noe13 Δημοσιευμένο 8 Μαΐου 2013 Share Δημοσιευμένο 8 Μαΐου 2013 Αφου είναι τοσο μεγάλος μπελάς γιατι να βγαίνουν κιθαρες με ρυθμιση κατω? Επειδη ειμαι λιγο ασχετος, για να γινει καποια ρυθμιση πρεπει να βγει ολο το pickguard? δεν ειναι απαραιτητο...στη suhr που εχω γινεται με ενα ειδικο εργαλειακι χωρις να βγει τπτ Slow must go on....!!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
messalion Δημοσιευμένο 8 Μαΐου 2013 Share Δημοσιευμένο 8 Μαΐου 2013 [/b]δεν ειναι απαραιτητο...στη suhr που εχω γινεται με ενα ειδικο εργαλειακι χωρις να βγει τπτ Σε πολλα οργανα που εχουν την βιδα στην βαση του μπρατσου δεν χρειαζεται.....Σε μερικες περιπτωσεις ομως οχι μονο το pickguard πρεπει να βγει αλλα και ολοκληρο το μπρατσο για να εχεις προσβαση στο trussrod Κατα 95% νομιζω οτι το κανουν απο καθαρα αντιγραφη επειδη λογικά έτσι το κάναν την δεκαετία του 60 και αυτές οι κιθάρες είναι αντίγραφα των κιθάρων εκείνης της εποχής. Ομως ακομα δεν μπορω να καταλαβω γιατι εφοσον ειναι η μεγαλυτερη ταλαιπωρια (ακομα και για εναν τεχνικο της fender) το βαζουν ακομα εκει.Μου θυμιζει "βλακειες" του τυπου,κατι μοντελα βγαινουν reliced αντιγραφες ΑΚΡΙΒΩΣ με οτι γρατζουνια ειχε η κανονικη κιθαρα του εκαστοτε μεγαλου καλλιτεχνη,με σκουριασμενα hardware parts και βιδες αλλα τα κλειδια ειναι ολοκαινουργια ;D think2ice TM https://myspace.com/mood.of.joy.band Terry rules the bass Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
SPYROID Δημοσιευμένο 8 Μαΐου 2013 Share Δημοσιευμένο 8 Μαΐου 2013 Προσεχε τι λες. Ακου βλακειες!!! Δεν ειναι μονο αντιγραφη αλλα βγαζει και ποιο βιντατζ ηχο ;D For Those About To Rock We Salute You Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Mistral Δημοσιευμένο 8 Μαΐου 2013 Share Δημοσιευμένο 8 Μαΐου 2013 Πραγματικά προσπαθώ να καταλάβω κι εγώ τί θέλει να πει ο ποιητής. Καταρχήν περίμενες μία διαφορετική κιθάρα, σου ήρθε άλλη κι όμως την αγόρασες (αν καταλαβαίνω σωστά?). Στην συνέχεια διαπίστωσες πως δεν σου κάνουν τα vintage τάστα κι αντί να την πουλήσεις επέλεξες να της βγάλεις τα μάτια. Μάλιστα, ο Οικονομάκης (δεν τον γνωρίζω, μόνο σαν όνομα ακουστά) σου πρότεινε να την κάνεις... "scalloped"... Κάτι το οποίο πρέπει να γνωρίζεις (πώς να παίξεις) και να το θες να γίνει έτσι. Από αυτά που γράφεις είτε θα περίμενα να αγοράσεις εξαρχής scalloped neck αν αυτό ήθελες (άρα έχεις και μία Α εμπειρία) είτε απλά δεν έχεις την αντίστοιχη εμπειρία κι έκανες ό,τι σου υπαγόρεψε ο Οικονομάκης. Εξήγησέ μας λίγο αν θες γιατί μέχρι ώρας δεν μπορώ να καταλάβω τί θες να μας πεις. ;) Όσο για το truss rod. Στα vintage όργανα έτσι το έκαναν, έτσι το κάνουν λοιπόν στα reissue μοντέλα. Εντάξει, δεν βολεύει ιδιαίτερα αλλά από την άλλη δεν είναι δα και τόσο τραγικό. Σε πολλές περιπτώσεις δεν χρειάζεται ΚΑΝ να σηκωθεί το pickguard. Τέλος, το truss rod δεν το πειράζεις και ιδιαίτερα συχνά. Εκτός κι αν αλλάζεις συνέχεια string gauges από 9 σε 12. Μην τρελαθούμε. Οπότε ας μην το κρίνουμε έτσι αβίαστα. Μου θυμίζει συζητήσεις τύπου "σε floating tremolo δεν μπορείς να αλλάξεις χορδές εύκολα, ξεκουρδίζετε συνέχεια" ή "μην πάρεις floyd rose tremolo, είναι επιστήμη η αλλαγή χορδών". Ας χαλαρώσουμε λοιπόν. ;D Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
David Gilmour Δημοσιευμένο 8 Μαΐου 2013 Share Δημοσιευμένο 8 Μαΐου 2013 να με συγχωρησετε για την παρεμβαση η οποια παντα γινεται με καλο σκοπο και ποτε με χολη αλλα επειδη οι σκεψεις σε αυτο το ποστ ειναι κακογραμμενες ισως κακοδιατυπωμενες δυστυχως ενα μερος του ποστ που με καλο σκοπο προσπαθει να ευχαριστησει τον κ. Πανο Οικονομακη , ( ο οποιος απο οτι εχω ακουσει απο καποιους και απο οτι εχω δει στην σελιδα του χωρις να εχω προσωπικη εμπειρια ,και χωρις να τον γνωριζω προσωπικα εκτος απο καλος κιθαριστας καλος μαστορας εχει κανει και μεγαλη χρηματικη επενδυση σε οργανα μετρησης και σεταρισματος ακριβειας με αποτελεσμα την αλανθαστη εργασια σε οργανα ) δυστυχως λοιπον λογω της κακοδιατυπωσης των σκεψεων καθε αλλο παρα ευχαριστηριο η διαφημιστικο ειναι το ποστ για αυτον αφου συγχεονται πραγματα ασχετα μεταξυ τους. ευχαριστω για την κατανοηση www.analogdesignaudio.com Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
David Gilmour Δημοσιευμένο 8 Μαΐου 2013 Share Δημοσιευμένο 8 Μαΐου 2013 Scalloped σε rosewood ? μα καλα δεν υπαρχουν στυλιστες...κιθαρας ;D? θα επρεπε να απαγορευτει δια ροπαλου. η Ritchie Blackmore είναι rosewood scalloped :) www.analogdesignaudio.com Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Dreamdancer Δημοσιευμένο 8 Μαΐου 2013 Share Δημοσιευμένο 8 Μαΐου 2013 η Ritchie Blackmore είναι rosewood scalloped :) Ακριβως....σε rosewood φαινεται ολιγον..γυφτικο εκτος και αν ειναι μονο στα τελευταια ταστα.Σε maple ομως προσδιδει μια...sexy αρχοντιά ;D. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
David Gilmour Δημοσιευμένο 8 Μαΐου 2013 Share Δημοσιευμένο 8 Μαΐου 2013 Ακριβως....σε rosewood φαινεται ολιγον..γυφτικο εκτος και αν ειναι μονο στα τελευταια ταστα.Σε maple ομως προσδιδει μια...sexy αρχοντιά ;D. [/quote προσδιδει ομως εκτος την αρχοντια και λιγουλακι φαλτσαρισμα στα ακορντα γι αυτο κ δεν ταιριαζει για ολα τα παιξιματα :) www.analogdesignaudio.com Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Superfunk Δημοσιευμένο 8 Μαΐου 2013 Share Δημοσιευμένο 8 Μαΐου 2013 Θα σας τα εξηγήσω όλα με την σειρά αναθεμα και αν καταλαβα εστω και μια λεξη απο αυτα που υπονοεις.... ::) Αφου είναι τοσο μεγάλος μπελάς γιατι να βγαίνουν κιθαρες με ρυθμιση κατω? H Fender βγαζει ΔΕΚΑΔΕΣ μοντερνες κιθαρες με τη ρυθμιση του TR στο Headstock, στα reissue μοντελα της ΦΥΣΙΚΑ μια και ειναι επανεκδοσεις ΚΛΑΣΣΙΚΩΝ κιθαρων διατηρει το ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ αισθητικα heel trussrod...προσωπικα θεωρω την...χασκουσα ...τρουπα ;D στο headstock αισθητικο ατοπημα σε μια vintage Fender. Επειδη ειμαι λιγο ασχετος, για να γινει καποια ρυθμιση πρεπει να βγει ολο το pickguard? ξεβιδωνεις το μπρατσο και ρυθμιζεις τη βεργα, αν δεν ζεις στο....Κογκο ή στη Σιγκαπουρη ;D που εχουν τρομακτικες διακυμανσεις στην υγρασια....δεν σε απασχολει μια και ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ μεσα στη ΔΕΚΑΕΤΙΑ νομιζεις οτι θα χρειαστει να πειραξεις τη βεργα? 3 - 4? :) Αλλα και να χρειαστει δεν παιρνει παραπανω απο 2 λεπτα αν ΜΑΘΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΣΩΣΤΑ ;) δεν ειναι δα και rocket science....τωρα αν εισαι...κουλος και δεν πιανουν τα χερια σου τι να πω παρε μια απο τις πολλες Fender με headstock TR adjustment. ;D www.soundcloud.com/superfunk12 https://superfunk12.wordpress.com/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Dreamdancer Δημοσιευμένο 8 Μαΐου 2013 Share Δημοσιευμένο 8 Μαΐου 2013 προσδιδει ομως εκτος την αρχοντια και λιγουλακι φαλτσαρισμα στα ακορντα γι αυτο κ δεν ταιριαζει για ολα τα παιξιματα :) Η μονη περιπτωση για φαλτσαρισμα σε ακκορντα υπαρχει κυριως στα τρια πρωτα ταστα και μονο αν κοπανας και σφιγγεις την κιθαρα σαν αρχαριος ;). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση