Προς το περιεχόμενο

Βιβλίο για θεωρία μουσικής.


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια σας!

 

Έψαξα στο forum και βρήκα ένα σχετικό θέμα αλλά είναι πάρα πολύ παλιό έτσι είπα να κάνω άλλο. Ψάχνω για ένα καλό βιβλίο για να μάθω θεωρία μουσικής, είτε στα αγγλικά είτε στα ελληνικά, προτιμώ όμως ελληνικά.

 

Προσπαθώ τώρα τελευταία να μάθω από το ίντερνετ (βίντεο και forums), αλλά δεν είναι αρκετό. Χρειάζομαι ένα καλό βιβλίο που να εξηγεί αρκετά κατανοητά της έννοιες.

 

Έχω μια μικρή εμπειρία επειδή πήγα ένα χρόνο ωδείο στο γυμνάσιο και επειδή παίζω κιθάρα πέντε χρόνια, αλλά πάλι θα ήθελα να απευθύνετε σε αρχάριους.

 

Δεν με ενδιαφέρει το ποσό αρκεί να είναι καλό!!

 

Ευχαριστώ!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν έχω εμπειρία από διαφορετικά βιβλία (έχω δει 2-3 ελληνικά και άλλα τόσα αγγλικά), αλλά έχω την αίσθηση ότι μεγάλες διαφορές δεν υπάρχουν, τουλάχιστον όσον αφορά την βασική θεωρία της μουσικής (που μάλλον εννοείς). Ο λόγος είναι ότι αναφέρονται σε τετριμμένες έννοιες που δεν επιδέχονται ανάλυσης ή επεξήγησης, τουλάχιστον όχι στα πλαίσια της αρχικής μουσικής εκπαίδευσης.

 

Αρχικά θα σου πρότεινα να κρατήσεις κάπου το συγκεκριμένο link

http://www.musictheory.net/lessons

το οποίο εμπεριέχει όλη την βασική θεωρία, περιεκτικά μεν αλλά με πληρότητα. Επίσης έχει ασκήσεις οι οποίες ίσως είναι το πιο σημαντικό κομμάτι της όλης υπόθεσης, ιδιαίτερα οι ακουστικές. Μπορείς να ψάξεις στο ίντερνετ και για άλλου είδους ασκήσεις, αν νομίζεις ότι θα σε βοηθήσει το γράψιμο.

 

Επίσης, αν κάνεις λίγη υπομονή σε 1 μήνα περίπου θα ξεκινήσει το Fundamentals of Music Theory στο coursera

https://www.coursera.org/course/musictheory

στο οποίο μπορείς να γραφτείς δωρεάν και παρέχει αρκετή ύλη πάνω στα θέματα σε μορφή βίντεο, σημειώσεων και ασκήσεων. Η κοινότητα είναι μεγάλη και το forum βοηθάει σε οποιαδήποτε απορία.

 

Καλή συνέχεια

Guybrush Threepwood...mighty pirate!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου