Προς το περιεχόμενο

6.D.D. Club κομμάτι γραμμένο σε Yamaha Psr!


Παστίτσιός

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γειά σε όλους/λες/λα. Ξαναμεταφόρτωσα ένα παλιό μου κομμάτι το οποίο είχα συνθέσει στο Yamaha Psr 2100 arranger, σπουδαίο όργανο αλλά δεν το κατέχω εδώ και χρόνια! Θα ανεβούν ακόμα περισσότερα μουσικά βίντεο αλλά και βίντεο με videogames οπότε όποιος ενδιαφερόμενος ας ακολουθήσει :)

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το riff είναι σαν να έχει βγει έτοιμο από το mc303 πολύ μονότονο και παλιακό γενικά το κομάτι δεν έχει καθόλου δυναμικές και μέρη (intro, break, outro)ώστε να χαρακτηριστεί "dance" ή "club" και δεν υπάρχει αλληλουχία ακκόρντων (τουλάχιστο 3-4), προσωπικά δεν μάρεσε καθόλου δεν θα ανέβαζα ποτέ κάτι τέτοιο παραπέμπει σε πολύ μικρές ηλικίες-ας πούμε εάν ξεκινάει κάποιος να παίζει σε ηλικία 10-12 και πει ουάου κοίτα τι έγραψα.

 

αυτό που δεν μπορώ με τίποτα να καταλάβω είναι γιατί στο αριστερό δεν κρατάς ακόρντα ώστε να παίζει μόνο του το μπάσο (αυτό υποτίθεται να κάνει ένα arranger) και παίζεις εσύ 8va και γιατί βάζεις πιάνο σε μέρη του μπάσου, στα dance κομάτια τα πιο σημαντικά μέρη είναι τα ντραμς και το μπάσο, εξού και η δημιουργία της λούπας.

33 1/3333cos301/2sqrt564,0909{fx-dty/sqrtz}

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δέχομαι κάθε είδους κριτική και η δική σου είναι το ίδιο αποδεκτή, το ότι δεν σου άρεσε το σέβομαι και πάω παρακάτω.

Όσον αφορά τις απορίες σου, το ότι το όργανο είναι arranger δεν σημαίνει ότι πρέπει οπωσδήποτε να το παίζουμε σαν arranger και πρέπει πάντα να κρατάμε ακόρντα με το αριστερό χέρι αλλιώς θα μας πάρει κάποιος το κεφάλι, μπορεί καθείς να το παίξει όπως γουστάρει, για την 8va δεν είναι 8va είναι 7va, αν και δεν υπάρχει τέτοιος μουσικός όρος από ότι ξέρω  ;D και επίσης ο ήχος του πιάνου δεν παίζει την μπασογραμμή και η "8va" που νομίζεις ότι παίζει την μπασογραμμή παίζει άλλο ήχο και όχι το μπάσο, το μπάσο βρίσκεται αλλού!

Για τον ήχο του πιάνου, κανονικά στο κομμάτι δεν υπάρχει, απλώς επειδή ήθελα στο βίντεο να παίξω κάποιο μέρος ζωντανά και όχι μόνο να παίζει το psr, σκέφτηκα να βάλω το πιάνο και να παίξω τα βασικά μέρη του με αυτό. Όμως όντως το πιάνο είναι άσχετο, έ και τί έγινε;

Και τέλος, προτίμησα να κρατήσω ένα απλό ρίφ διότι υπάρχουν και στίχοι γραμμένοι για το κομμάτι και το κομμάτι στην ολοκλήρωση του θα είχε και κάποιον να τραγουδάει τους στίχους. Φυσικά στο βίντεο δεν τραγουδάει κανείς και δεν μπορείς να το ξέρεις αυτό, no problem. 8)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου