Προς το περιεχόμενο

Βοηθεια στην Επιλογη Λαμπατου Ενισχυτη


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Σας χαιρετω αγαπητα μελη του Noiz,

 

    Περσυ στην αναζητηση του πρωτου λαμπατου ενισχυτη ειχα ανοιξει ενα αντιστοιχο θεμα ζητωντας τα φωτα σας..Τελικα λογω διαλυσης του γκρουπ που επαιζα και λογω λιγοτερης ενασχολησης με μουσικη,λογω δουλειας,σχολης κλπ,αποφασισα να μην παρω καποιο μηχανημα.Επεστρεψα δριμυτερος,καθως εκλεισα ηδη με ενα γκρουπ καποια live το καλοκαιρι και θα υλοποιησω και γω καποιο προτζεκτ με στοχο καποια live.Eν ολιγοις live σημαινει καποια χρηματα,αρα και χωρος να επενδυσω σε καποιο λαμπατο ενισχυτη (yeaahhh).

    Στο προηγουμενο θεμα που ειχα ανοιξει παλι εδω, ειχα καταληξει στον Peavey 6505+(combo) ο οποιος ειναι ακομα μια απο τις επιλογες που σκεφτομαι,λογω τιμης και λογω αξιοπιστιας και ποιοτικου lead channel.Θα ξαναζητησω ομως την αποψη σας επειδη τα δεδομενα αλλαξαν λιγο.Αρχικα το budget μου βρισκεται καπου στα 500 ευρω.Ξερω οτι ειναι λιγα για κατι καλο, γι αυτο κοιταζω ομως και μεταχειρισμενα μηχανηματα.Παιζω με μια schecter hellraiser C1 FR,με μαγνητες EMG 81/89 που σπλιταρονται.Παιζω κυριως Hard Rock,με το γκρουπ ομως θα παιζουμε απο Σακη Ρουβα(  :P ) και C:Real μεχρι Guns'n'Roses (και λιγα intro απο maiden,ac/dc)..Γουσταρω αφανταστα τον ηχο του Eddie Van Halen και τον 5150ΙΙΙ που εβγαλε αλλα δεν φτανουν τα ευρω.Επισης,ο ηχος του Steve Morse αποτελει οροσημο για μενα.

    To προβλημα εδω ειναι τα καθαρα.Αν ειχα Fender κιθαρα δεν θα το σκεφτομουν,αλλα ο συνδυασμος high gain κιθαρας με high gain ενισχυτη,πιστευω θα με ζορισουν να βγαλω ενα καθαρο ηχο (συγχορδιες χωρις να βρωμιζει).Ποια ειναι η αποψη σας?Επισης γνωριζετε που θα μπορουσα να τον δοκιμασω στη Θεσσαλονικη?Στα καθαρα μου παντα σχεδον χρησιμοποιω chorus.Πιστευετε θα λυσει το προβλημα των καθαρων(αν θελετε προτεινετε και ενα true bypass chorus pedal)?

  Επισης,μ'αρεσουν παρα πολυ οι Marshall jcm 2000 dsl καθως και ο jvm205.Ειναι ευελικτοι αλλα δεν φτανει η τσεπη εκει.Eπισης,εχω παιξει σε live με τον fender hot rod deluxe (με πεταλιερα μπροστα) και επαθα πλακα απο τα καθαρα του.Μονο το καθαρο καναλι ομως δεν φτανει.

  Καθε αποψη και προταση δεκτη.Ξερω οτι υπαρχουν "τερατα" γνωσεων στο φορουμ και θα εκτιμουσα καθε πληροφορια,καθως οπως καταλαβαινετε ειμαι αρκετα μπερδεμενος.Ευχαριστω εκ των προτερων!!

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 89
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εικόνες

Bugera 1990, 333xl, 6262 και Jet City JCA100HDM.. Μιλάω για καινούριους, διαφορετικά στα μεταχειρισμένα παίζουν πολλές ευκαιρίες..

 

Η επιλογή μου ο 333xl από αυτούς που ανέφερα λόγο πολύ καλου καθαρου καναλιού σε συνδυασμό με τα δύο hi gain κανάλια που σκοτώνουν!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ο bugera 1990 μου φάνηκε πολυ ωραίος. Όμως όλοι μιλάνε για θεματα με την αξιοπιστία τους. Επίσης η jet city 50H μου άρεσε και ειναι και προσιτή σε τιμη. Θα πήγαινα άνετα σε μεταχειρισμένο Marshall JVM, αν τον έβρισκα στο budget μου.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπερα και απο μενα

Θα συμφωνησω στο waterfall του Jam,το οποιο και εχω,ειναι αφανταστα ευελικτο πεταλι και οχι μονο chorus...ειναι και vibrato.

Εχει εναν διακοπτη που το γυριζεις...εγω το πηρα απο τις εκαστοτε αγγελιες του forum περυσι τον Μαρτιο στα 130€

και "ας πουμε" σαν δευτερο chorus εχω του Zakk Wylde,πολυ ιδιαιτερο θα ελεγα,αρκετα κομπρεσαρισμενο σε σχεση με τα κοινα,αλλα οταν το "μπερδεψεις" με βρωμικους ηχους,απογειωνεται!!

 

Οσον αφορα τον ενισχυτη,εγω θα προτεινα Marshall,παντα προσωπικη αποψη...

αν και οι ηχοι που αναζητας οπως αναφερεις,να θυμασαι οτι δεν παιζει και τοσο σημαντικο ρολο ο ενισχυτης και ο εξοπλισμος,αλλα ο χρονος που θα διαθεσεις να ρυθμισεις ενισχυτη/πεταλια για να πετυχεις το επιθυμητο αποτελεσμα...

Παλιοτερα πιστευα και εγω τα ιδια,οτι αν παρω τον ενισχυτη του "ταδε" καλλιτεχνη και την κιθαρα του θα εχω τον ιδιο ηχο...ΨΕΜΜΑΤΑ..Ειναι ολα θεμα marketing..ψαξου λιγο με τις ρυθμισεις και θα το δεις..

 

Συγνωμη αν κουρασα,

παντα καλοπροαιρετα... :) :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τσιμπάς αυτόν και κάνεις τη δουλειά σου ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΣΤΑΤΑ και μετά το ξαναβλέπεις...

Είναι και στα μέρη σου ο φίλος....

Τον γλυκοκοιτάζω κι εγώ  ;)

http://smart.noiz.gr/details.php?id=175782

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οι schester όντας "χεβιμεταλαδικες" κιθάρες ,δεν ξέρω κατα πόσο μπορούν να βγάλουν τα τέλεια καθαρά ...

αλλά με κάποιον fender blues junior ίσως να μπορέσεις να πάρεις τα καθαρά που θές !Είναι και κοντά στο budget σου ..γύρω στα 550 κοστίζει.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderator

Τσιμπάς αυτόν και κάνεις τη δουλειά σου ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΣΤΑΤΑ και μετά το ξαναβλέπεις...

Είναι και στα μέρη σου ο φίλος....

Τον γλυκοκοιτάζω κι εγώ  ;)

http://smart.noiz.gr/details.php?id=175782

 

Ενισχυτάρα.Τα 300 ευρώ είναι τρομερή τιμή.Δεν ξέρω βέβαια για τα καθαρά.Ναι μεν αξιοπρεπή,αλλά ίσως να θέλει κάτι καλύτερο ο OP.O Bugera 333xl είναι πιο κοντά πιστεύω.

More is more. Yngwie Malmsteen

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου