Προς το περιεχόμενο

my new fender roadhouse!


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Με μεγαλη μου χαρα σας παρουσιαζω την καινουργια μου fender roadhouse :D 2.JPG

1.JPG

 

Ουσιαστικα ειναι μια american std με texas specials μαγνητες. Ομολογω πως δεν εχω ιδιαιτερη εμπειρια απο τετοια οργανα,εχω μια squier fat strat, αλλα τιποτα περισσοτερο.

Μου εκανε μεγαλη εντυπωση το σκασιμο της (δεν μπορω να φανταστω πως θα ειναι με compression 8O ) και τα καθαρα...αχ αυτα τα καθαρα!!!! Σε χαμηλο gain πραγματικα κελαηδαει, πολυ ομορφα και γλυκα πριμα ιδιαιτερα στις θεσεις 3-4-5. Πρωτη φορα εχω τοσο μεγαλο ευρος ηχων απο κιθαρα,και αν υπολογισω και τα tone volume, χανω τελειως την μπαλα, ακομα ανακαλυπτω! Ο μονος μαγνητης που δεν μου αρεσε ηταν ο bridge, πολυ πριμαριστος για τα γουστα μου.

Το μπρατσο πολυ ανετο, ουτε λεπτο ουτε παχυ,νομιζω οτι ειναι C shape με jumbo ταστα και ενα γαματο κιτρινιαρικο χρωματακι :D

ενα αλλο πραγμα που μου εκανε εντυπωση ειναι το ποσο σταθερη ειναι στο κουρδισμα, περασα 10ρες απο 9ρες που ειχε και υστερα απο μιση ωρα παιξιματος δεν εχανε καθολου!!!

Εχοντας κοντα 10 χρονια στην πλατη της τα knobs και το pickguard εχουν αρχισει να vintage-ιζουν, πολυ το γουσταρω αυτο το παλιουρικο χρωματακι :D αν και σε καποιους δεν αρεσε...

 

Ας παμε στα αρνητικα τωρα,το μονο που βρηκα ηταν αυτο :

closeup.JPG

η τρυπα στο block για το τρεμολο δεν ειναι ιδια με την απο πανω της, ξεβιδωνοντας και το τρεμολο ειδα πως η τρυπα στο block δεν ειναι τρυπημενη καθετα αλλα με γωνια :? οχι πως δεν μπαινει το τρεμολο,αλλα εχει μια πολυ ακυρη γωνια,τι μπορω να κανω γιαυτο αληθεια?

Κλεινωντας να ζητησω αποψεις,θελω να αλλαξω τον bridge με ενα μαγνητη που να κουμανταρει καλυτερα τα γκαζια και παραλληλα πιο μπασο μεσαιο και γλυκο,απ'οτι εχω δει παιζει ο dimarzio hs-3 με hum canceling,αλλα θα ηθελα και τις δικες σας αποψεις!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

η τρυπα στο block για το τρεμολο δεν ειναι ιδια με την απο πανω της' date=' ξεβιδωνοντας και το τρεμολο ειδα πως η τρυπα στο block δεν ειναι τρυπημενη καθετα αλλα με γωνια :? οχι πως δεν μπαινει το τρεμολο,αλλα εχει μια πολυ ακυρη γωνια,τι μπορω να κανω γιαυτο αληθεια?[/quote']

 

Μάλλον θα χρειαστεί να κάνεις αυτό που έκανα κι εγώ στο tremolo arm μου. Το έπιασα σε μια μέγγενη και διόρθωσα τη γωνία που λες, φέρνοντάς το στα μέτρα μου ;)

 

Πάντως παρατήρησα ότι τα saddles τα έχεις αρύθμιστα. Είναι δηλαδή όλα στην ευθεία, κάτι που σημαίνει ότι το intonation της κιθάρας σου δεν είναι σωστό. Διόρθωσέ το αυτό ;)

 

Κλεινωντας να ζητησω αποψεις' date='θελω να αλλαξω τον bridge με ενα μαγνητη που να κουμανταρει καλυτερα τα γκαζια και παραλληλα πιο μπασο μεσαιο και γλυκο,απ'οτι εχω δει παιζει ο dimarzio hs-3 με hum canceling,αλλα θα ηθελα και τις δικες σας αποψεις![/quote']

 

Ένας ενδιαφέρον μαγνήτης που δοκίμασα τελευταία σε strat είναι o Klinge που έχει βγάλει ο Haeussel: http://www.haeussel.com/index.html

 

klinge_strat_02s.jpg

 

Αν και δεν είναι του γούστου μου τέτοιου είδους μαγνήτες, ο συγκεκριμένος μου άρεσε και πιστεύω ότι θα κάνει τη δουλειά που θες ;)

Δες κι εδώ

www.facebook.com/YourPaintedSmile

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πάντως παρατήρησα ότι τα saddles τα έχεις αρύθμιστα. Είναι δηλαδή όλα στην ευθεία, κάτι που σημαίνει ότι το intonation της κιθάρας σου δεν είναι σωστό. Διόρθωσέ το αυτό

τα saddles ηρθαν εκει υστερα απο ρυθμιση,το intonation ειναι τελειο.

Τωρα που το λες ομως ειναι πολυ περιεργο το οτι ηρθαν ολα στην ευθεια!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πάντως παρατήρησα ότι τα saddles τα έχεις αρύθμιστα. Είναι δηλαδή όλα στην ευθεία' date=' κάτι που σημαίνει ότι το intonation της κιθάρας σου δεν είναι σωστό. Διόρθωσέ το αυτό[/quote']

τα saddles ηρθαν εκει υστερα απο ρυθμιση,το intonation ειναι τελειο.

Τωρα που το λες ομως ειναι πολυ περιεργο το οτι ηρθαν ολα στην ευθεια!

 

κοιταξε και το υψος των χορδων. Υποτιθεται οτι το υψος των χορδων πρεπει να ακολουθαει την καμπυλη του μπρατσου.

Δηλαδη οι δυο μι πιο χαμηλα, και οι σολ/ρε πιο ψηλα... κλπ κλπ κλπ

 

Εχω εναν dimarzio hs3 σε στρατ, στο bridge. Αν θελεις να σου γραψω κανενα κλιπ να ακουσεις πως ειναι. Για γκαζι καλος ειναι

τσαμπα καιει η λαμπα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

το ξερω πως ακουγομαι λιγο απολυτος, αλλα το playbility και το intonation της κιθαρας ειναι μια χαρα, το πρωτο πραγμα που εκανα ηταν να της αλλαξω χορδες και να την φερω στα μετρα μου!Σας ευχαριστω παντως για το ενδιαφερον σας :D

 

Αν μπορουσες να το κανεις αυτο φιλε gpolic θα με εβγαζες απο μεγαλο προβληματισμο!

 

@ elavd δεν ειναι στραβο το tremolo arm για να το διαρθωσω,η βαση του βιδωνει και δεν ειναι καθετα στην γεφυρα αλλα σχηματιζει αμβλεια γωνια, μαλλον παω για καινουργια block :cry:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

αντι να πας για καινουργιο block & να πετας τα λεφτα σου παρε μια πενσα και ισιωσε το Tremolo arm.. :wink: παγια τακτικη εδω και χροοοοοονια.. :lol:

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

δεν με καταλαβαινετε, το tremolo arm ειναι ισιο απλα βιδωνει τοσο ακυρα που βρισκεται σε ακυρη γωνια. Παρολα αυτα δοκιμασα χθες να αλλαξω την γωνια του και δεν μπορουσε να βιδωθει,εβρισκε στο σωμα της κιθαρας!!!

θα ανεβασω φωτο το απογευμα να δειτε το προβλημα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κατ΄αρχήν Μεγειές ¨και από μένα...... αχχχ όταν βλέπω συνάδελφο αγωνιστή μετά από αγορά στρατοκάστερ Fender με πιάνει συγκίνηση!!!! Καλόπαικτη και καλορίζικη... πολύ καλή από την φωτό... η πέρλα πίκαρντ είναι το κάτι άλλο! Οι Τέξας σπέσιαλς για μένα είναι ότι καλύτερο για μονούς σε στρατ Fender! Με το τρέμολο άρμ μη βιαστείς.... είναι σίγουρα θέμα ρύθμισης .... προσπάθησε ξανά και ξανά και κάνε ότι σου λέει o superfunk και ο Elavd... αν δεν σου βγαίνει..... ξανακοίτατο.. προφανώς κάποτε πρέπει να έπαιζε οπότε κάπως θα πρέπει να ήταν.. και αν "έφυγε" άπό την θέση του κάπως θα "ξανάρθει" μη βιαστείς για αγορά τρέμολο άρμ και κοίτα όλες τις περιοπτώσεις να σώσεις το "ορίντζιναλ"

In Fender Strat we trust!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

stavrilian και εμενα το tremolo είναι ακριβώς έτσι εχει μια κλίση δεν είναι παράλληλο στις χορδές αν αυτό εννοείς.αλλα δεν καταλαβαίνω γιατι είναι προβλημα,οταν το έχεις σε θέση που δεν το χρησιμοποιείς(καθετα στις χορδές)λογικά πρέπει να ειναι ίσιο αν δε το έχεις σφίξει πολύ.αν θές ανέβασε μια φωτο του block.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

δεν με καταλαβαινετε' date=' [u']το tremolo arm ειναι ισιο[/u] απλα βιδωνει τοσο ακυρα που βρισκεται σε ακυρη γωνια. Παρολα αυτα δοκιμασα χθες να αλλαξω την γωνια του και δεν μπορουσε να βιδωθει,εβρισκε στο σωμα της κιθαρας!!!

θα ανεβασω φωτο το απογευμα να δειτε το προβλημα.

 

Σε καταλαβαίνουμε μην ανησυχείς ;) Προφανώς το πρόβλημα σου είναι έτσι:

 

strat4.jpg

 

Κι εμένα έτσι βίδωνε και στις 2 μου strat και απλά στράβωσα το tremolo arm τόσο ώστε να μπορεί να βιδώνει και να μη "βρίσκει" πάνω στο σώμα ;)

www.facebook.com/YourPaintedSmile

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου