Προς το περιεχόμενο

Ερωτηση για αγορά Native instruments maschine


dj_pns

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ναι, το ΑΚΑΙ ειναι σκέτεο κοντρόλερ.

 

Λογικό είναι, το μεγαλύτερο maschine να σου κάνει καλύτερα. Οι μικρές εκδόσεις συνήθως είναι για να μάθεις τη νοοτροπία, αλλα αυτο που ασχολούνται σοβαρα, συνήθως καταλήγουν στη μεγαλύτερη.

 

Τις διαφορες τους, θα τις βρεις εύκολα λογικά με μια αναζητηση "maschine vs maschine micro".

 

Το software παντως είναι ίδιο, οπότε αν οι παραγωγες στο σπιτι είναι αυτο που ζητάς, δεν είναι απαραίτητα αναγκη να παρεις το μεγαλύτερο, με τα περισσότερα κουμπιά. Βεβαια, αν το βρήκες σε καλη τιμή μεταχειρισμένο, είναι δική σου επιλογή ;)

 

Γενικά πρέπει να δεις τι ζητάς, και προπαντως να κάτσεις να ασχοληθείς με αυτά που έχεις, και να δεις μήπως σου κάνουν τελικά ;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

H αληθεια ειναι οτι τωρα ξεκιναω, ειμαι starter και δεν εχω πολυ γνωση.

 

Θα ξεζουμισω εννοειται πρωτα το AXIOM και μετα θα δω αμα θα καταληξω να δοκιμασω και κατι αλλο. Aμα ομως το maschine δεν με ενδιαφερει σαν software λέμε π.χ. τοτε δεν θα ηταν καλυτερο να παρω ενα AKAI MPD 18 η ενα MPD 26 με λιγοτερα λεφτα?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

Κοίτα, σκοπός δεν είναι να αντικαταστήσεις τα midi πλήκτρα με midi pads. Σκοπός είναι να χρησιμοποιείς τα pads για να φτιάχνεις τις δικές σου ρυθμικές λούπες και τα πλήκτρα για λοιπά synths. Το θέμα με το Maschine είναι ότι μπορείς να φορτώσεις ότι εξωτερικό ήχο θες: ηχογραφείς μια πόρτα που κλείνει, ή παλαμάκια και σε 2 λεπτά το έχεις περάσει μέσα στο μηχάνημα και μετά το σαμπλάρεις μέσα στη λούπα όπως θες, ή παίρνεις samples από οποιδήποτε πηγή ήχου και το κοβεις/ράβεις γρήγορα κι εύκολα, είναι δηλαδή μηχάνημα που θα σε πάει σε άλλο επίπεδο παραγωγής. Αν θες απλά ένα midi με pads καλύτερα πάρε κι ένα που θα σου είναι χρήσιμο, όπως το AKAI MPD32 http://www.thomann.de/gr/akai_mpd_32.htm

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το MPD 32 δηλαδη αμα το κανω mapping στο software maschine (π.χ. σπασμένο οχι γνησιο η ακομα και trial αμα γινεται, για να δω ΜΟΝΟ αμα με βολεύει κτλπ πριν δωσω λεφτα να το αγορασω) θα κανει την ιδια δουλεια δηλαδη με το maschine controller?

 

Και αν οχι , αμα δεν γινεται να το mappάρω στο maschine software, τοτε υπαρχει καποιο αξιολογο software που θα μπορουσα να χρησιμοποιησω μαζι με το AKAI για να μου βγει ποιο φθηνα η ειναι τζαμπα κοπος και καλυτερα να παω μια και καλη για το maschine?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Tα akai νομίζω συμπεριλαμβάνουν μία Light έκδοση του ableton, αλλά δεν ξέρω αν ισχύει ακόμα. Τσέκαρε το. Αυτός εδώ χρησιμοποιεί το ableton και με το maschine και με τα akai.

 

http://www.youtube.com/user/memorecks/videos

....another day.....another corpse....another reason...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αυτος βασικα χρησιμοποιει το maschine mikro mapped σε ableton.

Και τα αλλα της AKAI παλι με ableton.

 

Νομιζω στο software το maschine δεν μπορεις να κανεις map αλλο controller εκτος το maschine, απο οσο εψαξα στο internet. Σωστα?

 

Οποτε εδω ερχομαστε στο θεμα software παλι γιατι στην ουσια το MPD με το maschine σαν controllers την ιδια δουλεια κανουν και τα 2. Το maschine σαν software ειναι το καλυτερο σε σχεση με καποιο αλλο που θα μπορουσα να χρησιμοποιησω με ενα ΑΚΑΙ controller για να μου βγει και ποιο φθηνα?

 

Αν και μετα παει πολυ μπερδεμα το θεμα, το maschine ειναι σχεδιασμενο για να δουλεύει ΑΚΡΙΒΩΣ τελεια με το maschine software, ουτε map θελεις ουτε τιποτα και θα ειναι σαν να εχεις μπροστα σου το software, σωστα?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τελικά θα καταλήξω στο maschine μεσα στα χριστούγεννα μαζί με monitors krk kp-5.

 

Απλα εφοσον μου κολλησε και θα με ανεβασει και ενα level πανω, ας το παρω, σαν επενδυση το βλεπω εξαλλου! Αφου αμα παρω mpd κτλπ η ακομα και το maschine mikro ξερω οτι θα εχω απωθημένο το κανονικό maschine, οπότε...

 

Σας ευχαριστώ όλους σας! Θα πω εντυπώσεις μολις το πάρω και ασχοληθώ :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου