Προς το περιεχόμενο

Midi Keyboard Modulation


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Λοιπόν,διαθέτω ένα άρτι αγορασθέν Midi keyboard,Sonar,Halion,Kontakt και κάποια άλλα plugins-libraries-samplers.

Το keyboard μου διαθέτει δύο wheels (pitch και modulation).

 

Το ερώτημα μου είναι πώς μπορώ κατά τη διάρκεια της ηχογράφησης νοτών από το keyboard(και αναπαράγοντας βέβαια ήχο μέσα από κάποιο από τα προαναφερόμενα synth) να χειρίζομαι τις δυναμικές τους (από το πρώτο msec της διάρκειάς τους ώς και το τελευταίο) realtime από το modulation του keyboard μου.

 

Είναι κάτι τέτοιο εφικτό;Αν είναι φυσικά θα μπορεί να επιτευχθεί και κατόπιν της ηχογράφησης μέσα από τις ρυθμίσεις του Sonar.Ποιός είναι και αυτός ο τρόπος;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι τι θέλεις να πεις με τη λέξη "δυναμικές". Ακούγοντας αυτή τη λέξη, το μυαλό μου πάει κατευθείαν σε ένταση και ατάκα του ήχου, πράγματα που μπορείς να χειρίζεσαι μέσω του velocity sensitive κλαβιέ που έχει το keyboard σου.

 

Το modulation wheel κάνει άλλα πράγματα, δεν ξέρω βέβαια αν κατάλαβα καλά τι ακριβώς θέλεις να πετύχεις...

Yes it is!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εννοώ την ένταση κατά την διάρκεια αναπαραγωγής ακόμη και μίας νότας.Για παράδειγμα έχουμε μια μακριά τενούτα η οποία ζητούμε να ξεκινήσει χαμηλά και στο τέλος της να καταλήξει φόρτε, ή το αντίθετο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Nobody?

 

Το Sonar επειδή κι εγώ αυτό δουλεύω έχει ένα feature που το λέει ACT. Δεν έχω παίξει καθόλου με αυτά απλά ένα video Που είδα είναι πολύ εύκολο να το αναθέσεις αυτο ( ένταση ) σε κάποιο από τα knobs του controller σου ή να αλλάξεις την υπάρχουσα ανάθεση που υπάρχει για το modulation με κάτι άλλο που εσένα εξυπηρετεί.

 

Μακάρι να ήξερα περισσότερα να σε βοηθήσω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εξαρτάται απ'το vsti που χρησιμοποιείς κάθε φορά. Αν καταλαβαίνει το cc 11 (στο MIDI πρωτόκολλο ο continuous controller που αντιστοιχεί στο Expression, δηλαδή σχετική ρύθμιση της έντασης κρατώντας τη γενική ένταση του οργάνου, το cc 7, σταθερή) αναθέτεις στο mod wheel το cc 11.

 

Αν όχι, το προγραμματίζεις εσύ.

Π.χ. στο Kontakt, κλικάρεις στο Modulation του section amplifier, και κάνεις add modulator -> External Sources ->midi cc. Θα δημιουργηθεί μια entry midi cc με αξία 1. Εφόσον το 1 στο midi πρωτόκολλο αντιστοιχεί στο mod wheel, θα ελέγχεις τη σχετική ένταση με αυτό.

 

Καλό είναι πάντα να βρίσκεις ένα τρόπο να επηρεάζεις τη "σχετική" ένταση, δηλ. να μην επεμβαίνεις στη γενική ένταση του οργάνου, την οποία θα ρυθμίσεις στη συνολική μίξη ενός κομματιού.

www.myspace.com/nikostsekos

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πολύ κατατοπιστικοί.Ευχαριστώ πολύ σας. :)

 

Αν θα θέλαμε να μιλήσουμε και πιο συγκεκριμένα για κάποια synth όπως το Gary Garittan Jazz Big Band ή το

Chris Hein Horns...ποιά θα ήταν η απάντηση;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κοιτάς το εγχειρίδιο χρήσης του καθενός όπου υπάρχει αναλυτική περιγραφή του κάθε controller.

 

Υπάρχουν περιπτώσεις που δεν θα μπορέσεις να προγραμματίσεις το vsti σου ή δε σου δίνει τη δυνατότητα να ρυθμίσεις τη σχετική ένταση (όπως το Crhis Hein Horns αν θυμάμαι καλά) οπότε αναγκαστικά αναθέτεις στο mod wheel τον cc 7 (γενική ένταση), αλλά νομίζω οτι δεν είναι και τόσο τραγικό δεδομένων των δυνατοτήτων automation που έχεις με τα σύγχρονα sequencers (δηλ. ρυθμίζεις πλέον τη γενική ένταση στο audio track μέσα απ'το εκάστοτε mixer, απ'όπου κάνεις και τις όποιες περαιτέρω μικρορυθμίσεις).

www.myspace.com/nikostsekos

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου