Προς το περιεχόμενο

Lennonιτιδα...


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εν αρχη, τα δυσαρεστα νεα... Ηρθε φιρμανι απ τον Huber πως η κατασκευη που του ζητησα ειναι πολυ δυσκολη και απαιτει πολυ χρονο, που δεν τον εχει... Μετα απο 1-2 μερες ξενερωματος, αποφασισα να ΚΟΙΤΑΞΩ ΜΠΡΟΣΤΑ! (πηρα τηλεφωνο στην δρουζα, πηγα στην Πανια κτλ...).

 

Αυτο που ζητουσα ηταν κατι πολυ συγκεκριμενο, και για αυτο δεν θα κινηθω προς καποια αλλη Huber. Θελω μια .

Junior, και με κατι πολυ συγκεκριμενο: Εναν Charlie christian στην θεση neck και τον δρομο τον δειχνει το παλιο σποτακι γνωστης κιθαροβιομηχανιας: "only a gibson is good enough" :D:D:D

Aυτος ο περιβοητος charlie christian, μου εχει κολλησει εδω και 2 χρονια, μετα την παρακολουθηση του live Lennon @ Madison Square. Περα απ το οτι εγινα αθεραπευτος Λενονιστης (μεχρι τοτε πιστευα "μετα τους beatles το χαος") ερωτευτηκα και την γ@μημενη του κιθαρα..Μετα απο εναν χρονο και ενω την ειχα σχεδον ξεχασει (την κιθαρα :D) σκαει σαν κεραυνος εν αιθρια αυτη εδω η κυρια..

http://www.gibsoncustom.com/inspiredby/Lennon.html

Για καμια βδομαδα ειμουν καπως ετσι:  :o :o :o :o :o :o (οι γνωστοι μου θα το θυμουνται).

Τελικα αποφασισα να παρω μια Huber, αλλα shit happens... Οποτε τωρα σχεδιαζω τις επομενες κινησεις μου. Ξερω πως μεχρι να βαλω τον ριμαδιασμενο Charlie christian (CC για συντομια) δεν θα ηρεμησω.

Την Custom αυτην την επαιξα στο Παρισι και ενταξει...Απ τις πιο groundbraking κιθαρες που εχουν πιασει τα χερια μου. ο τυπος την πουλαει 4.000 ε. Πολλα λεφτα...(περα απο το custom φουμαρο, πληρωνεις και την συλλεκτικοτητα: μολις 300 κομματια).

Για να βρω αυτα τα λεφτα, πρεπει να πουλησω πολλα πραγματα και πολλες κιθαρες που αγαπαω. Το μονο σιγουρο ειναι πως δεν θα χασει την αξια της. Φοβαμαι παρ' ολα αυτα μηπως το μετανιωσω...

Τωρα, οι εναλλακτικες ειναι οι εξεις:

-Αγορα μιας ασπρης billy Joe Armstrong Junior, πολυ fancy χρωμα και γαματη βαλιτσα!!!, και μετα της "αλλαζω τα φωτα": Αλλαγη μαγνητων, pots, lightweight aluminium bridge, και ρουταρισμα ιδιο με αυτο της Lennon custom. Μειωνεκτηματα: Εβενος ταστιερα (τι σκεφτοταν οταν την εφτιαξε;;;:D), λεπτο 60'ς μανικι και για μεταπωλητικη αξια, ουτε κατα διανοια! 

-Αγορα μιας Jr Vintage (η και VOS custom shop με βαρια καρδια) και παρομοια διαδικασια με την παραπανω. Μειωνεκτηματα:Η αποτροπαια αισθηση οτι σκαβεις ενα vintage οργανο, πολυ καρτερι στο ebay, για αξια δεν μιλαμε δις αυτην την φορά!!

Απεριψα εξ αρχης την αγορα μιας συγχρονης Junior στανταρ παραγωγης μιας και μισω το σατινέ βερνικι. Μου περασε απ το μυαλο να βρω μια φθηνη Junior, να την ξυσω και να της κανω customize και το artwork αλλα θελω κατι ποιο "κλασσικο" να το πω.

 

Αυτα, πανω κατω... Περιμενω γνωμες και αποψεις, οι οποιες ελπιζω να με κρατησουν ψυχραιμο, μιας και δεν ειναι να αγοραζεις οργανα τετοιας αξιας "on the fly"... Ευχαριστω! Α, παρτε και ενα ζαχαρωτο ματιου (eye candy :D)

 

 

http://www.youtube.com/watch?v=D1rZfC67Jc8

(το embed δεν δουλευει boss...)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η κιθαρα του Μπιλυ εχει rosewood ταστιερα & οχι εβενο.... ;)

 

εγω στη θεση σου θα επαιρνα μια απο τις καινουργιες Gibson LP faded special (600-700 euros) με wraparound ,θα την περναγα με νιτρο για να μου φυγει ο καϋμος & θα της εβαζα εναν charlie christian & oτι αλλο γουσταρα.....

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Oχι, η ασπρη που θελω εγω εχει εβενο... Checkαρε το..!

Όσο για τις καινουριες faded...δεν μου εκαναν καθολου κλικ...Εχω παιξει 2-3, ειχαν ολες πολυ κακες ταστιερες και επιπλεον δεν μου φαινονταν καθολου resonant... Παντως θα το ψαξω κατα 99% προς customisation κατασταση γιατι οσο σκεφτομαι τα λεφτα της Lennon custom..... γκρρρρ!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Βρε δεν παίρνεις λέω εγώ μια Gibson Melody Maker που έχει ΜΟΝΟ 347€ ? ;) (Ναι σωστά διαβάσατε!!!)

 

http://guitare.playback-europe.com/gibson-melody_maker_satin_white-19261.html

www.facebook.com/YourPaintedSmile

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το σκεφτηκα ΚΑΙ αυτο...Δυστυχως ειναι παλι satin αλλα με το ασπρο ψιλοπαλευεται...Αν δεν ειχε αυτο το γ@μιμενο pickguard και αυτο το headstock που ειναι σαν...:D:D:D

Θα μου πεις με 347 ε....Ξεχνας τα παντα! :D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

εγω τωρα γιατι βλεπω μονοδρομο την αγορα της original???? δες και το παραδειγμα του elavd π.χ. που ειναι προσφατο...κακα τα ψεματα αλλη χαρη, αισθηση κτλπ το "αυθεντικο"... αμα παρεισ κατι αλλο θα σε βασανιζει η σκεψη του "να επερνα την lennon καλυτερα"??

και να σου πω και κατι πιο πρακτικο??? κιθαρες εχεις!!! ενισχυτες εχεις!!!( αποτις αγγελιες που βαζεις υποθετω,  δν  ξερω τι ακριβως εχεις!!!) δωσε κατι!!! δν μπορουμε να τα εχουμε ολα σε αυτο τον κοσμο.. και δν νομιζω οτι σε καλυπτει αλλη μια τελε παραπανω απο μια λεννον....

 

και το βασικοτερο....μην ξεχνασ οτι πας για ενα οργανο που τα δυο στοιχεια του( το ονομα lennon πανω(δν φανταζεσαι τι "καμμενοι" φανατοσυλλεκτες  κυκλοφορουν)  και το γεγονοσ οτι μιλαμε για 300 κομματια) του δινουν μεγαλη αξια.... ειδικα μεταπωλητικη ;)(βεβαια υποθετω οτι ειναι ανουσιο να μιλαμε για μεταπωληση μιας τετοιασ κιθαρασ...θα πρεπει να πεσεισ σε πολυ δυσκολους καιρουσ!!)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οντως η ασπρη εχει εβενο ταστιερα αλλα αυτο για εμενα ειναι ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ οχι μειονεκτημα  (αλλη ομορφια εχει ο εβενος και εχει και φανταστικη αισθηση,εννοειεται βεβαια οτι στον ηχο δεν αλλαζει τιποτα....)

 

Βεβαια μπορεις να κανεις και κατι ΠΟΛΥ πιο απλο και να εχεις ΑΚΡΙΒΩΣ την ιδια κιθαρα με τον Lennon.

 

Δινεις 1000-1300 euros για να παρεις μια τετοια

 

http://www.gbase.com/Stores/Gear/GearDetails.aspx?Item=1719930

 

ή ακομα καλυτερα 500-900 ευρω για μια απο αυτες (υπαρχουν με το...κιλο στο net)

 

http://www.gbase.com/Stores/Gear/GearDetails.aspx?Item=847084

 

 

& το μονο που προσθετεις ειναι ο Charlie Cr...... :)

 

απο τη στιγμη που δεν σε πειραζει το Tune o matic "καινουργιες" special υπαρχουν να ...φαν κι οι κοτες!

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εχει αλλη χαρη το wraparround αλλα δεν με πειραζει...Ετσι και αλλιως η οριτζιναλ tune o matic εχει...Η πρωτη μου φαινεται καλη περιπτωση..Εχει και binding..!

Τωρα, σε περιπτωση που "σκαψω" τον neck μιας jr, υπαρχουν αρκετα πραγματα που φοβαμαι αλλα το βασικότερο ειναι μηπως πεσω πανω σε κανενα tennon και εχω τρεχαματα μετα μη -σταθεροτητας. Ο CC πρεπει να ειναι κολλημενος πανω στην ταστιερα... Μπορει να συμβει κατι τετοιο;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου