Προς το περιεχόμενο

Εντυπωσεις απο mp3 controllers(hercules mk2 etc)


mpam

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ναι αλλά δεν παύει να είναι ντροπή και αίσχος κάποιος που το παίζει επαγγελματίας dj να δουλεύει με mp3....

δηλαδη εσυ οταν βρισκεσαι σε ενα club,cafe Kλπ μπορεις να καταλαβεις αν ενα μαγαζι παιζει με audio cd η με mp3 στα 256 η στα 384kbps?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 33
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Σε cafe με πλαστικά jbl ας πούμε εγώ δεν καταλαβαίνω πάντως. Τώρα αν βρούμε σε όλη την Αθήνα μερικά club με ήχο αναφοράς μπορεί και να το καταλάβεις.Σε PA σύστημα πάντως και η ένταση κάνει τα αυτιά σου να χαμογελάνε και δεν είναι οτι συχνοτικά καλύτερο για να καταλάβεις διαφορές.

 

Τέλος πάντων το θέμα έχει ξανασυζητηθεί με τα mp3 και τα cd.

Όποιος έχει κοντρόλερ και έχει πρόβλημα ας βγεί να το πεί και να μην λέμε κουβέντες στον αέρα. Εγώ με τη λίγη χρήση που έχω κάνει δεν είχα πρόβλημα με το mk2.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

για σας!αν επιτρεπετε να πω και εγω την αποψη μου θα ελεγα πος ενα mp3 και ενα cd διαφερουν σε παρα πολα σε οσο καλι πιοτιτα και αν εχουμε το mp3 ακουγετε...και κατι αλο δεν ξερω αν σε σας παιδια αυτο θα ακουστει αστιο αλλα αν το παρατιρισετε τα mp3 κουραζουν πολυ τα αφτια και σε πιανει το κεφελι ασχετα με το θεμα της πιοτιτας του ηχου... μονο και μονο αν σκεφτουμε πος ακομα και τα cd ειναι ενας αλγοριθμος κατευθιαν στο μιαλο ερχετε τετραγονισμενος ηχος οποτε αν σκεφτουμε πως ειναι η μορφη του mp3 εικονικα... νομιζω τρομαζει πολυ σε τι βασανα παραδιδουμε τα αφτακια μας...

και κατι αλο τωρα που ειπα τα αφτακια μας... πος μπορουμε να επιτρεπουμε σε μας να δεχομαστε μονο και μονο επιδι ειναι ευκολο να το πιξουμε στα mp3 λογο ανσεσης να παραμελουμε τα αφτια... παιδια μην ξεχναμε πως το πιο πολιτιμο στο studio μας ειναι τα αφτια μας και τιποτα αλο... πος θα μπορουμε να γραφουμε μουσικη αν τα αφτια μας σινιθισουν τα mp3????!!! σιγνομη για την παρεμβαση μου με ολο τον σεβασμο προς ολεσ της απψεις σας!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ρε παιδιά έλεος. Απλά ξεκίνησα για να πω ότι είναι λάθος να λέμε για mp3 controller-cd, καθώς το Hercules δεν είναι mp3 controller αλλά controller και το γυρίσατε στο αν θα πρέπει να παίζει ο dj με mp3 ή όχι. Και λέω ξεκάθαρα όχι. Και δεν είναι δικαιολογίες επιχειρήματα του στυλ: θα ακούγεται από σάπια pa, θα γλυτώνουμε χώρο και άρα και κουβάλημα και άλλα τέτοια. Τότε γιατί να προσπαθώ να βγάλω την μέγιστη δυνατή ποιότητα στην δουλειά μου, όταν ταυτόχρονα ισχύουν όλα αυτά. Όσο για τις εταιρίες και τα mp3, δεν είναι τίποτε άλλο, παρά μια προσπάθεια να καταπολεμήσουν την πειρατεία μέσω του νετ. Και δεν δίνουν ολόκληρες κυκλοφορίες, αλλά μεμονομένα τραγούδια, που αν τα βάλετε κάτω, για να πάρετε ολόκληρο το cd δεν συμφέρει. Απλώς δίνουν τραγούδια τα πληρώνετε, τα ακούτε και αν σας αρέσουν αγοράζετε το cd.

 

Όσο maze γιαυτό:

τι σχεση εχει το wav με το cd? wav υπαρχουν πολοι τυποι.cd κυκλοφορουν μονο 2.
Απλώς το ασυμπίεστο wav (η πιο κοινή του μορφή) ή αλλιώς γνωστό ως pcm είναι το ίδιο με το στάνταρ audio file για τα cd. ( http://en.wikipedia.org/wiki/WAV )

 

Και είπα ότι 1 κοντρολερ σαν αυτό που έδειξα (ακριβό, αλλά αν σκεφτείτε τι αντικαθιστά....), μπoρεί να αντικαταστήσει τις στοίβες με τα cd. Οπότε δεν κατάλαβα τι κάθεστε και συνεχίζετε αυτό το mp3 vs Wav.

 

 

Edit: ¶σχετο αλλά για να ρίξω λίγο λάδι στην φωτιά

 

Βρε x-pap εσύ δεν το έγραψες αυτό:

Ασε που αμα είναι πεσμενες οι χαμηλες σε κάποιο mp3 λόγο αλγορίθμου, τσακ σπρώχνει ο dj το ποτενσιόμετρο στο Low και σε βαράνε τα 80Hz στο στήθος με τη μια.

¶ρα πως όταν σου λέω αν είναι να κάνει διορθώσεις ο dj στον ήχο που παίζει....... μου λες

Ούτε είπα αυτό που κάνει ο dj πως είναι διόρθωση... εσύ το είπες.
Εκτός και αν αυτό δεν είναι διόρθωση, αλλά δημιουργική παρεμβολή :P

"Όχι άλλες TELE" Τάδε έφη Boukaw7

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τι πάει να πεί mp3 controler? Δεν το έπιασα αυτό πάλι.. :p Το πρόγραμμα κάνει τη δουλειά και έχεις ένα controler να παίζεις μουσική. Δεν είναι δικαιολογίες τα σάπια PA είναι η πραγματικότητα.. και δεν χρειάζεται να είναι σάπια.. και τα καλά έτσι παίζουν.. Ε, μετά αμα το mp3 σε φέρνει πονοκέφαλο όταν εισαι σε cafe και έχουν ραδιόφωνο πρέπει να πέφτεις κάτω σεληνιασμένος από την ποιότητα! :)

Μα τι λέμε τώρα! Εγώ λέω να βγεί ένας dj επαγγελματίας να μας φωτίσει λίγο με το τι γίνεται στα live γενικά..

Εμ, το ξεκίνησες το θέμα.. έτσι να το αφήσουμε? :) Η συζήτηση παραμένει για τους controller και ρωτάω αν αξίζει ο ακριβός controler και αν κάνουν ή όχι δουλειά οι άλλοι. Εγω τη γνώμη μου για το hercules την είπα. Τα άλλα δεν τα δοκίμασα για να ξέρω ;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Διάβασα τα πόστ σου αλλα για να μην λέμε είπα - είπες - είπα - είπες και ξεφεύγουμε στην τελική, διευκρινίζω : το ανέβασμα μπάσων από τον dj όπως και όλα τα συναφή που κάνει ο dj το είπες πολύ καλά είναι δημιουργική παρέμβαση και δεν σε ειρωνεύομαι καθόλου.. κάνει αυτό που ακούει καλύτερα τη δεδομένη στιγμή. Δημιουργεί εν μέρη, αυτή είναι και η δουλειά του στο live προγραμμά του εκτός των αλλαγών και των playlists. Να διορθώσει με eq δεν μπορεί πάνω στο mp3.

 

Εσύ έθεσες από την αρχή το θέμα για το mp3-wav αντί να λεμε για τους controler και εντάξει καταλάβαμε τι εννοούσε το παιδί στην αρχή θέλω να πιστεύω όλοι αφού έδωσε και παράδειγμα με το hercules controler (ή console). Αν ξέφυγα κι εγώ στην κουβέντα sorry, αλλά ήθελα να τα πώ :) Ακόμα στην ποιότητα που ανφέρθηκε στο πρώτο post κατάλαβα του controler και όχι στο mp3. Αν κατάλαβα λάθος sorry ξανά.

Τώρα αν δεν λέγεται mp3 controler και είναι απλά ένας controler δεν χαλάει την συζήτηση που παραμένει: Κάνουν δουλειά αυτά τα πιο φτηνά σε σχέση με πιο ακριβά controlers και σε σχέση με επαγγελματικά cd player που παίζουν και mp3?

Το θέμα πραγματικά δεν είναι το mp3.. το hercules με ένα dj software κοντρολάρει και wav ετσι κι αλλιώς. Καλό είναι κάποιος που έχει δουλέψει και τα δυό με επαγγελματική χρήση να μας πεί για πλεονεκτήματα και μειωνεκτήματα. Εγώ ξαναλέω έχω παίξει αλλά για λίγο ώρα και όχι πρόγραμμα.Δεν είμαι DJ εξάλου ούτε φιλοφοξώ να γίνω. Για την ώρα αυτή "με τη δικιά μου γνώση και εμπειρία" δεν βρήκα να μειωνεκτεί ένας controler με laptop σε σχέση με επαγγελματικά dj μηχανήματα.

Και ξαναλέω πως άν το θέμα είναι το mp3 και αυτό εννοούσε στην αρχή τότε ή να αλλάξει το θέμα του, ή να βρεί εκεί που υπάρχει συζήτηση για το mp3 και σε σχέση με το wav που έχει συζητηθεί και παλιότερα. Εγώ για controlers νομισα πως μιλάει γιαυτό ήρθα και σε ρίξη μαζί σου φίλε boukaw17. Εννοείται πως παίζει και να παρερμήνευσα :oops:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αδέρφια peace που λέει και ο οικονόμου (1η γραμμή)!

 

Συμφωνώ παπ. Και αυτό λέω και εγώ με το παράδειγμα της μ-οντιο παραπάνω! Μπορεί ναι κάνει 700¤ κοντά, αλλά είναι interface με 4 εξόδους, πρόγραμμα, κοντρόλερ κτλκτλκλτ, οπότε με όλα όσα προσφέρει (ουσιαστικά 1 λαπτοπ λείπει για να είσαι κομπλε) μάλλον φθηνό είναι. Μάλιστα κάτι έμαθα ότι και η vastax θα πετάξει κάτι παρόμοιο. Οπότε αποτελεί κάτι όπως οι νέες "κονσόλες" (tascam fw1884, m-audio projectmix, digi 002...).

Τώρα μειονέκτημα κάποιος θα πει για την αίσθηση και μετά θα μπλεχτούν και τα βυνίλια και και και και.... στο τέλος θα καταλήξει να είναι ίδιο με την υπόθεση hardware vs soft+controllers

 

Και για όποιον έχει τα παραπάνω και του λείπει μόνο το κοντρολερ, υπάρχουν και πιο φθηνές λύσεις, όπως ο Hercules και άλλα παρόμοια.

"Όχι άλλες TELE" Τάδε έφη Boukaw7

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παιδια το θεμα ειναι δεν ειναι αν θα αντικατασταθουν τα κανονικα μηχανηματα απο ενα controller.Δεν προκειται να γινει ποτε αυτο.Το θεμα ειναι αν αξιζει να παρει καποιος ενα τετοιο μηχανημα για να δει αν το εχει μεσα του το μικροβιο.Και αργοτερα να δει αν θα το ακολουθησει.κανεις επαγγελματιας δεν θα παιξει με τετοιο μηχανημα.Αυτη η τεχνολογια ειναι σχετικα νεα και επιδεχεται ακομα πολυ βελτιωση.Ισως σε 6-7 χρονια να γινει και αυτο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου