Προς το περιεχόμενο

ρελικαρισμα maple μπρατσου....


V.P.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

λοιπον παιδια , ξερει κανεις πως γινεται το ρελικαρισμα σε maple μπρατσο?? αυτη η κιτρινιλλα δλδ που αποκταει....επισης τα σημαδια φθορας στο μπρατσο αναμεσα στα ταστα????

γενικα για ολα τα αλλα εχω βρει ικανοποιητικες πληροφοριες, εχω δοκιμασει και μερικα δικα μου, εδω ομως δν ξερω τι και πως,....

 

Υ.Γ>1 τα σχολια " τι θες και καταστρεφεις την κιθαριτσα"κ.α. να λειπουν... :P

Υ.Γ>2 ειδική παρακληση στους custom shop builders του φορουμ exarho, elavd, kai deadenmind..... :D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Υ.Γ>2 ειδική παρακληση στους custom shop builders του φορουμ exarho' date=' elavd, kai deadenmind..... :D[/quote']

 

Εγώ δε θεωρώ custom builder τον εαυτό μου :wink:

 

Επίσης δεν έχω ασχοληθεί με relicing. Μάλλον ο exarhos θα έχει την απάντηση που ψάχνεις...;)

 

Επίσης ρίξε και μια ματιά εδώ:

http://www.tdpri.com/resourceRELICING.htm

www.facebook.com/YourPaintedSmile

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

γενικα, αν το μανικι ΔΕΝ ειναι νιτρο, αστο...Θα φαινεται τελειως ψευτικο... Τωρα αν επιμενεις να το κανεις, εχεις 2 επιλογες:

1)Δοκιμαζεις διαφορα διαυρωτικα/διαλυτικα (κατα προτιμιση στο μερος που κουμπωνει το μανικι στο neck pocket) σε μικρη κλιμακα, δες αν σε ικανοποιει καποιο και κανε χρηση αυτου σε οποιο σημειο του μπρατσου νομιζεις

2)Βγαζεις τελειως το βερνικι απ το μπρατσο. Μετα, μπορεις να τριψεις ολο το μανικι με πολυ ψιλο γυαλοχαρτο ωστε να σηκωσει κοκκο (raise grain :D) το ξυλο. Μπορεις να επιμεινεις με το γυαλοχαρτο σε μερικα σημεια μπρος και πισω στο μπρατσο ωστε εκει το υγρο να αποροφηθει περισσοτερο και να δωσει μια ρεαλιστικοτερη αισθηση vintage. Μετα, βαζεις ενα μιγμα απο γυαλιστικο δερματος(θα το βρεις στα οπλοπωλεια εχει ενα καφετι χρωμα) και βαμματος ιωδιου. Το αφηνεις αρκετες ωρες να στεγνωσει και σκουπιζεις. Μετα, περνας ενα λεπτο στρωμα ματ βερνικι, για να συντηρησει το χρωμα μεχρι να το πιει τελειως το ξυλο, γιατι αλλιως θα ξεβαφει στα δαχτυλα σου!

 

Προταση μου ειναι παντως να αφησεις το μανικι οπως ειναι η να πειραματηστεις σε καποιο φθηνο αρχικα (πριν καταφερω να φτιαξω το πρωτο μου μανικι tinted, ειχα ηδη καταστρεψει αλλα 2!)

 

Ελπιζω να βοηθησα..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

thanx και στους δυο....

1ον το λινκ του ηλια ειναι μακραν το καλυτερο που κυκλοφορει στο νετ και απο εκει εχω παρει πολλες ιδεες....βεβαια καποια καλα επιπλεον tip κυκλοφορουν εδω και εκει αλλα σαν βαση ειναι πολυ καλο αυτο το αρθρο...

2ον αυτο με το οπλοπωλειο 8O δν το πιασα ρε deadenmind....επειτα το πρωτο βημα να υποθεσω οτι ειναι για τη "φθορα" και το δευτερο για την "κιτρινιλλα"?

 

οποιος αλλο εχει τπτ ας το μοιραστει παιδια....

 

Υ.Γ.

Εγώ δε θεωρώ custom builder τον εαυτό μου icon_wink.gif

εεε...μια τα logo σου, μια τα ρελικαρισμενα μπασα του deaden, οι κιθαρες του εξαρχου... δικαιωματικα τον πηρατε τον τιτλο!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Περί φθοράς, από προσωπική εμπειρία:

 

Έχω τη συνήθεια να σφίγγω πάνω στο headstock της tele μουένα τέτοιο capo:

14CD_1.jpg

Μετά από 2-3 μήνες συνεχούς επαφής (πλην των φορών που το χρησιμοποιώ) έχει αφήσει από κάτω μια καφέ/μαύρη λωρίδα (εντονότερη στα 2 άκρα της). Δεν βγαίνει με τρίψιμο, είναι σα να χει καεί το βερνίκι! 8O 8O

 

Ε, μια που έγινε το "κακό" :lol: άφησα για λίγο στο κλασσικό σημείο (ακριβώς μετά το nut) ένα αναμμένο πουράκι, απ' αυτά που κάνω 1-2 τη βδομάδα (άσχετο :D )και το headstock μου απέκτησε και ένα ωραιότατο κάψιμο.

 

 

Μετά περιποιήθηκα και τα κλειδιά με HCl. :twisted:

 

Θα ποστάρω φωτο εν καιρω.

one colour: black - and shades of grey

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

οχι, και τα 2 βηματα (γυαλοχαρτο/μιγμα που σου προτεινα) δινουν εναν συνδυασμο φθορας/κιτρινισματος, πολυ ρεαλιστικο.

 

Αυτο που σου προτεινα, ειναι ενα conditioner για τα δερματινα μερη του οπλου που ουσιαστικα λαδωνει-σκουραινει το δερμα. Δινει ενα πολυ ομορφο κεχριμπαρι χρωμα. Στα σημεια που το χεις τριψει περισσοτερο, γινεται πιο σκουρο το χρωμα του ξυλου γιατι απορροφα περισσοτερο υγρο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 χρόνια αργότερα...

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου