Προς το περιεχόμενο

Ερωτηση για αγορά Native instruments maschine


dj_pns

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα παιδιά ... Εχω μια ερώτηση οσο αφορά το maschine της native instruments.

 

Σκεφτομαι για την αγορά του. Ασχολούμε με mainstream music, digital παραγωγές μεσω DAW (FL studio και LOGIC συγικριμενα) και VST plugins μονο.

 

Εχω δει μερικα βιντεακια και φενεται πολυ καλο και ευχρηστο, το θεμα ομως ειναι ... Αξίζει τα λεφτα του? Δεν εχω κανενα τρελο εισοδημα, μεροκαματο δουλευω και οπως καταλαβαινετε τα 600€ δεν ειναι καθολου λιγα (η ακομα και τα 400 αμα βρω κανενα used)

 

Eχω και ενα m-audio axiom 49άρι 1st gen, λετε να παρω και το maschine η στην ουσια θα ειναι ψιλο-αχρηστο και μπορω να κανω και την δουλεια μου μονο με το axiom μου?

 

Δεν το θελω ουτε για live performance ουτε τιποτα, καθαρα και μονο για παραγωγές στο σπίτι!

 

Δώστε μου τα φώτα σας ρε παιδιά... :)

 

Ευχαριστώ προκαταβολικά,

Πάνος

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φίλε έχω το Maschine εδώ και ενάμιση χρόνο τώρα και το δουλεύω μόνο του ή με το Logic.

Είναι βασικά το καλύτερο στο είδος του, δηλαδή:

- Έχεις πλήρη έλεγχο για τα πάντα, synths/beats/loops.

- Η οργάνωση του μηχανήματος είναι εκπληκτική, με την έννοια ότι θα δώσει στις παραγωγές σου άλλο αέρα, καθώς θα μπορείς να φτιάχνεις tracks παίζοντας live και όχι απλά ηχογραφώντας διάφορες ιδέες ξεχωριστά. (έχει αρκετά εφέ)

- Η συνεργασία με το Logic είναι δύσκολη, θέλει δυνατό υπολογιστή (4GB RAM τουλάχιστον) και μια προετοιμασία καλή.

- Το Maschine είναι από μόνο του πολύ δυνατό εργαλείο, σε σημείο να μη χρειάζεσαι πολλές φορές κάποιο DAW. Είναι τρελό εργαλείο και είναι ότι πρέπει για να "παίζεις" με τις ώρες.

- Είναι φτιαγμένο για ζωντανές εμφανίσεις live electronics. Για το σπίτι και μόνο είναι ένα εργαλείο που θα ανεβάσει την ποιότητα των παραγωγών σου, αλλά μέχρι εκεί. Εγώ στο σπίτι το χρησιμοποιώ κυρίως για λούπες/beats τα οποία ηχογραφώ στο Logic και μετά πετάω από πάνω τους διάφορα synths, είτε εξωτερικά, είτε VSTs.

 

Τώρα εσύ αποφασίζεις αν αυτό αξίζει 600ε.  ;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μάλιστα. Εγω δεν θελω να το χρησιμοποιώ για live ομως, για live performance εχω kontrol s4 και kontrol F1.

 

Το θελω καθαρα και μονο για παραγωγες γι αυτο ρωταω αμα αξιζει να το παρω η να μεινω με το axiom 49 μου μονο.

 

Π.χ. με το maschine απλα θα χειρίζομαι το massive synth, το nexus και το syleth που χρησιμοποιω αντι να το κανω με το Axiom? Γιατι αμα ειναι ετσι, τοτε δεν νομιζω να μου χρησιμεύσει και τοσο!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισης ρε παιδια σε οσα video εχω δει, το χρησιμοποιουν ποιο πολυ για beat making για hip hop μουσικη δηλαδη. Εχω ασχολουμε και δεν θα ασχοληθω καθολου με hip hop παρα μονο με mainstream "beat" τυπου fly project, etostone, playmen κτλπ για να καταλαβετε.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

Κατάλαβα τι θες και θα σου πω τα εξής: τα kontrol F1 και S4 που έχεις είναι για παλιάς κοπής mainstream DJs που παίζουν απλά τρακς και κόβουν και ράβουν προεπιλεγμένες λούπες κι άλλες ευκολίες. Το Maschine είναι μηχάνημα για ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣ, για παραγωγούς που δε θέλουν απλά να πατάνε play/pause σε λούπες αλλά θέλουν να δημιουργούν διασθητικά έχοντας ένα υπερμηχάνημα μπροστά τους που τους βοηθάει να σκέφτονται ως μουσικοί.

 

Και φυσικά αν είσαι σοβαρός hiphop παραγωγός δεν έχεις πλέον CD players και midi controlers αλλά ένα Maschine/Akai MPC που σου δίνει τη δυνατότα να ρεμιξάρεις τα πάντα συνεχώς και να παίζεις πραγματικά ζωντανά.

 

Οπότε θα σου έλεγα ότι είναι πολυτέλεια για σένα το μηχάνημα, εκτός κι αν κάποια στιγμή έχεις τα φράγκα και θέλεις να δοκιμάσεις κάτι καινούργιο.  ;D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κοιτα ειμαι DJ, τωρα απλα το γυρναω σιγα σιγα και στο produce, γι αυτο και το s4 και το f1 γιατι μου αρεσει να κανω και performance. αυτα ειναι ασχετα με το maschine, απλα ηθελα να αναφερω οτι δεν το θελω για live performing το maschine.

 

Κι εγω αυτο σκεφτομουν οτι θα μου ειναι "παραπανίσιο" εφοσον οτι γραφω για ενα κομματι (μελωδια π.χ., bassline κτλπ) το κανω με το axiom και το maschine στην ουσία θα ηταν "αντικαταστάτης" του axiom

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Υπάρχει και μια μικροτερο εκδοση του maschine, που ειναι αρκετα πιο φθηνή.

 

Σίγουρα, τα πάντα μπορούν να γίνουν και με το axiom, οπότε αν βγαίνει η δουλεια σου, μπορεις να γλιτώσεις τα εξτρα χρήματα.

 

Η φιλοσοφία του maschine θα σου δώσει ένα διαφορετικό interface. Κάποιες φορες αυτό φέρνει καλά αποτελέσματα, επειδή προσφερει καινούριες δυνατότητες, κάποιες απλά σε καθυστερεί επειδή δεν το ξέρεις καλά.

 

Αν βγαίνει η δουλεια με το axiom, μπορεις να μείνεις με αυτο. Αν νομιζεις οτι θες να αλλάξεις φιλοσοφία στον τρόπο παραγωγής, δοκίμασε και το maschine, ίσως από την micro έκδοσή του.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

ή και για να συμπληρώσω το φίλο neeq, οποιόδηποτε drum machine θα σου δώσει άλλο έλεγχο και αίσθηση όταν φτιάχνεις κάποια ρυθυμική λούπα. Άσε που τα pads είναι πολύ πιο ευαίσθητα στις εντάσεις κι έτσι οι λούπες βγαίνουν πιο "φυσικές", πιο ανρθώπινες ας πούμε.

 

Δες και το μικρό Maschine, γιατί όχι;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κατ'αρχην ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις.

 

Το mikro αξίζει η ειναι πολυ περιορισμένο απο το κανονικό?

 

Eπισης, επειδη η αγορα δεν θα γινει τωρα γιατι μαζεύω λεφτά ακομα, πουλαει ενα παιδι στο forum το maschine mk1 σε πολυ καλη κατασταση απο οτι γραφει στα 320€.

 

Δεν θα ειναι καλυτερα αμα δεν το εχει δωσει μεχρι τοτε να παρω το κανονικο mk1 στα ιδια λεφτα παρα το mikro mk2 καινουριο?

 

Και κατι τελευταίο. Για να δοκιμασω και να δω αμα με βολεύουν τα drumpads, ενα AKAI MPD 18 θα κανει λετε δουλεια, η ειναι πολυ "λειψό"?  (http://www.thomann.de/gr/akai_mpd_18.htm)

 

Στην ουσία, το ΑΚΑΙ, επειδη δεν εχει software,θα παρει την θεση του axiom στο να χειριζομαι τα VST μου με drupads αντι με keys, ετσι δεν ειναι?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου