Προς το περιεχόμενο

Συμβουλή για πρώτη ηλ. κιθάρα και ενισχυτή


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Οποιοδήποτε πρόταση ευπρόσδεκτη, όπως είπα είμαι άσχετος από κιθαριστικό εξοπλισμό και η πρώτη μου (βιαστική) επιλογή ήταν Ιbanez RGA42TFMZ η Ιbanez GRG250DX και Line 6 Spider 75 που δεν άρεσε. Ηδη έμαθα ένα σωρό άλλο εξοπλισμό που δεν ήξερα. Και για τις PRS κιθάρες έχω διαβάσει καλά λόγια, αλλά χάθηκα στην ποικιλία μοντέλων τους και στην Ελλάδα είδα τιμές που αρχίζουν από τα 580 ευρώ. Και μια Yamaha Pacifica ίσως να ήτανε καλή επιλογή. (Και με ένα πακέτο Dean των 150 ευρώ την πλάκα μου θα την έκανα, αλλά δεν με πειράζει να πληρώσω για καλύτερη ποιότητα και αξιοπιστία σε πολύωρη καθημερινή χρήση).

Ειμαι ανοιχτός σε προτάσεις με συνολικό κόστος γύρω στα 800 ευρώ (ολοκαίνουργια του κουτιού, περιέργειά μου!). Ηχο καθαρό και αξιοπρεπή για μπλουζ ροκ και παλιομοδίτικο ροκ (60-80) θέλω από τον συνδυασμό κιθάρας/ενισχυτή. Kοιτάζω και Bugera και VHT ενισχυτές τώρα, παίζουν και VOX και Μarshall. Aπό ότι καταλαβαίνω, δεν προτιμάτε τον ήχο ενός ενισχυτή modelling (π.χ. Peavey Vypyr) εδώ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 38
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν θέλεις είτε να δώσεις συνολικά ελαφρώς λιγότερα, είτε να κάνεις διαφορετικό καταμερισμό εξόδων για τις αγορές σου (π.χ. να δώσεις κάτι παραπάνω για ενισχυτή ή για ένα δυο εφέ), σου προτείνω την Dean Zelinsky Private Label Tagliare strat: http://www.thomann.de/gr/dean_zelinsky_private_label_tagliare_std_rw_cb.htm. Έχω παίξει με Squier Classic Vibe, και με την Zelinsky Tagliare Standard που αγόρασα πριν λίγους μήνες, και τις βρίσκω παιχτικά και ηχητικά ισάξιες, και συνολικά λίγο καλύτερη σαν όργανο την Tagliare (αρκετά λιγότερο φασαριόζοι οι μονοπήνιοι μαγνήτες της, και επίσης έχει locking tuners).

 

Εγώ την αγόρασα (στο κλασικό 3-tone sunburst χρώμα, που τώρα έχει εξαντληθεί στο Thomann) γιατί μου άρεσαν τα χαρακτηριστικά της, και με "έτρωγε" η προσφορά (από 400 στα 180 τη δίνει το Thomann), και αν δεν είχα μια super strat αξίας 3000-3500 που είναι άλλης ποιότητας όργανο και με υπερκαλύπτει για τα πάντα, δεν θα την είχα βάλει στις αγγελίες εδώ. Εντέλει αυτή τη στιγμή χρησιμοποιώ την Tagliare Std. σαν κιθάρα για slide, αλλά επειδή δεν το'χω και πολύ, ευχαρίστως θα την έδινα για εξοικονόμηση χρημάτων. Σε περίπτωση που ενδιαφέρεσαι να την πάρεις από μένα, τσέκαρε την περιγραφή εδώ, και ευχαρίστως μιλάμε και με προσωπικά μηνύματα αν θέλεις (αν θέλεις και άλλες προτάσεις για ενισχυτή και εφέ στα λεφτά που προτίθεσαι να ξοδέψεις): http://smart.noiz.gr/details.php?id=227440

Αν πάλι σκοπεύεις να κάνεις αγορά κιθάρας από το Thomann, και πάλι στη συστήνω ανεπιφύλακτα συγκριτικά με τις άλλες strat που αναφέρθηκαν (όχι ότι δεν θα κάνεις τη δουλειά σου με τις Squier, σούπερ θα είσαι - απλά οικονομικά κυρίως σε συμφέρει). Είναι κλεψιά να παίρνεις τόσο καλή (και ήσυχη) Strat με 180 ευρώ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Λοιπόν είχα χρόνο και είπα να δοκιμάσω το πακέτο του superfunk .

 

Η κιθάρα είναι η squire tele cv

και ο kemper κάνει σαν τον VHT Special6 η καμπίνα σαν engl 112 pro (ένα 12άρι μόνο του) και μικρόφωνο το sm57

 

Πρέπει να πώ οτι στη αρχή είναι χωρίς φτιασίδια ,μετά βάζω λίγο ρεβέρμπ και λιγάκι ντελέι αργότερα .Στο τέλος βάζω και ένα εκιού στούντιο .

 

Παίζω ότι μου κατέβαινε και αλλάζω συνέχεια θέση στους μαγνήτες .Μην βαράτε το κάνω για καλό σκοπό .

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Λοιπόν είχα χρόνο και είπα να δοκιμάσω το πακέτο του superfunk .

 

Η κιθάρα είναι η squire tele cv

 

Κρίμα τον κόπο σου, το πακέτο προβλέπει στρατ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κρίμα τον κόπο σου, το πακέτο προβλέπει στρατ.

 

Κανένας κόπος ,ανοιχτό τον είχα και χάζευα στο rig manager.

Εγώ πάντως όταν τις άκουσα και τις δύο την tele ερωτεύτηκα. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Oι Dean Zelinsky Tagliare φαίνονται ενδιαφέρουσες στα χαρτιά σαν εναλλακτική λύση της Squier Vibe 50's (ομολογώ πως ερωτεύτηκα το βάψιμο αυτής της κιθάρας που υπέδειξε ο karma, αυτό και το κλασσικό sunburst με ελκύουν, μαύρο της MIM Strat σε δεύτερη μοίρα), είμαι σίγουρος ότι για πρώτη κιθάρα θα ήταν μιά χαρά για τα λεφτά τους, θα μπορούσα να πάρω και το πάνω μοντέλο με το Z-Glide  στα 299. Επίσης κοιτάζω και G&L και Vintage. Πολλές οι δυνατότητες τελικά στην κιθάρα, απορώ γιατί είχα "κολλήσει" στις Ιbanez στην αρχή.

 

Από ότι βλέπω και μαθαίνω, στον κόσμο της κιθάρας, η "ταρίφα" είναι περίπου 100 ευρώ όταν θέλει κάποιος να ανέβει ένα σκαλοπατάκι ποιότητας. Ετσι, με έναν καλό λαμπάτο μικρό ενισχυτή combo (Bugera, VHT, Marshall, Vox, ...), κάνει κάποιος αρχάριος μια σχετικά ποιοτική αγορά, και τα εφφέ αργότερα, μια και υπάρχει και η λύση software effects από ότι κατάλαβα (NI Guitar Rig) για να μάθω. Από πετάλια μου άρεσε το Zoom G3 μέχρι στιγμής για να τα έχω όλα συγκεντρωμένα, αλλά αυτή η (μικρή) αγορά μπορεί και να αναβληθεί, εξάλλου αυτά αλλάζουν κάθε χρόνο και βελτιώνονται.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φίλε evankon καλώς ήρθες στο ατελείωτο ψάξιμο για ήχο και κιθάρες.

 

Μια μικρή συμβουλή από μένα, πολύ καλά έκανες και ρώτησες και εδώ, όλα όσα σου είπαν τα παιδιά είναι για να σε βοηθήσουν, αλλά το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να πας σε μαγαζιά με κιθάρες και να δοκιμάσεις όσες περισσότερες μπορείς. Αν δεις κάποια που σου αρέσει και σου κάθεται καλά στο χέρι μην πολυσκεφτείς χαρακτηριστικά, πάρτην. Το σημαντικό είναι να σου αρέσει και να σε βολεύει και να σου αρέσει, να σε τραβάει να παίξεις.

Απλά σε ότι πάρεις, υπολόγισε και κανα 40€ για καλό set-up σε ένα μάστορα και καινούργιες χορδές (αν δεν στα κάνουν στο κατάστημα).

Άσε που αν το ψάξεις λίγο, σε αρκετές περιπτώσεις οι τιμές Ελλάδα και Γερμανία δεν έχουν μεγάλες διαφορές..

 

Άντε και καλή αρχή..

ΔΕΝ ΦΩΝΑΖΩ, ΣΦΗΝΩΣΕ ΕΝΑ ΣΟΥΣΑΜΙ ΤΟ ΚΑΠΣ ΛΟΚ..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επίσης κοιτάζω και G&L και Vintage.

 

Και καλά κάνεις. Πρέπει να μιλάμε για πολύ πολύ καλά οργανάκια. Ένα βίντεο για γενικό μπούσουλα, από ένα σπουδαίο παίχτη, επειδή πας προς blues rock, Strat κλπ...

 

 

Εγώ αν ήμουν στη θέση σου, θα έψαχνα τι μπορώ να βρω από ενισχυτή και κιθάρα κοντά μου (καταστήματα ή καμιά ευκαιρία από νόιζ), και αν το έβρισκα σε ίδια ή κοντινή τιμή εκεί που μένω, θα το έπαιρνα από κει. Αν όχι, τότε θα έκανα την αντίστοιχη παραγγελία από Γερμανία, μιας που συμφέρει στο ότι θα πάρεις κάτι σε καλή τιμή, χωρίς μεταφορικά. Τώρα για τα εφέ (πολυεφέ ή μεμονωμένα), υπάρχουν συνεχώς πολύ καλές ευκαιρίες εντός νόιζ, οπότε δεν χρειάζεται να βιαστείς.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Nαι, οπωσδήποτε θα πάρω βόλτα τα μαγαζιά της Αθήνας, κοίταξα και τα Ελληνικά ιντερνετομάγαζα, απλά οργανώνομαι λίγο για να έχω μια ιδέα, θα πάρω και ένα φίλο που ξέρει καλύτερα τα τεχνικά για βοήθεια και ευγενώς προσφέρθηκε να έρθει μαζί μου. Μια δυό λεπτομέρειες ακόμα, καλές χορδές τι συνιστάτε από μάρκα εκ πείρας;

Και, κάτι άλλο που σκεφτόμουν, εάν πάρω ενισχυτή με λυχνίες, τι συντήρηση χρειάζεται (αλλαγή λυχνιών); Υπολογίστε καθημερινή σπιτική χρήση 2-3 ώρες την ημέρα σε χαμηλομέτριες εντάσεις. (Τελικά, ναι, φτηνή Strat ήθελα στην ουσία χωρίς να πληρώσω τα 600 περίπου που θέλει μια ΜΙΜ Fender). Αποφάσισα και να πάρω καλό ενισχυτή, της κλάσης Βugera V22 Infinium για να τον κρατήσω, οπότε το budget μου διαμοιράζεται σε 50% κιθάρα-50% ενισχυτή προς το παρόν, αναβάλλω τα hardware εφφεδάκια μέχρι να καταλάβω τι γίνεται με συνδυασμούς κιθάρας/ενισχυτή.

Βρήκα και μέσω του noiz τεχνικό με λογικές τιμές κοντά μου (ζητά 25 ευρώ για αλλαγή χορδών - setup).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου