Προς το περιεχόμενο

Μαθημα ηχοληψίας #1


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εχω καποιες ερωτήσεις .. απαντήστε σε όποιες μπορείτε, θα θερίσω και το site να δω τι υπάρχει..

 

1) Εχω κάρτα Edirol UA25 24bit/96k, εχει νόημα που εχω το nuendo να γραφει το project στα 32bit? Ποια ρυθμιση να προτιμήσω??

2) Επιτελους τι ειναι τοσο σημαντικο σε αυτο το red book? Δηλαδη ποια διαδικασία εσωκλείει? Ειναι καθαρα το λεγόμενο προτυπο ηχογράφησης??

3) Ειναι λάθος να κάνω real time και mastering στο nuendo (δηλαδη μαζι με ολα τα καναλια που εχω βαλει eq και λοιπά να φορτώνω και στο γενικό τα απαραίτητα για master?). Εχει διαφορά δηλαδή να το κάνω mixdown και να το κάνω πχ master στο samplitube?

4) Θα μπορουσα να ανεβασω ενα δειγμα οσων φτιάχνω μόνος μου να μου πειτε τι λειπει? Παντα κατι λειπει με βαση τα επαγγελματικά και πιστεύω ότι ειναι η κιθάρα... Πως σκατα φτιαχνουν τετοιο ογκο στις κιθάρες???

5) Τελευταια ερωτηση, βλεπω με φασμα analyzer καποια λαθη, συχνοτητες που βγαινουν εκτος, πως διορθώνεται αυτό???

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 31
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

1) Το 32 bit του nuendo αναφέρεται στην εσωτερική ανάλυση του προγράμματος. Οπότε για να αποφύγεις ένα dithering παραπάνω θα σου πρότεινα 24 bit.

2) To red book είναι audio cd standards και έχει να κάνει κυρίως με την κοπή και το mastering και όχι την ηχογράφηση. http://en.wikipedia.org/wiki/Red_Book_(audio_CD_standard)#Redbook_Audio_Specifications

3) Κάνε export ένα υγιές mix και μετά φόρτωσέ το όπου θέλεις να κάνεις mastering. Πρώτον θα έχεις πολύ ελεύθερο cpu για "βαριά" plugins, δεύτερον κάθε φορά που θέλεις να διορθώσεις κάτι δεν θα χρειάζεται να ξαναφορτώνεις όλο το mix. Το σημαντικότερο: Το mastering έχει να κάνει με το πως ακούγονται τα κομμάτια και μεταξύ τους, όχι μόνο το καθένα χωριστά. Επομένως είναι λάθος το "real time mastering" για πολλούς λόγους.

4) Μπορείς να ανεβάσεις ό,τι θέλεις. Οι κιθάρες έχουν όγκο στις επαγγελματικές παραγωγές γιατί ο κιθαρίστας έχει ΧΕΡΙ, έχουν καλές κιθάρες, καλούς μαγνήτες, καλούς ενισχυτές, καλά μικρόφωνα, καλά εφφέ και ΑΠΟΨΗ και ΕΜΠΕΙΡΙΑ. Μην τρελλαίνεσαι αν δεν σου βγαίνει, είναι πολύ φυσιολογικό. :wink:

5) Τι εννοείς "εκτός"; 8O Εκτός φάσης;; Αυτό δεν έχει να κάνει με συχνότητες... Εξήγησε αν θέλεις.

 

Ελπίζω να βοήθησα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ούπς, τσαφ τσούφ περνάει το τρενάκι και πατάει το κομπρεσοράκι σε real time μιξομαστερινάκι.

ytsestef_2112 πές κιάλλα τέτοια μπάς και ξεστραβωθούμε.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ώπα, κάτσε: Το κομπρεσσοράκι είναι θεμιτό στο master bus, ακόμα και το equalizerάκι. ¶λλο το να κομπρεσσάρουμε 3-4 db για να σφίξει λίγο και να μαζευτούν τα transients και άλλο να βάζουμε limiter/clipper και να κάνουμε το mix να "βαράει ταβάνι" (0 dBFS) και να ανεβάζουμε την ένταση του στα -8dB rms. Αυτό είναι λάθος γιατί δεν μας αφήνει περιθώρια να κάνουμε τίποτα στο mastering.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ε αυτό σε λέω για....Equalizer μετά Compressor για τα χοντρά και μετά ταβάνι version με L2-L3 απο Waves.......Δεν θα λεγα οτι μου πικάρι ή οτι φαίνεται καμμιά αλλοίωση αλλά αφού το λές και το επιχειρηματολογείς το χεις ψάξει.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

5) Τι εννοείς "εκτός"; icon_eek.gif Εκτός φάσης;; Αυτό δεν έχει να κάνει με συχνότητες... Εξήγησε αν θέλεις.

 

Ενοοώ ότι φορτώνων πχ το waves paz analyzer και κατω εχει ενα κουτι που δειχνει την μουσικη μου καθώς παίζει μεσα σε κάτι όρια 90 μοιρών και που και που σκανε και κατι νοτες (πχ σε σημειο που εμπεναν κατι ψηλες νοτες του πιανο) εκτός του φασματος αυτου. Νομιζω αυτό σου δείχνει αν η εικονα του κομματιου σου ειναι λάθος. Αυτο εννοοοούσα, πως μπορώ να το διορθώσω..?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πως σκατα φτιαχνουν τετοιο ογκο στις κιθάρες???

 

Οπως πολυ σωστα σου ειπε και ο ...συναδελφος :lol:

 

(αν και δεν μπορω να ξερω σε τι ειδος μουσικης αναφερεσαι)

 

ο ηχος της κιθαρας στις ηχογραφησεις εξαρταται απο παρα μα παρα πολλα πραγματα....(και δυστυχως τα χρειαζεσαι ΟΛΑ για να πετυχεις το τελειο αποτελεσμα και βεβαια πανω απο ολα χρειαζεσαι ΠΕΙΡΑ & ικανοτητα τοσο στο παιξιμο οσο και στην ηχοληψια/επεξεργασια.)

 

κατα την ταπεινη μου γνωμη ΤΟ σημαντικοτερο ολων ειναι μετα την επιλογη του σωστου ΜΙΚΡΟΦΩΝΟΥ/Ενισχυτη (κανονικου ή virtual) το ΣΩΣΤΟ ΚΟΜΠΡΕΣΣΑΡΙΣΜΑ και η σωστη "τοποθετηση" της κιθαρας στο mix.

 

μη περιμενεις παντως με ενα 57αρι και εναν Marshall valvestate οτι θα εχεις τον ηχο ενος Plexi του 70 "μικροφωνισμενου" με ενα ROYER....

 

Γενικα θα βοηθουσε πολυ να μας ελεγες τι κιθαριστικο ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ & τι μικροφωνα εχεις.. :wink:

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ωχ θα πέσουν να με φάνε όλοι τώρα... εεε... εχω... ως κλασικός ροκας ερασιτέχνης πλην δεξιοτέχνης (γκουχου γκουχου) one man band εχω το v-amp2, μια καρτα ηχου edirol UA25 και χρησιμοποιώ κυρίως amplitube 2 και plugins..

Οποτε φαντάζομαι δυσκολα θα κατσει στην μίξη και δυσκολα θα πετυχω κατι κορυφέο..

 

http://www.myspace.com/tugito

 

εχει κατι δειγματα εκει αν και ο ηχος ειναι λίγο αθλιος. Θα ανεβασω ενα νεο που ετοιμαζω εδω πέρα να μου πειτε καμια γνωμη ηχοληπτικα, εχω μαθει αρκετα πραγματα και πλεον πιστευω ειμαι σε καλο δρομο αλλα οι κιθαρες ειναι το μεγα προβλημα...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

βασικά για όγκο μπορείς να ηχογραφείς πολλές φορές τις κιθάρες με ελαφρώς (ή αρκετά) διαφορετικές ρυθμίσεις... πχ έβλεπα ένα dvd που έλεγε πως έγινε το nevermind των nirvana... στο αρχικό riff του smells like teen spiit έχει (αν θυμάμαι καλά) 2 κιθάρες με mesa boogie και 2 με marshall...

Με την ίδια τακτική και σωστό κομπρεσσάρισμα (κανα tutorial για αυτό ρε παιδιά?), σωστό panning και τίγκα distortion (άντε και κάνα active emg) πετυχαίνεις όγκο και κοψίματα τύπου slipknot...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου