Προς το περιεχόμενο

Fender Squier bullet strat.. Να την φτιάξω η να την πετάξω..


ex-ΑΓΓΕΛΟΣ

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αγγελε,

 

ξέρω ακριβώς τι εννοείς! Πήρα για 80 ευρώ (μαζί με θήκη :) μια bullet μεταχειρισμένη εδώ στο Νοιζ (χωρίς ηλεκτρικά, αλλά με καλό tremolo wilkinson και κλειδιά mini rotomatics), με σκοπό να παίξω και να πειραματιστώ με τον ήχο.

Πρόκειται για φθηνό basswood (προκαταβολικά συγνώμη σε όσους θεωρούν ότι τα ξύλα δεν παίζουν κανενα ρόλο), πάνω στα οποία δύσκολα θα βρεις μαγνήτες ποιοτικούς που να μην ακούγονται "ρηχοί" ή "μπουκωμένοι".

Επειδή καθώς σου είπα, την πήρα για να πειραματιστώ (και ακόμα δεν έχω καταλήξει τι θα φοράει) μέχρι σήμερα της έχω βάλει American Special (!) , Τonerider City Limits, κάτι κεραμικούς stock από Fender Mexican... Με τους σπεσιαλ ακούγεται α-κ-ρ-ιβ-ως όπως με τους κεραμικούς... χωρίς μεσαίες και definition, με φτωχά πρίμα, μπουκωμένα μπάσα. Με τους tonerider έβγαλα ένα δυο ήχους, αλλά επειδή έκανα και τη μοντα του gilmour (;) όπου με ένα διακοπτάκι παίζουν μαζί ο bridge με τον neck / οι τρεις μαζί / και bridge με middle, έχω να πω ότι πλέον μπουκωνε τόσο ώστε παραμόρφωνε μέχρι και το καθαρό σήμα της...

Οι ίδιοι μαγνήτες (tonerider) με τη μόντα αυτή , φορεμένοι σε μια άλλη Squier Classic Vibe 60ς, ακούγονται όνειρο -και εκεί θα μείνουν...

Οι δοκιμές γίνονταν σε Vox (valvetronix και AC15) και Εngl.

 

Που θέλω να καταλήξω... Κατ' αρχήν ότι συμφωνώ με τους προλαλήσαντες:

δοκίμασε την σε κάποιον καλύτερο ενισχυτή (αν όχι κάποιον "καθαρό" solid state, σίγουρα σε κάποιον λαμπάτο)

αλλά επειδή είμαι ψιλοβέβαιος ότι θα απογοητευτείς one way or another από τους stock μαγνητες και εξοπλισμό της, είτε δώσε τη (αναρωτήσου όμως αν εξίζει τον κόπο να τη δώσεις 100 ευρώ...) είτε κράτα τη για πειραματισμό ή για να την κάνεις ρέλικ ή για να μάθουν τα παιδιά σου κ.λπ.

 

Αν έχει κάποια σημασία (που αφορά μάλλον γειτονικό thread περί ξυλείας) , το τελευταίο που δοκίμασα στο φθηνό basswood της bullet μου, κύριοι, είναι κάτι πάμφθηνοι μαγνήτες κεραμικοί από Squier της δεκαετίας του '80 (ανάθεμα κι αν θυμάμαι από ποτε και που τους είχα) οι οποίοι, επειδή δεν έχουν καθόλου fat output και low response, κατά κάποιο τρόπο ακούγονται "άδειοι" , "αραιοί" και διακρίνεις τα αρπέτζιο χωρίς να θολώνει ο ήχος τους πάνω στη bullett. Το ζήτημα είναι ότι είχα μόνο δυο από δαύτους (middle και neck, φαντάσου πόσο χάλια θα ήταν ο bridge ώστε να τον έλυσα για καμιά άλλη μόντα), κι έτσι έπρεπε να βρω κάτι να βάλω στο bridge. Τώρα έχω πάρει ευκαιρία έναν Lace Sensor της δεκαετίας του '90 (γράφει επάνω Fender-LaceSensor) και λέω να τον ρίξω να δω τι ψάρια θα πιάσει με τους φθηνοκεραμικούς τους άλλους. Ο τεχνικός μου, πιθανολογεί ότι θα ακουστεί καλά...

Ίδωμεν. Και σόρι για την πολυλογία.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 30
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Πρόκειται για φθηνό basswood (προκαταβολικά συγνώμη σε όσους θεωρούν ότι τα ξύλα δεν παίζουν κανενα ρόλο), πάνω στα οποία δύσκολα θα βρεις μαγνήτες ποιοτικούς που να μην ακούγονται "ρηχοί" ή "μπουκωμένοι".

 

H Fender Squier bullet του ΟΡ ΔΕΝ ειναι φτιαγμενη απο basswood αλλα απο ΚΟΝΤΡΑ ΠΛΑΚΕ.

 

την ειχα παρει πριν 6 -7 χρνια

 

Υποτιθεται οτι οι...καινουργιες ειναι απο basswood αλλα πολυ αμφιβαλω....

 

http://elderly.com/new_instruments/names/squier-bullet-series-strat--SQBST.htm

 

Anyway το basswood ειναι.... εξαιρετικο....κΣυλο  ;D και πολλες κιθαρες,μεταξυ των οποιων και η βασικη strat του Jeff Beck ειναι φτιαγμενες απο αυτο (οπως και οι περισσοτερες 90s MIJ Fender που ειναι θαυμασιες κιθαρες)

 

απο οτι και αν ειναι....ενα ΚΑΛΟ ΣΕΤ ΑΠ και ενα καλο σετ μαγνητων (καποιο alnico set απο GFS π.χ. για να μη κανουμε και οικονομικες υπερβολες  ) θα τη βελτιωσει σιγουρα αλλα μη περιμενεις και θαυματα ...

 

απο ΕΝΙΣΧΥΤΗ τι εχεις?

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

φίλε μου προ 10 ημερών έδωσα τη δικιά μου η οποία με μία ανβάθμιση απο gfs (loaded pickguard κ κλειδιά vintage) αξίας 80 ευρώ έγινε άλλη κιθάρα. Οι διαφορές της σε ήχο απο την classic vibe των 370 € ήταν απειροελάχιστες και ο μόνος λόγος που την έδωσα για να κρατήσω την άλλη ήταν ότι προτιμώ το maple μπράτσο πλέον. Κατα τα άλλα η κιθάρα αξιζε με 100 τα 200ευρω που είχε κοστίσει. Σου προτείνω να κάνεις το ίδιο.

www.thedamnationproject.com

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το πρόβλημα είναι ξεκάθαρο: Οι Bullet έχουν σώμα κάπου ενα με δύο (ίσως και ενάμισι μόνο) χιλιοστά πιό λεπτό (σε βάθος) από τις πραγματικές Strat. Η λύση είναι απλή και έχει καλυφθεί εκτενώς στη διεθνή βιβλιογραφία: Πάς στον πιό κοντινό και φιλικό μαραγκό, παίρνει τη "φόρμα" του σώματος, κόβει μια φέτα σουηδικο ένα με δύο χιλιοστά, κολάς τη φέτα από πίσω στο σώμα (προσοχή: Η κόλα που θα χρησιμοποιηθεί επηρεάζει σημαντικά τον ήχο επομένως πρέπει να το ψάξει κανείς, συνιστώ οργανική από μή μεταλαγμένα υλικά). Μόλις τη φέρεις στο σωστό πάχος, ανάλογα θα παχύνει και ο ήχος.

 

Η άλλη λύση, επίσης εκτενώς καλυφθείσα είναι: Την πουλάς κι παίρνεις μετά από ψάξιμο, παίξιμο, ακουσμα μιά κιθάρα που σου αρέσει.

 

ΥΓ συμφωνώ με το σχόλιο περί "αουτομπιάκνι" (διαφωνούμε στην προφορά, καθότι Ιταλικό).

It ain't over till it's over.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πάς στον πιό κοντινό και φιλικό μαραγκό, παίρνει τη "φόρμα" του σώματος, κόβει μια φέτα σουηδικο ένα με δύο χιλιοστά, κολάς τη φέτα από πίσω στο σώμα (προσοχή: Η κόλα που θα χρησιμοποιηθεί επηρεάζει σημαντικά τον ήχο επομένως πρέπει να το ψάξει κανείς, συνιστώ οργανική από μή μεταλαγμένα υλικά). Μόλις τη φέρεις στο σωστό πάχος, ανάλογα θα παχύνει και ο ήχος.

 

;D ;D ;D ;D

 

Από κανα δυο μαθητές μου που έχουν bullet strat είμαι πολυ ικανοποιημένος για ήχους hank marvin .

  Η πλάκα είναι ότι η κιθάρα έχει μπει σε ότι να'ναι ενισχυτή, μέχρι και soloid state για μπάσο, αλλά το strat χαρακτήρα τον βγάζει άνετα.

Δεν θα το θεωρούσα λοιπόν κακή βάση για φτηνό upgrade με τη λογική οργάνου για πρόβες, back up κλπ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πιστεύω πως ενδεχομένως η κιθάρα σου να χρειάζεται καλύτερο σετάρισμα ή ακόμα και αλλαγή  π.χ. στη γέφυρα διότι δεν είναι λογικό να είναι τόσο χάλια ο ήχος ειδικά με τους μαγνήτες που έχεις ήδη δοκιμάσει.

 

Υπάρχει και η πιθανότητα κάτι να πηγαίνει στραβά με τα ποτενσιόμετρα και γενικά με τα ηλεκτρικά της.... Γι'αυτο με γέφυρα και ΟΛΟΚΛΗΡΟ pickguard φορτωμένο με τους σωστούς μαγνήτες... οι διαφορές με πολύ πιο ακριβά μοντέλα θα είναι μικρές και σχετικά ασήμαντες....

 

Άρα στην περίπτωσή σου κάτι δεν πάει καλά.... Δοκίμασε να βάλεις ολόκληρο pickguard από άλλη κιθάρα ή βάλε της δικιάς σου σε άλλη κιθάρα να δεις διαφορές....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τα μανίσια ηλεκτρικά των Squier είναι λίγο ...φόλα.

 

Και όχι τόσο ως προς την καθαυτή ποιότητά τους (που είναι "βασική" έως χαμηλή), αλλά κυρίως ως πρός την ποιότητα των κολλήσεων που είναι επιπέδου Δημοτικού, όπως είχα γράψει παλιότερα για την δική μου Squier Jazzmaster.

 

Πιστεύω οτι με ενα ΣΩΣΤΟ setup, ενα nut της προκοπής (καλοκομμένο bone) και ενα συμμάζεμα στα ηλεκτρικά θα έχεις κάνει ενα μεγάλο βήμα εμπρός, χωρίς πολλές οικονομικές ...θυσίες.

wood matters

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

κάποια στιγμή ένας φίλος μου είχε φέρει μία τέτοια αριστερόχειρη squier strat σε μαύρο χρώμα με χρυσό πολύ ψιλό sparkle, γιατί έιχε σπάσει στο ξύλο στην πάνω βίδα του τρέμολο. Δεν μπρορώ να φανταστώ πως κατάφερε και την έσπασε σε αυτό το σημείο, αλλά την κόλλησα με z-poxy, την σετάρισα με καινούργιες χορδές και τη δοκίμασα σε ένα AC15 κεφάλι με μία καμπίνα marshall με V30. H κιθάρα μιλάμε τελείως μαμά με πλαστικό nut κλπ και χωρίς υπερβολές ήταν μια χαρά strat με τα όλα της. .... και το σώμα ήταν όντως κόντρα πλακέ.

 

κατά τη γνώμη μου δεν αξίζει να την πουλήσεις και δεν αξίζει να την αναβαθμίσεις. τη σενιάρεις με ένα καλό setup (και το ύψος των μαγνητών θα κάνει μεγάλη διαφορά)  και θα έχεις μια ωραία κιθάρα ως backup ή για να παίζεις στον καναπέ χωρίς να σε νοιάζει αν το πιτσιρίκι σου αποφασίσει να πετάξει το τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης πάνω της.

μη με ρωτάς γιατί στο λέω αυτό....

Ars longa, vita brevis.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

κατά τη γνώμη μου δεν αξίζει να την πουλήσεις και δεν αξίζει να την αναβαθμίσεις.

...και επειδή ούτε αξίζει να την πουλήσεις ούτε αξίζει να την αναβαθμίσεις....μάζεψε λίγα λεφτά και πάρε κάτι τέτοιο

13_FLYRIG_ANGLE.jpg

που θα σου αναβαθμίσει ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ τον ήχο σου, θα το βάζεις σε όποια κιθάρα αποκτήσεις και θα το έχεις μία ζωή ;)

http://tech21nyc.com/products/sansamp/flyrig.html

 

ή κάποιο άλλο από τη σειρά

http://tech21nyc.com/products/sansamp/characterseries.html

Μαραθώνιος Εναλλακτική Σχολή

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου