Προς το περιεχόμενο

Επισκευή budget μπάσου


dimkasta

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ήμουν σχεδόν αποφασισμένος να αγοράσω καινούριο μπάσο, αλλά όταν έπαιξα λίγο με το παλιό μου, αποφάσισα να το επισκευάσω.

Λόγοι κυρίως συναισθηματικοί, λίγο οικονομικοί, αλλά και πρακτικοί, αφού πλέον δεν παίζω σχεδόν καθόλου. Το να πάρω άλλο ένα budget μπάσο θεωρώ ότι είναι τσάμπα λεφτά αφού δεν ασχολούμαι τόσο πολύ ώστε να εκτιμήσω τη αναβάθμιση.

Άλλωστε μου αρέσουν και οι κατασκευές οπότε θα το απολαύσω πολύ περισσότερο έτσι, και θα μου μείνουν και οι αναβαθμίσεις αν αποφασίσω να πάρω καλύτερο σε κάποια φάση :)

 

Το μπασάκι είναι ένα ΕΚΟ P-bass αγορασμένο πριν 15 χρόνια, με basswood σώμα, maple μπράτσο και rosewood ταστιέρα.

Το σώμα πέρα από θεόβαρο, είναι σε άριστη κατάσταση αναλογικά με το τι θα περίμενε κανείς για όργανο 15ετίας. Ένα καθαρισματάκι και έγινε σαν καινούριο.

 

Από την άλλη, δυστυχώς δεν μπορώ να πώ το ίδιο και για τα μεταλλικά του μέρη.... Σκουριά σχεδόν σε όλες τις βίδες και τα ποτενσιόμετρα, ενώ σε δοκιμή, τα ηλεκτρικά του δεν δουλεύανε κάν οπότε και απλά το ξεκοίλιασα χωρίς πολλά πολλά.

 

Κομμάτια που θα χρειαστώ είναι σίγουρα μαγνήτες με ρυθμιστικά, ίσως γέφυρα και ίσως κανένα καινούριο pickguard λόγω σημαδιών. Τα κλειδιά επίσης θα ήταν καλό να αλλαχτούν, αλλά μιας και δεν είναι στην ηχητική αλυσίδα και κάνουν ένα κάρο λεφτά, μάλλον θα τα αφήσω όπως είναι. Τέλος ΟΛΕΣ οι βίδες θέλουν αλλαγμα :D

 

Το σίγουρο είναι οι μαγνήτες αρχικά, οπότε θα ήθελα τη συμβουλή σας. Από ήχο μιλάμε για λίγο metal και περισσότερο rock κοντά στον ήχο του Καρρά/Τρύπες.

Από λεφτά για μαγνήτες δεν θέλω να τσιγγουνευτώ, δεν θα ήθελα να πάρω κάτι τελείως άχρηστο, αφού ενδεχομένως αργότερα να μπορώ να τους χρησιμοποιήσω και σε άλλο καλύτερο σώμα.

Τα ίδια και για τη γέφυρα, αν και εδώ δεν θα ήθελα να δώσω πολλά λεφτά. Η γέφυρα που έχει είναι με 4 βίδες και οι χορδές δεν περνούν από το σώμα.

 

Και τώρα συμβουλέψτε/κράξτε ελεύθερα :D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Νομίζω πως το πιο φθηνό που μπορείς να κάνεις είναι να πάρεις ένα Harley Benton ή ένα Squier και να του περάσεις όλα τα μέρη... Χωρίς πλάκα... Θα σου βγει 100 ευρώ η όλη φάση αν πάρεις HB...

LA ROJΑ ARMADA

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν είμαι σπίτι για να βγάλω φωτό, αλλά είναι σχεδόν ίδιο με αυτό, απλά σε κόκκινο με μαύρο pickguard.

 

http://www.eko.it/international/prBassVPB100Blk.htm#fotos

 

vpb100_blackMid.jpg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderator

Sorry αλλά με αυτό:  «Από ήχο μιλάμε για λίγο metal και περισσότερο rock κοντά στον ήχο του Καρρά/Τρύπες…» μπλέχτηκα λίγο…

 

Πάντως η υποκειμενική μου άποψη είναι ότι σε τέτοιες περιπτώσεις ένα σετ EMG δίνει την λύση. Δεν είμαι fun των active και πιθανώς να μην θέλεις να μπλέξεις με μπαταρίες και ότι αυτό συνεπάγεται (πιθανό σκάψιμο στο σώμα), αλλά οι EMG παίζουν ακόμα και αν τους καρφώσεις στην… πόρτα.

Βέβαια θεωρώ ότι «ισοπεδώνουν» τον χαρακτήρα του οργάνου- ακούγονται αυτοί και όχι τα ξύλα- αλλά μάλλον αυτά είναι ψιλά… γράμματα.

Τώρα σε passive αυτό που θα σου πρότεινα δεν υπάρχει στην Ελλάδα, οπότε ας το αφήσουμε  καλύτερα…

 

all this has happened before and will happen again

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σόρυ αλλά αν το παληκάρι πάει να φτιάξει μόνο του το όργανο δεν νομίζω ότι θα πάει να ζητήσει μαγνήτες μπάσου από Ελλάδα γιατί 1ον πιο φθηνά θα του έρθουν από έξω και 2ον (και σημαντικότερο) θα έχει 10000% περισσότερες ετοιμοπαράδοτες επιλογές... Εγώ όταν ήθελα να βάλω άλλον μαγνήτη στο μπάσο έπρεπε να περιμένω 2 μήνες για να έρθει και έπρεπε να πληρώσω +50 ευρώ στην τιμή του Thomann γιατί θα ήταν μόνο 1 κομμάτι να φέρει...

LA ROJΑ ARMADA

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

δεν δουλευει τιποτα δηλαδη? εχω ενα παλαιοτερο και εκτως απο το switch δεν ειχε προβλημα! (τη σκουρια στα βιδακια εγω τουλαχιστον δεν τη βλεπω ως προβλημα)

τωρα πολλα λεφτα για μαγνητες στο ΕΚΟ δεν θα εδινα! ;D

www.mario-art2.blogspot.com

www.mario-art.blogspot.com

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το μέταλ μπέρδεψε λίγο ε? :D ΟΚ περισσότερο στύλ Maiden. Όχι distorted.

 

Για ποιούς EMG λες?

Δεν έχω πρόβλημα να παραγγείλω από εξωτερικό οπότε ακούω ό,τι προτάσεις υπάρχουν.

 

Tους μαγνήτες τους βλέπω και λίγο σαν επένδυση, σε περίπτωση που αποφασίσω να ασχοληθώ και να πάρω κάτι καλύτερο αργότερα. Δεν θα μείνουν απαραίτητα στο ΕΚΟ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderator

Αγαπητέ Funky Οι μαγνήτες στους οποίους αναφέρομε (που δεν τους έχω αναφέρει ακόμα) δεν υπάρχουν ούτε στον «Θωμά»… Φυσικά και αν θέλει EMG ή οτιδήποτε άλλο μπορεί και καλά θα έκανε να τους πάρει από Ευρώπη. Αυτό δεν το συζητώ καν…

all this has happened before and will happen again

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου