Προς το περιεχόμενο

Alex Raptakis

Μέλος
 • Αναρτήσεις

  1.555
 • Μέλος από

 • Τελευταία επίσκεψη

 • Ημέρες που κέρδισε

  13

Ότι δημοσιεύτηκε από Alex Raptakis

 1. Ωραίος και σταθερός! Σου αφήνω κάποιες σημειώσεις να τις δεις σιγά σιγά, έτσι ώστε να βελτιώσεις την τεχνική σου, για να μη βρεις τοίχο αργότερα σε πιο απαιτητικά κομμάτια. 1) Σήκωσε όλο το κιτ πιο ψηλά, καθώς και το σκαμπό σου, τουλάχιστον 10, αν όχι 20 εκατοστά. Τα πόδια σου θα πρέπει να σχηματίζουν σχεδόν ορθή γωνία, και όταν χτυπάς ταμπούρο, θα πρέπει να μην μπορείς να ακουμπάς το μπούτι σου. Αργότερα που θα μάθεις να κάνεις rim-shots, θα δεις ότι δεν γίνεται να τα κάνεις με τόσο χαμηλό ταμπούρο. 2) "Στρίψε" τα τομ να είναι λίγο πιο "ευθεία", να μην κοιτούν τόσο εσένα, αλλά το ταβάνι. Το ίδιο ισχύει και για τα πιατίνια, τα οποία θα πρέπει να είναι σχεδόν τέρμα "ίσια", εκτός του ride που είναι καθαρά προτίμηση, ανάλογα και τη θέση. Άλλοι το χουν πάνω από το tom σχεδόν ίσιο, και άλλοι (πιο jazz) το χουν σε θέση crash σε γωνία όπως το χεις εσύ τώρα. 3) Έλα πιο κοντά στο κιτ. Τα πόδια δεν πρέπει να απαίχουν τόσο πολύ. 4) Μάθε να παίζεις heel-up στην μπότα. Το heel-down είναι πιο γνωστό στην Jazz, αλλά περιορίζει πάρα πολύ την τεχνική που θα χρειαστείς στην Rock. Αυτό βέβαια έτσι όπως κάθεσαι δεν μπορεί να γίνει. Πρέπει να φτιάξεις το kit όπως σου έγραψα πιο πάνω. 5) Όπως κρατάς τις μπαγκέτες, οι καρποί σου πρέπει να κοιτούν το ταβάνι. Το αριστερό σου είναι καλύτερο από το δεξί σου, οπότε ακολούθα αυτό. Στο δεξί αυτή τη στιγμή έχεις τον αντίχειρα να κοιτάει πάνω. Πρέπει λοιπόν να γυρίσεις το χέρι προς τα αριστερά. Bonus tip, λίγο πιο advanced: όταν παίζεις γρήγορα hats, θα πρέπει να κάνεις 1 κίνηση για να βγαίνουν 2 hits. Το πρώτο είναι όταν κατεβάζεις το χέρι χτυπώντας την άκρη του hat με το σώμα της μπαγκέτας, και το δεύτερο όταν ανεβάζεις το χέρι, η φυσική κίνηση πρέπει να αφήνει την μπαγκέτα να "πέσει" με το tip και να χτυπήσει το hat από πάνω. Παράτα τα όλα και φτιάξει το ύψος του κιτ και τη θέση σου. Θα δεις ότι θα αλλάξουν πάρα πολλά.
 2. Alex Raptakis

  After Midnight

  Μπράβο, είναι πολύ καλό! Έχεις πετύχει φουλ το retro ύφος. Μου αρέσουν πολύ οι λεπτομέρειες που υπάρχουν στο background και αλλάζουν όσο προχωράει το κομμάτι. Μια μικρή ένσταση στην προφορά, ειδικά στα φωνήεντα, βγάζουν αυτό το "αυστηρό" α, ο, ι, ε, το οποίο είναι σπάνιο στα αγγλικά. Επίσης, χωρίς να είμαι σίγουρος, νομίζω πως η φωνή παραείναι καθαρή (στη μείξη) για το είδος. Ίσως θα ήθελε κάποιο filter ή κάτι να του "ρήξει την ποιότητα" για να μην ακούγεται τόσο δα μοντέρνο - εκτός αν το ήθελες έτσι οπότε πάω πάσο.
 3. Alex Raptakis

  A Moveable Feast

  Ωραία και η μουσική και η μείξη. Μου άρεσαν αρκετά κάποιες αρμονικές αλλαγές, αν και κάποια όργανα έχουν κάποια σκαμπανευάσματα στο παίξιμο. Το ορχηστρικό αποτέλεσμα όμως είναι γενικά καλό. Αυτό που ρίχνει όμως πολύ το κομμάτι είναι ξεκάθαρα η φωνή. Καταρχάς η προφορά θέλει αρκετή δουλειά. Η μελωδική γραμμή στο τέλος θα μπορούσε να είναι λίγο πιο δημιουργική. Όσον αφορά τη μείξη, νομίζω υπάρχει ένα έξτρα layer με μπάσα στη φωνή, που θα πρέπει να φύγει τελείως, ή έστω να κοπούν αρκετά οι χαμηλές συχνότητες, γιατί το αποτέλεσμα ως έχει είναι αρκετά χαοτικό. Τέλος, νομίζω ότι το performance θα μπορούσε να είναι λίγο καλύτερο. Ειδικά σε κάποια σημεία, ακούγεται σαν να είναι πρόχειρη ηχογράφηση, σαν οδηγός.
 4. Σίγουρα τα καλά locking tuners βοηθάνε, αν και δεν είναι μόνο αυτό. Μπορεί να είναι το nut, το bridge, ίσως και οι χορδές αν είναι παλιές - ή ένας συνδιασμός αυτών. Προφανώς όσο "σκάβεις" την κιθάρα με την πένα και τα δάχτυλα, τόσο μεγαλύτερο tension ασκείς στις χορδές και γενικότερα στο όργανο, οπότε λογικό είναι να ξεκουρδίζει.
 5. Alex Raptakis

  "Awake" by Inmost Ego

  Μου άρεσε συνθετικά πολύ. Θα άλλαζα ένα-δυο πραματάκια προς το τέλος για να υπάρχει μια κορύφωση γιατί δε μου ήρθε όσο θα το ήθελα, αλλά και πάλι καλό είναι ως έχει. Το δικό μου πρόβλημα είναι στη μείξη. Τα υπερ-κομπρεσαρισμένα τύμπανα είναι πολύ μπροστά σε σύγκριση με τα υπόλοιπα όργανα, και η φωνή είναι πολύ πίσω. Και το πιάνο θα μπορούσε να είναι λίγο πιο πίσω, και γενικά θα έκανα διαφορετική διαχείριση στο stereo field. Όπως και να χει, πολύ καλό, μπράβο!
 6. Σύμφωνα με το άρθρο που έστειλα πριν, είναι ξεκάθαρο ότι ο αγοραστής πληρώνει το φόρο, και ο φόρος είναι βασισμένος στη χώρα που μένει - όχι του πωλητή - και εν τέλει θα καταλήξουν στη χώρα του αγοραστή, όπως λες εσύ, τη χώρα προορισμού. Αν είσαι εσύ ο αγοραστής, είσαι Έλληνας και αγοράσεις από Γερμανία, θα φύγουν τα λεφτά από σένα, θα τα πάρει ο Γερμανός, θα κόψει την απόδειξη με Ελληνικό ΦΠΑ, και βάσει του Ευρωπαϊκού συστήματος, ο Γερμανός θα "στείλει" την προστιθέμενη αξία στην Ελλάδα. Στην ουσία, το ΦΠΑ έχει να κάνει ξεκάθαρα με τον αγοραστή, δεν ενδιαφέρει σχεδόν καθόλου μια επιχείρηση, ιδιαίτερα σε ενδοκοινοτικές συναλλαγές. Δε νομίζω να αλλάζουν τα παραπάνω για τις δημοπρασίες, μιας και εν τέλει, πληρώνεις μια τελική τιμή για ένα προϊόν, κόβεται απόδειξη, και η διαδικασία είναι ακριβώς η ίδια. Το κατάστημα στο Reverb/Ebay θα σου κόψει την απόδειξη σύμφωνα με τα στοιχεία που τους έχεις δώσει. Ίσως να υπάρχει fee από την πλατφόρμα, που εκεί τα πράγματα μπορεί να γίνουν λίγο πιο πολύπλοκα, αλλά δε νομίζω να αφορά εσένα, μιας και συνήθως επηρεάζει τον πωλητή. Αν όχι, θα στο έβαζε σαν επιπλέον έξοδο στην απόδειξη.
 7. Εδώ τα λέει σχετικά καλά: https://europa.eu/youreurope/business/taxation/vat/cross-border-vat/ Μπορείς να δεις περισσότερα στο Find out more panel. Αν πατήσεις Within the EU > When buying goods σε πάει εδώ. Λέει ότι όσον αφορά αγορές με απόδειξη λιανικής, τότε πληρώνεις πάντα ΦΠΑ, αυτό της δικής σου χώρας, όχι αυτής που παρέχει το αγαθό/υπηρεσία. Όσον αφορά επαγγελματικές συναλλαγές - μόνο με τιμολόγιο δηλαδή, υπάρχει ολοκληρωτική αποροφορόγηση αν η συναλλαγή γίνεται ανάμεσα σε χώρες που θεωρούνται ενδοκοινοτικές (της ΕΕ δηλαδή), μέσω του συστήματος VIES όπου επικυρώνονται οι συναλλαγές στην Ευρώπη. Εγώ που κόβω τιμολόγια πώλησης και αγοράς εντός ΕΕ, δεν συμπεριλαμβάνω ποτέ ΦΠΑ, και μάλιστα στο τιμολόγιο αναφαίρω πάντα ότι το ΦΠΑ είναι 0% σύμφωνα με το άρθρο 5. Σαν έξτρα τιπ, ξέρω ότι αν κάνεις αγορά ψηφιακού αγαθού από Αμερική, αν μπεις με VPN και κάνεις τις απαραίτητες κινήσεις, γλιτώνεις και εκεί το ΦΠΑ, με απόδειξη λιανικής.
 8. Μη τα πατάτε καν αυτά τα links, είναι ακραία επικίνδυνα. Είναι δυνατόν να σου στείλουν τα ΕΛΤΑ link που να λέγεται u.to?
 9. Πόσες φορές έχει ποσταριστεί αυτό το κομμάτι άραγε Αυτή η φορά όμως είναι και η καλύτερη. Τα τύμπανα πολύ ωραία, και ωραία η μείξη. Θα πήγαινα λίγο πιο μπροστά τη φωνή γιατί ψιλοχάνεται. Του αξίζει να πρωταγωνιστεί του Άτριου
 10. Να πω την αλήθεια, αν μου έλεγες να διαλέξω ΤΥΦΛΑ ένα από αυτά θα έλεγα το 3, με μοναδική εξαίρεση το blues, που το VST ακούγεται πολύ περίεργα νομίζω. Ο Katana έχει σίγουρα "χαρακτήρα", ενώ ο Fender κάνει πολύ καλά αυτό που πρέπει να κάνει. Συγκριτικά όμως με το πόσο εύκολο, ευέλικτο και φθηνό είναι το VST, νομίζω νικάει με διαφορά στα αυτιά μου.
 11. Αυτό θα πρεπε να ναι ψαγμένο πρωταπριλιάτικο. ΜΙΛΑΜΕ ΨΑΡΩΣΑ ΤΟΣΟ ΟΣΟ ΔΕΝ ΠΑΕΙ
 12. Εγώ δεν πίνω μπύρα αλλά μου αρέσει το gif του φούσιον.
 13. Αυτό το πετυχαίνεις με sidechain compression. Ουσιαστικά λες σε έναν κομπρέσορα να ενεργοποιείται με το σήμα κάποιου άλλου καναλιού, αλλά να επιδρά σε αυτό που το βάζεις. Ωραίο το βίντεο που έστειλε ο Μάνος. Αν και λέει Quick Tip και έχει 1 λεπτό μουσικό intro. Έλεος. Σωστό αυτό που λέει με το μεγάλο Release, έτοιμος ήμουν να το γράψω.
 14. Εγώ σε Focal Alpha 65 το ακούω αλλά ελάχιστα. Το θέμα είναι ότι αυτό είναι mix για τηλεοράσεις και κινηματογράφο, όχι για καθημερινή κατανάλωση μουσικής όπως στο streaming. Φυσικά πλέον υπάρχουν monitoring tools που μπορούμε να χρησιμοποιούμε για να "βλέπουμε" και να ελέγχουμε ότι δε μπορούμε να ακούσουμε. Το ότι δεν το ακούς δε σημαίνει ότι δεν υπάρχει - αλλά τα visual EQs μια χαρά σου δείχνουν τα πάντα.
 15. Alex Raptakis

  Metal Riffs every week.

  Πολύ καλό, γεμάτο, δυνατό, κάθεται και πολύ σωστά η μείξη!
 16. Αυτό που κάποιος πάει να δει τι γράφει η 2η σελίδα και ξαφνικά είναι εκτός θέματος σχεδόν κάθε thread με ξεπερνάει
 17. Όχι δεν υπάρχει κάτι τέτοιο στο 100%. Κάποιος παίρνει LesPaul γιατί του αρέσει το όλο πακέτο. Άντε να είναι πιο ελαφριά, με άλλους μαγνήτες και λίγο πιο μοντέρνα εμφάνιση - σαν αυτή που σου έστελα εγώ ή τη σειρά EC-1000 που σου είπε ο Mpamps. Έχεις πιάσει ποτέ LesPaul? Ακόμα και μια Epiphone να βρεις, θα σου δώσει μια εικόνα για το βάρος και το μανίκι. Αναφέρω το βάρος γιατί οι LesPaul είναι έντονα βαριές, και για κάποιους είναι αποτρεπτικός συντελεστής. Σημειοτέον ότι έχω παίξει σε παρόμοιο μανίκι με την δικιά σου, και θα σου πω το εξής: Είναι τέρμα διαφορετικό από οποιαδήποτε LesPaul έχω πιάσει, αλλά από την άλλη, είναι και αρκετά μέτριο για τα δικά μου γούστα, με μια Epiphone να μου φαίνεται χιλιόμετρα καλύτερη - όχι τέλεια όμως. Όσον αφορά τον ήχο, ο Slash που είναι βασιλιάς της Hard Rock, με Gibson LesPaul έπαιζε. Και οι Whitesnake είχαν Gibson, και αρκετοί άλλοι. Αλλά μάλλον που θα πρέπει να κάτσεις να ασχοληθείς αρκετά με την πεταλιέρα σου.
 18. Γιατί: 1ον, θέλει δόσεις 2ον, η μεταχειρισμένη θέλει ψάξιμο + να σου κάτσει 3ον, ακόμα και Gibson Standard/Traditional/Studio να πάρει, δεν είναι τόσο φιλικές προς μοντέρνο metal παιξιμο, ενώ αυτή είναι καθαρά μεταλιάρικη κιθάρα, με c-cut, μαγνήτες που κάνουν από μόνοι τους 330 ευρώ.
 19. Άμα σου αρέσουν οι LesPaul και θες μεταλιάρικη κιθάρα, ίσως η καλύτερη επιλογή (σε αυτά τα χρήματα) να είναι η νέα signature Epiphone του Matt Heafy. Εγώ την έχω στη λίστα μου.
 20. Καλησπέρα. Καταρχάς, η δική μου γνώμη είναι πως, 2 πράγματα είναι αυτά που θα σε κάνουν να αγαπήσεις μια κιθάρα. Το πρώτο είναι η εξωτερική εμφάνιση, αυτό που θα σε κάνει να τη βλέπεις και θα λες θέλω να την παίξω (χαχα), και το δεύτερο είναι η αίσθηση στο μανίκι, γιατί αυτό ουσιαστικά είναι το 90% όταν παίζεις. Δε θα σταθώ στο πρωτο γιατί είναι ξεκάθαρα κάτι που μπορείς να το δεις και online, και φουλ προσωπικό. Το δεύτερο όμως είναι πολύ σημαντικό γιατί, είναι κάτι που το βλέπεις μόνο δια ζώσης, και πίστεψέ με τα μανίκια διαφέρουν ΠΟΛΥ, και όπως προείπα, κατά τη δική μου γνώμη, είναι και μακράν το μεγαλύτερο μέρος της εμπειρίας. Γι αυτό λοιπόν πρέπει να πάρεις σβάρνα τα καταστήματα και να πιάσεις πολλές και διαφορετικές κιθάρες. Άλλο μανίκι έχει η Τέλε, άλλο η Στρατ, άλλο η Gibson/Epiphone, και άλλo/άλλα η Ibanez. Οι διαφορές μπορεί να είναι πχ, το πόσο χοντρό είναι το μανίκι, πόσο "στρογγυλό", πόσο μεγάλο (scale length), πόσο μεγάλα/ψηλά είναι τα frets (medium, super jumbo, κτλ), πόσα τάστα έχει, πως συνδέεται ο λαιμός με το σώμα (άνεση όταν παίζεις σόλο με ψηλές νότες πχ), και άλλα. Όλα αυτά είναι πολύ σημαντικά, και στο παίξιμο, αλλά κάποια παίζουν πολύ βασικό ρόλο και στο κούρδισμα. Πχ αν θες να παίξεις Drop C, θες μεγαλύτερο scale length για να έχεις πιο σωστό tension στις χορδές σου. Επίσης υπάρχει και η περίπτωση να θες (ή όχι) tremolo bar, που όπως και να χει μειώνει τις επιλογές. Εγώ προσωπικά, σαν μοντέρνος μεταλάς για παράδειγμα, ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ να παίξω σε κιθάρες με στρογγυλό λαιμό, βλέπε Στρατ ή Τέλε , και κάποιες Ibanez. Δεν τις αντέχω, νομίζω ότι πιάνω καυσόξυλο. Σαν σημείο αναφοράς, οι περισσότερες metal κιθάρες είναι σχεδόν φλατ, σίγουρα με 24 frets τα οποία είναι συνήθως jumbo, και όμορφα κομμένο λαιμό, όπως αυτόν: Σίγουρα υπάρχουν ΠΟΛΛΕΣ εξαιρέσεις, γιατί όπως είπαμε, όλα είναι προσωπική άποψη, και σίγουρα συνήθεια. Όσον αφορά τον ήχο, οκ μια κιθάρα των 450 μάλλον θα έχει αδιάφορους/κακούς μαγνήτες - ΑΛΛΑ - αυτό δε σημαίνει ότι με νέα κιθάρα θα φτιάξει ο ήχος σου στο 100%. Μπορείς να κοιτάξεις high-output μαγνήτες, όπως πχ τους Bare Knuckle Juggernaut ή κάποιους Fishman Fluence, αλλά είναι ακριβούτσικοι. Μια πιο ακριβή κιθάρα, συνήθως έχει αρκετά καλύτερους μαγνήτες, πιο προσεγμένα χρώματα, καλύτερο hardware (πχ locking tuners, πιο καλό bridge) και αρκετά πιο περιποιημένο fretwork για να μη ματώνεις όταν παίζεις. Ο ήχος όμως φτιάχνει κυρίως από το υπόλοιπο gear, όπως ενίσχυση και πετάλια. Σε αυτό δεν είμαι καθόλου ειδικός, αλλά σαν συμβουλή, θα σου έλεγα να έχεις ένα reference, ένα σημείο αναφοράς κάποιου μουσικού ή μπάντας που σου αρέσει ο ήχος. Βάλε τα όλα κάτω, δες να θες χαμηλά κουρδίσματα (μεγαλύτερο scale-length), tremolo bar, locking tuners, τι σχήμα σου αρέσει, και φτιάξε μια λίστα έτσι ώστε όταν πας σε ένα μαγαζί, να μη χαθείς στο χάος των επιλογών. Αν έχεις ήδη κάποιες προτιμήσεις, γράψε τις εδώ να βοηθήσουμε παραπάνω!
 21. Ρομπέρτο κάνε δίσκο.
 22. Αυτή την εικόνα πρέπει να την αποθηκεύσουμε όλοι και να τη δείχνουμε σε όσους ιδιοκτήτες δεν βάζουν πόρτες ασφαλείας.
 23. Ασφαλείας από 100% ξύλο και μηχανισμό σύρτη από το προ Χριστού, ε δε το λες και ασφαλείας...
 24. Θα βοηθούσε ίσως να έκανες μια αναφορά με περισσότερες λεπτομέρειες, όπως Πόλη, περιοχή, μέρος, ημερομηνία/ώρα, και σίγουρα περισσότερες πληροφορίες για το όργανο, πχ αν έχει κάποια συγκεκριμένα σημάδια.
×
×
 • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου