Προς το περιεχόμενο

fret buzz μετα απο set up


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα στο φορουμ,

ειναι η πρώτη φορα που κανω μονος σετ απ και αντιμετωπίζω το προβλημα οτι στις μπασες χορδες υπαρχει εντονο fret buzz(μι εως το 17ο ταστο,λα μεχρι το 12ο και ρε μεχρι 10ο). Ακολουθησα τις οδηγιες απτο αρθρο σε αυτο το σαιτ.

Ρύθμισα το truss rod ωστε η αποσταση να ειναι η καταλληλη αλλα οπως ηταν την δοκιμασα και τασταραν πολυ οι χορδες ετσι εδωσα λιγο καμπυλη ακομα στο μπρατσο προς τα εξω αλλα δν υπηρχε μεγαλη διαφορα. Σκεφτηκα να ανεβασω λιγο το action αλλα κ πάλι το πρόβλημα παρέμεινε. Εχετε καμμια ιδεα τι μπορει ν φταιει;

Να σημειώσω οτι ειχα αφησει την κιθαρα κανα τριμηνο χωρις χορδες και εβαλα κατευθειαν 11αρες. μηπως φταιει η απότομη αλλαγη;

ευχαριστω 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εφόσον το ταστάρισμα δεν συμβαίνει μόνο στα πρώτα τάστα, είναι πολύ πιθανό να είναι θέμα truss rod - ύψους χορδών. Αν ήταν μόνο στα πρώτα τάστα, είναι πιθανότερο να ήταν θέμα nut.

 

Έχε υπόψιν σου ότι δεν υπάρχει μια παγιωμένη πρέπουσα απόσταση για τις χορδές. Υπάρχει ένας προτεινόμενος τρόπος και από κει και πέρα καθένας παίζει συν πλην ανάλογα το όργανό του και τα προσωπικά του γούστα.

 

Έτσι όπως περιγράφεις τα πράγματα, πιστεύω ότι το πιο πιθανό πράγμα που σου προκαλεί το πρόβλημα είναι το πάχος των χορδών. Όσο μεγαλύτερο πάχος χορδών και όσο πιο δυνατά τις χτυπάς, τόσο μεγαλύτερο θα είναι το πλάτος του κύματος της χορδής, με αποτέλεσμα αυτή να ακουμπά στο τάστο και να έχεις buzz. Έχε υπόψιν σου ότι για κάποια πάχη χορδών, το χαμηλό action είναι ακατόρθωτο. Επίσης, ακόμα και να θέλεις να τις έχεις κάπως ψηλότερα, κάποιο buzz -ειδικά αν τις χτυπάς με λίγο παραπάνω δύναμη - θα υπάρχει.

 

Κάποια πράματα που πρέπει να έχεις υπόψιν επίσης είναι τα εξής: Μην αφήνεις την κιθάρα χωρίς χορδές. Οι χορδές ασκούν δύναμη στο μανίκι, και για να μην υπάρχει πρόβλημα το trussrod αντισταθμίζει την δύναμη αυτή. Όταν δεν έχεις χορδές, έχεις μόνο τη δύναμη του truss rod, με αποτέλεσμα να ασκείται μόνιμα μια δύναμη στο μανίκι.

Οι επιπτώσεις της ρύθμισης του trussrod μπορεί να πάρουν λίγη ώρα για να φανούν.

Γενικά είναι πολλοί αυτοί που συνιστούν οι χορδές να αλλάζουν μια μια. Έτσι ώστε η επίπτωση στο μανίκι να είναι ελάχιστη. Εγώ προσωπικά δεν το κάνω γιατί θέλω να καθαρίζω την ταστιέρα.

 

Αν παρ'ολ'αυτά θεωρείς ότι είναι κάτι άλλο, το προτιμότερο είναι να την πας σε κάποιον τεχνικό.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστω για την απαντηση

δεν πιστευω το προβλημα να ειναι η αποσταση χορδων απο μανικι γιατι γιατι το μπρατσο ηδη ειναι αρκετα στραβο και σε συνδυασμο με το ψηλο action εχει κανει την κιθαρα αρκετα δυσκολοπαιχτη. Ειχα κουρδισει μισο τονο πιο κατω( γιατι οταν πρωτοπερασα τις χορδες μου φανηκε το μπρατσο ετοιμο να σπασει τωρα, φανταζομαι τωρα θα εχει συνηθισει) αυτο θα εκανε τις χορδες πιο χαλαρες αρα φανταζομαι κ πιο μεγαλο το μηκος ταλαντωσης. Θα δοκιμασω αν αλλαξει τιποτα αν γυρισω σε κανονικο κουρδισμα γιατι ακομα και σε μενα που προτιμω ψηλο action η κιθαρα δεν ειναι βολικη τωρα.

Και εγω συνηθιζα να αλλαζω τις χορδες μια-μια αλλα ηθελα να την καθαρισω για αυτο τις εβγαλα ολες και συνεχεια το ανεβαλλα και ετσι εμεινε τοσο καιρο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισης δες αν χρειαζεσαι fret leveling ,δεν υπαρχει αλλος λογος για τριξιματα αν εχεις αρκετο relief. 

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σιγουρα υπαρχει αρκετο relief η καμπυλη φαινεται καθαρα με το ματι και η αποσταση απο τις χορδες ειναι μεγαλη. Αν δωσω παραπανω το μπρατσο θα μοιαζει με κρεμαστρα  :)

fret levelling??

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρα πας για fret leveling εκτος και αν εχει "στριψει" το μπρατσο οποτε παει για πεταμα...πηγαινε την να την δει ενας τεχνικος.

 

http://www.premierguitar.com/articles/about-fret-leveling-1

 

 

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπερα ξανα,

βρηκα εναν τροπο που ελεγχεις το fret levelling με μια πιστωτικη καρτα στο youtube και ηταν ολα ενταξει. Κουρδισα σε μι και το τασταρισμα σταματησε εφερα το μπρατσο σε μια φυσιολογικη καμπυλη και κατεβασα και το action λιγακι και ολα ηταν μια χαρα καθολου μπαζ το προβλημα λυθηκε.

Ευχαριστω για την βοηθεια

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου