Προς το περιεχόμενο

KORG PA 50


Nasos71

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Βασικά χαιρετώ όλη τη παρέα.

 

Θα ήθελα τα φώτα σας

Σκέφτομαι να παραγγείλω το PA50 και έχω μερικές απορίες:

1.Πότε πρωτοβγήκε το όργανο στην αγορά?(ψάχνοντας έφτασα στο 2005 και υπήρχε)

2.Περιμένουμε αντικαταστάτη του σύντομα?(αν έχετε ακούσει κάτι...)

3.Συνήθως οι αντικαταστάτες έρχονται σε υψηλότερες τιμές??(βλέπε pa50 στις αρχές)

 

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1. Το PA-50 βγήκε στην αγορά το 2004. Στην ουσία αποτέλεσε την προσπάθεια της Korg να προσελκύσει πιο low budget αγοραστές. Έτσι με αρκετούς συμβιβασμούς στην ποιότητα κατασκευής (κλαβιέ-σασί και άλλα) αλλά επίσης και με σχετικά φτηνό εργατικό δυναμικό (made in china) κατάφερε να βγάλει στην αγορά το 50αρι με αρχικό κόστος γύρω στα 1000€. Στην ουσία αποτελεί μια αρκετά πιο Light Edition του PA80 που έφτανε στη δύση του εφόσον είχε ήδη αντικατασταθεί απο το PA1X. Η Korg είχε ήδη επίσης κυκλοφορήσει και το PA60 το οποίο αποσύρθηκε γρήγορα διότι μάλλον ήταν αποτυχία (μιλάω καθαρά απο άποψη πωλήσεων και marketing) διότι ναι μεν ήταν και αυτό ο "μικρός αδερφός" του PA80 τότε, αλλά οι περισσότεροι επέλεγαν το PA80 γιατί η διαφορά στην τιμή ήταν σχετικά μικρή.

 

2.Υπάρχει φημολογία οτι η Korg θα παρουσιάσει στην επόμενη ΝΑΜΜ το PA500 που θα είναι για το PA800 οτι ήταν το PA50 για το PA80. Η άποψή μου είναι να διαθέσεις 1800-1900 € και να αγοράσεις το PA800.

 

3.Σίγουρα το PA500 θα κυμαίνεται μεταξύ της αρχικής τιμής του PA50 και αυτής του PA800. Υπολόγιζε δηλαδή γύρω στα 1600€ σύμφωνα πάντα με την άποψή μου.

 

Φιλικά Νίκος

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστώ φίλε korg_nikos για την άμεση ανταπόκριση και για τις χρήσιμες συμβουλές σου περί

PA800.

Καλά τα λες εσύ αλλά ΡΑ50--750 euro και ΡΑ800 1800 euro 1000+ η διαφορά :-\

Χτυπάω το 50αρι κι ελπίζω να μη ριμάξει γρήγορα....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φίλε Νάσο, θα σου αναλύσω πως το σκέφτομαι σε τέτοιες περιπτώσεις και νομίζω ότι είναι ένας σωστός τρόπος να προσεγγίζεις τέτοια θέματα.

 

Η ιστορία με τα synths είναι όπως με τους υπολογιστές. Ό,τι και να πάρεις, είναι πολύ πιθανό ότι σε λίγο καιρό θα βγει κάτι καλύτερο, με περισσότερες δυνατότητες και σε παρόμοια τιμή. Εκεί φυσικά θέλεις να κοπανήσεις το κεφάλι σου σε τοίχους και ντουβάρια γιατί δεν είχες την υπομονή να περιμένεις λίγο ακόμα.

 

Για να είσαι ψυχικά ήρεμος, σκέφτεσαι ως εξής:

Παίρνω αυτό που κυκλοφορεί ΤΩΡΑ στην αγορά και μπορεί να καλύψει τις ανάγκες και το budget μου, εκτός φυσικά κι αν υπάρχει ανακοίνωση νέου οργάνου που με καλύπτει καλύτερα (να ξέρεις δηλαδή ημερομηνία άφιξης στα καταστήματα, όχι φήμες).

Αν λες "θέλω κάτι που να αργήσει να ξεπεραστεί" δεν κάνεις τίποτα γιατί απλούστα ένα όργανο γίνεται ξεπερασμένο όταν δεν μπορεί πλέον να ανταποκριθεί σε όσα θέλεις να κάνεις. Εκεί θα χρειαστείς ένα νέο όργανο με πιο πολύ ψωμί, μέχρι τότε όμως θα έχεις πάρει κάτι που θα αξίζει (ασχέτως με τα νέα μοντέλα που έχουν βγει από τότε που το πήρες).

 

Το ίδιο γίνεται και με το PA50. Είναι ένα αξιόλογο όργανο με το οποίο σίγουρα θα μπορέσεις να κάνεις πολλά και καλά πράγματα, η τιμή του είναι άκρως δελεαστική και αν δεν σε πειράζουν όσα επεσήμανε ο Νίκος περί ποιότητας κατασκευής, είναι τρελό value for money.

 

Χτύπα το αλύπητα και μη βασανίζεσαι με μελλοντολογίες και τα ρέστα... ;D ;)

Yes it is!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σε γενικές γραμμές συμφωνώ με Alchemist του οποίου η προσέγγιση είναι σωστή. Θα ήθελα όμως να κάνω μερικές παρατηρήσεις.

 

Το PA50 είναι όντως καλό όργανο και σίγουρα η καλύτερη επιλογή στην αγορά βάσει κριτηρίου απόδοσης/κόστους και νομίζω οτι θα σε βολέψει αρκετά.  Εξαρτάται βέβαια και τι εμπειρία-προϊστορία είχες μέχρι τώρα απο arrangers.

 

Το 50αρι λοιπόν είναι ένα όργανο που διαθέτει την προηγούμενη γενιά ήχων των arrangers της Korg. To γεγονός οτι ψάχνεσαι γύρω απο arranger με κάνει να πιστεύω οτι σε αφορούν πέρα απο τους ήχους και οι ρυθμοί και σαφώς οι ήχοι των κρουστών που χρησιμοποιούνται στα styles.

 

Θεωρώ οτι η διαφορά μεταξύ των ήχων PA50 και P800 δεν είναι πάρα πολύ μεγάλη. Υπάρχει διαφορά αλλά όχι τέτοια που να δικαιολογεί το υπερδιπλάσιο της τιμής. Επιπλέον το PA800 έχει δυνατότητες sampling ενώ το PA50 όχι. Αν παίζεις λαϊκό θα σε χαλάσει το γεγονός οτι το PA50 δεν διαθέτει fingered portamento για να το εμπλέκεις κατ'επιλογή όταν παίζεις legato.

 

Eκεί όμως που το PA800 κυριολεκτικά τα σπάει σε σχέση με το PA50 είναι η ποιότητα των κρουστών του και των μπάσων του. Μιλάμε για διαφορά μέρα με τη νύχτα. Αν δε σε πιέζει ο χρόνος αξίζει να μαζέψεις παραπάνω χρήματα και να πας για το 800 ή να περιμένεις για το PA500 το οποίο πέρα απο άλλα forums έχει συζητηθεί και στο δικό μας... http://www.noiz.gr/index.php?topic=151840.0

 

Η απόφαση δική σου. Το να σε μπερδέψω είναι το τελευταίο που θέλω να κάνω. Καλό θα ήταν να πας και να τα ακούσεις και τα 2 και να κρίνεις μόνος σου. Αν εντυπωσιαστείς απο το 50αρι χτύπα το...αλλιώς περίμενε και μάζευε χρήματα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου