Προς το περιεχόμενο

Σύγχιση ανάμεσα σε 2 Alesis....


macson

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καταρχήν καλη χρονιά και χρόνια πολλά σε όλους..και υγεία φυσικά..

 

 

 

Έχω λίγο καιρό που ψάχνω για synthesizer, δοκίμασα μερικά roland και korg αλλά έφαγα ένα κόλλημα με τα Alesis(που δεν τα τέσταρα, σκοπεύω να το κάνω όμως αν αξίζει), συγκεκριμένα το Fusion και το Andromeda..

 

 

Το χρειάζομαι για studio και για live και μ'ενδιαφέρει το sampling και τα synths καθώς και η ευχριστία για να μην "τα βρω σκούρα" σε live ..Πιο από τα δύο νομίζετε ότι υπερέχει του άλλου;..Οποιαδήποτε γνώμη ίσως να βοηθήσει..

 

 

Ευχαριστώ προκαταβολικά ..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Με μπέρδεψες. Δεν έχω καταλάβει τι ακριβώς ψάχνεις. Αν δε σου κάνει κόπο πες μας τι μουσική σε ενδιαφέρει να παίξεις. Στο λέω αυτό γιατί το Fusion με το Andromeda το μόνο κοινό που έχουν είναι το σηματάκι της Alesis. Τα δύο αυτά synths έχουν εντελώς διαφορετική φιλοσοσφία, και ΤΕΡΑΣΤΙΑ διαφορά στον ήχο μεταξύ τους.

 

Για ότι θέλεις εδώ είμαστε

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ίσως να είναι λίγο μπερδεμένο..Λοιπόν, αν σε διευκολύνει να σου πω τι μουσική παίζω , ασχολούμαι με ξένο rock και αυτό που μ'ενδιαφέρει είναι τα synths και μυστήριοι ήχοι ..Καμία σχέση με ελληνικούς ηχους..Επειδή δεν τα δοκίμασα γι'αυτο ζητάω μία πρώτη άποψη..Πάντως αν και καινούριο το fusion είναι φθηνότερο από το andromeda..:roll: :roll: Ευπρόσδεκτη οποιαδήποτε γνώμη..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το Andromeda ειναι ενα αναλογικο synth με παρα πολες δυνατοτητες, αρα εχεις μυστηριους ηχους, αλλα μονο αυτους. Καθολου φυσικους ηχους.

Το Fusion ειναι ενα workstation νεας γενιας(σαν το OASYS) sofware based, με πολλες δυνατοτητες,οπως 4 μηχανες συνθεσεις,32 midi καναλια και 8 καναλια hard disk recording(εχει ενσωματομενο 40gb hard disk).Eχει πολυ καλη μηχανη virtual analog, δηλαδη τους μυστηριους ηχους που λες(ομως δεν φτανει την ποιοτητα του Andromeda το οποιο ειναι true analog).

Απο την στιγμη που παιζεις rock σου προτεινω να παρεις το Fusion, απλα γιατι θα εχεις μεγαλυτερη γκαμα ηχων και δυνατοτητων στα χερια σου(το εχω ακουσει και ψηνομαι καποια στιγμη να το παρω και εγω).

Το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να διαβασεις test γι'αυτα στο internet και το σημαντικοτερο να τα ακουσεις. Παντως και τα δυο ειναι πολυ καλα μηχανηματα.

Περνάν τα χρόνια και είναι κρίματζ,

Θέλω ν'αλλάξω image...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κοίταξα το video παρουσίασης του fusion που έχεις σε άλλο θέμα και έχω μία θετική άποψη για το συγκεκριμένο μοντέλο τις alesis..Αλλά ξέρεις πόσο δύσκολο είναι να εντυπωσιαστείς από ένα όργανο όταν δεις 2,3 όμορφα και καινούρια πράγματα...Όμως και οι analog δυνατότητες που δίνει το andromeda φαίνονται δελεαστικές..Το ότι το fusion είναι νέο μοντέλο δεν παίζει ρόλο;.

 

 

Να αναφέρω ακόμα ότι θέλω να συνδυάσω το synth που θα πάρω με το roland mc-909 που έχω και ένας από τους λόγους που θέλω να αγοράσω synth είναι γιατί στέρεψα από ήχους στο mc..και είπα να πάρω κάτι ακριβό αλλά καλό(υποκειμενικό το καλό βέβαια), απλά να είναι όσο το δυνατόν πιο ολοκληρωμένο synthesizer γίνεται κοντά σ'αυτα που ζητάω.. :roll:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Από ότι κατάλαβα το Α6 δεν είναι για σένα. Αν ψάχνεις κάτι ολοκληρωμένο, με καινούριους ήχους πήγαινε στο fusion. Είπαμε το Andromeda είναι για τους σκληροπυρηνικούς του ΑΝΑΛΟΓΙΚΟΥ ήχου. Μέχρι εκεί.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

θα το παω αλλου...

Το πρωτο πραγμα που θελουμε παντα σε ενα synth ειναι ο ΗΧΟΣ και μετα το τι μας προσφερει.

 

ΗΧΟΣ = Kurzweil

Hχος = Clavia.

 

Πηγαινε και ακουσε το Κ2661 της Kurzweil(το εχω) και τσεκαρε και το Nord Stage 88 της Clavia.

 

http://www.sonicstate.com/news/shownews.cfm?newsid=2124#

 

Το clavia δεν εχει sequencer, τσεκαρε το ομως(πιθανον η επομενη μου αγορα).

 

Πιστευω να σε βοηθω και οχι να σε μπερδευω.

Περνάν τα χρόνια και είναι κρίματζ,

Θέλω ν'αλλάξω image...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δε με μπερδεύετε..Δε με χαλάει η άποψη analog απλά θέλω να είναι λειτουργικό και με ενδιαφέρουν οι ήχοι τους και ίσως το fusion σαν πιο καινούριο να έχει καλυτερη τεχνολογία από το adromeda..Αν είναι πιο κοντά σ'αυτό που θέλω το andromeda θα πάρω το andromeda..

 

Μάλλον θα πρέπει να τα δοκιμάσω, όπως θα κοιτάξω και το Kurzweil που μου είπες UnderGround..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στα αναλογικα synth το ποσο καινουργιο ειναι δεν παιζει και μεγαλο ρολο(το minimoog to 71 θα το ηθελαν ολοι οι πληκτραδες) αρα αν υποθεσουμε οτι το Andromeda ειναι 2001 μοντελο φαντασου οτι η Alesis δεν θα βγαλει αλλο για να το αντικαταστησει, γιατι αυτα το μοντελα τα κρατουν γα πολλα χρονια.

 

To fusion το εχω δοκιμασει και μου αρεσε παρα πολυ. Ειναι νεας τεχνολογιας, με καινουργιους σαμπλαρισμενους ηχους και πολλες δυνατοτητες.

Το Kurzweil εχει πολυ καλο ηχο,την καλυτερη μηχανη συνθεσεις ever σε synth, αλλα θελει πολυ διαβασμα για να το δουλεψεις.

To Nord Stage 88 ειναι το απολυτο οργανο για live(και το kurzweil ειναι τρομερο για live,να φανταστεις οτι εχει εισοδους για 6 πεταλια !!!) γαιτι για οτι θελεις να κανεις σου εχει τις επιλογες στα χερια και οχι σε menu.

Περνάν τα χρόνια και είναι κρίματζ,

Θέλω ν'αλλάξω image...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου