Προς το περιεχόμενο

Ενισχυτής ENGL E330 Screamer


Chainsling

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Moderator

Αυτή που περιγράφετε (taq και bloody_sunday) είναι η μία "σχολή". Υπάρχει και η άλλη (όχι κατ' ανάγκη με λιγότερο gain) που βασίζεται στα εφφέ και πολύ λιγότερο στο "χρώμα" του ενισχυτή.

Δεν υπάρχει "καλύτερη" επιλογή, ούτε πιο κλασική.  Συμφωνώ πάντως.... για αυτό που έχει στο μυαλό του ο chainsling (αν κατάλαβα καλά) μάλλον το "βρωμικο κανάλι" είναι η πεπατημένη.  :)

 

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

+100

 

και ας μη ξεχναμε το χρυσο ρητο

 

"το υπερβολικο....gain & ντιστρορσιο...ΜΙΚΡΑΙΝΟΥΝ τον ηχο.. :) :)"

 

EASY DOES IT....

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  Παιδιά σας ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σας! Η αλήθεια είναι ότι τόσο καιρό που είμαι στην αναζήτηση, πολλές φορές χρειαζόμουν μια γνώμη κ είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι μέλος αυτού του φόρουμ!

 

  Αυτό που σκεφτόμουν εγω ειναι:  Αν το σήμα που θα έρθει στην προενίσχυση του ενισχυτή προέρχεται από ένα πεταλάκι το οποίο θα έχει ήδη προενισχύσει το σήμα κ ας πούμε ότι το πεταλάκι διαθέτει λάμπα....δεν θα είναι σαν ο ενισχυτής να διαθέτει ένα παραπάνω σταδιο προενίσχυσης άρα κ περισσοτερο gain? Bloody sunday ξέρω τι μου έχεις πει αλλά ξαναρωτάω για να ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα. Βασικά όπως ότι εμένα δεν με νοιάζει να έχει διαφορετική χροια το distortion που σωστά είπες αλλα με απλά λογια να πω ότι θα ήθελα το ποτενσιομετρο του Drive του ενισχυτη να μπορο΄ύσε να ανέβει στο 13! Superfunk συμφωνώ μαζί σου κ σέβομαι απολύτως αυτό που λες, αλλά σε κάποια είδη μουσικής το "υπερβολικο....gain & ντιστρορσιο" είναι must γιατί σε αυτό βασίζεται! Έχεις ακούσει πράγματα όπως Nevermore ή Testament?

  Επίσης θα ήθελα να με συμβουλέψετε συνφορουμίτες για κάποιους 2nd hand ενισχυτές που έχω βρει. Βασικά έχω βρει κ έναν Screamer ο οποίος όμως δεν έχει το V30 αλλά ένα άλο celestion. Eγώ με το Vintage τον έχω ακούσει κ μου άρεσε...λέτε να έχει μεγάλη διαφορά? Επίσης για τον Mesa Boogie Nomad 55 ποιά είναι η γνώμη σας? Επίσης αν έχετε καμμία άλλη πρόταση για καινούριο ακούω! Η peavey σταματησε τον XXX?

Remember...relativity...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κ εγώ με τη σειρά μου θα σου πρότεινα να πάρεις τον screamer μια που είναι πολύ καλος ενισχυτής (κ σ αρέσει κιόλας!!) κ να του δόσεις το κάτι παραπάνω με αυτο:

 

http://www.thomann.de/gr/xotic_bb_preamp.htm

 

είναι ένα booster preamp που ΔΕΝ επιρεάζει τη χροιά σου (όπως κ όλη η σειρά της xotic) κ έχει λίγο παραπάνο gain απο αυτά:

 

http://www.thomann.de/gr/xotic_ac_booster.htm

http://www.thomann.de/gr/xotic_rc_booster.htm

 

(έτσι ώστε να μπορέσεις να το έχεις κ σαν drive ;))

 

δες και αυτά τα videos:

 

http://www.youtube.com/watch?v=slaGk11PHlA

http://www.youtube.com/watch?v=eRnLmXMZOjw

http://www.youtube.com/watch?v=ySJ9j0LLeCI

 

Δοκιμασμένο κ πολύ ποιοτικό!  ;D

 

όσο για την λειτουργία ενός booster πρέπει να ξέρεις πως σε γενικές γραμμες άν το συνδέσεις πρίν από την κύρια πηγή Distortion προσθέτει κιάλλο distortion ενώ αν το συνδέσεις μετά απο την κύρια πηγη distortion (π.χ. στο eff.loop αν χρησιμοποιείς το dist του ενισχυτή) θα πάρεις παραπάνω volume!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

"Προενισχύω" το σήμα δεν σημαίνει απαραίτητα "το βρωμίζω"... να στο θέσω αλλιώς: η κύρια πηγή του distortion που θες προέρχεται από τις προενισχύτριες λάμπες. Αυτές υπεροδηγούνται μέχρι ενος βαθμού από το ίδιο το κύκλωμα του ενισχυτή, όσο περισσότερο αυξάνεις το gain του.

 

Τώρα, αν στο guitar input έρθει πιο δυνατό σήμα, είναι επόμενο ότι θα "αγχώσει" ακόμη περισσότερο τις προενισχύτριες. Υπάρχουν πάρα πολλές χροιές και συνδυασμοί, και όπως είπε και το Χαριλατρόνιο οι "σχολές" αυτές έχουν θιχτεί αρκετά στο φόρουμ από όλους.

 

Αλλά αν θες στυλ Nevermore και Τestament, φτάνεις στο άλλο άκρο & νομίζω ότι ο Screamer θα σου είναι κάπως λίγος. Όταν φτάνεις στο τέρμα και δεν σε ικανοποιεί, τότε την κατάσταση ΔΕΝ την σώζεις με booster. To booster, όπως έγραψα παραπάνω, αν χρησιμοποιηθεί όπως πρέπει, θα κολακέψει τον ήχο σου και θα τον "γεμίσει", δεν θα μεταμορφώσει ως δια μαγείας τον ενισχυτή σου σε... Krank ή Triple Rectifier.

 

Για όσα ρωτάς στην τελευταία παράγραφο δεν μπορώ να σε βοηθήσω...

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

επαιζα σχεδων ενα χρονο με το sceamer(50watt) k με βγαλε ασπροπροσωπο παντου! κ το μηχανιμα το σκιζα το επαιζα τερμα. τα καθαρα του μου αρεζαν πολυ τα drive του ποτε δεν με τρελαναν για αυτο κ ειχα παντα ενα Tubescreamer

A musician who is travelling with the old blues while searching the psychedelic groovie sounds of the 60's with his guitar.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

τα drive του ποτε δεν με τρελαναν για αυτο κ ειχα παντα ενα Tubescreamer

εντελως αλλο πραγμα.

ειναι τι ηχο θελει κανεις.

προσεχε τι λες...ειμαι κρυφος modulator!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  Ο λόγος που δημιουργώ αυτό το θέμα είναι καταρχήν η σχετικά μεγάλη παραφιλολογία που κυριαρχεί γύρω από αυτούς τους εξαίσιους ενισχυτές (ENGL). Να σας πω ότι αν κ δεν έχω πολλές γνώσεις (σχεδόν καθόλου) περί λαμπας κτλ. εντούτοις έχω αφτιά  :) ! ... ο Screamer, ο οποίος ...είναι πολύ-πολύ καλός! Τα καθαρά του είναι άψογα, κομματάκι bright (χωρις αυτό να είναι αρνητικό) αλλά στρόγγυλα με πολύ καλή ατάκα κ πολύ headroom!  ... Η αλήθεια είναι ότι ο Screamer .. ΔΕΝ είναι thrashαδικος ενισχυτής ... Ούτε για death-metal κάνει με το δικό του distortion γιατί απλά δεν φτάνει! ...αποτελεί έναν πάρα πολύ καλό ενισχυτή με πολύ καλή ποιότητα κατασκευής με απίστευτα καλά καθαρά (για το γούστο μου ΠΑΝΤΑ) κ εξίσου καλό "βρώμικο" κανάλι.

 

  ...... θα ήθελα το ποτενσιομετρο του Drive του ενισχυτη να μπορούσε να ανέβει στο 13! Superfunk συμφωνώ μαζί σου κ σέβομαι απολύτως αυτό που λες, αλλά σε κάποια είδη μουσικής το "υπερβολικο....gain & ντιστρορσιο" είναι must γιατί σε αυτό βασίζεται! Έχεις ακούσει πράγματα όπως Nevermore ή Testament?

 

Μου φαίνεται, απο όσα γράφεις, πως εχεις κάνει απλά λάθος επιλογή ενισχυτή. Αν σου αρέσει η χροιά των Engl αλλά δε σου αρκεί το gain του Screamer προφανώς χρειαζόσουν κάποιο άλλο μοντέλο της εταιρίας με περισσότερο γκάζι. Επειτα, μου δίνεις την εντύπωση πως δεν τον έχεις χρησιμοποιήσει ποτέ στις συνθήκες για τις οποίες σχεδιάστηκε, δηλ πρόβες και live. Αν το είχες κάνει θα διαπίστωνες πως όταν αρχίζει να δουλεύει και το τελικό στάδιο (με το master πάνω απο το 5 δηλ) το γκάζι γίνεται αρκετά ογκωδέστερο και πιο compressed.

 

Κάτι τελευταίο: Θα μπορούσες να "παίξεις" με το γκαζι των προενισχύτριων λυχνιών, και φυσικά ενα RC/AC Booster όπως πολύ εύστοχα υπέδειξε ο if_it_is προηγουμένως θα σου δώσει έξτρα gain, αλλά σε τί συνθήκες θα το ακούσεις ?

Leo got it right the first time

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου