Προς το περιεχόμενο

Συνδεση ενισχυτη καμπινας


heretic

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δυστυχως δε μπορω να βρω τροπο να ανεβασω φωτος, οποτε θα γινω οσο πιο λεπτομερης γινεται.

Ο ενισχυτης εχει τις εξης θεσεις.

Μια θεση 1Χ16

Πιο διπλα εχει 2 υποδοχες η μια κατω απο την αλλη. Στην πανω εχει ενδειξη 1Χ8 και την εχει με κυκλο. Και τις 2 εχει ενα κυκλο που λεει 2Χ16.

Πιο διπλα εχει 2 υποδοχες αντιστοιχα για 2Χ8 και 1Χ4

 

Η καμπινα εχει τις εξης υποδοχες.

Μια υποδοχη αριστερα που την ονομαζει RIGHT και μια διπλα δεξια που την ονομαζει LEFT/MONO

ενα διακοπτακι αναμεσα

κατω απο την υποδοχη RIGHT γραφει 4 ohm per side stereo or 2ohm mono (left only)

κατω απο την υποδοχη LEFT/MONO γραφει 16οhm per side stereo or 8 ohm mono (left only)

 

 

Εγω προς το παρον συνδεω την υποδοχη 1Χ8 του ενισχυτη στην υποδοχη left mono με το διακοπτακι δεξια (προς την left mono δηλαδη μερια)

σορρυ για το μπλεξιμο αλλα επειδη τα μηχανηματα κοστιζουν αρκετα φοβαμαι πολυ μη γινει καμια στραβη.

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 20
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Aυτο που με τσατιζει γαμωτο ειναι γιατι παντα πρεπει εκτος απο μουσικος να γινεσαι ηλεκτρολογος η οτιδιποτε αλλο, δε θα μπορουσαν απο το ΝΑΚΑ να μου πουνε αυτη η καμπινα δε ταιριαζει με τον ενισχυτη? Παντως οταν τους ρωτησα αργοτερα σχετικως καταλαβα οτι ουτε αυτοι ξερανε πολλα πολλα. Τωρα που εδωσα τοσα λεφτα και το καταλαβα εκ των υστερων να δω ποιος θα πληρωσει τη νυφη...και σιγα μη τον παρουν πισω...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γεια χαρα,

 

ο ενισχυτής σου είναι στέρεο; Αν ναι, μπορεις να κάνεις αυτό που έγραψες, να συνδέσεις ένα ακόμα καλώδιο και να έχεις 2χ16. Κάθε κανάλι θα ακούγεται από ένα ζεύγος μεγαφώνων. Το διακοπτάκι το αφήνεις ως έχει.

 

Αν ο ενισχυτής σου δεν είναι στέρεο, τότε μάλλον στέλνει το ίδιο σήμα στις εξόδους στέρεο, οπότε δεν έχεις κάποιο κέρδος από αυτήν την περίπτωση.

 

Σε κάθε περίπτωση δεν έκανες κακή αγορά από ηλεκτρολογική άποψη, καθώς ο ενισχυτής και η καμπίνα σου επιτρέπουν διάφορους συνδυασμούς.

Musical Instrument Digital Interface

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φιλε Gant σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση. Οταν αγορασα τον ενισχυτη τον δοκιμασα με το συγκεκριμενο ηχειο και επειδη για να επαιρνα το ηχειο της laney επρεπε να το παραγγειλω ειπα να παρω αυτο που το ακουσα κιολας και μου αρεσε. Το ζητημα ειναι πως στο manual της Laney συνδεει τον ενισχυτη με την καμπινα στο 1Χ16 ενω η καμπινα μου δεν εχει 1Χ16 αλλα 1Χ8 και 2Χ16. Οποτε παιζω στο 1Χ8. Δε ξερω τι διαφορα θα ειχε στον ηχο αν ειχε 1Χ16 το δικο μου ηχειο. Εγω απο αυτα ειμαι παντελως ασχετος και το ανακαλυψα στο σπιτι μου. Παντως θα αγορασω αυριο ενα καλωδιο ακομα και επειδη το ηχειο λεει επι λεξει 16Ω per side stereo θα δοκιμασω μηπως γινεται ετσι. Εχω ομως πραγματικα μπερδευτει με την κατασταση.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Α...ο ενισχυτης εχει οντως επιλογη 16Χ2, εχει μια υποδοχη που γραφει 8Χ1 (εκει που παιζω τωρα), κατω απο την υποδοχη αυτη εχει αλλη μια και τις εχει και τις 2 αυτες με ενα κυκλο που πανω λεει 16Χ2. Οποτε σκεφτομαι να περασω ενα καλωδιο ακομα στην κατω υποδοχη και να το συνδεσω με την υποδοχη της καμπινας που ειναι τωρα κενη δηλαδη τη right και με το διακοπτακι ως εχει, δηλαδη στη left μερια.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ο ενισχυτης σου ΔΕΝ ειναι στερεο.

 

αρα εχεις ΕΝΑΝ μονοφωνικο ενισχυτη και ΜΙΑ καμπινα.

 

και ο ενισχυτης εχει τη ΣΩΣΤΗ εξοδο (8 ohm) και η καμπινα τη σωστη εισοδο (8 ohm) AΡA Η ΚΑΜΠΙΝΑ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΣΤΟΝ ΕΝΙΣΧΥΤΗ ΣΟΥ. (μαλιστα "επιτρεπει" λογω χαμηλοτερων Ohm την πιο efficient & "πληρη" λειτουργια του ενισχυτη σου σε σχεση με μια 16αρα)

 

δεν χρειαζεται να κανεις ΤΙΠΟΤΑ απο ολα αυτα που γραφεις γιατι απλα ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΣΤΟΝ ΗΧΟ ΣΟΥ και ειναι ΠΑΡΑΛΟΓΟ (και επικινδυνο)να οδηγησεις την ιδια καμπινα απο δυο διαφορετικες εξοδους του ενισχυτη σου.

 

η καμπινα σου ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΜΟΝΟ ΣΤΑ 8 OHM (δεν υπαρχει καμπινα που να δουλευει σε ΜΟΝΟ λειτουργια και στα 8 και στα 16 ohm,εκτος κι αν εχει parallel/series switch αλλα και παλι αυτο δεν σε νοιαζει αφου ΕΧΕΙΣ ΗΔΗ "ματσαρισμενο" το επιθυμητο ωμικο φορτιο μεταξυ ενισχυτη και καμπινας)

 

Συνδεσε την λοιπον στα 8 ohm & get done w/ it.......  (και ασε το ...manual να λεει,που αμφιβαλλω αν οντως λεει κατι τετοιο ακριβως,μαλλον τα εχεις μπερδεψει)

 

 

Και τελος ΝΑΙ αν θες να εχεις ΑΠΟΨΗ για τον ΗΧΟ , ΠΡΕΠΕΙ να γινεις (δηλ.να εχεις καποιες ΒΑΣΙΚΕΣ γνωσεις) & ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ & ΦΥΣΙΚΟΣ και ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ (αλλοιως θα πεφτεις θυμα της καθε παπαριας που θα σου τσαμπουρναει ο καθε  "γκουρου"...) ;) 

 

Αν ειχες κανει αυτο που σου προτεινα (δηλ.να ψαξεις στο GOOGLE για SPEAKER IMPEDANCE) δεν θα ειχες μπερδευτει τοσο πολυ.... :)

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Βασικα ειδα τη σελιδα σου αλλα επειδη ειμαι εντελως μα εντελως ασχετος με ηλεκτρολογικα θεματα δε καταλαβα τιποτα :) Δε μπερδευτηκα, το manual εχει φωτο να βγαινει απο την εξοδο 16Χ1 του ενισχυτη και να συνδεεται στην υποδοχη 16Χ1 της καμπινας. Εμενα η καμπινα εχει στα 8Χ1. Λες δηλαδη οτι δε χρειαζεται να παρω καμπινα που να εχει 16Χ1 υποδοχη? Δεν θα εχει διαφορα στον ηχο σε σχεση με τωρα?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Απο τη στιγμη που ο ενισχυτης σου εχει ΕΞΟΔΟ 8 OHM οχι ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ να παρεις καμπινα 16ohm αφου η καμπινα που ηδη εχεις (η οποια ειναι 8αρα) μπορει να συνεργαστει ΑΨΟΓΑ με τον ενισχυτη σου....

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου