Προς το περιεχόμενο

Korg PA800 Perfomances & Style Ending Problems


macker

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Παιδία θα ήθελα να ρωτήσω όσους έχουν Korg Pa800 σχετικά με τα Perfomances. Έχω το έξης πρόβλημα. Όταν πχ. έχω φτίαξει μια σειρά perfomances με το ίδιο ρυθμό και η μόνη αλλαγή που έχω είναι οι ήχοι και τα parts του style, όταν αλλάζω απο το ένα perfomance στο άλλο μου ξαναμετράει απο την αρχή το style. Ειδικά στα λαικά style το πρόβλημα είναι έντονο. το μόνο τροπό που έχω βρεί ειναι να σβήνω το style chance και να το ανάβω όταν το επόμενο perfomance έχεί άλλο style. Σε Roland και σε Yamaha που έχω δουλέψει υπολόγιζαν ότι το επόμενο perfomance έχει το ίδιο style και δεν το ξαναμέτραγε απο την αρχή. Yπάρχει κάποιος τρόπος να μην ξαναμετράει το style όταν του αλλάζω perfomance?

Eπίσεις ένα συμαντικό bug που έχω βρεί στο μηχάνημα έιναι αν έχω ενεργοποιημένο το lower part και το έχω κάνει Hold (Chord+Lower)

όταν πατάω ending να τελειώσει το style τότε αυτό μόλις τελειώσει ξαναρχίζει απο την αρχή. Δεν γίνετε σε όλα τα styles αλλα πχ. στο Βritish Pop το κάνει. Υπάρχει κάποιος τρόπος να μην γίνετε αυτό δεν το έχω ξαναπάθει σε άλλα arranger.

Ευχαριστώ προκαταβολικά!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τον Νοέμβριο πρόκειται να κυκλοφορήσει και να είναι διαθέσιμο για Download το καινούριο λειτουργικό για Pa800 και Pa2X.

 

Ίσως στην έκδοση αυτή να έχουν κάνει κάτι σχετικά με αυτό. Τσέκαρε το στο ακόλουθο link

 

http://korgpa.com/pa_root/en/news/pa800_pa2x_v2.html

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ποπο χούντα και αν ξεχάσεις το style σε perfomance το οπόιο αλλάζει ο ρυθμός τιν έκατσες. Πάντος σε στύλ εκτός 4/4 πχ ζεμπέκικο εκεί αν ξεχάσεις το style change.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Guru
όταν αλλάζω απο το ένα perfomance στο άλλο μου ξαναμετράει απο την αρχή το style

Παιδικές ασθένειες !!!

 

Όμως, μήπως υπάρχει κάποιο σημείο στο σύστημα που του ορίζεις εάν θέλεις να μετράει από την αρχή ή όχι το counter (beat reset) στην αλλαγή των performances;

Λιγάκι περίεργο μου φαίνεται για τελευταίο μοντέλο να μην έχει τέτοια επιλογή.

Εάν δεν υπάρχει, τότε είναι άχρηστα τα performances για Greek Live και όχι μόνο.

Γιά ψάξ'το λιγάκι.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Guru

Πάντως ο προκάτοχος του Pa800 που είναι το Pa80 το οποίο και διαθέτω δεν πάσχει από τέτοιο πρόβλημα.

Τότε, βάση λογικής πάντα, δεν πρέπει να υπάρχει αυτό το πρόβλημα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παιδία πρίν δούλευα σε Roland Va76 και σε ΕΧRGR-5 δεν το είχα ποτέ αυτό το πρόβλήμα εκεί είχα άλλα προβλήματα άλλά σίγουρα είναι σοβαρό προβλημα ειδικά στα λαικά styles αν πχ ξαναμετρισει το ζεμπεκικό απο την αρχή σου έχει φύγει ο τραγουδιστής και άντε μετα να το φέρεις. Θα κοιτάξω να δώ αν υπάρχει κάποια εντολή γιατί το menu του μηχανήματος είναι τεράστιο και με πολλές επιλογές ελπίζω να το βρώ γιατί αλλίως με το να πατάω και να θυμάμε το style change σίγουρα θα ξεχαστώ πάνω στο live. Eπίσεις σπάστικό είναι ότι ορισμένα styles όταν κάνεις ending και τελειώνει το style μετά από 2 δευτερόλεπτα ξεκινά πάλι το style και ότι καμιά φορά δεν ανοίγει στο bootρισμα αμέσως η οθόνη δηλάδη απο εκεί που λέει PA800 αν γνωρίζει κάποιος και για αυτό γιατί στην bon που το πήγα μου είπαν ότι δέν έχει κάποιο πρόβλημα. Ευχαρίστω!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για να ξαναξεκινησει ο ρυθμος θα πρεπει μαλλον να πατας μαζι και συγχορδιες,και εχοντας ανοιχτο το κουμπι start να ξαναρχιζει...για δες το..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

To κουμπί start το έχω πάντα ανοιχτό αλλά τα χέρια μου όταν πατάω ending δεν είναι πάνω στα πλήκτρα! σε αλλούς ρυθμούς σταματάει κανονικά σε άλλους όχι και μιλάω για τα styles τα οποία είναι τa original της korg και όχι λαικά πχ. στο Βritish pop to κάνει. μου το έκανε και στο παρακάτω style αλλά ανακάλυψα ότι αν δεν έχει ενεργοποιημένο πάντα το lower hold δεν το κάνει το συγκεκριμένο πρόβλημα. Το θέμα είναι εγώ το θέλω το lower πάντα hold :(

http://www.youtube.com/watch?v=mouCHf7HjxE

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου