Προς το περιεχόμενο

ΠΕΤΑΛΙΑ ή ΠΕΤΑΛΙΕΡΕΣ??


Kavaldi

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντήσεις 25
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

  • Moderator

Ήμουν πάντα (εδώ και 20 χρόνια) της φιλοσοφίας της πεταλιέρας. OK, από κάποια καλά πετάλια μπορείς να πάρεις ωραίους ήχους που δεν είναι δυνατόν να πετύχεις με ψηφιακά εφφέ, αλλά το πολυεφφέ σου δίνει τη δυνατότητα να βελτιώνεις συνεχώς κάποιους ήχους μέχρι την παραμικρή λεπτομέρεια.

Εξηγώ.

Σε ένα preset με πολλά εφφέ έχεις τη δυνατότητα καθώς χρησιμοποιείς έναν ήχο για εβδομάδες ή και μήνες (ή και χρόνια) να κάνεις μικρο-επεμβάσεις προς βελτιστοποίηση του ήχου σε επίπεδο λεπτομέρειας που είναι αδύνατον να φτάσεις με τα αναλογικά κουμπιά, και να αναπαράξεις "on the fly" σε κάποιο live. Η να το ξαναβρείς 3 μήνες μετά αφού έχεις πειράξει τα κουμπιά στα πετάλια.

 

Αν είχα τη δυνατότητα μπορεί και να αγόραζα 10άδες πετάλια και switchers ή και να έφτιαχνα κάποια custom πεταλιέρα με "σωθικά" από boutique πετάλια. Αλλά αξίζει τη φασαρία?

Η παρούσα μου κατάσταση έχει ώς εξής: αναλογικός κομπρεσσορας BOSS CS-3 αναλογικό fuzz (big muff) και η studio version της tonelab. Από την tonelab παίρνω μόνο λίγο "γρέζι", modulation και delays.

Από το ένα κανάλι ακούω σε ένα TECH21 PowerEngine 60 και το άλλο output πάει για DI ηχογράφηση.

Έχω ακούσει και καλύτερες καταστάσεις με full αναλογικά εφφέ αλλά και αυτό που σας περιέγραψα είναι πολύ (πιστέψτε με) καλό και "αληθοφανές" ηχητικά.

Σε όλα αυτά (είτε αναλογικά είτε ψηφιακές εξομοιώσεις) είναι απαραίτητο να ξέρεις καλά τι κάνει το κάθε κουμπάκι που γυρίζεις αλλιώς δεν σε σώζει ούτε ο cornish η ο Bradshaw.

Επί του παρόντος επιμένω στις πεταλιέρες ως αξιοπρεπή λύση (αν ξέρεις τι σου γίνεται) με λίγο "αναλογική υποβοήθηση" π.χ. για τα drive.

 

Σε λίγα χρόνια μπορεί και η πεταλιέρα που θα αγοράσω, να κάνει 300 Ευρώ και να ακούγεται καλύτερα από ότι έχουμε ακούσει μέχρι τώρα.

Θα κατεβάζει μόνη της και τα updates από το server της εταιρείας με WiFi κατά τη διάρκεια του live. :wink: :wink: :wink:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

αν εχεις μαθει να ακους απο εναν tech21 η απο pc ειναι λογικο να μην βρισκεις διαφορα ακουγοντας πεταλιερα η αναλογικα πεταλια.

ελα ομως που δεν εχεις ιδεα πως ακουγετε ενα καλο αναλογικο πεταλι σε εναν φουλ λαμπατο ενισχυτη σε αντιθεση με την πεταλιερα :wink:

η διαφορα ειναι τεραστια πιστεψε με..

προσεχε τι λες...ειμαι κρυφος modulator!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderator
αν εχεις μαθει να ακους απο εναν tech21 η απο pc ειναι λογικο να μην βρισκεις διαφορα ακουγοντας πεταλιερα η αναλογικα πεταλια.

ελα ομως που δεν εχεις ιδεα :wink:

 

Ναι αγόρι μου δεν έχω ιδέα....έχεις απόλυτο δίκιο, δεν έχω ακούσει ποτέ πετάλι ούτε λάμπα. Δεν ξέρω τι χάνω. Έλα να μου τα εξηγήσεις.

Διαβασε please προσεκτικά τι έγραψα παραπάνω. Δεν έγραψα πουθενά ότι δεν υπάρχει καμία διαφορά.

 

Ξεκίνησα λέγοντας ότι

"από κάποια καλά πετάλια μπορείς να πάρεις ωραίους ήχους που δεν είναι δυνατόν να πετύχεις με ψηφιακά εφφέ,..."

 

και επίσης έγραψα

"Αν είχα τη δυνατότητα μπορεί και να αγόραζα 10άδες πετάλια και switchers ή και να έφτιαχνα κάποια custom πεταλιέρα με "σωθικά" από boutique πετάλια."

 

Τώρα, αν δεν μπορείς να πιστέψεις ότι ψηφιακά εφφέ κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες και με κατάλληλη χρήση μπορούν να ακουστούν καλά, τότε απλά είσαι προκατειλημμένος. Εκτός αν τα παραπάνω τα έγραψες για να γελάσουμε.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

"Αν είχα τη δυνατότητα μπορεί και να αγόραζα 10άδες πετάλια και switchers ή και να έφτιαχνα κάποια custom πεταλιέρα με "σωθικά" από boutique πετάλια."

 

αυτό το σκεπτικό κατ εμε είναι λανθασμένο και συνήθως διακατέχει νέους κιθαρίστες οδηγώντας τους σε αγορές που αργά η γρήγορα μετανιώνουν πικρά.

δεν χρειάζεσαι 50 διαφορετικά εφφε και συνδυασμούς τους για να κάνεις δουλεία.

με 2-3 άντε 4 καλά πετάλια και το drive ενως καλού λαμπατου ενισχυτή μπορείς να κάνεις θαύματα έχοντας ξοδέψει σχεδόν τα ίδια χρήματα ενώ ο ήχος σου θα είναι δραματικά καλύτερος(ο πραγματικός ήχος ηλεκτρικής κιθάρας στην ουσία).

μην μπαίνετε στο τριπακι των 54634000000 ψεφτο-εφφε γιατί σας βλέπω μετά πάλι να μπαίνετε στο νοιζ και να ρωτάτε…

πως βγάζει αυτόν τον ήχο ο τάδε ????να αλλάξω μαγνήτες μήπως των βγάλω και εγώ ??να αλλάξω χορδές ??κλειδιά ???τα κλειδιά του σπιτιού μου ??να αλλάξω γκόμενα η σώβρακο???

:D :D :D

προσεχε τι λες...ειμαι κρυφος modulator!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Νομιζω και οι δυο λυσεις εχουν τα θετικα και τα αρνητικα τους.......παλια ημουν καθετος υπερ της λυσης "πεταλιερα" (αληθεια τι εννοουμε με αυτον τον ορο?? εννοουμε πεταλιερα τυπου Zoom??(γιατι σε αυτη την περιπτωση.....μπλιαχ....η εννοουμε οτι δεν ειναι πεταλακια???) Μετα απο χρονια χρησης midi πεταλιερας με rack κουραστηκα (ας πουμε οτι τις βαρεθηκα ηχητικα) και γυρισα στα πεταλακια (απο εκει δεν ξεκιναμε οι περισσοτεροι???)

 

Δεν νομιζω οτι με τα πεταλακια εχεις κατι ανωτερο της αλλης λυσης....απλα ειναι διαφορετικη προσεγγιση στο ιδιο θεμα.....ισως ηχητικα να ειναι καπως πιο direct το αποτελεσμα, ενω ειναι αδιαμφισβήτητο το γεγονος οτι μπορεις πιο ευκολα (και οικονομικα) να αλλαξεις οποιοδηποτε κρικο της αλυσιδας του ηχου σου....

 

Τι μου λειπει απο τη παλια κατασταση της πεταλιερας??? Το να μπορω να εχω ενα σωρο ηχους, διαφορετικα settings ιδιου εφε και συνδυασμους εφε απλα με το πατημα ενος footswitch ειναι απιστευτη ευκολια (ειδικα σε live).......Mου λειπει επισης το tweaking το οποιο με τα πεταλια δεν ειναι και οτι καλυτερο..........ισως μολις με κoυρασουν τα πεταλακια να ξαναγυρισω πισω στα midi+racks........

 

Μεχρι τοτε για ενα πραγμα ειμαι σιγουρος.....οτι μου αρεσουν και τα δυο εξισου :D :D :D :D :D

2 things are infinite:the universe&human stupidity

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου