Προς το περιεχόμενο

Ποιο Korg Triton?


kargas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εχω ακουσει απο πολλους οτι το Korg Triton ειναι ενα αρκετα καλο πληκτρο.Στο ιντερνετ απο οτι ειδα κυκλοφορουν 2. Το ενα ειναι το Korg TR (μαυρο) το οποιο αναφερεται και σαν Korg Triton και το αλλο ειναι ενα ασημι Korg Triton LE που οπτικα τουλαχιστον ειναι διαφορετικο. Τελικα ποιο απο τα δυο ειναι το καλο Korg Triton?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για να κάνουμε πιο ξεκάθαρο το τοπίο...

 

Υπάρχουν οι εξής εκδόσεις Korg Triton:

 

1. Triton Classic

Πρόκειται για το πρώτο Triton που κυκλοφόρησε.

 

2. Triton LE

Μία Lite έκδοση του Triton Classic. Λιγότερα Insert FX, Οθόνη η οποία δεν είναι touch screen κα.

 

3. Triton TR

Mια μεταγενέστερη έκδοση του LE, λειτουργικά έχουν ελάχιστες διαφορές. Δηλαδή το TR διαθέτει μεγαλύτερη Rom και κάποια δείγματα παραπάνω από το προηγούμενο, έχει επίσης και θύρα usb. Το Le έχει ασημί χρώμα ενώ το TR μαύρο. Κατά τα άλλα δεν έχουν καμία απολύτως διαφορά.

 

4. Τriton Studio

Μία πιο βαρβάτη έκδοση του Triton Classic. Με παραπάνω τράπεζες για ήχους, ενσωματομένο sampler κα.

 

5. Triton Extreme

Το τελευταίο μηχάνημα της σειράς Triton. Είναι όπως το Studio με κάποια επιπλέον πράγματα όπως:

-Θύρα USB

-Υποδοχή για κάρτα Compact Flash

-Δείγματα απ' όλες τις κάρτες επέκτασης που είχε κυκλοφορήσει η Korg για τη σειρά Triton

-Λάμπα προενίσχυσης στην έξοδο

 

Υπάρχει βέβαια και το triton rack το οποίο δε νομίζω να σε ενδιαφέρει.

 

Από τα παραπάνω καινούριο θα βρεις μόνο το TR. Τα υπόλοιπα έχουν σταματήσει να παράγονται με τελευταίο το Extreme που αν δεν κάνω λάθος έχει κάνενα χρόνο που η Korg το εγκατέλειψε.

 

Δεν ξέρω για ποια χρήση ακριβώς το θες και ποιες λειτουργίες θέλεις να εκμεταλευτείς, μια τέτοια διευκρίνιση σου θα ήταν βασική για την επιλογή της έκδοσης που θα αποκτήσεις.

 

Για παράδειγμα αν θες να φορτώσεις samples πας σε Studio ή Extreme που έχουν επεκτάσιμη μνήμη μέχρι 96ΜΒ.

 

Αν θέλεις να ασχοληθείς με moss έχεις να επιλέξεις μεταξύ Classic, Studio και Extreme στα οποία είναι ευφικτή η εγκατάσταση της.

 

Αν απλά θέλεις να χρησιμοποιήσεις preset ήχους ή ήχους που βασίζονται στη Rom του οργάνου τότε με ένα Le ή TR είσαι καλυμένος.

 

Γίνε πιο συγκεκριμένος για το τι θες να κάνεις και θα μπορέσουμε να σε βοηθήσουμε περισσότερο...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Νομίζω ότι σου τα είπε όλα...Επειδή προφανώς θα είναι από τα πρώτα synth που πέρνεις κάνε μια βόλτα στα μαγαζιά και δες ότι "καινούργιο" κυκλοφορεί και σε άλλες μάρκες, παζάρεψε και καμιά τιμή και βλέπεις...

Καλά θα ήταν να έπαιρνες ένα δικό σου σετ ακουστικά για να τα ακούσεις όλα με το ίδιο γιατί ίσως άδικα να απορρίψεις κάποιο....

Καλό ΄ψαξιμο... Έπειτα μπες και ιντερνετ και ψάξε γι'αυτά που σου άρεσαν αλλιώς...

θα χαθείς....Οι γνώμες είναι πολλές και θα σε μπερδέψουν...

Όσο για τα korg έχει κυκλοφορήσει και το m3 το οποίο όμως αν θα είναι το πρώτο σου synth θα σε βάλει κατευθείαν στα βαθιά νερά και για να το χρησιμοποίησεις απόλυτα (σχετικά πάντα) θα πρέπει να διαβάσεις αρκετά όπως κάθε καινούργιο synth. Καλό ψάξιμο....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Βασικα το synth το θελω για live. Μεχρι τωρα χρησιμοποιουσα laptop και midi keyboard αλλα δεν μπορω να ειμαι με το αγχος μη crushαρει το pc. Εξαλλου οι ηχοι που χρησιμοποιω δεν ειναι και τιποτα σπουδαιοι που να χρειαζεται VST.Παιζουμε pop rock κομματια (δηλ. strings, piano, ante kai kanena pad) και ψαχνω ενα πληκτρο ευκολο στη μετακίνηση με ικανοποιητικους ηχους στα παραπανω που ανεφερα και βεβαια σχετικα φτηνο. Διαβασα σε καποιο αλλο ποστ οτι το X50 ειναι καλουτσικο. Για κανενα SY της Yamaha τι γνωμη εχετε?Ενας φιλος μου εχει αλλα δε θυμαμαι ποιο μοντελο και μπορω να το παρω φτηνα αφου ειναι παλιο. Για διαφωτιστε με ρε παιδια μπας και βγαλω καμια ακρη.

Υ.Γ Τελικα περα απο το Triton extreme το οποιο μαλλον ξεφευγει απο το badget μου. Τα αλλα triton που αναφερθηκαν πιο πανω μου κανουν εμενα τη δουλεια μου?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

εαν ειναι sy-77/85/99  να το κοιταξεις σου κανει με τη μονη διαφορα οτι οι ακουστικοι τους ηχοι δεν θα ειναι στα επιπεδα των καινουριων workstations.Αλλα απο αποψη κλαβιε και κατασκευης απ'οτι γνωριζω ειναι κορυφαια

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φίλε kargas, αν θες απαραίτητα κάτι σε Triton-οειδές, θα σου έλεγα να τσεκάρεις το X-50 και το TR. Για το στυλ που είπες είναι μια χαρά σε θέμα ήχου, η ποιότητα κατασκευής του TR είναι σαφώς ανώτερη από αυτή του X-50 αλλά το X-50 είναι πιο εύκολο σε κουβάλημα και τα σχετικά (ζυγίζει περίπου 5,5 κιλά ενώ το TR ζυγίζει 8 κιλά).

Καλύτερα να πας μια βόλτα από το Bon Studio που έχουν και τα δύο, να τα δεις και να διαλέξεις τι σου ταιριάζει πιο πολύ, η φορητότητα του X-50 ή η στιβαρότητα του TR. Α, έχουν και μια διαφορά τιμής για να μην ξεχνιόμαστε, το TR κάνει γύρω στα 2-3 κατοστάρικα παραπάνω. ;)

 

Αν πάλι δεν είσαι απόλυτος πάνω στο θέμα Triton, μπορείς να δεις και το Yamaha MO6 ή το Alesis Fusion 6HD που είναι επίσης πολύ καλά εργαλεία, ίσως και καλύτερα από τα παραπάνω Korg. Παίζουν κάτω από χιλιάρικο (ειδικά το Alesis πολύ κάτω) αλλά το Alesis έχει σχετικά αυξημένο βάρος οπότε ίσως να μην σε βολεύει. Τέσπα, καλύτερα να τα έχεις κι αυτά υπόψιν.

 

Υ.Γ. Δεν υπάρχει λόγος να πάρεις ένα όργανο σαν το SY που είναι αρκετά παλιό και αρκετά βαρύ όταν στην αγορά μπορείς να βρεις τόσα καλά και φτηνά όργανα. Εκτός κι αν θες αποκλειστικά τον ήχο του SY οπότε πάω πάσο.

Yes it is!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για το ειδος που λες οτι θες να παιξεις θα σου προτεινα να κοιταξεις οπωσδηποτε και αλλες μαρκες. Πριν απο καποια χρονια, οταν ηθελα να αγορασω workstation ολοι μου ελεγαν Triton. Ακουσα ολα τα κορυφαια workstation που υπηρχαν και εντυπωσιαστικα γιατι απο θεμα ηχου το Triton ηταν πολυ πισω σε σχεση με τα υπολοιπα(προσωπικη αποψη εννοειται, αλλα αποψη που την ενστερνιζονται παρα πολλοι στα φορουμ του εξωτερικου). Για μενα ΑΚΟΥΣΕ και ΚΡΙΝΕ πριν αγορασεις ενα τετοιο οργανο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

thanks παιδια. Καλα εννοειται οτι πριν παρω θα το ακουσω το οργανο αλλα επειδη εχω μεινει πισω στην τεχνολογια ειπα να ρωτησω πρωτα εδω για να εχω τουλαχιστον μια λιστα απο οργανα που θα μου κανουν και να μη καθομαι να παιζω ενα ενα οτι synth βρω μπροστα μου. Οσον αφορα το Χ50 η τιμη του ειναι αρκετα ελκυστικη αλλα σε φωτο που τα ειδα μου κανουν πολυ ψευτικα ρε παιδια. Βεβαια αν ο ηχος του ειναι καλος τοτε δεν το συζητω.

Ευχαριστω παντως για τις απαντησεις σας.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου