Προς το περιεχόμενο

Βοηθεια στην Επιλογη Λαμπατου Ενισχυτη


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αν απορρίπτεις τον blackstar HT20 λόγω του ότι δεν είναι φουλ λαμπάτος ??? τότε μην μπεις  καν στον κόπο να πας να ακούσεις ENGL. Στο μπάτζετ σου υπάρχει μόνο η σειρά Gigmaster που έχει λιγότερες λάμπες.  ;D Συγκεκριμένα 1 προενισχύτρια μόνο και η μισή δίνει το σήμα στον τελικό, μισολαμπάτος δηλαδή  ;D

 

Πολοί ενισχυτές χρησιμοποιούν solid state κυκλώματα για gain και φτάνουν να έχουν τόσο γκάζι, όπως οι Blackstar HT και οι Gigmaster ακόμα και οι marshall πχ. jcm900.

Αυτό δεν τους κάνει απαραίτητα κακούς. Αν ο ήχος σου αρέσει και σου κάνει δε πα να ναι και id core μια χαρά θα γουστάρεις.

 

ΥΓ. modulation είναι άλλο πράγμα, μάλλον simulation εννοείς ή guitar modelling

 

Nαι μπερδευτηκα,simulation εννοουσα.Ειναι γεγονος πως ο jcm900 εχει solid state κυκλωμα...Ποσο καλες ειναι οι κριτικες για τον jcm900 σε σχεση με τους αλλους marshall..(οχι πολυ καλες)

Ειμαι της αποψης,προς το παρων τουλαχιστον,οτι αν ειναι να παρεις λαμπα παρε λαμπα.Αν θες να βαλεις τρανζιστορ για gain βαλε ενα πεταλι απο μπροστα και εισαι κομπλε.

Ο ενισχυτης που με ενθουσιασε μεχρι στιγμης και θελω να τον ακουσω καλυτερα ειναι ο Laney Ironheart λογω της ευελιξιας του και των χαρακτηριστικων του.Μαλλον δεν τον εχουν πολλοι στο φορουμ γιατι δεν μπορεσα να βρω πολλες πληροφοριες.

Οι ENGL δεν με τρελαναν αλλα θα προσπαθησω να τους ακουσω.Στο budget μου μπορω να φτασω μεχρι και Screamer μεταχειρισμενο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 89
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εικόνες

Ειναι γεγονος πως ο jcm900 εχει solid state κυκλωμα...Ποσο καλες ειναι οι κριτικες για τον jcm900 σε σχεση με τους αλλους marshall..(οχι πολυ καλες)

 

Να διορθώσω ένα λάθος το οποίο γίνεται απο πολλούς (και δυστυχώς κατ΄αυτόν τον τρόπο, διαιωνίζεται)...

 

JCM900 είναι ολόκληρη η σειρά η οποία χωρίζεται σε πολλά επι μέρους μοντέλα με αρκετές διαφορές μεταξύ τους, διαφορετικά preamp / power amp circuits, διαφορετικό gain, χαρακτήρα κτλ..

 

Όπως πχ. η σειρά JCM800 έχει τα μοντέλα : 1959 / 1987 / 2203 / 2204 / 2205

2210 / 4010 / 4103-4104 / 4210 / 4211-4212

 

Έτσι και η σειρά JCM900 έχει τον Hi Gain Master VolumeΜΚΙΙΙ - 2100 / 2101 / 2500 / 2501), τον Dual Reverb (4100 / 4101) και τον SL-XMKIV - 4500 / 4501).

 

Ο MKIII είναι εξαιρετικός ενισχυτής (όπως και ο SL-X) με εξαιρετικές κριτικές, σε αντίθεση με τους Dual Reverb.

 

Επίσης άλλο το να περιέχει ένας tube ενισχυτής, diode-clipping circuit για περισσότερο gain (το οποίο στον MKIII συγκεκριμένα, κλείνοντας το volume 2 το απομονώνεις τελείως) και άλλο να είναι solid-state.

 

Μην στηρίζεσαι λοιπόν σε ότι μπορεί να διαβάζεις στο internet, γιατί πολλά είναι λάθος.

 

Επέλεξε τον κατάλληλο ενισχυτή για εσένα, ακούγoντάς τον και όχι διαβάζοντας.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

o JCM 900 χρησιμοποιει diode clipping...

Ειναι κανονικος λαμπατος που παιρνει εξτρα gain stage με αυτο το κυκλωμα...

Ολοι οι CAMERON ετσι λειτουργουν...

Το ιδιο περιπου συμβαινει και με τον "πολυ" jubilee...led clipping...

Ακομα και στον ΥΠΕΡ-BOYTIQUE WIZARD MODERN CLASSIC led clipping χρησιμοποιειται...

 

μια χαρα λαμπατοι ειναι ολοι αυτοι...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εχετε δικιο...Οντως ειδικα ο JCM SL-X αντικατεστησε και στο κυκλωμα του το diode clipping με μια λαμπα επιπροσθετη στην προενισχυση.Στην τελικη οπως λετε μετραει αν σου αρεσει ο ηχος ή οχι.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στην τελικη οπως λετε μετραει αν σου αρεσει ο ηχος ή οχι.

 

Επέλεξε τον κατάλληλο ενισχυτή για εσένα, ακούγoντάς τον και όχι διαβάζοντας.

 

Αυτό προσπαθούμε να πούμε.

Το αν μερικοί είναι πιουρίστες και νομίζουν ότι μόνο με 5 12ΑΧ7 στην προενίσχυση θα πάρουν λαμπάτο ήχο και παίζουν καρφί στον ενισχυτή δεν θα έπρεπε να σε επηρεάζει αν εσύ θες τον συγκεκριμένο ήχο που βγαίνει πχ. με tubescreamer μπροστά και digital delay στην λούπα.

 

(πιστεύω οτι το περισσότερο κράξιμο το τρώνε οι jcm900 γενικά λόγω του 4100 και λόγω του οτι ήταν οι πρώτοι που κυκλοφορούσαν με 6L6 αντί για EL34. Και φυσικά γιατι είχαν diode clipping στο κυκλωμα που ενοχλούσε τους πιουρίστες που οι περισσότεροι βέβαια μπούσταραν με πετάλια την είσοδο στους jmp και jcm 800. Για τον ίδιο λόγο τους ενοχλούσε και ο JCM800 2210 - 2205 και οτιδήποτε δεν ήταν "pure" marshall)

Cigarettes and Whiskey ... call my shaking hand

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

φίλε σε νοιάζει αν αυτο που θα αγοράσεις θα το λένε μήτσο, κώστα ή αφροξιλάνθή ή αν σου κάνει τη δουλειά?

Για μένα οι engl gigmaster και οι blackstar ht είναι τα πιο value for money που κυκλοφορούν αυτη τη στιγμή. Δεν ξέρω απο τεχνικά να σου πω κατα ποσο "γνήσιοι" λαμπάτοι είναι αλλά σίγουρα είναι λαμπάτοι...μην τους συγκρίνεις με v22 κτλπ, ο τελευταίος έχει για τα μπάζα βρώμικα, για μένα...

www.thedamnationproject.com

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστω πολυ για τις προτασεις σας!

 

Το κυριο προβλημα ειναι πως οι επιλογες ειναι πολλες και οπως και να χει ο μονος τροπος για να επιλεξεις σωστα ειναι να ακουσεις και να παιξεις με ενα μηχανημα.

Απο την πρωτη συγχορδια στα καθαρα και το πρωτο ριφ στα βρωμικα πιστευω θα καταλαβω αν γουσταρω τον ενισχυτη η οχι.Στην τελικη τοση τεχνολογια και δεν μπορουμε να παρουμε κατι τετοιο σε καθαρο :

 

σε crunch:

 

 

Lead:

 

 

 

( :P)

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  Μετα απο εντονη εσωτερικη αναζητηση (yoga,διαλογισμο,κτλ  :P ) αποφασισα οτι αυτο που ψαχνω ειναι κατι σε marshall,Laney (βρετανικη χροια).

  To θεμα ειναι οτι δεν μπορω να ακουσω μοντελα οπως JCM2000,JCM900,JVM205,Bugera 1990,Laney Lionheart 20H (A Class),laney gh100l,laney lh50.

  O bugera1990 ειναι η πιο οικονομικη λυση,αλλα για τον Jcm900 twin reverb(του οποιου ειναι κοπια) εχω ακουσει μονο ασχημα σχολια.

  ΤΟ ερωτημα λοιπον ειναι τι κανει καποιος που θελει να παρει ενα παλιο μοντελο,μεταχειρισμενο,και δεν μπορει να το ακουσει?

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Βάλε στο μενού και έναν vox ac15. Για μένα ο ορισμός του British ήχου.

Αν είσαι Αθήνα έχω τον Jvm205 να τον ακούσεις...βέβαια μονταρισμενο....

www.facebook.com/BlackBodyRadiationAthens

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  Δυστυχως δεν βρισκομαι,αλλα σε σχετικες αναζητησεις στο φορουμ (το εχω ξεψαχνισει) ειδα οτι με τα mods ο jvm σου σπερνει!!!!!!

    Απο Laney μου αρεσε πολυ και ο LH50 αλλα κανεις δεν μιλαει γι αυτον στο νετ  ???

Θα τσεκαρω και τον vox ac15 !!!  8)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου