Προς το περιεχόμενο

Προενίσχυση για ακουστική


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα. Έχω μια ακουστική Guild jf-55. Η συγκεκριμένη κιθάρα δεν έχει προενίσχυση και χρειάζομαι μία για να καρφώνω σε κονσόλες. Δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με το άθλημα. Αν κάποιος έχει να μου προτείνει κάποιο μηχάνημα, τον ευχαριστώ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Guru

μετα απο αρκετα κατεληξα σε αυτο, προενισχυση με ενσωματωμενο di, boost κουρδιστηρι, ... βασικα εχει απ ολα  ;D και ειναι πολυ βολικο σε λαιβ

Venue DI Acoustic Guitar Preamp | LR Baggs

 

..βεβαια εμενα μου χε βγει κανα 250αρι απο αμερικη.. τωρα ειδα την τιμη στον thomann και τρομαξα..  ???

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστώ πολύ. Φαίνονται πολύ ενδιαφέροντα μηχανάκια και θα τσεκάρω. Κάποια επιλογή η οποία να μην έχει τόσα ψιψιψόνια πχ delay, boost κλπ και απλά να είναι μια προενίσχυση, ώστε να είναι πιο οικονομικό;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

To τελευταιο το Platinum. το εχω δουλεψει καμια 15αρια χρονια  και το ξερω καλα (δεν το βγαζει πια η fishman, οτι υπαρχει στην αγορα ειναι οτι εχει μεινει), ειναι σκυλι και με φανταστικο ηχο, αρκει να χρησιμοποιεις την XLR εξοδο.

Απο την οποια XLR μπορει να τροφοδοτηθει με phantom power και να μη χρειαζεται εξωτερικο τροφοδοτικο ή μπαταρια. Δεν βαζω καν D.I. Ειναι ετοιμο το σημα οπως βγαινει απο την XLR του προενισχυτη.

 

Ζητησες ομως "σκετο" προενισχυτης.

Το θεμα που δημιουργειται με σκετο προενισχυτη, ειναι οτι οταν δουλευω με το Platinum, δεν μπορω να βαλω ελαχιστο βαθακι που χρειαζεται, γιατι αν θελω να βαλω δικο μου βαθος (σε πεταλακι πχ) μετα το fishman, θα πρεπει να χρησιμοποιησω την εξοδο καρφι και εχω καλομαθει με την xlr και δεν μου αρεσει.

Αν ζητησω να μου δωσει ο ηχοληπτης στα monitor (inear), ακουω και τις επιστροφες του βαθους απο τα αλλα οργανα (αφου χρησιμοποιει κοινο βαθος για ολους).

Εχω μαθει και παιζω χωρις βαθος αλλα για αλλους μπορει να ειναι κουραστικο.

 

Επισης οταν εχεις καποιο σολο, με το booster ερχεσαι αμεσως εκει που θελεις.

Αλλιως θα πρεπει να εχεις τον προενισχυτη, ψηλα διπλα σου, για να το χειριζεσαι με το χερι το volume.*

Για αυτο σου προτεινα στην αρχη το "ξυλινο" που εχει και βαθακι.

Ειναι πιο ευχρηστο σε κατι τετοια. Εισαι αυτονομος και με τον ιδιο τελειο ηχο.

Το βαθος και το booster ειναι πολυ χρησιμα, Τα αλλα chorus κλπ δεν βαζω ποτε. Ισως μονο ελαχιστο delay  σε καποιο solo.

 

ΥΓ βαζω ενα πεταλακι korg κουρδηστηρι πριν τον προενισχυτη, για να μπορω εκτος απο το να κουρδιζω, να το κανω και mute οταν αφηνω την κιθαρα και παιρνω την ηλεκτρικη.

Ουτε το ξυλινο εχει κουρδηστηρι. Και δεν μπορω να καταλαβω γιατι. Αφου του βαλανε ολα αυτα τα μπλιμπλικια, χαθηκε ο κοσμος να βαλουνε κι ενα κουρδηστηρι?

 

 

* Δεν σκεφτηκα ποτε να βαλω onboard προενισχυτη. Μπορει να εχει την ευκολια να τα εχεις ολα μπροστα σου για χειρισμο, αλλα δεν εχει καμια σχεση η ποιοτητα. Συν οτι δεν τρυπας την ακουστικη σου, συν οτι οποτε θελεις αλλαζεις/αναβαθμιζεις οποιο εξαρτημα θελεις χωρις να χρειαζονται "μερεμετια"¨στο οργανο. Δεν θελεις και μπαταρια.

Τα προτιμω ολα αυτα απο το να εχω το χειρισμο στο χερι.

Με εξωτερικο προενισχυτη επισης, χρειαζεται μονο μια τρυπουλα κατω απο τη γεφυρα (απο μαστορα) για να περασει το καλωδιακι του κρυσταλου που θα τοποθετηθει, για να παει στο βισμα που τοποθετειται στην τρυπα που ηδη υπαρχει για το strap button για τη ζωνη.

Μερεμετια μηδεν λοιπον.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Guru

Δες και το παρακάτω. Ολα σ' ένα, με όλες τις εισόδους εξόδους που χρειάζεσαι συν τα εφφέ, το κουρδιστήρι και το boost που είναι χρήσιμο στα solos και σε λογική τιμή !!!

https://www.thomann.de/gb/zoom_a3_preampeffekt_acoustic_guit.htm?ref=search_rslt_acoustic+guitar+fx_309916

 

Παλαιότερα είχα ένα αντίστοιχο φθηνό της KORG,  και με είχε εντυπωσιάσει η ποιότητα ήχου του, τόσο που κάποιες φορές ηχογραφούσα με αυτό, με εξαιρετικά αποτελέσματα  !!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 μήνες αργότερα...

Εν τέλει πήρα το fishman το καινούριο. Πάρα πολύ ωραίο μηχάνημα και πολύ εύκολο στη χρήση. Βέβαια δεν έχω μεγάλη εμπειρία με τέτοιες συσκευές (μηδενική βασικά), οπότε δεν γνωρίζω. Το μόνο που δεν ήξερα είναι ότι από την xlr έξοδο που καρφώνω σε κονσόλα, δεν έχω τη δυνατότητα να ρυθμίζω το volume.

 

Ευχαριστώ και πάλι για τις προτάσεις.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το μόνο που δεν ήξερα είναι ότι από την xlr έξοδο που καρφώνω σε κονσόλα, δεν έχω τη δυνατότητα να ρυθμίζω το volume.

Αριστερα κατω ενα κουμπακι που λεει pre/post γυρνα το στο Post, για να μπορει να λειτουργει το volume.

Αλλιως ειναι σαν να το εχεις τερμα.

Παιζε με το volume στο 7, ετσι ωστε να εχεις μποσικο μεχρι το 10 για να μπουσταρεις σε καποιο σολο.

 

Tips

- Tο Input gain, τερμα για hot σημα,εκτος κι αν σου κλιπαρει και αναβει το κοκκινο λαμπακι, οποτε κοβεις λιγο μεχρι να σταματησει να κλιπαρει (που δεν πιστευω να χρειαστει να κοψεις)

- Παιξε με το Phase στη θεση που παιρνεις "γεματο" ηχο και οχι εκτος φασης,

- Μια προτεινομενη ρυθμιση για το smooth ειναι στο 6 και για το notch στο 4. Ψαχτο βεβαια συν πλην στο 6 και στο 4, για να βρεις τον καλυτερο ηχο.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου