Προς το περιεχόμενο

Groove&feeling ηχογραφώντας midi drums


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καταρχάς είμαι κιθαρίστας.Δεν έχω ακουμπήσει drums στη ζωή μου(μεγάλη πίκρα αυτή  :'(...).Παρόλα αυτά τα κομμάτια μου έχουν drums.Μέχρι τώρα αυτό που έκανα ήταν να τα γράφω κανονικά σε παρτιοτούρα, να τα κάνω export σε midi και να τα παίζει κάποιο plug-in(πχ BFD, Addictive drums κλπ).Το θέμα είναι ότι έτσι το αποτέλεσμα είναι ψυχρό, χωρίς groove και δυναμικές.

Έχω καταλήξει σε δύο επιλογές για τη λύση αυτού του προβλήματος

a)midi drum pad

http://www.thomann.de/gr/alesis_performance_pad.htm

 

b)edrums

http://www.thomann.de/gr/roland_td_4k2v_drum_compact_set.htm

 

Το καθένα όμως έχει τα καλά του και τα στραβά του.

Ας πούμε το midi pad είναι μικρό, φτηνό και εύκολο στη χρήση(θεωρητικά, δεν είχα ποτέ μου) αλλά είναι λίγο ξενέρα και έχω κάποιες αμφιβολίες για το πόσο velocity sensitive είναι κάτι που είναι πολύ σημαντικό.

Τα edrums είναι ακριβά και δεν ξέρω drums αλλά πέρνοντάς τα λογικά θα μάθω(κάτι που έχει επιπρόσθετο κόπο+χρήμα αλλά είναι και ένα όνειρο που θα γίνει πραγματικότητα)

Εσείς πώς κάνετε τα midi drums να ακούγονται όσο πιο κοντά γίνεται στο real thing?

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 4 μήνες αργότερα...

Bump! ;D (Το θέμα είχε πάει άπατο...1 :'(απάντηση είχα πάρει...)

Είμαι έτοιμος στο τέλος αυτού του μήνα να παραγγείλω τα roland_td4k2

 

http://www.thomann.de/gr/roland_td4k2_vdrum_compact_set.htm

Το μόνο που με ενοχλεί είναι ότι εγώ στην ουσία θέλω να τα χρησιμοποιώ ως triggers.Έτσι δυστυχώς θα πληρώσω τους ήχους του module που μπορεί και να μην χρησιμοποιήσω ποτέ.

Αλλά τι άλλη επιλογή έχω?

Δεν βγάζει και αυτή η roland καμιά version του μόνο με ένα trigger I/O...

P.S. Δεν είμαι και τόσο άπειρος πλέον.Χθες σχεδόν κατάφερα να κάνω roll σε μία κατσαρόλα!

(Βέβαια είχε τρελό rebound.Μάλλον τα κανονικά drums δεν είναι έτσι...).'Ετσι προσανατολίζομαι προς e-drums.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderator
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φιλόσοφε δέν θα τα χρησιμοποιήσεις σάν triggers μόνον. Αυτό θα ίσχυε άν είχες ΗΔΗ εγκέφαλο. Χρειάζεσαι το midi out του εγκεφάλου για να επικοινωνήσεις με οποιοδήποτε software. Άρα δέν πληρώνεις τσάμπα τον εγκέφαλο, χωρίς αυτόν δεν γίνεται αυτό που λές πως θέλεις να κάνεις.

Άλλη προσέγγιση στο ζήτημα, που την χρησιμοποιώ αρκετά στα δικά μου demos είναι να χρησιμοποιήσεις το EZ drummer, το οποίο έχει έτοιμα grooves που δέν είναι quantised, αλλά γκρουβάρουν και έχουν πολύ καλές δυναμικές. Μερικές φορές βέβαια χρειάζεται να αλλάζεις elements, π.χ να προσθέτεις-αφαιρείς-αλλάζεις θέση σε μια κάσα ή ένα crash, προκειμένου να φτιάξεις το πάτερν στα μέτρα σου αλλά το groove παραμένει.

Άν γράφεις μουσική που τα τύμπανα λειτουργούν σαν μελωδικό οργανο, ( παίζουν θέματα συνεχώς) αυτή η προσέγγιση ΔΕΝ κάνει για σένα. Λειτουργεί μια χαρά όμως άν γράφεις κάτι νορμάλ, που έχει ας πούμε contemporary δομή, με intro - verse -chorus - bridge. Εκεί σου κάνει μια χαρά.

Δοκίμασε να βρείς κάποιον κάτοχο το συγκεκριμένου sofware για να το ακούσεις, και κυρίως για να δείς στον midi editor  του DAW σου το groove των paterns που διαθέτει. Ίσως είναι η επένδυση που πρέπει να κάνεις αντί για e-drums.

Τώρα για τα φτηνά σετάκια που πρότεινε ο LK, έχω τις αντιρρήσεις μου. Πέρασα απο ένα φτηνό σετ e-drums πρίν πάω στα Roland, και το άτιμο έχανε χτυπήματα στο hi-hat. Όχι να γκρουβάρεις δέν μπορούσες, αλλά ούτε να παίξεις ένα τέμπο με 16α σε ταχύτητα 100bpm.

Εφ όσον το θέμα σου είναι groove και feel, νομίζω πως δύσκολα θα σε εξυπηρετήσει κάτι σαν την πρόταση του LK. Λείπει η αίσθηση του σέτ, και με την εμπειρία που έχω σαν κάτοχος των Roland, τα e-drums έχουν ήδη μια "διαφορετική", λιγότερο αληθινή αίσθηση απο τα φυσικά τύμπανα, που δυσκολεύουν το grooving. Φαντάσου πόσο πιο δύσκολο είναι να γκρουβάρεις με ένα σετάκι που δέν έχει ούτε κατα προσέγγιση την διάταξη αλλά και την φυσιολογική λειτουργία ενός φυσικού. ( Πεντάλ κάσας - hi hat). Πως να γκρουβάρεις χωρίς control στο hi-hat  ???

Εύχομαι να κάνεις την καλύτερη επιλογή για εσένα.

Άν μπορώ να βοηθήσω σε κάτι άλλο, πές μου.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

.Το θέμα είναι ότι έτσι το αποτέλεσμα είναι ψυχρό, χωρίς groove και δυναμικές.

 

 

 

γεια σου φιλε,

για να παιξεις με γκρουβ και δυναμικες ....θελει και καποια χρονακια ε ;D

εχε το υποψιν

www.autokanelis.gr

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderator

Τώρα για τα φτηνά σετάκια που πρότεινε ο LK, έχω τις αντιρρήσεις μου. Πέρασα απο ένα φτηνό σετ e-drums πρίν πάω στα Roland, και το άτιμο έχανε χτυπήματα στο hi-hat. Όχι να γκρουβάρεις δέν μπορούσες, αλλά ούτε να παίξεις ένα τέμπο με 16α σε ταχύτητα 100bpm.

Εφ όσον το θέμα σου είναι groove και feel, νομίζω πως δύσκολα θα σε εξυπηρετήσει κάτι σαν την πρόταση του LK. Λείπει η αίσθηση του σέτ, και με την εμπειρία που έχω σαν κάτοχος των Roland, τα e-drums έχουν ήδη μια "διαφορετική", λιγότερο αληθινή αίσθηση απο τα φυσικά τύμπανα, που δυσκολεύουν το grooving. Φαντάσου πόσο πιο δύσκολο είναι να γκρουβάρεις με ένα σετάκι που δέν έχει ούτε κατα προσέγγιση την διάταξη αλλά και την φυσιολογική λειτουργία ενός φυσικού. ( Πεντάλ κάσας - hi hat). Πως να γκρουβάρεις χωρίς control στο hi-hat  ???

 

Δεν διαφωνώ καθόλου. Όχι μόνο στο hi-hat , αλλά και στην μπότα θα έχει κάποια προβλήματα (που μπορεί να διορθώσει μετά, εφόσον γράφει midi) ειδικά στις διπλές διότι τα pedal είναι λιλιπούτεια. Παρ’ όλα αυτά το πρότεινα ως φθηνή λύση, και όχι ως e-drum set, διότι αυτό κατάλαβα ότι ήθελε.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις.

Θα μπορούσε η roland να ακολουθήσει το σοφό, κατά την άποψή μου, παράδειγμα της Alesis και να έβγαζε μία έκδοση τέτοια

http://www.alesis.com/usbprodrumkit

Ξέρω ότι χρειάζομαι midi out.Αυτό δεν σημαίνει ότι αυτή η δουλειά(μετατροπή των σημάτων από τα triggers σε midi) είναι εξαρτημένη από την ύπαρξη ήχων στο module.

Για παράδειγμα

http://www.thomann.de/gr/alesis_trigger_io.htm

Όσον αφορά στα samples...άστα καλύτερα.Ξέρω ότι είναι καλά(τουλάχιστον αυτά των Addictive Drums που έχω) αλλά επειδή συνήθως κινούμαι σε progressive μονοπάτια δεν παίζει τέτοια λύση.

Να μη μπορώ να αλλάξω tempo(καλά αυτό γίνεται εν μέρη) και ρυθμό μέσα στο κομμάτι δεν το αντέχω.

LK αυτά που πρότεινες τα έχω υπόψη μου αλλά έχω αποφασίσει ότι θα πάρω drums.

Greekdrums εννοείται αυτό που λες.Το παίξιμο οποιουδήποτε μουσικού οργάνου είναι μια τέχνη στην οποία πρέπει να παιδευτείς για να την κατακτήσεις.Για αυτό κιόλας προσανατολίζομαι σε midi λύσεις στις οποίες υπάρχει μεγάλο περιθώριο διόρθωσης.

Και τέλος πάντων αφού δεν μπορώ να βρω drummer να παίξει στα κομμάτια μου δεν γίνεται αλλιώς...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έχεις δίκιο όταν λές οτι πληρώνεις για τους ήχους του module που δέν προτίθεσαι  να χρησιμοποιήσεις. Δυστυχώς η Roland δέν πουλάει κάτι σαν usb controller απο ότι ξέρω. Δεν είχα υπ όψιν μου  ούτε το Alesis που ανέφερες.

Το τέμπο στο EZ drummer δέν χρειάζεται καμμία αλλαγή. Με drag & drop κατ ευθείαν στο DAW σου παίζει με την μία. Για progressive ροκ υπάρχει μια βιβλιοθήκη που λέγεται Drumkit from hell, με πολύ ωραία δείγματα για τέτοιο είδος, και με άπειρα grooves επίσης.

Συμφωνώ μαζί σου για την κατάκτηση του οργάνου. Κι εγώ μπασίστας είμαι, αλλά μου έκανε πολύ καλό να μελετήσω και λίγο τύμπανα. Απωθημένο απο την εφηβεία μάλλον  ;D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τα VSTs που αναφέρεις έχουν μια χαρά δυναμικές και είναι απειρως ευκολότερο να γράψεις με το ποντίκι παρά να μάθεις να παίζεις τόσο καλά για να γράφεις live.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου