Προς το περιεχόμενο

Tubes part 2 σχετικά με Mesa Boogie


Προτεινόμενες αναρτήσεις

  Καλησπέρα κι από μένα.

Διαβάζοντας το σχετικό θέμα που ξεκίνησε ο ALTER μου δημιουργήθηκαν οι έξεις απορίες:

  1 Οι μέσα boogie εφόσον έχουν "κλειδωμένο" το bias δεν πρέπει να πάρουμε λάμπες που να "κάθονται" ακριβώς στο συγκεκριμένο bias?Συνεπάγεται,πρέπει να αγοράζουμε μονο από τη Μesa Boogie?

  2 Ο προενισχυτής έχει καμια φορα σκαμπανεβάσματα στην ένταση-gain αλλα έκανα το  test... δηλ τα έβαλα όλα τέρμα(τελικό και προενισχυτή τέρμα volume gain treble bass middle presence) με κλειστό το  volume της κιθάρας αλλα δεν μικροφονιζουν(το checkara σε όλα τα κανάλια).

Παίζει τέτοια συμπεριφορά από τις προενισχυτριες?

  3 O Superfunk egrapse "Για τον Boogie μου βεβαια ΜΟΝΟ JAN Philips 7581A (γιατι μονο με αυτες ''ΠΑΙΖΕΙ'') και ας κοστιζουν πλεον μια περιουσια.."

Που τις βρίσκουμε και σε τι τιμή?

Μιλάμε για τελικές μονο,η και για "προενισχυτριες"?

Superfunk ποσο σου κρατάνε?

Αυτό που λες ισχύει για όλα τα μοντέλα Μέσα Boogie η μονο για παλιά?

Έχω το 2-90 simulclass με το Triaxis.

Ελπίζω να μην σας κούρασα.

Ευχαριστώ πολύ!

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φιλε μου δυστυχώς η ευτυχώς (δεν ξέρω ακόμα) το bias στους boogie είναι "κλειδωμένο".

Ο ίδιος ο Randal έχει ένα κατεβατό στο site της Boogie που εξηγεί γιατί το κάνει.

Το θέμα είναι εγώ άμα θέλω να βάλω NOS tubes που δεν διαθέτει η Boogie τι θα κάνω αφού άμα πάρω από αλλου δεν θα είναι τεσταρισμένες για ταίριασμα με το συγκεκριμένο bias toy Boogie?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλώς ή κακώς η Mesa όπως και πολλοί άλλοι κατασκευαστές ρυθμίζουν εργοστασιακά το bias σε τέτοιο σημείο ώστε να "ανέχετε" μεγάλο εύρος λυχνιών ή για να το θέσω καλύτερα μεγαλύτερη απόκλιση στα χαρακτηριστικά των λυχνιών.Συνήθως αυτό σημαίνει ότι οι ενισχυτές έρχονται "βιασμένοι" κάπως κρύα από την εταιρία.Κάποιες εταιρίες βάζουν trimpot για τη ρύθμιση του bias στο μέλλον κάποιες όχι.

Ο Randall Smith εφόσον εκτός από καλός τεχνικός είναι και καλός επιχειρηματίας σου λέει πως ναι μεν δεν χρειάζεται να πας τον ενισχυτή σε τεχνικό για retube αλλά πρέπει να αγοράσεις τις λυχνίες από τη ΜΒ ;) ελέγχοντας βέβαια τις λυχνίες που πουλάει ώστε τα χαρακτηριστικά τους να ταιριάζουν με τους ενισχυτές του.

 

Το θέμα είναι πως οποιοσδήποτε τεχνικός μπορεί να αντικαταστήσει μία αντίσταση με ένα trimpot στο bias section ώστε να μεταβάλεται η αρνητική τάση στα grids των τελικών (bias) και να παίρνει ο ενισχυτής όποια μάρκα λυχνίας θες είτε NOS είτε όχι αρκεί βέβαια να είναι ο ίδιος τύπος και matched μεταξύ τους π.χ. 6L6GC

 

 

Το πόσο κρατάνε οι τελικές δεν το γνωρίζει 100% κανείς από μας. Έχει να κάνει άμεσα με την κατασκευή των λυχνιών και με τη χρήση δλδ τη συχνότητα που παίζεις ,τη μεταφορά και την καταπόνηση από αυτή π.χ. ποτέ δεν μετακινούμε τον ενισχυτή όταν είναι ανοιχτός ή όταν είναι κλειστός κ ακόμα ζεστός...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επειδη χρησιμοποιω Boogie εδω και .....αιωνες η συμβουλη μου ειναι μια και ο ενισχυτης σου φοραει 6L6 να βαλεις ή τις ιδιες Boogie με αυτες που φοραει τωρα αν σου αρεσει ο ηχος ή αν εχεις ΧΡΗΜΑ (υπολογισε για τις 8 λυχνιες που φοραει ο Boogie σου κανα 600 αρι...... )να βαλεις ΑΝ βρεις αυτες που ειπα (μονο online & στο ebay αλλα σπανιζουν ολο και περισσοτερο) ,βεβαια αν παιζεις την περισσοτερη ωρα με "γκαζια" μη πετας τα λεφτα σου γιατι δεν θα καταλαβεις και μεγαλη διαφορα (στα καθαρα ναι θα καταλαβεις..)

 

Παντως On & off εχω βαλει σε Boogie οτιδηποτε λυχνια μου εκατσε :P και δεν ειχα κανενα προβλημα μια και οι Boogie εχει μπιασαρισμενους "κρυα" τους ενισχυτες της ;)

 

Οποτε μη σκας και πολυ οτιδηποτε της προκοπης λυχνια 6L6 και να του βαλεις θα παιζει καλα ...

 

η καλυτερη καινουργια 6L6 κατα την ταπεινη μου γνωμη ειναι αυτη

 

http://www.torresengineering.com/svet6l6powtu.html

 

& στους Boogie παιζει πολυ καλα. 

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  Παιδιά σας ευχαριστώ παρα πολύ για τις απαντήσεις σας.

Superfunk το κανάλι που έχω λιώσει στο triaxis είναι το lead 1 green (Mark 1 lead).

Τα καθαρά δεν τα χρησιμοποιώ πολύ.Οποτε να υποθέσω ότι δεν χρειάζεται να το κουράσω πολύ το θέμα.

  Σκέφτομαι να πάρω μια καλή τετράδα να την έχω καβάτζα μονο για ηχογραφήσεις μιας και σε live οι πιο μέτριες λάμπες δεν θα γίνουν αντιληπτές ούτε σε μένα κατά 99%.

  Να κι ένα καλο να έχεις κλειδωμένο το bias.Αλλάζεις τις λάμπες σαν τα πουκάμισα.

  Παιδιά οποιος γνωρίζει κάτι για την απορία No2 που γράφω πιο πάνω ας βοηθήσει!

Thanx!!!!!!!

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τα ιδια ερωτηματα εχω και εγω αν και εδω στο νοιζ υπαρχει η αποψη περι απροβληματιστης αλλαγης σε boogie (οπως και στο site ths MB)

τεχνικος γνωστος μου επιμενει οτι πρεπει να ρυθμιστει το bias και μαλιστα να γινει και μια μετατροπη....Λεει οτι μονο αν βαλεις ολοιδιες με τις αρχικες (color )δεν χρειαζεται..

Επισης οτι χρειαζεται και αλλαγη στις προενισχυτριες παρολο που παιζουν οκ.

αντε να βγει ακρη ???

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Guru

αλλαγη στις προενισχυτριες για καλυτερες λαμπες, η για φθορα? οι λαμπες προενισχυσης πρακτικα δε χρειαζονται αλλαγη ποτε... ποσο παιζεις???..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισης οτι χρειαζεται και αλλαγη στις προενισχυτριες παρολο που παιζουν οκ.

αντε να βγει ακρη ???

 

Καποιος...θελει τα ωραια σου λεφτακια νομιζω.... ::) ::) αν οι προενισχυτικες λυχνιες παιζουν οκ και δεν εχουν φθαρει (οι δικες μου δεν εχουν φθαρει...15 χρονια τωρα... ::)) οι ισχυρισμοι του...τεχνικου σου ειναι PURE BULL (δες σε ενα λεξικο τι σημαινει αυτο... ;D)

 

Ο ενισχυτης σου ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να ΠΑΘΕΙ οτιδηποτε αν του βαλεις ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ καλη λυχνια (βεβαια υποτιθεται οτι ειναι ρυθμισμενος για Optimum αποδοση με τις μαμισιες λαμπες στου αλλα προσεξε...ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ :)..)

 

πρακτικα οτι λαμπα και να βαλεις θα εισαι ΟΚ.....

 

Επισης μη νομιζεις οτι τα...χρονια τα παλια (που ο κοσμος δεν ειχε ...πονηρια και ετρωγε ψωμι και ελια... :)) καθοταν κανενας να....κανει biasing στους ενισχυτες του...τι νομιζεις δηλ.οτι ο FENDER εκανε...biasing στους ενισχυτες που πουλουσε??/ :) κοτσαρε εκει οτιδηποτε λυχνια εβρισκε (βεβαια τοτε οντως οι λυχνιες ηταν πολυ καλυτερες...) και τον εστελνε στο......δρομο του ροκ... ;D

 

Ολο το...ροκ απο το 1950-1970 με......unbiased stock Fender & Marshall εχει γραφτει... :) :) :)  (οταν οι λυχνιες τα επαιζαν απλα πηγαινες και αγοραζες μερικες στο μαγαζακι της γειτονιας σου και τις αλλαζες.... :))

 

Οντως ενας καλα biased ενισχυτης θα εχει την optimum αποδοση αλλα μη τρελλαινομαστε κι ολας... ;)  (ειδικα οι BOOGIE παιζουν καλα με οποιαδηποτε λυχνια της προκοπης)

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εχεις απολυτο δικιο θυμαμαι οταν αλλαξα to 1997

ολες τις λαμπες ο τοτε αντιπροσωπος της boogie απλως  τον.. ξεσκονισε και  τις αντικατεστησε.

Παντως ο μαστορας αν καταλαβα καλα μιλαει για optimum αποδοση κατι που τοσα χρονια ουτως η αλλως δεν ειχα.

Το καλο ειναι οτι προσφερθηκε να τις μετρησει free,

Για τις προενισχυτριες παντως παρολο που δεν εχω παιξει και πολυ ηταν καθετος οτι θα εχουν χασει την αποδοση τους μετα απο τοσα χρονια .

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου