clark81 Δημοσιευμένο 19 Αυγούστου 2013 Share Δημοσιευμένο 19 Αυγούστου 2013 Μόλις θυμήθηκα γιατί είχα σταματήσει να γράφω στο φόρουμ, ενώ συμμετέχω ενεργοτατα στη σελίδα των αγγελιών.... Τελικά προσπαθείς να βοηθήσεις έναν άνθρωπο και αρχίζει η ειρωνία. Παιδιά λυπάμαι αλλά είναι κάποια πράγματα τα οποία δυστυχώς δεν μπορούν να περιγράφουν στις σελίδες ενός φόρουμ, πρέπει να βγεις να παίξεις και να ξανά παίξεις, να δοκιμασίες διαφορετικά setups και διαφορετικά μουσικά στυλ. Τώρα Σε τι ταχύτητα μετριέται η ταχύτητα ενός ενίσχυτη και αν ο Μπαμπης ο σουγιάς έκανε 360 προσπαθώντας να περάσει το Στέλιο τον δεινοσαυρο αυτό είναι μια άλλη ιστορία που δυστυχώς σε βγάζει off topic "If I didn't build my own amps - I'd be playing a Cornford." Mark Cameron Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
bloody_sunday Δημοσιευμένο 19 Αυγούστου 2013 Share Δημοσιευμένο 19 Αυγούστου 2013 ...επειδή ακριβώς πολλοί από δω έχουν βγει και παίξει και ξαναπαίξει υπάρχει έντονος σκεπτικισμός για τέτοιους χαρακτηρισμούς και κλάσματα όπως "ταχύτητα ενισχυτή / πάχος νότας". Και αν δεν μπορεί να γίνει μια περιγραφή υπάρχουν και τα κλιψ, στα οποία ίσως ακουστεί να χάνεται μια σαφήνεια στο Flight of the Bumblebee από τα 320bpm και πάνω στον ένα ενισχυτή. Αν και δεν πολυπιστεύω μια τέτοια συνθήκη και πιθανότητα να ενδιαφέρει τον συνφορουμίτη, αλλά ποτέ δεν ξέρεις... Fear no more the heat o' the sun Nor the furious winter's rages Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Kithagoras Δημοσιευμένο 19 Αυγούστου 2013 Share Δημοσιευμένο 19 Αυγούστου 2013 -επειδη δεν βρισκω πολλα σχολια για τους 2 συγκεκριμενους ενισχυτες αν μπορειτε λιγο να με κατατοπισετε για τον ηχο τους...ξερω οτι ο shiva εχει απιστευτα καθαρα...αυτο που ψαχνω ειναι πολυ καλα καθαρα αλα πλεξι απο ελ34 και βρωμικα σε λογικα πλαισια οχι καφριλες...οσο βρωμιζει και ενας marshall jcm....μεχρι εκει...βασικα τεινω προς τον ecstasy αλλα αν δεν εχει τοσο καλα καθαρα οσο ο shiva θα το σκεφτω σοβαρα...εχω και εναν μαρκο5 και θελω και εναν ολοκληρωμενο british voiced ενισχυτη να εχω και τις 2 σχολες'(american-british) στα καλυτερα τους...θελω απλα ενα συγκριτικο μεταξυ ecstasy-shiva γιατι οπως καταλαβαινετε η διαφορα των χρηματω τους ειναι μεγαλη....ευχαριστω προκαταβολικα Φίλε μου κοίτα... ειχα και τους δυο ενισχυτες! το 2007 είχα το XTC 101B HEAD και οπως λες και συ, ναι μεν πολύ ωραίο μηχάνημα αλλά...... τα καθαρά πολύ dark και mesa boogατα (δεν μ'αρεσουν).. Οταν άκουσα το Shiva , έπαθα τέτοια πλάκα που πούλησα οτι ειχα και δεν ειχα γιαν τον πάρω! Ειναι ακριβώς αυτό που περιγράφεις: απιστευτα καθαρά, ήχος EL34 με αρκετα αλλα όχι καφρικα γκάζια.....!!! όχι Μαρκο5! Καλό μηχάνημα αλλα εγω προσσωπικά το φοβάμαι! Πολλά κουμπάκια, πολλά λαμπάκια....ΟΥΦ δεν ξερω. Και παλι σε σχεση με τον Shiva Μου...............ΟΧΙ! ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΕΡΒΑΛΩ ΘΑ ΠΩ ΠΩΣ ΜΕ ΑΥΤΟΝ , ΕΧΩ ΚΛΕΙΣΕΙ ΑΠΟ ΕΝΙΣΧΥΤΕΣ! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
MicKat Δημοσιευμένο 19 Αυγούστου 2013 Share Δημοσιευμένο 19 Αυγούστου 2013 Μόλις θυμήθηκα γιατί είχα σταματήσει να γράφω στο φόρουμ, ενώ συμμετέχω ενεργοτατα στη σελίδα των αγγελιών.... Τελικά προσπαθείς να βοηθήσεις έναν άνθρωπο και αρχίζει η ειρωνία. Παιδιά λυπάμαι αλλά είναι κάποια πράγματα τα οποία δυστυχώς δεν μπορούν να περιγράφουν στις σελίδες ενός φόρουμ, πρέπει να βγεις να παίξεις και να ξανά παίξεις, να δοκιμασίες διαφορετικά setups και διαφορετικά μουσικά στυλ. Τώρα Σε τι ταχύτητα μετριέται η ταχύτητα ενός ενίσχυτη και αν ο Μπαμπης ο σουγιάς έκανε 360 προσπαθώντας να περάσει το Στέλιο τον δεινοσαυρο αυτό είναι μια άλλη ιστορία που δυστυχώς σε βγάζει off topic ομολογώ ότι κι εμένα μου "ακούστηκε" κάπως άσχημη αυτού του είδους η απάντηση ακόμα και δίκιο να έχεις το χάνεις πλάθοντας μιά ολόκληρη ιστορία για να ειρωνευτείς ένα προηγούμενο post. τι να πω...κρίμα... Ο σοφός αλλάζει γνώμη,ο χαζός ποτέ... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
georgekz750 Δημοσιευμένο 19 Αυγούστου 2013 Share Δημοσιευμένο 19 Αυγούστου 2013 Θα περιγραψω εγω το πως αντιλαμβανομαι προσωπικα τον ορο "γρηγορος ενισχυτης". Δεν ξερω αν εννοουσε κατι διαφορετικο ο φιλος παραπανω,οπως ειπα θα αποτυπωσω τη δικη μου αντιληψη στο θεμα. Νομιζω πως οταν καποιος χαρακτηριζει εναν ενισχυτη ως "γρηγορο" αναφερεται στον τροπο που διαχειριζεται τις πιο ενεργοβορες συχνοτητες δηλαδη τις χαμηλες. Συνεπως υπαρχουν ενισχυτες με ικανοτητα να στελνουν πιο γρηγορα και αμεσα απο αλλους (ισως καλοι μετασχηματιστες? Ισως κατι αλλο στη σχεδιαση του κυκλωματος? Παντως ειναι υπαρκτο φαινομενο) ρευμα στα μεγαφωνα που οδηγουν. Ισως κατι τετοιο να ειναι και ενας απο τους λογους που βλεπουμε καποιους κιθαριστες του metal (με "βαρυ" ηχο) να χρησιμοποιουν τρανζιστορατους τελικους. Ετσι νομιζω... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
AuditoryDriving Δημοσιευμένο 20 Αυγούστου 2013 Share Δημοσιευμένο 20 Αυγούστου 2013 Μόλις άκουσα τον Shiva στο Youtube... :o :o :o Νομίζω τέτοιοn χρησιμοποιούσε και ο Brett Garsed Τώρα για το θέμα της ταχύτητας, μια άλλη εκδοχή είναι το πόσο γρήγορα σκάει το φυσικό compression του ενισχυτή, δηλαδή το attack time σαν να λέμε και όντως είναι καθοριστικός παράγοντας για πολλούς, ίσως να είναι λίγο ατυχής ο όρος ταχύτητα (αν εννοει κατι τετοιο φυσικά ο clark81. Το πάχος της νότας ίσως είναι το αντίστροφο του clarity, δηλαδή η διακριτότητα στη συχνοτική απόκριση ή πάλι η απόκριση μαζί με τις αρμονικές της (Overtones) Μην παρεξηγείτε τον SF (εγώ γέλασα με το ποστ του), είναι κάφρος αλλά το κάνει για πλάκα (SF ανακωχή για κανα δυο ποστ και τσακωνόμαστε μετά πάλι ε? χοχοχοχοχ ;D ;D) Το Ξεκούρδιστο Πορτοκάλι Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
full shred Δημοσιευμένο 20 Αυγούστου 2013 Share Δημοσιευμένο 20 Αυγούστου 2013 Ο driving ειναι σωστος. Μιλαμε για ατομα που παιζουν κιθαρα και δεν καταλαβαινουν οτι με τον ορο ταχυτητα ενοουμε το pick attack? Ακομα και να είναι ατυχης ο ορος ταχυτητα, εχουμε ξεχασει οτι καποτε πριν μαθουμε ολη την ορολογια τα ιδια χρησιμοποιούσαμε? Οι μισοι διδασκετε κιολας κανενας μαθητης δεν ανεφερε τα ιδια?? Γρηγορος ενισχυτης=Γρηγορος χρονος αποκρισης. ή απλα γρηγορος. Μηπως τζαμπα γραφω? ;D ;D Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Superfunk Δημοσιευμένο 20 Αυγούστου 2013 Share Δημοσιευμένο 20 Αυγούστου 2013 Δεν ξερω για pick attack και τετοια,εγω με τον Marshall 1974x κανω Αθηνα-Ζουμπερι 13 λεπτα και με τον tweed deluxe μου περυσι στη Γερμανια εκανα το Αμβουργο-Βερολινο σε 1.45'! www.soundcloud.com/superfunk12 https://superfunk12.wordpress.com/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
sotos9 Δημοσιευμένο 20 Αυγούστου 2013 Share Δημοσιευμένο 20 Αυγούστου 2013 Ο clark81 εχει δικιο.. Τον φαγατε τον ανθρωπο. metal και φραπε!!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
clark81 Δημοσιευμένο 20 Αυγούστου 2013 Share Δημοσιευμένο 20 Αυγούστου 2013 Ο clark81 εχει δικιο.. Τον φαγατε τον ανθρωπο. Πεστα χρυσοστομε!!!!! Παιδια προσπαθησα με πολυ απλους και καθημερινους ορους να περιγραψω ενα φαινομενο κυριως εμπειρικο και να μεινω στο θεμα ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ (και μονο). ΑΝ εγραφα την ταχυτητα pick attack θα υπηρχαν 15 ποστ που να λενε οτι η ατακα προερχεται απο τα χερια, απο το παιξιμο, απο το καλωδιο, πο τον τυπο πενας, απο τις χορδες, τους μαγνητες κλπ... ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΟΛΟΙ ΔΙΚΙΟ!!!! Απο την αλλη το παχος (που λεμε) ειναι περισσοτερο συχνοτικο θεμα, εχει να κανει με καποιες τονισμενες μεσαιες συχνοτητες και ειναι περισσοτερο στο χαρακτηρα του καθε ενισχυτη, στο ηχοχρωμα του βρε αδερφε. Επισης αυτο εχει να κανει με το φυσικο κομπρεσσιον, το ηχειο, το ποσο ανοιγει ο καθενας, την κιθαρα, τους μαγνητες, τις χορδες, τα χερια, τον χωρο, τα αυτια του..... ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΙΟ.... Οταν ο ανθρωπος ρωταει κατι προσπαθω πρωτα με απλα λογια να του περιγραψω μια αισθηση (η οποια οπως ειπα και παραπανω δεν περιγραφεται παντα σε ενα φορουμ) , ασχετο αν εμεις οι κιθαριστες εχουμε βγαλει ορους οπως καυτο, υγρο, αιχμηρο κλπ... Αραγε σε τι μετριουνται αυτα τα μεγεθη??? Ευχαριστω George, driving, full shred για τις πολυ επιτυχημενες παρεμβασεις για το θεμα, και ξαναμπηκαμε... Cheers ;D "If I didn't build my own amps - I'd be playing a Cornford." Mark Cameron Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση