Προς το περιεχόμενο

Πεταλακια και εξοπλισμος για jazz


jacob26

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Για χαρα παιδια.

Τελευταια εχω αρχισει και ασχολουμαι με τη jazz . Η αρχη ηρθε απο την αγαπη τον θαυμασμο και το παιξιμο του Roland Dyens σπουδαιου Γαλλου (κλασσικου) κιθαριστα που εχει κανει διασκευες για κλασσικη σε πολλα jazz standards-gypsy jazz κτλ κομματια .Καποιες διασκευες του εχω παιξει και γω και εχω και μια στο προγραμμα του διπλωματος (εχω ηδη παρει πτυχιο ,αν και δεν εχει σημασια εδω αυτο ) στην κλασσικη που σκοπευω (πρωτα ο Θεος ) να δωσω του χρονου .Το κομματι ειναι το Round Midnight (T.Monk).

Nα τος ο τυπος

 

Anyway , εχω αρχισει και παιζω καποια standards με ηλεκτρικη  μαζι με πιανο και μπασο . Αλλα εκτος απο τον κλασσικο τζαζ ηχο ( Montgomery , Pass κτλ ) με ενδιαφερει και ο πιο experimental ηχος (John Scofield , Pat Metheny κτλ ). Το θεμα λοιπον ειναι το εξης:

 

-Απο κιθαρες εχω μια american deluxe tele (μ αυτην παιζω τωρα ) , και σκοπευω αν ολα πανε καλα και κολησω εκει (μπορει απλα να ειναι μια κ***λα)  να μια Hollow Body . Οποτε απο κιθαρες στασιμα τα πραγματα

-Απο ενισχυτες εχω εναν Vox Ac30CC1 (σαν main amp ) και ενα μικρο μονταρισμενο Harley Benton ( Με Jenesn P10r μεγαφωνο )  γενικα λεφτα δεν παιζουν για ενισχυτες οποτε δεν συζηταμε για τωρα . Α

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σορυ καταλαθος πατηθηκε enter .

Συνεχεια :

Αν και στο Vox εχω αλλαξει και λαμπες και σκεφτομαι και μεγαφωνο.

-Απο εφε εδω ειναι το θεμα:

Εχω ενα pedalboard με

Crybaby classic , Ocd , Line 6 M9, Ehx Booster , Phase 45,Cs-3 Modded , Tremolo,Pedal Tuner .

Για τη τζαζ λογικα χρειαζονται Reverb,Delay,Chorus , ισως Eq .Και αντε για τη φαση κανενα Wah και tubescreamerοειδες.

με το τωρινο setup μου μπορω να εχω αυτα τα εφε ομως επειδη το Board ειναι ενα κομματι πρεπει να το κουβαλαω ολο χωρις λογο . Η σκεψη να ξεκολαω και να κολαω εφε ειναι λιγο βλακεια καθως τωρα ειναι κολημενα με τα patchcables και τα κλαωδια τροφοδοσιας πιασμενα κτλ .

Οι σκεψεις ειναι :

 

1)Αν παρω ξεχωριστα αυτα τα εφε θα πρεπει να δωσω κανενα 500 αρικο και να φτιαξω ουσιαστικα καινουργιο Board, κατι που δεν πολυ συμφερει

2)Να παρω μια πεταλιερα και να χρησιμοποιω μονο τα εφε της (και κανενα simulation του fender twin reverb δεν θα με χαλαγε ) οπως , Pod Hd300,Hd400,Tonelab Ex , Boss Me 70

3)Να παρω ενα ξεχωριστο μονο Eq και ενα φτηνο Screamer και να το βαζω μαζι με το M9 και το Wah μου αλλα και παλι πρεπει να ξεκολαω απο το κανονικο Board (που χρησιμοποιω με τις αλλες μπαντες που παιζω ) .

 

Τι πιστευετε οτι αξιζει η απλα να μεινω απως ειμαι και να κουβαλαω ολοκληρο το Βoard χωρις λογο ?

Αν εχετε καμια προταση για πεταλακια πεταλιερες ευπροσδεκτη !

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Βάσει όσων γράφεις, και των effects που χρειάζεσαι, δεν βρίσκω τον λόγο αγοράς νέων πεταλιών - εκτός εαν δεν σε καλύπτουν τα modellers της M9. Έχεις δοκιμάσει τις αντίστοιχες προσομοιώσεις για reverb-delay-chorus και eq της M9? Γιατί εαν 'σου κάνουν' ίσως θα ήταν καλύτερο να κρατήσεις τα 500 ευρώ για την hollow body :).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κοιτα τα chorus , dealy ,reverb ειναι μια χαρα με καλυπτουν πληρως . Το Eq δεν με τρελαινει οπως και τα drives για αυτο αλλωστε εχω και το Ocd . Το καλυτερο ισως ειναι ενα setup του στυλ M9,Eq (Αγοραστο πεταλακι  ), Φτηνο tubescreamer , wah ( το δικο μου ) , απλα ετσι πρεπει να ξεκολισω απο το board το Μ9 και το Wah και μετα να το ξανακολαω κτλ και ειναι λιγο πρηξιμο αυτο γιατι ειναι και δεμενα τα καλλωδιακια τους και αυτα των τροφοδοτικων τους κτλ !

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και εγώ δεν βλέπω λόγο να αγοράσεις τίποτα. Έχεις τα πάντα, και μπορείς να βγάλεις φοβερό ήχο με τον εξοπλισμό σου που σε υπερκαλύπτει για διαφορα στυλ.

 

Γνώμη μου είναι αν σε ενδιαφέρει το δίπλωμα, συγκεντρώσου σε αυτό, και όταν τελειώσεις, αν εξακολουθεί να σε ενδιαφέρει, να συγκεντρωθεις στην jazz μελέτη. Τρώνε και τα δύο πάρα πολύ χρόνο και φαιά ουσία, και επίσης όπως μας απέδειξαν όλοι οι τζαζ μουσικοί δεν χρειάζεται να έχεις συγκεκριμένο gear για να παίξεις jazz.

 

 

Beauty is in the ear of the beholder.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σιγουρα με καλυπτουν εκτος ισως απο το θμεα του EQ , αυτο που θα ηθελα ειναι να μην τα κουβαλαω ολα εφοσον δεν χρειαζονται ολα , ωστοσο που ξερεις μπορει απο πειραματισμο να χωσω κανενα απο τα αλλα και να βγει κατι ωραιο που ξερεις . Ισως ενα eq και κανενα φτηνο drive τυπου bad monkey , cm2 , bluesbrekaer η blues driver , ειδικα αν τελικα μπω στο τρυπακι να κολαω και ξεκολαω πεταλια απο το κανονικο μου pedalboard !

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επίσης, μπορείς να προσθέσεις τα εν λόγω πεταλάκια στο 'κανονικό' σου pedalboard, και να χρησιμοποιείς αυτό σε κάθε περίπτωση :) (άσε που μπορεί να σου φανούν χρήσιμα και στα άλλα σχήματα που παίζεις).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κράτα κανα φράγγο έρχονται απρόοπτα... ;D

 

Αλλα η γνώμη μου είναι ότι έχεις eq στον ενισχυτή και στην m9. Τι παραπανω θα κάνεις με ένα πεταλι eq σε αυτό το είδος? Μετά, έχεις ένα φοβερό και πανάκριβο οverdrive το οποίο είναι τόσο παραμετροποιήσιμο που μπορεί να βγάλει πάρα πολλούς ήχους. Ανάλογα βέβαια και με το ρεπερτόριο μπορέι να μην χρειάζεται να τα χρησιμοποιείς όλα. Αν θες να ξαλαφρώσεις απο κουβάλημα, τότε ναι βάζεις και βγάζεις πετάλια. Όλη την ώρα το κάνω.

 

Εγώ στη θέση σου θα έβγαινα μόνο με το OCD την Μ9 και τον ενισχυτή. Υπερκομπλέ θα είσαι, αρκεί να τα δουλεύεις σωστά.

Beauty is in the ear of the beholder.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου