Προς το περιεχόμενο

Επείγον... ηλεκτρικό σύστημα για ακουστική κιθάρα


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Κατ' αρχήν καλησπέρα σε όλους

Είμαι κιθαρίστας σε... απόγνωση. Αγόρασα μια Larivee L-09 (καλή επιλογή) απ' το Λιόλιο στη Θεσσαλονίκη (κακή επιλογή) η οποία είναι σκέτη ακουστική κιθάρα.

 

Σ' αυτήν ο τεχνικός τους μου προσάρμοσε ένα σύστημα EMG APA-2 πιεζοηλεκτρικό το οποίο βγήκε προβληματικό. Κάνει διακοπές και δεν μπορέσαμε να βρούμε την αιτία του κακού.

Επειδή με το θέμα ασχολήθηκα αρκετό καιρό χωρίς να βρω καμιά ανταπόκριση ή εξυπηρέτηση απ' το Λιόλιο (αν και βρίσκεται υπό εγγύηση) αποφάσισα να βάλω πάλι το χέρι στην τσέπη και να πάρω κάτι άλλο μιας και εργάζομαι 3 φορές τη βδομάδα ως μουσικός και δεν έχω στην ουσία κιθάρα.

 

Θα ήθελα από τους γνώστες του θέματος να μου προτείνουν κάτι αξιόπιστο που να προσαρμοστεί στην κιθάρα (το χρήμα δεν το λογαριάζω) ώστε να αναδείξει και να αναπαράγει τον κατά τ' άλλα υπέροχο ήχο της Larivee.

Ψάχνοντας βρήκά τις μάρκες L.R. Baggs και K&K.

 

Μ' ενδιαφέρει να αποδώσω το φυσικό ήχο της κιθάρας.

Θα εκτιμήσω κάθε σας πρόταση και ιδιαίτερα αυτών που το έχουν δοκιμάσει δηλαδή το ξέρουν στην πράξη πώς λειτουργεί.

Προτείνετέ μου επίσης αν γνωρίζετε, κάποιον αξιόπιστο τεχνικό (στην περιοχή Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Δράμα, Καβάλα, Ξάνθη) που θα μπορεί να ασχοληθεί με το θέμα γιατί είμαι... καμμένος.

Ευχαριστώ προκαταβολικά

 

Υ.Γ. Παίζω με τη στήλη Bose L-1

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν μπορείς να κατέβεις Αθήνα,ο Λογοθέτης που είναι και ο αντιπρόσωπος,μπορεί να σου τοποθετήσει το B Band με αισθητήρα και piezo, σε μια ώρα.

Πάρ'τον τηλ στο 210 6040291 και πές του ότι είναι επείγον.

 

Φοβερή κιθάρα φίλε. ;) Καλόπαιχτη

 

( αφησέ την εκτος θήκης αρκετό καιρό να παίρνει αέρα,και θ'άκούσεις 30% καλύτερο όργανο) 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Είχα το Fishman Rare Earth Blend και το βρίσκω πολύ καλό (με αναζήτηση στο νοιζ θα βρεις ηχητικά δείγματα και διάφορες συζητήσεις για αυτό).

Άλλο ακριβό σύστημα δεν έχω δοκιμάσει, οπότε δυστυχώς δεν ξέρω τι γίνεται αυτή τη στιγμή με τα ανταγωνιστικά προϊόντα.

 

Δες οπωσδήποτε αυτό το άρθρο :

 

http://www.noiz.gr/index.php?action=articles;sa=view;article=226

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν μπορείς να κατέβεις Αθήνα,ο Λογοθέτης που είναι και ο αντιπρόσωπος,μπορεί να σου τοποθετήσει το B Band με αισθητήρα και piezo, σε μια ώρα.

 

Δεν εχω καποιο σχολιο σχετικα με το B Band (δε σκαμπαζω απο συστηματα ακουστικων) αλλα συνεργατης του Λογοθετη στη Θεσσαλονικη ιεναι ο Τσελιος - εχουν τα ιδια προιοντα και κανει και αυτος service οποτε φανταζομαι αξιζει να απευθυνθεις και εκει.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Guru

γενικα τα καλυτερα διαβαζω για τα συστηματα της k&k

 

γενικα, τα πιο περιπλοκα συστηματα, με αισθητηρες και μιξη ηχου (οχι αμιγως πιεζοηλ. η μαγνητης) αποδιδουν καλυτερα τον ακουστικο ηχο της κιθαρας, ειναι ομως πιο δυσκολα και προυποθετουν πειρα/ενασχοληση. εγω ας πουμε εγκατελειψα τις προσπαθειες και παιζω στα ακουστικα live με κιθαρες χωρις ηχειο (στυλ godin).

 

τσεκαρε κι εδω για ιδεες

 

http://www.acousticguitarforum.com/forums/forumdisplay.php?f=16

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

K&K Trinity Pure Pickup + Int.Mic ή L.R.Baggs Anthem.

Και οι δύο προτάσεις μου, συμπεριλαμβάνουν εσωτερικό μικρόφωνο το οποίο κάνει τη διαφορά σε σχέση με τους απλούς σένσορες ως προς το φυσικό ήχο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αγόρασα μια Larivee L-09 (καλή επιλογή) απ' το Λιόλιο στη Θεσσαλονίκη (κακή επιλογή)

 

χωρίς να βρω καμιά ανταπόκριση ή εξυπηρέτηση απ' το Λιόλιο (αν και βρίσκεται υπό εγγύηση)

 

  Αν και βγσινω off topic λιγακι,θα το αναφερω. Θυμαμαι πριν δυο χρονια που εψαχνα για ηλεκτρακουστικη και περασα και απο κει. Με στελνουν στον 4ο(ή καπου εκει) οροφο και με αρπαζει μια....μανταμ, η οποια μολις της λεω οτι ψαχνω για κιθαρα μεχρι 2 χιλιαρικα γυαλιζει το ματι της, μου δινει μια larivee (ακριβη,δεν ξερω πιο μοντελο ηταν,πρεπει να ειχε αρχικη τιμη γυρω στο 2500) και μου λεει με κατηγορηματικο υφος "αυτη θα παρεις"στο στυλ "ασε να αποφασισω εγω,γιατι εσυ δεν ξερεις".

  Επαιξα κανα πενταλεπτο και αποφανθηκα οτι ναι, ωραια κιθαρα αλλα δεν ειναι αυτο που ψαχνω. Να σημειωσω οτι ουτε πιτσιρικας ειμαι, ουτε και κανας ασχετος (που και να μουν ::))  Τα παιρνει "γιατι δεν σ΄αρεσει?" "Γιατι δεν ειναι αυτο που ψαχνω!" "δηλαδη τι εννοεις οτι δεν ειναι αυτο που ψαχνεις?"  :o :o Απο το ολο σκηνικο ηταν ολοφανερο οτι ηθελε να με ξεπεταξει - ξεπουπουλιασει  8) - στα γρηγορα.... Στο τελος αναγκαστηκα να της πω οτι ειμαι επαγγελματιας και ξερω καλυτερα τις αναγκες μου. Εννοειται οτι αυτη ξυνισε και εγω εφυγα με ελαφρα πηδηματακια.... Και οχι μονο δεν ξαναπατησα αλλα αποτρεπω τους παντες απο το να πανε εκει!

.... Λεει ελα ντε και το ντε ερχεται

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φίλε μου σε καταλαβαίνω απόλυτα... μη νομίζεις πως σε μένα τα πράγματα ήταν καλύτερα. Όταν τους είπα πως έχει πρόβλημα η κιθάρα, στην αρχή δε με πιστέψανε. Κατέβηκα 4 φορές Θεσσαλονίκη Χ50€ η φορά στις βενζίνες με αποτέλεσμα 0. Το ξαναπλήρωσα δηλαδή και τώρα μου προτείνουν να βάλουμε άλλο και να πληρώσω ξανά. Εντελώς απαράδεκτοι!

Μακρυά από τέτοιου είδους μαγαζιά.

Θέλω όμως να τελειώνω μ' αυτό το θέμα γι αυτό και έβαλα ερώτημα στο forum που το έχω εμπιστοσύνη μιας και αποτελείται στο σύνολό του από μουσικούς που αν μη τι άλλο σε καταλαβαίνουν.

Ευχαριστώ όλους σας για τις πληροφορίες. Θα τις επεξεργαστώ και θα πράξω ανάλογα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  Παντως οσον αφορα την προενισχυση το μονο που μπορω να σου πω ειναι οτι αν βαλεις καποιο συστημα που εχει εσωτερικο μικροφωνο - π.χ. το Fishman Ellipse - και κανει blend με το σημα απο το piezo pick-up, Το αποτελεσμα ειναι μεν εντυπωσιακο αλλα το feedback καραδωκει. Δεν εχω εμπειρια με αυτα που προτειναν τα αλλα παιδια, αλλα φανταζομαι θα υπαρχει το ιδιο προβλημα.

 

  Το ιδιο και αν αν χρησιμοποιησεις π.χ. το fishman onboard aura που εχω εγω το οποιο δεν εχει εσωτερικο μικροφωνο αλλα επεξεργαζεται ψηφιακα το σημα που περνει απο το pickup και προσομοιωνει τον ηχο που θα ειχε η κιθαρα σου αν ηταν μπροστα σε μικροφωνο. Μετα το κανεις blend με τον κλασικο ηχο του pickup στο ποσοστο που θες (με χωριστο eq για το καθενα απ΄τα δυο) και βγαινει αρκετα πειστικο.Γενικως η κιθαρα συμπεριφερεται οντως λες και εχεις ενα μικροφωνο μπροστα της,ενω εχει καρφι.... αλλα οσο περισσοτερo ποσοστο aura (αυτη η προσομοιωση που λεμε) χρησιμοποιησεις και οσο μεγαλυτερες οι εντασεις τοσο μεγαλυτερος ο κινδυνος feedback. Εχει ενα notch filter, αλλα θες τουλαχιστον 3 για να εισαι ησυχος.

 

  Επισης εχει το μειονεκτημα οτι ο ηχος ψιλοχανεται στη μιξη αν παιζεις με πολλα αλλα οργανα - π.χ. λαικό παλκο με μπουζουκι πληκτρα μπασσο ντραμς κλπ.  Σ΄αυτη την περιπτωση βεβαια το γυρνας σε μεγαλυτερο ποσοστο στο pickup (μιας και ετσι κι αλλιως η ποιοτητα του ηχου σου θα "κρυβεται") και καθαριζεις....

 

    Καλη τυχη και καλα ξεμπερδεματα.Σε τι ειδους μαγαζι δουλευεις? Πως ειναι οι δουλειες για μουσικους στη Θεσσαλονικη? Μαυρα χαλια μαθαινω.... :P

.... Λεει ελα ντε και το ντε ερχεται

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου