Προς το περιεχόμενο

Ο Will Butler (Arcade Fire) σε τραγούδι για την Ελλάδα


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ο Will Butler των Arcade Fire συμφώνησε με τη Guardian και θα γράφει κάθε μέρα ένα τραγούδι εμπνευσμένο από την επικαιρότητα.

Το πρώτο που κυκλοφόρησε χθες αφορά την Ελλάδα και την οικονομική κρίση.

 

Είμαι υπέρ της Ελλάδας. Θέλω να πω, τι στο καλό ποιος δεν είναι στην τελική; Ακόμα κι αν είναι κανείς σούπερ δεξιός ή σούπερ Γερμανός, ή έστω σούπερ καπιταλιστής πιθανότατα δεν θα ήθελε να δει την Ελλάδα να φύγει έξω από τη ζώνη του ευρώ αθετώντας συγχρόνως το χρέος της.

 

Πέρα απ' αυτό όμως προσωπικά μου αρέσει αυτή η νέα κυβέρνηση. Μου αρέσει ο Γιάννης Βαρουφάκης, ο νέος Υπουργός Οικονομικών. Σε κάποιο βαθμό έχω πειστεί από την εικόνα που του έχουν φτιάξει τα μέσα ενημέρωσης (από την Guardian και το μη κερδοσκοπικό National Public Radio, μέχρι όλα σχεδόν τα media του κόσμου) σύμφωνα με την οποία πρόκειται για έναν ευθύ και ικανό άνθρωπο ο οποίος μπορεί ίσως να είναι όσο τρελός χρειάζεται να είναι κανείς για να διαχειριστεί με υπευθυνότητα τη σημερινή οικονομική κατάσταση της Ελλάδας.

 

Διάβαζα στη Guardian σχετικά με τις ελληνικές προτάσεις για το πως σκοπεύουν να αποπληρώσουν τα χρέη τους, όταν και πρόσεξα μια μικρότερη είδηση που εξηγούσε ότι σήμερα οι ελληνικές αγορές ήταν κλειστές λόγω της Καθαράς Δευτέρας, το αντίστοιχο ελληνικό ορθόδοξο της δικής μας "Ash Wednesday" που σημάνει την αρχή της σαρακοστής. Μου φάνηκε απίστευτη έως και ξεκαρδιστική (εντάξει, έστω διασκεδαστική) η σύμπτωση ότι οι Έλληνες υπουργοί δούλευαν πάνω στο πώς θα μπορέσει η χώρα να αποφύγει την αυστηρή λιτότητα την ίδια ακριβώς μέρα που ξεκινά η σαρακοστή! Και όλη αυτή η προσπάθεια αφορά μόνο τους επόμενους λίγους μήνες. Πρόκειται να είναι ένας μακρύς χειμώνας, μία ακόμα μακρύτερη άνοιξη και πιθανόν και ένα μακρύ καλοκαίρι για την Ελλάδα. Αλλά κρατώ τα δάχτυλα μου σταυρωμένα, ευχόμενος για το καλύτερο.

 

Το τραγούδι...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ένα τραγούδι την ημέρα μου ακούγεται υπερβολικά αισιόδοξο πάντως. Κάτι σαν προεκλογικές δηλώσεις.

 

 

 

ο χρόνος αρκετός 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γιανης λεμε, Γιανης ρε Willy. eyeroll.gif Με ενα ν. Ως και οι Εσκιμωοι το ξερουν πλεον.

 

Ζητώ ταπεινά συγνώμη για την απερίγραπτη αφηρημάδα μου στη μετάφραση-απόδοση του κειμένου!  8)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου