Προς το περιεχόμενο

Deluxe Memory Man w/Tap Tempo


G.K.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Πριν αρχισω ξεκαθαριζω το εξης. Ειμαι delay junkie.

Δε με νοιαζει αν ειναι digital, analog, echo κτλ κτλ. Θα μπορουσα να δικαιολογησω την υπαρξη 3 delay στο pedalboard μου και θα ειχα χωρο και χρονο στα τραγουδια μου για ολα.  ::)

Καμια φορα το παρακανω ισως, αλλα εχω μαθει πλεον να παιζω και να ''ζω'' με αυτα... Τοσο πολυ που σπανια παιζω με ''στεγνο'' ηχο.

 

Στο θεμα μας τωρα. Μετα απο μεγαλο χρονικο διαστημα αποχης μου απο αγοραπωλησιες (δεν ειναι και η καλυτερη περιοδος να ανοιγεσαι συνεχεια) κρατησα ενα ποσο στην ακρη με σκοπο, τι αλλο ενα ακομα delay stompbox.

 

Οι απαιτησεις μου συγκεκριμενες. Οπωσδηποτε με tap tempo, οπωσδηποτε modulation και τα υπολοιπα τα βρισκουμε... Οι επιλογες απειρες...

 

Αρχισα απο το προσφατως αναδυομενο digital ''τα κανω ολα'' Strymon Timeline με τους σημαντικους χρονους αναμονης βεβαια, μεχρι το El Capistan της ιδιας εταιριας. Και τα δυο εξυμνουνται καθημερινα απο κατοχους και reviewers... Επισης το γνωστο μας πλεον Eventide Timefactor με τους τοσους καλους ηχους.

 

Εν συνεχεια σκεφτηκα να ξαναεπενδυσω στην TC. Ειχα το Nova Delay και ημουν σχετικα ευχαριστημενος. Το Nova Repeater επισης ειναι VALUE for money...

Υστερα σκεφτηκα τα all time classic Boss. DD-6, DD-7, DD-20 you name it. Με εκαναν να αναπολυσω την εποχη που ειχα ενα τετοιο μαζι με ενα Tubedreamer και ημουν SUPER ευχαριστημενος απο τους ηχους μου...

 

Τα παραπανω τα απερριψα γιατι ηθελα να κανω ενα βημα παραπανω αυτη τη φορα.

 

Καπου εκει αρχισα να σκεφτομαι τη λυση Deluxe Memory Man ολο και πιο σοβαρα. Δεν υπαρχει καποιος που να του αρεσει το delay και να μη ''σεβεται'' ενα DMM. Ειδικα ενα Big Box DMM.

 

Το 2 αποχρωσεων μπλε αδερφακι του με το tap tempo μπορει να ειναι αρκετα τσουχτερο στην τιμη αλλα προσφερει οτι μπορει να ζητησει κανεις απο ενα analog delay. Tap tempo, επιλογη subdivisions, external tap switch, expression pedal υποδοχες κτλ κτλ κτλ.

Χρονος ως 1,1 sec και βεβαια τα Holy Grail Panasonic MN3005 chips που ολο τελειωνουνε αλλα ακομα δεν εχουνε τελειωσει. :D

 

Ακομα και τωρα που καθομαι και γραφω αυτες εδω τις γραμμες δεν ξερω αν εχω κανει καλα. Παντα θα υπαρχει κατι αλλο που θα μου κινει την περιεργεια να το δοκιμασω. Περνωντας ομως τον τελευταιο χρονο με ενα μονο MXR Carbon Copy το μονο που μου ελειπε ηταν tap tempo και super modulation. Ισως το DMM να ηταν too much. Το GAS να ειναι καλα και τα αλλα θα τα δουμε. ;)

 

Μολις με το καλο μου ερθει θα ποσταρω φωτος και κλιψ γιατι προκειται για ενα πεταλι που 1ον δεν το βρισκεις παντου (ειδικα στην Αμερικη για ενα περιεργο λογο...) και επισης επειδη δεν κυκλοφορουν και τοσο πολλα review για αυτο. Οσοι ενδιαφερομενοι stay tuned.

 

Aν καταφερω και βρω κανενα Big Box DMM θα επιχειρησω σιγουρα ενα A/B Test καποια στιγμη. ;)

Στράαατα Stratούλα...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έχω γράψει όλες τις εντυπώσεις μου για αυτό (ή εν πάσει περιπτώσει αρκετές, μιας και δεν σκοτώθηκε κανείς να τις σχολιάσει όπως είχαν αρχικά ζητηθεί) στο τέλος του προηγούμενου θρεντ, σε σύγκριση με το αγαπημένο μου big box DMM και το Dlx. Mem. Boy. Σε μια πρόταση? Πολύ hi-fi και χωρίς αυτήν την κάποια "αύρα" που αναζητούμε στα BBD analog, τόσο που προσωπικά δε μου "κάθισε" καλά και δεν ένιωσα πως μου προσέφερε κάτι που δεν το παρέχουν τα ψηφιακά ντιλέι που έχω, κάτι όμως που ακόμη και τα καλύτερα ποτέ δεν καταφέρνουν όσον αφορά το big box (ή αλλιώς: αν περιμένεις τον ήχο του big box με έξτρα δυνατότητες tap tempo κλπ... δεν θα τον έχεις).

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

(ή αλλιώς: αν περιμένεις τον ήχο του big box με έξτρα δυνατότητες tap tempo κλπ... δεν θα τον έχεις).

 

Αυτα ακριβως εχω ακουσει για αυτο το πεταλι. Και επειδη το MXR ειναι αρκετα ''dark'' στον ηχο του δε νομιζω πως θα κατσει ασχημα ενα hi fi πεταλι.

 

Και παλι ομως υπαρχει λυση για τις επαναληψεις του για οποιον δεν του καθεται καλα το πολυ hi fi σε αναλογικο delay. Ενα EQ στο effects loop του ισως να κανει μεγαλη διαφορα. Μενει να το δοκιμασω στην πραξη.

Βεβαια oπως εχεις καταλαβει ΔΕΝ ξεκινησα την αναζητηση με σκοπο να παρω ενα Big Box DMM clone.  Αλλα ενα πεταλι με ωραιο ηχο, καλο Modulation και πολλες δυνατοτητες.

Στράαατα Stratούλα...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σίγουρα υπάρχουν και άλλα, και όχι μόνο ψηφιακά αλλά και αναλογικά με tap tempo αν θες κάτι τέτοιο. Δόξα τω Θεώ από ντιλέις και βρωμοπέταλα υπάρχει προσφορά στον υπερ-υπερ-υπερθετικό (έως αχρείαστο) βαθμό.

 

Τo ΕQ στο effects loop του πεταλιού είναι μια λύση, αλλά οι επαναλήψεις ακούγονται τόσο καθαρές που ίσως θελήσεις και να τις "βρωμίσεις" βάζοντας και κάποιο πχ. low gain overdrive. Ήδη όμως θα έχεις βρεθεί με ένα πετάλι που προσπαθείς να το μετατρέψεις σε κάτι που δεν είναι με έμμεσες λύσεις που θα σου καταναλώνουν έξτρα χώρο και έξτρα λεφτά. Από την άλλη αυτές είναι μόνο δικές μου επιφυλάξεις, και μόνο μέσω πειραματισμού θα καταλήξεις στον προσωπικό σου ήχο, οπότε προχώρα έτσι αν όντως το επιθυμείς...

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου