Προς το περιεχόμενο

Korg Kaossilator


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ο Άγιος Βασίλης για μένα ήρθε λίγο νωρίτερα φέτος και μου έφερε το Korg Kaossilator. Τι είναι τούτο θα μου πείτε τώρα... Για να μην τα γράφω όλα εγώ, δείτε-διαβάστε:

 

http://www.korg.co.uk/products/dance_dj/kaossilator/kaossilator.asp

 

Λοιπόν, είναι ένα synth χωρίς πλήκτρα όπως βλέπετε τα οποία αντικαθιστούνται από ένα pad. Έχει 100 έτοιμα presets τα οποία χωρίζονται σε 7 κατηγορίες. Τα πρώτα 20 presets έχουν να κάνουν με leads (εδώ ο x άξονας του pad είναι το control για τις νότες και ο y ελέγχει κάποιο άλλο χαρακτηριστικό του κάθε ήχου όπως για παράδειγμα κάποια φίλτρα, το echo, pitch κ.ά.). Τα επόμενα 10 presets ονομάζονται acoustics. Σ'αυτα συμπεριλαμβάνονται μεταξύ άλλων πιάνο, jazz guitar, τρομπέτα, tenor sax, flute κ.ά. Κι εδώ στον x άξονα είναι οι νότες και στον y άλλα χαρακτηριστικά όπως το breath pressure για τα πνευστά. Μετά είναι τα μπασσάκια μας, 20 στον αριθμό (κλασσικά στον x η νότα και στον y φίλτρα, pitch κ.ά.). Ακολουθούν 10 presets για chords (electric piano, organ, choir, trance κλπ). Τα ίδια ισχύουν κι εδώ σε ότι έχει να κάνει με τους άξονες. Μετά έχει άλλα 20 presets που ονομάζονται SE. Εδώ είναι η χαρά του θορύβου. Αναφέρω μερικά ονόματα : synth looper, random, kaos drone, drop, square lfo, noise filter, 8bit game και άλλα πολλά. Στα μισά από αυτά ο x άξονας ελέγχει νότες (γιατί απλά τα υπόλοιπα δεν έχουν οπού εκεί ο x έχει να κάνει με συχνότητες, cutoff, speed και άλλα) ενώ ο y ελέγχει φίλτρα, feedback, speed, resonance και άλλα καλούδια. Προτελευταία κατηγορία είναι τα drums (Bass drum/Snare drum, conga, timpani...). O x εδώ έχει να κάνει με επιλογή bass ή snare, note (στο timpani), hi/ low στο conga κ.ά. Ο y ελέγχει το βάθος σε κάποια, το pitch, decay time... Τέλος, έχουμε 10 presets τα οποία είναι έτοιμα patterns (ρυθμοί δηλαδή) που σε κάποια υπάρχει και μπάσο (όπου ελέγχεται από τον x). Αναφέρω ενδεικτικά ονόματα : Bass&Drum, House, Electro, Beat Box. O x αν δεν ελέγχει τη νότα του μπάσσου ελέγχει το pattern ενώ ο y παίζει με flangers, delays και άλλα τέτοια όμορφα.

 

Από εκεί και πέρα, το μηχάνημα διαθέτει gate arpeggiator με 50 patterns σε διάφορους ρυθμούς τα οποία μπορούν να καθίσουν επάνω σε όλους τους ήχους του, εκτός από τα patterns-ρυθμοί που έχει (εξαιρούνται τα 2 που έχουν και bass oπότε κάθεται πάνω στο bass). Ακόμα, έχει 31 έτοιμες scales συν το OFF που το κάνει να συμπεριφέρεται σαν άταστο όργανο. Επίσης έχει τη δυνατότητα της επιλογής της αρχικής νότας κάθε scale. Μπορούμε φυσικά και να ορίσουμε και τα bpm για τα arpeggiators και τα έτοιμα patterns. Τέλος, έχει looper με μέγιστη διάρκεια 8 μέτρα στο οπόιο μπορείς να γράψεις όσα layers θες.

 

Έχει εξόδους rca και ακουστικών.

 

Τώρα, η κριτική... Το εργαλείο είναι απλά μαμάτο! Χωρίς να έχω εμπειρία με synths με έχει καταπλήξει! Τα μειονεκήματα που έχω εντοπίσει ως τώρα είναι το ότι δεν τα καταφέρνει και τόσο καλά με τα φυσικά όργανα (δεν περίμενα βασικά κάτι καλύτερο) αλλά who cares από την άποψη ότι το πήρα για τα μπλιμπλίκια του κι εξάλλου σαν κιθαρίστα πλασάρω το εαυτό μου οπότε... Επίσης, στο looper, αν κάνεις κάτι λάθος, δε σου δίνει τη δυνατότητα να σβήσεις το τελευταίο layer, αλλά κάποιο-α συγκεκριμένα μέτρα (στη θέση τους βάζει παύση), κάτι που είναι άβολο.

 

Το μηχάνημα το πήρα από Αγγλία, 99 λίρες (περίπου 135-140 ευρώ, σύμφωνα με την ισοτιμία της ημέρας, αφού το πήρα με την πιστωτική μου και πάνω κάτω ίδια τιμή με αυτήν που πωλείται στα internetoμάγαζα). Αρχικά είχα απογοητευτεί ότι δεν θα το έβρισκα αφού παντού είχε τελειώσει - κοινώς πουλάει σαν ζετά ψωμάκια. Τελικά μου έφεραν το τελευταίο κομμάτι από την αποθήκη του τελευταίου μαγαζιού που δεν είχα μπει. ;D Εννοείται ότι στην Ελλάδα δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα (δεν το έχει το Bon Studio που είναι αντιπρόσωπος της KORG).

 

Σ'αυτό το σημείο να ευχαριστήσω τον blue που μου το έδειξε (αλλιώς δεν θα ήξερα καν ότι υπάρχει) και του οποίου οι ερωτήσεις με βοήθησαν να βάλω τα πράγματα σε μια σειρά και να γράψω αυτό το review.

 

Τέλος, έγραψα κι ένα κλιπάκι για να ακούσετε αυτό το μηχάνημα του διαβόλου... Συνολικά είναι 4 layers, όλα από το Kaossilator, γραμμένα στο Cubase SX3 ως εξής: Kaossilator->Headphones out->M-Audio Fast Track USB Line In->Cubase SX3. Στο Cubase δεν πείραξα απολύτως τίποτα, απλά έκανα ένα mixdown και τέλος (εννοείται ότι έγραφα κάθε ήχο ξεχωριστά γιατί αυτό που θα ακούσετε δεν είναι 8 μέτρα  :P :P). Στο κλιπάκι προσπάθησα να χρησιμοποιήσω όσο το δυνατόν περισσότερες από τις δυνατότητες του μηχανήματος μπορούσα δίνοντας λίγη παραπάνω έμφαση στα φυσικα όργανα (πιάνο, τρομπέτα και sax) όπου δεν είναι και ότι καλύτερο απλά για να δείτε που είναι οι αδυναμίες του. Κατα τ' άλλα, χρόνο και διάθεση να έχεις να ασχολείσαι.

 

Ορίστε και το link από το κλιπάκι :

http://www.emasters.co.uk/userfiles/2898/kaosed.mp3

 

Συμπέρασμα, δικό μου πάντα, για τα λεφτά του είναι απίστευτο gadgetάκι - όργανο.

 

Προσπάθησα να είμαι όσο γίνεται πιο αναλυτικός. Ελπίζω να βοήθησα. Για ότι ερωτήσεις έχετε, εννοείται ότι ρωτάτε! ;)

The World Was A Mess But His Hair Was Perfect...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 30
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Είναι καλή φάση το εργαλείο. το απόλυτο gadjet όντως κάθε πληκτρά και όχι μόνο.

 

Φαντάζομαι οτι είναι καθαρά preset φαση, δεν συνδέεται ούτε σαν κοντρόλερ, ούτε δεχεται samples, η patterns,

 

αλλά ποιός νοιάζεται..... οι ήχοι είναι Le τελείως, ωραιοι, καθως και τα patterns του arpegiator, αν βγάλουν καμια έκδοση πιο multitimβral αλλά στο ίδιο μέγεθος θα είναι ακόμα καλύτερη φάση, και να παίρνει και κανα sample, να φτιάχνεις trance ενω πηγαίνεις με το μετρό.

 

οντως για τα λεφτά του έκανες καλή επιλογή,

 

εντυπωσιακό

Πιανίστας, Διδάκτωρ Γιουροβιζιονολογίας

με εξειδίκευση στα ΣΥΝΘΕΣΑ'ΙΖΕΡ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

μπορεις να το χρησιμοποιήσεις κ σαν Midi controller????

 

Δυστυχώς όχι, αν και θα είχε ενδιαφέρον. Οι μόνες έξοδοι που έχει είναι των ακουστικών και 2 rca για κονσόλα.

 

Βλέπω ότι η korg επενδύει στη φιλοσοφία του kaoss pad και μάλλον καλά κάνει!

 

Ναι αλλά το kaos pad θέλει να του βάλεις και input ήχους για να τους επεξεργαστεί. Το συγκεκριμένο τους παράγει. Αλλά γενικώς η φιλοσοφία είναι ίδια.

 

 

Φαντάζομαι οτι είναι καθαρά preset φαση, δεν συνδέεται ούτε σαν κοντρόλερ, ούτε δεχεται samples, η patterns,

 

 

Ναι, σωστά φαντάζεται η Λάμψη σου. Δε μπορείς να αλλάξεις απολύτως τίποτα. Σίγουρα πάντως στο μέλλον τους κόβω να βγάζουν κάτι που θα είναι πολύ περισσότερο παραμετροποιήσιμο (να στήνεις ήχους ας πούμε από ένα pc και να τους κατεβάζεις στο pad). Όσο για την trance, έχει έτοιμο pattern.

The World Was A Mess But His Hair Was Perfect...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ευχαριστουμε πολύ για το κατατοπιστικοτατο review.ελπιζω μονο να ειναι διαθεσιμο σε λιγες μερες που θα το παραγγειλω κ εγω γιατι απ'οτι καταλαβα φευγει σαν ζεστα ψωμακια.

 

Δεν ξερω αν θα εχει αξιολογες μουσικες εφαρμογες,αλλα το βλεπω σαν φτηνη hand-held παιχνιδομηχανη για μουσικους.(αυτοι που παιζουν με kaossilator είναι μουσικοι? :D )

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Απο ότι είδα στο βιντεάκι, και αν τουλάχιστον ρυθμίζεται η απόσταση στην συχνότητα του portamento , μπορείς να παίξεις κάποια απλή φράση, αν το συνηθήσεις, ακόμα και στα φυσικά του όργανα, οπως το πιανάκι

Πιανίστας, Διδάκτωρ Γιουροβιζιονολογίας

με εξειδίκευση στα ΣΥΝΘΕΣΑ'ΙΖΕΡ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ΜΕ ΓΕΙΑΑΑΑΑΑΑ!!!!

 

Αυτό που παρατήρησα εγώ στο video και μου έκανε αρνητική εντύπωση, ότι χρειάζεται 2-3 sec για να αλλάξεις κλίμακα. Δείτε στο σημείο που επιλέγει "Chromatic->Ionian-->Dorian" κλπ

 

Αν γενικώς έχει τέτοια καθυστέρηση και σε αλλαγή άλλων παραμέτρων, το καθιστά δύσχρηστο για περιστάσεις live...

www.facebook.com/YourPaintedSmile

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Απο ότι είδα στο βιντεάκι, και αν τουλάχιστον ρυθμίζεται η απόσταση στην συχνότητα του portamento , μπορείς να παίξεις κάποια απλή φράση, αν το συνηθήσεις, ακόμα και στα φυσικά του όργανα, οπως το πιανάκι

 

H απόσταση ουσιαστικά ρυθμίζεται από το scale που χρησιμοποιείς. Ας πούμε όταν το scale είναι στο OFF ή στο Chromatic οι αποστάσεις είναι μικρές όπως είναι λογικό. Αν πας όμως σε μια από τις δύο πεντατονικές (minor/major) που έχει, λόγω του ότι από τη μια ακρη ως την άλλη στον x άξονα είναι μια οκτάβα και οι κλίμακες αυτές περιέχουν 6 νότες (πολύ λιγότερες από τις 13 της χρωματικής) οι αποστάσεις είναι μεγαλύτερες. Στο κλιπάκι που ανέβασα, το πιάνο (όπως και η τρομπέτα και το σαξόφωνο) είναι γραμμένο στη Ionian και επειδή δεν είναι τόσο abstract το παίξιμο, προσπαθούσα να αναπαράγω μια συγκεκριμένη μελωδία δηλαδή, χρειάστηκε λίγο practice πρώτα αλλά το συνήθισα μετά από κανα 5λεπτο όπως ακούτε!

 

Το RCA το έχει για να συνδέεται σε κονσόλα αφού αν κοιτάξεις στο λινκ της KORG, το λανσάρει σαν DJ tool.

The World Was A Mess But His Hair Was Perfect...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου