%-80% του ήχου με αυτα;

 

Κοιτα, η γιαλινη σφαιρα λεει οτι θα κοψεις το 64,1235828%. βεβαια τα ταρω λενε για 66.66666%.

Μα ειναι δυνατο να περιμενεις απαντηση σε τετοι ερωτημα??? Για να υπολογιστει αυτο που ζητας χρειαζεται εξειδικευμενη αναλυτικη μελετη που θα βασιζεται στις διαστασεις του χωρου στα υλικα που θα χρησιμοποιηθουν και γενικα σε ολες τις λεπτομερειες του ΠΩΣ και ΤΙ τις οποιες ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ

 

Θα το κανεις μονος σου ? Καλο κουραγιο! Οταν τελειωσεις πες μας ποσο σου κοστισε τελικα και τι αποτελεσμα εχει.

Ευχαριστως ναι, αλλα....ΟΧΙ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

δηλαδή, για να καταλάβω, αν υπήρχε η περίπτωση το drumset να είναι στον αέρα και να μην πατάει κάτω (λέμε τώρα) τι θα χρειαζότανε να κάνω για ηχομόνωση;      δηλαδη ας υποθέσουμε οτι το drumset δεν μεταφέρει τις δονήσεις στο πάτωμα, ειναι πιο εύκολη η ηχομόνωση; παιδια συγνώμη για το πρήξιμο αλλά προσπαθώ να καταλάβω για να μην δώσω τσάμπα χρήμα.  ολη η υπόθεση είναι να μην μεταφέρονται οι δονήσεις στο πάτωμα;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τσαμπα χρημα θα δωσεις αν κανεις πατεντες και λυσεις που θα σου προτεινουν μεσω φορουμ. Απευθυνσου σε καποιον επαγγελματια (οχι μαντρά υλικών, ουτε γατόνι μάστορα, ουτε το μπαμπη το ξερολα που με αυγοθηκη και μαγικο ζωμο το εκανε). 

 

Στο ειπα 10 φορες κ δε λες να το καταλαβεις, οτι με λιγα χρηματα και πατεντες ΣΟΒΑΡΗ ΗΧΟΜΟΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΥΜΠΑΝΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ.

 

Ευχαριστως ναι, αλλα....ΟΧΙ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

καλησπερα.αυτο που σκεφτομαι να κανω εγω ειναι το εξης:θα βαλω λαστιχο σκληρο 2-3ποντων ισως και παραπανω θα παρω ξυλινα δοκαρια 5 ποντους στο και αλλο τοσο πλατος ετσι θα δημιουργηθουν φωλιες 1,20χ60 και μεσα εκει θα βαλω πετροβαμβακα 100 η 150 κιλων.επειτα απο πανω θα σκεπασω με κοντρα πλακε θαλασσης η ταβλες και απο πανω χοντρη μοκετα.πιστευω οτι ετσι θα ειμαι πολυ λιγο τερο ενχλητικος στο επανω σπιτι που μενουν οι δικοι μου

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου