Προς το περιεχόμενο

Motifades Help


Done

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Πρόσφατα απέκτησα ενα Motif ES 7 και πρέπει σύντομα να το χρησιμοποιήσω και παρόλο που έχω ψάξει το manual δε μπορώ να βρω τρόπο κατα τον οποίον να εναλλάσω δυο διαφορετικούς ήχους, χωρίς όταν μεταβώ στον δεύτερο να μην κοπεί "μαχαίρι" ο πρηγούμενος (να αφήνει λίγο ηχό- λίγο fade). Πως να δέσω δηλαδή ένα organum, ας πούμε, που θα σταματήσει και αμέσως θα συνεχίσει μια ορχήστρα. Γίνεται? Αν όχι, θέλει δυο ξεχωριστά κλαβιε? έχω και ένα 88αρι midi controller.Μπορεί κάπως να συνδεθεί με midi και να βοηθήσει? Ας πούμε, μπορεί να πάρει από το motif την ορχήστρα και ταυτόχρονα να παίζω στο motif το organum? Αν ναι τι ακριβως συνδέω και ρυθμίζω? Thnx

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 21
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Μπορεις να το κάνεις με αρκετρούς τρόπους. Για 2 διαφορετικούς ήχους(voices) το πιό απλό είναι να φτιάξεις ενα performance που θα έχει μια φώνη το organ και άλλη μια φωνή strings ας πούμε.

Τότε θα έχεις στο ίδιο κλαβιέ 2 ήχους που θα ρυθμίζονται από τα faders του motifES. ¶ν τα έχεις και τα δυο σηκώμένα θα ακούγονται και οι δυο φωνές αν κατεβάζεις το ένα θα ακούγεται το άλλο..(σαν μίκτης δουλεύει) αν δεν σε βολεύει με το χερί να το κάνεις αυτό, πάρε και ένα pedal και να αυξομειώνεις τις εντάσεις με το πόδι.

¶ν θες απλή εναλαγή απλά πατάς το κουμπάκι mute (τέρμα αριστερά και κάτω) την ώρα που εχεις το παραπάνω performance και ενεργοποιείς και απενεργοποιέις τη φωνή που θές.

Ελπίζω να κατάλαβα τι ρωτάς και να βόηθησα.

(οτι σου έγραψα παραπάνω και για μέχρι 4 φωνές είναι εύκολο να δουεύεις στο performnce mode)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Thnx για την απάντηση. Με το mute και τα solo και πάλι όταν απενεργοποιείς ενα voice κόβεται ο ήχος λές και πυροβολήσαν τον οργανοπαίχτη (δεν αφήνει μια φυσική κατάληξη, όπως κάνανε όλα τα παλια PSR). Και background να έχω ένα τρίτο ήχο και πάνω σε αυτόν να εναλλάσω δύο άλλους (με τα solos) ... και πάλι ακούγεται άσχημα (μόλις απενεργοποιήσεις κάποιον ακούγεται καθαρά ότι κάτι μαγειρεύεις- μιλάω για live). Για το άλλο.. με τα faders θές χρόνο για ανέβα ένα κατέβα το άλλο (περισσότερο από το στιγμιαίο πάτημα ενός κουμπιού).Τουλάχιστον τα συγκεκριμένα σημεία που πρέπει να παιχτούν.. δεν επιτρέπουν ανεβοκατεβάσματα. Μάλλον κάτι με δυο κλαβιέ είναι η λύση... αλλά δεν ξέρω αν πρέπει να βρώ και κάποιο 2ο synth.. που θα έχω ξεχωριστά κάτω τους δεύτερους ήχους.. ή μπορώ να παίζω στο controller που ανέφερα στο προηγούμενο post, με ήχους από το motif ενόσω ταυτόχρονα όμως χρησιμοποιώ το motif με διαφορετικούς ήχους. Αν γνωρίζεις τίποτα σχετικό ενημέρωσέ με, καθώς από συζητήσεις στο forum ξέρω ότι είσαι από τους έμπειρους motifο-ιδιοκτήτες. Ευχαριστώ πάντως για τη βοήθεια... αυτό με το control στο πόδι που ανέφερες θα το κοιτάξω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η καλύτερη λύση είναι χρησιμοποιήσεις τη SONG mode στο MOTIF ES.

 

Aναλυτικά η διαδικασία βρίσκεται εδω..

http://www.keyboardmag.com/story.asp?sectioncode=32&storycode=13351

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σωστά και χρήσιμα όσα μου έδειξες μόνο που και πάλι δεν μου κάνει πλήρως... γιατί στο song τρόπο με τα mixings δε μπορώ να χρησιμοποιώ ταυτόχρονα δυο ή τρία voices και να κάνω και split στα πλήκτρα (εκτός και αν κάνω λάθος και δε βρήκα πως μπορώ να παίζω και να ακούγονται ταυτόχρονα περισσότερα από ένα κανάλια). Πάντως για το θέμα της εξασθένησης του ήχου το πετυχαίνει.. και αυτό ακριβώς ψάχνω σε συνδυασμό με τις δυνατότητες του performance. Αν δεν υπάρχει άλλη λύση .. μάλλον τα δυο synths την δίνουν (θα κοιτάξω και τα πεντάλια που πρότεινε ο x-pap). Και μια που το έφερε η κουβέντα αυτό που ρωτούσα και στο προηγούμενο post γίνεται? Δηλαδή να πάρει έναν ήχο (π.χ πιάνο) ένα midi controller από το motif και ταυτόχρονα να παίζω το motif με έναν άλλο ήχο (π.χ σαξόφωνο?). Γιατί προς το παρόν όταν τα συνδέω με midi το κάτω παίρνει ότι έχει την ίδια στιγμή το πάνω ή το αντίστροφο. Thnx

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μπορείς να κάνεις split και στο song mode (χρησιμοποιώνατας συνδιασμούς και με τα 16 track δηλαδή) και layer και να στέλνεις ή να δέχεσαι και σε δευτερο synth ή midi controler. Μπορείς να βάλεις να αλλάζει ή φωνή ανάλογα και με την ένταση που πατάς τα πλήκτρα αν σε ενδιαφέρει (οπως στο preset performance: Dynasty).

 

Αν σου φτάνουν τα πλήκτρα στο motifES7 τότε χρησιμοποίησε το song mode με split. Μπορείς στο song mode να πηγαίνεις από φωνή σε φωνή αλλάζοντας κανάλια(track) με ένα απλό foot switch και να μην κόβεται ο ήχος από την προηγούμενη φωνή αν δεν σηκώσεις τα δάκτυλα από τα πλήκτρα.

Με δεύτερο clavie είναι προτιμότερο το master mode. Αν θες γράψε μου ακριβώς το setup που θες να κάνεις και τι έχεις στο μυαλό σου και αν γίνεται και ξέρω να σου πώ ακριβώς τι να κάνεις.

Μέχρι στιγμής όσες συνδεσμολογίες σκέφτηκα κατάφερα να τις κάνω με το motfES. Είναι πολύ ευέλικτο όργανο για live και πιστεύω να σε καλύψει.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

...Δηλαδή να πάρει έναν ήχο (π.χ πιάνο) ένα midi controller από το motif και ταυτόχρονα να παίζω το motif με έναν άλλο ήχο (π.χ σαξόφωνο?). Γιατί προς το παρόν όταν τα συνδέω με midi το κάτω παίρνει ότι έχει την ίδια στιγμή το πάνω ή το αντίστροφο. Thnx

 

Και αυτό γίνεται. Απλά θα είσαι στο song mode. Το voice mode και το performance mode δουλεύουν για ενα κανάλι midi γιαυτό γίνεται αυτό που λες.

Στο song mode μπορείς να ρυθμίσεις εσύ τι θα δέχονται τα 16 κανάλια. π.χ. στο track 1 βάζεις ένα πιάνο και στο track 2 βάζεις ένα βιολί. Από τη "μάνα" του το mix στο song (ή pattern) mode στο track 1 έχει receive chanel 1 και το track 2 receive chanel 2. Οπότε αν έχεις συνδέσει ενα midi controler που στέλνει στο chanel 1 με το midi controler θα ακούς το πιάνο και αν έχεις επιλέξει το track 2 στο motif από το κλαβιέ του motif θα ακούς βιολί. Αυτό είναι το πιο απλό και μπορεί να γίνει και για τα 16 tracks και το κάνουν σχεδόν όλα τα multitribal synths.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

καλησπέρα και πάλι.. Sorry αν ρωτώ απλά πράματα που ίσως υπάρχουν στο manual αλλα λόγω έλλειψης χρόνου δεν το βρίσκω άκρως κατατοπιστικό το εγχειρίδιο.

 

1. Στο song mode αφού επέλεξα 3-4 διαφορετικά voices για κάθε κανάλι.. δε βρήκα πως θα τα ακούσω ολα μαζί παίζοντας κάτι επι τόπου (δλδ. όχι να τα ακούσω μαζί μετά από ηχογράφηση χωριστά για το κάθε voice και μίξη). Και φυσικά... δε κατάφερα να βρω πως θα σπλιτάρω το κλαβιέ στο song τρόπο.

 

2. Για να μη γίνομαι κουραστικός.. έχω για παράδειγμα το κομμάτι "Πιάνω Φωτιά" στο οποίο θέλω σε όλα τα πλήκτρα αρχικά πιανάκι με ενα υπόβαθρο κάποια strings... και στο solo θέλω να ακουστεί ΜΟΝΟ σαξόφωνο στο δεξί χέρι.. και ταυτόχρονα να συνεχίσει το πιάνο-strings στο αριστερό υπόλοιπο κλαβιέ. Και μόλις τελειώσει το solo σαξόφωνο να ξαναπάρω όλο το κλαβιέ με πιάνο-strings (χωρίς να ακουστεί εξαιτίας της αλλαγής στο σετάρισμα, απότομο κόψιμο του ήχου από το σαξόφωνο). Τι να κάνω..

 

3. Αν υπάρχει χρόνος από την πλευρά σου x-pap (ή όποιος άλλος καλός σαμαρείτης γνώστης), γράψε μου τι να συνδέσω (π.χ midi in motif σε midi out controller κτλ) και τι να ρυθμίσω στο motif (transmit chanells κτλ) ώστε... στο motif να παίζω κάτι και ταυτόχρονα να έχω το controller με άλλο ήχο (π.χ σαξόφωνο).. ώστε στα solo ή άλλα περάσματα απλά να άλλάζω όροφο και να μη χρειάζεται να πατάω και να μπερδεύω ούτε χέρια ούτε πόδια...

 

4. Αραγε αυτά που λέω στο 3 γίνονται εύκολα? και οι ρυθμίσεις αποθηκεύονται εκ τον προτέρων για διάφορα σεταρίσματα? Η από τα live θα καταλήξω καρδιακός unlive .. Thnx

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Είναι απλά αυτά που ρωτάς και υπάρχουν στο manual εννοείται αλλά αφού ρωτάς :) ,

Επιλέγεις song mode->mixing->edit->track 1 και ανοίγει μια καρτέλα όπου στο κουμπάκι sf2 αντιστοιχεί το mode και στο sf3 το limit. Στο mode μπορεις να επιλεξεις το receive chanel για το αντίστοιχο track και στο limit μπορείς να ρυθμίσεις το εύρος πάνω στο κλαβιέ που θες να έχεις η φωνή και σε πιό εύρος δυναμικής θες να ακούγεται. Αυτό ισχύει εννοείται και για τα 16 track στο mixing του song ή pattern mode.

 

Για το παράδειγμά σου χωρίς τη χρήση midi controler θα έκανα το εξής:

pattern mode->mixing-> εκεί επιλέγεις στο track1-Ap:BriteGrand, track2-St:BackGround, track3-Pd:Nativity, track4-Pd:GlassChoir, track5-Rp:VeloAlto. Με το f1 ανοίγει η καρτέλα και ρυθμίζεις το vol και pan για κάθε φωνή καθώς και το ποσοστό σε effect. Αφού τελειώσεις μαυτά επιλέγεις: edit->track1->f1->sf2 και εκεί ρυθμίζεις part1,part2,part3,part4,part5 να εχουν receive chanel 1. Στη συνέχεια επιλέγεις sf3 και ρυθμίζεις την έκταση στο clavie που θα έχει η κάθε φωνή(ή part στο mixing). Ας πούμε για το παράδειγμά μας: part1,part2,part3,part4: NoteLimitH:C4 και NoteLimitL:C-2 και part5:NoteLimitH:G8 και NoteLimitL:C4.

Μετά από αυτό το σημείο ίσως χρειαστεί να πατήσεις το κουμπάκι f4(τα f, sf είναι κάτω από την οθόνη) και να ρυθμίσεις το NoteShift ώστε να βρίσκεσαι και στο φυσικό πραγματικό έυρος των οργάνων. Βάλε στο part5:NoteShift:-12 και στα part1,part2,part3:NoteShift:+12.

Καλό είναι να επιλέξεις store->yes για να μην χαθούνε όσα έκανες.

Με όλα αυτά έχεις πιάνο, strings, και 2 pads για το αριστερό μέχρι και το C4 και από το C4 και μετά sax.

Έβαλα επίτηδες 5 φωνές απλά για να δείς τη χρήση του mixing. Αν θες μέχρι 4 φωνές καλό είναι να χρησιμοποιείς perform mode γιατί δεν χρειάζεται να ρυμίσεις το receive chanel.

Για πάνω απο 4 φωνές αναγκαστικά mixing σε song η pattern mode.

(συγνώμη για το μακροσκελές post απλά προσπαθώ να τα γράψω όσο πιο αναλυτικά γίνεται)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τώρα αν δεν σου φτάνει το clavie του motif και θες να χρησιμοποιήσεις midi controler απλά σύνδεσε το midi out του controler με το midi in του motif και πηγαινε: utility->f5->sf4 και επέλεξε midi in/out: midi

Στη συνέχεια πάτα store.

Μετά πήγαινε pattern mode->mixing->edit->track select->track1 ρυθμισε τη φωνή και μην ξεχάσεις να έχει receive chanel1 και στη συνέχεια πάτα store.

Ρύθμισε το midi controler να έχει transmit chanel 1.

Στη συνέχεια επέλεξε το κουμπάκι track2 στο motif.

Με το setup αυτό ότι παίζεις το midi controler θα είναι η φωνή που θα βρίσκεται στο track1 και οτι παίζεις στο κλαβιέ του motif θα είναι η φωνή που βρίσκεται στο track2.

Από οτι κατάλαβες μπορείς να κάνεις μέχρι 16 split ή layers και να τα χειρίζεσαι από όποιο κλαβιέ έχει midi ή και από το ίδιο κλαβιέ του motif ταυτόχρονα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου