Προς το περιεχόμενο

Ήχοι πλήκτρων μέσω ενισχυτών κιθάρας, ερωτήματα!


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ξαναγειά σας! Έχετε χρησιμοποιήσει ποτέ κάποιον ενισχυτή φθηνό ή ακριβό ηλεκτρικής κιθάρας, για να ακούσετε τον ήχο από τα πλήκτρα σας μέσω αυτού; Παλαιότερα είχα έναν ενισχυτή ηλεκτρικής ο οποίος βέβαια με το εφέ overdrive Που είχε επάνω βρώμιζε τον ήχο της ηλεκτρικής που είχα και ακουγόταν ωραίος. Σκέφτηκα λοιπόν πώς θα ακουγόταν κάποιος ήχος από πλήκτρα, π.χ. rhodes αν περνούσε ο ήχος μέσω του ενισχυτή αυτού. Μοιραστείτε τις γνώσεις και εμπειρίες σας αν θέλετε.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το είχα δοκιμάσει σε ενισχυτή φίλου (ENGL αν θυμάμαι καλά) αλλά το αποτέλεσμα δεν μάρεσε βρώμιζε πολύ και εκτός αυτού χάνεις τη στερεοφωνία στο εφφέ και στον ήχο, ειδικά στα stereo delay που ο ήχος πηγαίνει από το ένα ηχείο στο άλλο.

 

Καταρχήν υπήρχαν ήδη πολύ καλά εργοστασιακά δείγματα rom wurlitzer,rhodes, c180 κτλ στο συγκεκιρμένο όργανο με distortion που ακουγόταν πολύ καλύτερα από όταν σύνέδεες σε ενισχυτή κιθάρας, κατά δεύτερον τα εφφέ distortion που είχε πάνω ήταν ανώτερα ποιοτικά και μπορούσαν να συνδυαστούν και με άλλα 4 insert & 2 master delay, echo και ότι άλλο ήθελα, οπότε ένα απλό dist κιθάρας δεν είχε και πολύ πλάκα σε σχέση με το τι μπορούσα να βάλω επάνω όλα μαζί.

 

Τελος όλα τα παραπάνω ήταν άχρηστα δεν χρειάστικα ποτέ dist rhodes, wurlitzer κτλ γιατί το είδος που παίζαμε ήθελε πιο κλασσικά πράγματα σε ήχο οπότε δεν χρειάστηκε.

 

Γενικά σαν τεχνική ήχου πλήκτρων παλιότερα βάζανε πετάλια κιθάρας σε κάποια όργανα τα οποία δεν διέθεταν εφφέ, έχω δει δηλ πεταλάκια σε hammond τύπου όργανο αλλά ποτέ ενισχυτή κιθάρας.

 

Με τη σημερινή τεχνολογία  που υπάρχει πχ σε ένα Kronos οι επιλογές στο emulation που υπάρχουν σε συνδυασμό με τις μηχανές που έχει επάνω ξεχνάς όλα τα άλλα σκέτο κάψιμο ειδικά με το emu στα vintage πεταλάκια που βγάζει στην οθόνη!!!!

 

Από τεχνικής και ηχητικής άποψης ενισχυτής κιθάρας για εφφέ σε πλήκτρα για live, studio, recording κτλ γενικά δεν βολεύει υπάρχουν πολλές περισσότερες επιλογές επάνω στο ίδιο το synth, ή εξωτερικά εφφέ αλλά αξίζει πάντα να πειραματιστείς.

33 1/3333cos301/2sqrt564,0909{fx-dty/sqrtz}

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Tα εχουμε πει ενα μυριο φορες. Αν δεν εχεις καποιο vintage Hammond/Rhodes κλπ, ο ενισχυτης κιθαρας σου ειναι αχρηστος.

 

"Για τους ενισχυτες κιθαρας τωρα, ειναι ακαταλληλοι για πληκτρα και δεν μπορουν να αποδωσουν τις συχνοτητες που μπορουν να βγαλουν αυτα. Οτι synth και να συνδεσεις πανω τους θα ακουγεται μαπα/"μουντα" και ενιοτε παραμορφωμενα. Συν βεβαια οτι οι περισσοτεροι εξ αυτων δεν ειναι stereo οποτε εχεις ακομα ενα σοβαρο λογο να μην χρησιμοποιησεις ενισχυτη κιθαρας."

 

http://www.noiz.gr/index.php?topic=205419.0

 

Βεβαια υπαρχουν και ενισχυτες για keyboards, αλλα και παλι σπανια χρησιμοποιουνται απο πληκτραδες.

 

Hammond C3 & Marshall Amp

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Guru

Το πρόβλημα βρίσκεται στα ηχεία που δεν είναι full range. Οπότε δεν θα μείνεις ευχαριστημένος.  Μόνο οι ακουστικοι ενισχυτές ακούγονται "χρησιμα" για πλήκτρα. Αρκετοί πληκτραδες χρησιμοποιούν όμως εφφε κιθάρας, moog, διάφορα distortion, drives κτλ, μάλλον για την ευκολία και το lo-fi της υπόθεσης

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πρακτικη του παραγωγου Gareth Jones...  Ακομα και τα emulator μεσα απο ενυσχιτη κιθαρας περναγαν...  Το αποτελεσμα παντως ειναι ενδιαφερον οταν εχεις να κανεις με απλους ηχους απο το synth σου και dry απο fx.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου