Προς το περιεχόμενο

Roland XV series USB port


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα στην ομάδα,

έχω ένα midi controller της nektar το οποίο έχει μόνο usb είσοδο. Πρόκειται για λάθος μου κατά την αγορά καθώς νόμιζα ότι όλα τα controllers  έχουν και midi.

 

Επειδή όμως είναι πάρα πολύ καλό πλήκτρο κ με έχει βολέψει, ψάχνω κάποιο sound module με usb θύρα για να παίζω σε live.

 

Το να πάρω ipad είναι λίγο δύσκολο, λάπτοπ με τίποτα και ένα module της miditech που έχω δε μπορώ να πω ότι με βόλεψε.

 

Έτσι, βρήκα τη σειρά xv της roland που έχει πάνω usb θύρα και σκέφτηκα μήπως μπορω να συνδέσω το πλήκτρο εκεί.

 

Θα ήθελα αν έχει κανείς από εσάς τέτοιο μηχάνημα (το 2020 συγκεκριμένα) να δοκιμάσει και να μου πει αν μπορεί να συνδεθεί το controller μέσω usb. Επειδή είναι και τα δύο θηλυκά, ίσως χρειαστεί αντάπτορας αλλά τέτοιοι βρίσκονται.

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπέρα,

Υπαρχουν 2 ειδων USB συσκευες. Host και client. Για να δουλεψουν μεταξυ τους θα πρεπει η μια να ειναι host και η αλλη client. Host συνηθως ειναι τα PC/laptop, αλλ και τα ipad. Συν τα κατ'εξαιρεση android με λειτουργια otg. Ολα τα υπολοιπα ειναι client. Ειδικα μιλωντας για midi over USB,  σιγουρα ολα τα sound modules μεχρι και προ 8ετιας, αν οχι σχεδον και τα περισσοτερα μεχρι σημερα.

Με πολυ απλη λογικη, οσα εχουν USB θυρα οπως του υπολογιστη ειναι host. Οσα εχουν την πιο τετραγωνη η την micro, οπως εκτυπωτες και κινητα ειναι client. Εξαιρεση τα otg, το ξαναλεω.

Στην ερωτηση σου τωρα, το xv2020 ειναι τυπου client, οπως και το midi controller σου. Δηλαδη και τα δυο μπορουν να στειλουν midi μεσω USB προς host συσκευη αλλα οχι προς αλλη client απευθειας. Επομενως ατυχησες.

Εναλλακτικη ειναι να βρεις κανα φθηνο raspberry με δυο USB θυρες για χρηση ως host για routing απο το ενα client (controller) στην αλλο (sound module).

Ελπιζω να μην σε μπερδεψα περισσοτερο...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλημέρα!

Δεν κανει αυτο διοτι δεν μετατρεπει το σημα οπως πρεπει.

Χρειαζεσαι αυτο: https://m.thomann.de/gr/kenton_midi_usb_host.htm?o=0&search=1509180389

Το οποιο ειναι ακριβουτσικο, επομενως φθηνοτερα μονο με κανα raspberry/arduino αλλα απαιτουνται καποιες γνωσεις προγραμματισμου η αλλιως ψαξιμο μηπως βρεις κατι φθηνο ετοιμο...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν θα δουλέψει απευθείας χρειάζεσαι midi καλώδιο για να πάρεις midi out από το Roland και midi in είσοδο στο keyboard για να πάρεις ήχο, η usb είναι για χρήση midi keyboard μέσω υπολογιστή.

 

Γενικά οι παλιές συσκευές rack με usb χρησιμοποιούνται μόνο σαν to Host και δε δίνουν δεδομένα όπως το midi, αυτό αναφέρεται στα πιο νέας γενιάς όργανα και κυρίως controller/interface να το έχεις υπόψιν σου αυτό γενικά με παλιές συσκευές.

 

υπάρχει ο XV editor για χρήση σε υπολογιστή επίσης πρέπει να κατεβάσεις και τον κατάλληλο usb to midi driver για να δει το pc/mac τη συσκευή και όλα αυτά αναφέρονται σε windows xp/me&98 υπόψιν...

 

ρίξε και μια ματιά στο manual (τσάμπα είναι) ...γενικά πριν πάρεις κάτι ρίξε μια ματιά στο mauali βοηθάει.https://www.roland.com/us/support/by_product/xv-2020/owners_manuals/f852ff10-8b62-43d3-8574-0b4cb0077ea0/

33 1/3333cos301/2sqrt564,0909{fx-dty/sqrtz}

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Απ' ό τι βλέπω πάει για πούλημα το controller  ;D

 

Μήπως τη γλυτώσεις με καλώδιο midi>usb (midi από XV usb στο controller) ???

33 1/3333cos301/2sqrt564,0909{fx-dty/sqrtz}

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου