Προς το περιεχόμενο

Rickenbacker 330: Τα φωτα σας


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα. Εδω και καιρο ψαχνω μια Rickenbacker 330, και εχω ανεβασει και την εξης αγγελια http://smart.noiz.gr/details.php?id=142777. Βασικα ηθελα να ρωτησω αν καποιος εχει στη κατοχη του ή ειχε παλαιοτερα αυτο το μοντελο και να μου πει την αποψη του. Αν παλι καποιος την εχει ακομα, και ακομα καλυτερα στην Θεσσαλονικη, να την δοκιμαζα, και αν ενδιαφερεται να κανουμε και την ανταλλαγη που προτεινω. Ευχαριστω

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φίλε μου έχω δοκιμάσει την συγκεκριμένη κιθάρα στη δεκαετία του '80, οπότε δεν ξέρω αν υπάρχει κάποια διαφοροποίηση στα χαρακτηριστικά των σύγχρονων μοντέλων. Είναι καταπληκτικά όργανα, με μεγάλη ευκολία παιξίματος, πολύ καλή ποιότητα κατασκευής και τον χαρακτηριστικό ήχο των Rickenbacker που όποιος είναι εξοικειωμένος μπορεί να τον διακρίνει (άκου Jam, REM, Creedence Clearwater Revival, Steppenwolf, The Who κλπ.). Θυμάμαι ακόμη την ανατριχίλα που ένιωσα όταν έπαιξα τη συγκεκριμένη κιθάρα κάπου στην Ηλιούπολη, καθώς ήταν αδύνατον να βρει κανείς Rickenbacker στην Ελλάδα εκείνη την εποχή. Αργότερα, προς το τέλος της δεκαετίας του '80 ή αρχές των '90s τις έφερνε για ένα διάστημα ο Κοσμάς που τότε είχε το μαγαζί του στην Σόλωνος (αργότερα μετακόμισε στο Μαρούσι όπου παραμένει μέχρι σήμερα). Προσοχή όμως: πρέπει να τονίσω ότι η συγκεκριμένη κιθάρα δεν είναι ένα all around όργανο, αλλά προσφέρει μια συγκεκριμένη ηχητική άποψη που πρέπει να συνάδει και με τις μουσικές που επιθυμείς να παίξεις.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλημερα,

εχω στην κατοχη μου μια 330 Fireglo. Οπως ειπε κ ο vcon, το οργανο ειναι εξαιρετικο αλλα εγω θα ηθελα περισσοτερο να σταθω σε 1-2 σημεια που ισως δεν φανταζεσαι εκ των προτερων. Κατ'εμε το οργανο απευθυνεται κυριως σε ρυθμικους κιθαριστες. Ο ενας λογος ειναι η σχετικα στενη ταστιερα. Ο δευτερος ειναι οτι τα ταστα (ναι το μεταλλο) ειναι βερνικωμενα. Αυτο πρακτικα σημαινει οτι νιωθεις μια 'αντισταση' να το πω ετσι οταν κανεις bend - με το παιξιμο σιγα σιγα φευγει το βερνικι. Επισης, το γεγονος οτι εχει 24 ταστα σε 24,75 κλιμακα μπορει να ακουγεται ιδανικο για lead αλλα τουλαχιστον για τα δικα μου χερια δεν ειναι! Οι αποστασεις μεταξυ των ταστων οπως καταλαβαινεις ειναι γενικα μικροτερες αλλα ειδικα απ το 17ο ταστο περιπου και πανω δεν ειναι πολυ playable. Τελος, ασχετο με το playability, αλλα προετοιμασου για ενα μικρο mindf*ck μεχρι να συνηθισεις την διαφορετικη διαταξη των knobs.

Αυτα απο μενα, ελπιζω να μην σε τρομαξα γιατι η κιθαρα ειναι καταπληκτικη, πολυ καλα κατασκευασμενη και με δικο της ηχο. Ο,τι πρεπει για πολυπλοκα riffs απο Smiths!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

vkon αν και ξερω σε τι παω να μπω (χαχαχαχαχαχα) ειναι η κιθαρα που εχει τον ηχο που θελω.

ACHIEVEIT η αληθεια ειναι οτι με ταρακουνησες λιγο αν και την εχω μεγαλο μερακι αυτη τη κιθαρα. Το οτι ειναι βερνικωμενη, big deal, και οι telecaster εχουν βερνικωμενα ταστα. Το ''ναι το μεταλλο'' δεν πολυεπιασα. Με το playability, με τον καιρο θα το βρω, αλλα το θεμα ειναι να βρω και την κιθαρα πρωτα ;D

Αν εχετε να προσθεσετε οτιδηποτε αλλο, θα το εκτιμουσα πολυ.

 

ACHIEVEIT μενεις κατα τυχη Θεσσαλονικη?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τη φραση τη χρησιμοποιησα ακριβως για να τονισω οτι δεν ειναι βερνικωμενη μονο η ταστιερα - αλλα οτι και τα ταστα αυτα καθ'αυτα ειναι βερνικωμενα. Επισης χωρις να θελω να σε τρομαξω δεν ειναι μια κιθαρα που θα επαιρνα προσωπικα αν εκανα πολλα bends γιατι συγκριτικα με αλλες, βγαινουν πιο 'δυσκολα' αν μπορω να το πω ετσι, και δεν αναφερομαι στο string tension. Πχ. δυσκολευομαι πολυ περισσοτερο να βγαλω bends στην ρικ με 10ρες παρα στην τελε με 10ρες - παροτι η τελε εχει μεγαλυτερη ταση λογω μεγαλυτερης κλιμακας. Αντιστοιχα, ειναι πολυ πιο δυσκολο να βγαλω bends στην ρικ με 10ρες απ οτι στην les paul με 10ρες και ας εχουν ιδια κλιμακα και ιδιο tension. Αυτο που θελω εν τελει να πω ειναι οτι ειναι πολυ ιδιαιτερη κιθαρα και για μενα ηταν αποκαλυψη οταν την πρωτοεπιασα ακριβως γιατι ηταν εντελως διαφορετικη στον τροπο που την ενιωθες. Καλα κανεις και θες να την δοκιμασεις και μην αγχωνεσαι με αυτα που εγραψα - δεν τα εγραψα με σκοπο να σε απωθησω παρα μονο να σου δειξω οτι λογω διαφορετικοτητας δεν θα ταν καλο να αγορασεις ρικ χωρις να εχεις παιξει με μια πρωτα.

Δυστυχως δεν ειμαι θεσ/νικη..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 εβδομάδες αργότερα...

Παντως αυτα τα βιντεακια εμενα μου δειχνουν οτι ο ηχος της ειναι πιο κοντα σε Gibson/Epiphone, παρα σε Fender, κατι το οποιο το προτιμω, μιας κ εχω μια Epipjone Supernova...

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παντως αυτα τα βιντεακια εμενα μου δειχνουν οτι ο ηχος της ειναι πιο κοντα σε Gibson/Epiphone,

 

ουδεμια σχεση.

 

απλα το πολυ distortion κανει ολες τις κιθαρες σχεδον ιδιες...

 

ειδικα αυτη με τους toaster μαγνητες στο βιντεο (που ΔΕΝ θα βρεις για να παρεις μια και η απλη 330 φοραει τους,και καλα,high gain κεραμικους μαγνητες) σε ΚΑΘΑΡΟ ηχο ειναι ΠΟΛΥ πιο κοντα σε Fender απο οτι σε Gibson.

 

μη ξεχνας αλλωστε οτι οι μαγνητες των Rick ειναι ,ευτυχως,ΜΟΝΟΙ.

 

ΑΚΟΥ εδω τον ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΚΑΘΑΡΟ ηχο των Rick

 

και εδω βεβαια ακουσε τον ΑΠΟΛΥΤΟ 330 ηχο (απο τον απολυτο κιθαριστα)

 

 

 

 

 

 

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ασε φιλε Superfunk, μην σου πω οτι ο λογος που θελω να παρω μια ειναι εξαιτιας αυτου του κυριου. Αν την παρω, το επομενω βημα ειναι τα μαλλια  ;D Βασικα οι Ρικ εχουν τον δικο τους εντελως ηχο, απλα ηθελα να δειξω οτι με overdrive εχουν πολυ πιο γεματο ηχο απο οτι μια Fender και για αυτο ειπα οτι ειναι πιο κοντα σε Gibson  :)

orig-12840911.jpg.7cd91d03206614d4b77a2a56c1f47978.jpg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ειδικα αυτη με τους toaster μαγνητες στο βιντεο (που ΔΕΝ θα βρεις για να παρεις μια και η απλη 330 φοραει τους,και καλα,high gain κεραμικους μαγνητες) σε ΚΑΘΑΡΟ ηχο ειναι ΠΟΛΥ πιο κοντα σε Fender απο οτι σε Gibson.

 

Superfunk by the way, μιας και το ανεφερες εχεις εμπειρια και απο τα δυο ειδη μαγνητων σε ρικ? Για καιρο προβληματιζομουν μηπως βαλω τους toaster στην 330 μου (μιας και γενικα μου αρεσουν οι low - εως πολυ low - output μαγνητες) αλλα ποτε δεν βρηκα κατι 'ασχημο' στους λεγομενους (τρομαρα τους) high gain. Μαλιστα ειχα συμπερανει υστερα απο ερευνα σε φορουμ οτι οι toaster θεωρουνται ανεμικοι σε 6χορδη και οι περισσοτεροι που τους εκτιμουν αναφερονται σε 12χορδες κιθαρες.

 

+1 στον θεουλη johnny marr!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου