Προς το περιεχόμενο

roland fantom x


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια χαρα σε ολους.Θα ηθελα να με ενημερωνε καποιος για τα arpeggiators του fantom x.Τι εχει απο ετοιμα και τι φτιαχνεις.Και την ποιοτητα του σ αυτον τον τομεα.Ευχαριστω.

ΠΑΝΤΕΛΗΣ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Guru

για τα arpeggiators του fantom x.Τι εχει απο ετοιμα και τι φτιαχνεις.

Από έτοιμα εργοστασιακά εδώ. Σχετικά με το τι μπορείς να φτιάξεις εδώ.

Ξεκίνησε από τα πιό πάνω και για ότι απορίες έχεις μας ρωτάς.

 

Και την ποιοτητα του σ αυτον τον τομεα.Ευχαριστω.
Εδώ τι εννοείς, την ποιότητα αυτών που θα φτιάξεις ή το πως παίζει - αναπαράγει τα arpeggiators ?
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

Εδώ τι εννοείς, την ποιότητα αυτών που θα φτιάξεις ή το πως παίζει - αναπαράγει τα arpeggiators ?

Ενοω απο ποιοτητα σαν μουσικη.Ποσο καλα συμβαλει και ποσο ειναι ευστοχο για να μπορει να σε καλυψει μουσικα.Και ολα αυτα γιατι στην παλαιοτερη μου ερωτηση αν θυμαστε juno gi or mo6 με εβγαλε τελικα στο antom x ή g.Αλλα οσο βραχνας ειναι να βρεις τι σου ταιριαζει,αλλο τοσο ειναι να βρεις μηχανημα μεταχειρισμενο.Εχω βρει διαφορα απο δεξια κι αριστερα.Θα προτιμησω απο Ελλαδα για πολλους λογους.

ΠΑΝΤΕΛΗΣ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Guru

mastropantelos, να ξεκαθαρίσουμε κάτι.

 

1. Το μηχάνημα δεν είναι αρμόνιο (arranger). Δεν παίζει ρυθμούς με την έννοια αυτόματα ακκομπανιαμέντα όπως κάνει ένα αρμόνιο.

2. Στα workstation, και γενικότερα στα όργανα αυτής της κατηγορίας, τα arrpegiators - οι φράσεις που έχουν από το εργοστάσιο δεν είναι λαϊκές φράσεις. Όμως, μπορείς να κατασκευάσεις ότι θες όπως το θες ως arpeggiator και όχι μόνο.

3. Ελπίζω να γνωρίζεις τι είναι το arpeggiator, πως λειτουργεί και που εξυπηρετεί.

4. Τι όργανο παίζεις;

5. Για τι ακριβώς χρήση θες το Fantom-X;

 

Απάντησέ μου ότι κατάλαβες και συμφωνείς με τα πιό πάνω για να συνεχίσουμε.

Αργότερα θα σου πω για μεταχειρισμένο, τι να προσέξεις κλπ.

 

Συγγνώμη που στα λέω όλα αυτά, αλλά: α) δεν σε γνωρίζω και β) έχω υποχρέωση να σε ενημερώσω για τυχόν λάθος αγορά από τυχόν λάθος ενημέρωση.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μια χαρα.Ποτέ δεν εβλαψαν οι σημβουλες.Παιζω παλια μηχανηματα οπως Μ1,ensoniq και sy.Ειχαμε μια μπαντα παλια με ροκ-ινστρουμενταλ.Και για παρτη μου δουλευα στο στουντιακι μου seq ολα φτιαγμενα ενα ενα.Δεν θελω ακοπανιαμεντα τυπου psr καταλαβαινω τι λες.Απλα θελω λιγη ξεκουραση και να μην αναλωνω τοσο χρονο να φτιαχνω συνεχεια καναλια μια μια νοτα.Ευχαριστω για την προθυμια.Το εκτιμω.Το να ακουει κανεις ειναι τεχνη και μ αρεσει η τεχνη.

ΠΑΝΤΕΛΗΣ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Guru

o.k.

Συγγνώμη αλλά ειδικά σήμερα έχω ακούσει πολλά τέτοια, που προς στιγμήν νόμισα ότι παίζεις κι εσύ τίποτα μπουζούκι και το ήθελες να σου παίζει τίποτα ντραμς - ακκόρντα και άλλα τέτοια. Σ'ευχαριστώ πάντως, τώρα ηρέμησα  ;D


Λοιπόν...

Το ποιοτικά, έχει να κάνει τόσο με το παικτικό μέρος των arpeggiators, δηλαδή τι έγραψε και πως, αυτός που το έγραψε, όσο και με τον ήχο που χρησιμοποιεί εκείνη τη στιγμή το ίδιο το όργανο, κάτι που φυσικά είναι επιλέξιμο.

 

Σε γενικές γραμμές, νομίζω ότι θα σε καλύψει σ'αυτό που ζητάς.

Άλλωστε εκτός του ότι έχει από το εργοστάσιο τα δικά του arpeggiators, έχει αρκετά καλό sequencer όπου μπορείς να γράψεις σε patterns και όχι μόνο αυτά που θες ή να τροποποιήσεις τα ήδη υπάρχοντα ή ακόμα και να μετατρέψεις μέρη από midi file.

Μην κοιτάξεις μόνο τα arpeggiators, να κοιτάξεις επίσης τα RPS. Είναι πολύ χρήσιμα και μπορείς να τα αναθέσεις στο κλαβιέ ή και στα 16 PAD που βρίσκονται δεξιά στο panel του οργάνου. Αυτά βέβαια μαζί με όλες τις άλλες λειτουργίες που σου παρέχει το όργανο.

 

Όσον αφορά το μεταχειρισμένο, εκτός από κάποια πράγματα που θα πρέπει να προσέξεις με πάρα πολύ προσοχή, πιστεύω πως πρέπει να το ακούσεις και ειδικά να το δουλέψεις από κοντά ο ίδιος. Δεν είναι καιρός για άστοχες αγορές.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

οποτε καλυμενος ειμαι.Για να ακουσω ομως πρεπει να ερθω Αθηνα,πραμα δυσκολο λογο δουλειας.Εχει ενα παλικαρι ενα μηχανημα εδω στο noiz και θα δω πως μπορω να το δει τουλαχιστον ενας δικος μου γιατι απο αλλα σαιτ εξωτερικου πρωτον δεν εχω εμπιστοσυνη και δευτερον γιατι να φευγουν τα λεφτα εξω.Τουλαχιστον αν μου τη φερει Ελληνας θα ειναι πιο γλυκο.Μανωλη ευχαριστω.

ΠΑΝΤΕΛΗΣ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου