Προς το περιεχόμενο

Κούρδισμα σε mexico stratocaster


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια σας everybody!

 

Χθες παρελαβα την mexican stratocaster ολοκαινουργια απο Musicstore. Η κιθαρα για 400 ευρω που εκανε φυσαειιιιι! Αλλα εχω και το εξης προβλημα: Οταν κανω vibrato με το τρεμολο συμβαινει το εξης. Αν αφησω το arm προς τα κατω το κουρδισμα μενει προς τα κατω - αν το αφησω προς τα πανω το κουρδισμα μενει προς τα πανω... Οχι τοσο τραγικα οπως ακουγεται αλλα καπως ετσι. Εβαλα μολυβι στο nut και βαζελινη στα σημεια που κρατανε τα ελατηρια του τρεμολο, αλλα το προβλημα αν και μικροτερο παραμενει. Εκτος απο αυτα που ανεφερα εχετε τπτ να μου προτεινετε για να "λαδωσω", η να κανω τελοσπαντων?

 

Thnx

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 23
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Μάλλον δεν θελει λάδωμα αλλα ρύθμισμα.

Αν είναι το κλασικό 6βιδο τρέμολο δοκίμασε να ξεσφίξεις λίγο τις 4 μεσαίες βίδες.

Επίσης δες μήπως τραβάει πολυ προς την κατεύθυνση των χορδών και έχει σηκωθεί πολύ η γεφυρα. Τοτε θέλουν βίδωμα οι πισω βίδες που συγκρατουν τα ελατήρια.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τα εχω κανει ολα αυτα που λες. Το tremolo ουσιαστικα κρατιεται απο τις 2 βιδες στις ακρες και ειναι μολις 0,5mm σηκωμενο. Καμια αλλη ιδεα?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

η κιθαρα σου απλα θελει σετ απ,μπες στο site της FENDER & εχει λεπτομερεις οδηγιες πως θα σεταρεις ενα vintage trem.

 

επισης τσεκαρε το nut σου & τον τροπο που εχεις περασει τις χορδες.

 

εδω θα βρεις οδηγιες

 

http://www.noiz.gr/index.php?page=8

 

φυσικα θα πρεπει να "στρετσαρεις" και τις χορδες οσο το δυνατον μπορεις.

 

εννοειται οτι τρελλο τρεμολο δεν μπορουμε να κανουμε με το vintage trem ;)

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderator

Μπορείς να δοκιμάσεις να μειώσεις τη συμμετοχή των string-trees. Δοκιμαστικά, μπορείς να λασκάρεις λίγο τη βίδα που τα (το) συγκρατεί ωστε να σηκωθεί λίγο και να μειωθεί η γωνία της χορδής πίσω από το nut. Αν αυτό μειώνει (ή λύνει) το πρόβλημα, μπορείς να στερεώσεις το (τα) sring trees σε αυτή τη θέση βάζοντας κάποια μικρή ροδέλα από κάτω τους. Εννοώ μέχρι να βρεις ευκαιρία να βάλεις ένα σωστά φτιαγμένο nut. :)

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Λοιπον αγαπητοi...

 

εκανα καποιες δοκιμες αλλαζοντας μαρκα χορδων αφου ολες οι συμβουλες σας (σας ευχαριστω πολυ!) ειχαν ηδη γινει στην κιθαρα (setup, σωστο περασμα χορδων κλπ). Ασχολουμαι πανω απο 20 χρονια με το αντικειμενο και αν και μπασιστας, κανω setup σε ολα μου τα οργανα με τα χερακια μου δοκιμαζοντας συνηθως τα παντα. Οι χορδες οι οποιες εκατσαν στην συγκεκριμενη κιθαρα με ιδιαιτερη επιτυχια ηταν ενα σετ SIT Power Groove Pure Nickel - κλασσικες nickel χορδες χωρις ιδιαιτερες εξαρσεις. Δοκιμασα GHS Boomers (που συνηθως εβαζα), Ernie Ball Slinky, Fender 250s. Οι SIT μου φανηκαν πολυ ισοροπημενες, χωρις ιδιαιτερα σκαμπανεβασματα σε πριμα ή μπασα, γενικως ενα πολυ καλο σετ χορδων για χρηση σε ηχους vintage. Ασε που το κουρδισμα μενει πλεον σταθερο και με αρκετη χρηση τρεμολο (στα πλαισια του vibrato). Καποτε ειχα δοκιμασει και στο μπασο ενα σετ SIT (silencers αν θυμαμαι καλα) και μου ειχαν αρεσει πολυ, αλλα δεν με βολευε το οτι βγαιναν σε 40-95 ενω εγω ηθελα 40-100. Αυτα...

 

Thnx!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πάντως μου φαίνεται παράξενο να είναι θέμα χορδών το πρόβλημα που μας περιέγραψες (δεδομένου ότι τα σετ που δοκίμαζες ήταν καινούρια)...

 

Αφού το πρόβλημα δεν υφίσταται πλέον βέβαια...τέλος καλό-όλα καλά!!! ;)

www.facebook.com/YourPaintedSmile

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ειναι απο αυτα τα παραξενα που δεν εχουν λογικη εξηγηση! Anyway, οπως λες κι εσυ τελος καλο, δεν υπαρχει λογος να το κουραζουμε. Αφου μου αρεσαν κιολας εξισου με τις boomers... Ισως να εστρωσε και η κιθαρα απο τις αλλεπαληλες αλλαγες χορδων! Ειναι ολοκαινουργια, μπορει να ηθελαν στρωσιμο οι βιδες-pivot του καβαλαρη, τα ελατηρια, το nut who knows (ή καλυτερα cares!). Ωρα για παιξιμο!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 3 μήνες αργότερα...

Επανερχομαι στο θεμα αγαπητοι, γιατι το tremolo της Μεξικανας παει να με τρελλανει...! Εχω κανει το setup ακολουθωντας κατα γραμμα το setup της Fender και παρ ολα αυτα εξακολουθει το τρεμολο να κανει τα δικα του - δηλ. το τρεμολο δεν επανερχεται στην θεση του μετα απο χρηση. Οι βιδες ειναι σφιγμενες ισα ισα που να ακουμπανε στο plate με τις 4 μεσα βιδες λιγο σηκωμενες. Τωρα το εχω να ακουμπαει στο σωμα δηλ. επαψε ουσιαστικα να ειναι floating αλλα ετσι δεν μπορω να κανω σηκωμα με το τρεμολο. Μηπως φταιει η κατασκευη του made in Mexico και τσαμπα προσπαθω να το σεταρω? Αν παρω ενα 6βιδο USA θα μπορεσω να το σεταρω ή φταιει τιποτα αλλα? Α, και τo nut ειναι ΟΚ, και το string tree το εβγαλα...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και μια ερωτηση (σε οσους εχουν strat με 6 βιδο καβαλαρη)...

Το τρεμολο το εχετε συμφωνα με τα specs δηλ. σηκωμενο κατα 3 χιλιοστα απο το σωμα ή ξαπλα και να ακουμπαει στο σωμα? Ποιο setup κατα την γνωμη σας ειναι καλυτερο?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου