Προς το περιεχόμενο

Workstation, Production Studio ή GrooveBox-Sampler?


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια σας.

 

Ωραιο site το noiz.gr !! και πολλες και ενδιαφερουσες αποψεις επισης..

 

Anyway, ερχομαι στο θεμα μου..

 

Ειμαι 25 ετων dj /music producer / remixer εχω και 2 χρονακια στην πλατη μαθηματα πιανο. Επισης εχω βγαλει και 2 σινγκλακια μεσω γερμανικης δισκογραφικης ProgHouse.. γραφω ωραια πραγματα αλλα με κουρασε το PCτο μοθσε και τα ψευτο midi controllers!! fake φαση ρε guys, αν δεν κανεις κατι real, anyway από την δισκογραφικη μου ειπαν επενδησε σε Gear dude.. το εχεις μην φοβασαι. Επενδησε σε Gear, σου λειπει η ποιοτητα ηχου. Ετσι μου ειπαν... :/

 

Λοιπον, γραφω  6 χρονια House / Progressive House / Minimal Trance / Breaks με Pc. Εχω αγορασει FL-Studio από το  2001 τωρα σε v.8++. Cubase Sx3+upgradeCubase4 επισης και Reason 3+upgrade4. γενικως γνωριζω και χειριζομαι όλα τα sequencers/vstis για πολύ χαβαλε. αλλα enouph με τα PCs. Θελω real time φαση τωρα!!

 

Κατεληξα λοιπον στο συμπερασμα ότι ο ηχος μονο από vstis είναι θαμπος και κουραστικος..  και ακομα πιο κουραστικη η φαση "λιωσιμο μπροστα σε 2x 22"TFT's οθονες.. οποτε αποφασησα να γθρισω σε full gear και μονο.

 

Όπως ειπα και πριν ειμαι και dj, εχω μεγαλη ευελιξια σε κινησεις με buttons, knobs, faders..

Παιζω για πλακα με 3 turntables, γενικως εχω πολύ φαντασια.. και.. σκεφτομαι μηπως παρω το Roland G6 η το Mv-8800 και μετα από κανα μηνα δεν θα μπορω να τα βλεπω επειδη είναι εργαλεια  "καρεκλας" και 2. δεν εχουν buttons/knobs για live experimental φασεις.. είναι μονο κατσε γραψε και ακου. Θελω αμεσοτητα πλεον. Realtime φαση! thats it! Παιζει βεβαια και το MPC-5000 ειδα full infos/videos και είναι καλο..

 

Είναι δθσκολη αποφαση και εχς μπερδευτει λιγο. Εχω κανει ψαχτικες σε youtube, στο official roland store και εχω πληρη εικονα και των 3 μηχανηματων, και όχι μονο αυτων.. εχω τσεκαρει  Mc-808, όλα τα electribes, Sp-555, και μερικα smart effects όπως το Kaos Pad 3,2,mini, και αλλα πολλα εργαλεια Workstation/Sampling/live φαση..

 

Όμως το προβλημα είναι ότι δεν μπορω να αποφασησω για αρχη τι να παρω.. εχω κολησει εχω σπασει τα νεθρα του κολητου μου γιατι μαζι τα τσεκαρουμε lol (πιανιστας αυτος <3 my teacher :P)

 

Λοιπον για τωρα διαθετω 1800-2000 ευρω

 

Plan 1

1) να επενδησω στο πρωτο μου Workstation Roland G6 η Production Studio MV-8800.. η το MPC-5000!! Εχουν δυνατοτητες και τα 3 sampling sequencing αλλα καθησιο και παλι.. στο plan 1) ας πουμε το G6 αν το αγορασω, μελλοντικα θα το κανω soundmodule η τιποτα φτιαξιμο ηχων στα μετρα μου δηλαδη..

 

aneway παμε plan 2 ->

 

2) να παρω ένα μετριο workstation πχ Roland JunoG και να παρω και ένα Mc-808+512ram, και να αρχισω να πειραματιζομαι μεσω αυτων.. και σιγα σιγα προσθετω gear για live φαση ? η αντι για Juno G κατι αλλο ?

 

στο plan 3) σκεφτομαι το εξης : να παρω ένα Mc-808+512ram, ένα EMX mk2 electribe και ένα korg kaos pad 3.. το μονο prob είναι ότι στα electribes δεν βρισκεις καρτες μνημης..και φυσικα card readers. Οποτε τι κανουμε εδώ αν επιλεξω Plan 3 ?

 

4) και last plan 4 να παρω 3 electribes EMX,ESX, ER1, kai korg Kaos pad 3.. και ότι τρελα κανω μεσω αυτων να τα περναω στο dat μου μεσω του μικτη  DDM-4000 που μαμαει κανονικα ετσι για home studio φαση και mixing cds/vinyls.

 

αυτα, πιστευω να μην κουρασα, απλα εγραψα διαφορα για να εχουν πληρη εικονα οσοι experts διαβασουν το post..

 

τι εχετε να προτεινεται ? να προσθεσεται η να αφαιρεσετε από τα 4 plans ?

ειμαι ανοιχτος σε ολα και δεν βιαζομαι.. αποψεις βεβαια απο ηδη κατεχοντες καποιων μηχανηματων που γραφω παραπανω θα με ενδιεφεραν πολυ.... αυταα

 

thanks προκαταβολικα Congratz στο Noiz.gr βλέπω γινεται σοβαρη δουλεια εδω..

πως και δεν το ειχα ανακαλυψει lol

 

Haris ;)

 

 

*Edit better now :P

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλωσήρθες Χάρη, πέρνα μια βόλτα από εδώ:

 

http://www.noiz.gr/index.php?topic=3948.msg47246#msg47246

 

;)

τασκερα απο βουτυρο οπως αποκαλουμε μερικη

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εύχομαι να μην σου συμβεί αλλά κάτι μου λέει πως, αφού πάρεις όλα αυτά που λες, μετα από λίγο καιρό θα αρχίσεις να αναρωτιέσαι :

 

Γιατί κάθομαι και παιδεύομαι με 100 μηχανήματα στήσε, άναψε, φόρτωσε, σβήσε και δεν παίρνω 1-2 midi controller και μία καρτούλα ήχου να τα χώσω στο Pc να κάνω την δουλειά μου ?

 

Πάντα μιλάμε φιλικά.....

 

:)

Nothing is said that has not been said before...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γειά σου Χάρη!

 

σίγουρα η απάντηση είναι δύσκολη κ σηκώνει πολύ κουβέντα...δεν είμαι ειδικός αλλά νομίζω ότι οι περιπτώσεις σου είναι πολυ διαφορετικές μεταξύ τους και πιστεύω ότι πρέπει ΕΣΥ πρώτα να σκεφτείς τι χρησιμοποιούσες ως τώρα σε σοφτγουερ περισσότερο ώστε να το αντικαταστήσεις πρώτο.

 

εγώ θα επέλεγα την πρώτη λύση, που σου δίνει μεγάλη αυτονομία και ειδικά το MPC είναι κάτι το οποίο μπορεί να γίνει σε συνθήκες live πολύ χρήσιμο!

να σχολιάσω ότι η τελευταία λύση με ελεκτραημπ και ΚΑΟΣ μάλλον είναι η πιο παιχνιδιάρικη κ εφόσον έχεις προχωρίσει τόσο μάλλον δε θα σε καλύψουν...

 

ΥΓ1:επιτέλους κάποιος που γνωρίζει τέλεια το fruity, να τον πρίξω  8) 8)στις ερωτήσεις!!! χοχο

ΥΓ2: δεν ανεβάζεις και κανα κλιπάκι τώρα που μας ξεσήκωσες; ;)

φβ/snoozeloop

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλως ήρθες στο forum!

 

Θα πρότεινα ένα plan 5 το οποίο συμπεριλαμβάνει την αγορά:

 

1./ είτε του Roland MV-8000 είτε του Akai MPC 5000. Αυτά τα δύο μηχανήματα έχουν την δυνατότητα sampling το οποίο πιστεύω ότι θα σου χρησιμεύσει αρκετά. Π.χ. μόνο και μόνο αναθέτωντας drum samples στα 16 pads μπορείς ανετότατα να φτιάξεις ρυθμούς, μοτίβα κ.λ.π. Αυτά φυσικά θα μπορούσαν να γίνουν και στο DAW αλλά αυτό που χάνεται είναι το hands-on ability. Εξάλλου θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις και τα δύο.

 

Αν χρειαστείς βοήθεια, πες μου να ανεβάσω ένα tutorial για το πως μπορούν να χρησιμοποιηθούν 2 sequencer (ένα από το MPC 5000 / MV8000 για realtime πειραματισμούς (λούπες, σούπες, μούπες) και ένα από το DAW για ποιο δύσκολα περάσματα) και το κυριότερο πως περνάμε από το ένα sequencer στο άλλο (και δεν μας παίρνει κανείς χαμπάρι...  :D)

 

2./ Αν αισθάνεσαι ότι σου λείπουν ποιοτικοί ήχοι, τότε θα πρέπει ίσως να εξηγήσεις τι ακριβώς εννοείς όταν λες "ποιοτικός ήχος". Εννοείς καθαρότατα και διαγεύστατα samples, εννοείς ζεστούς, αναλογικούς ήχους; Ή κάτι άλλο;

 

Λογικά, μάλλον, θα θες και τα δύο. Για το είδος της μουσικής που σε ενδιαφέρει θα πρότεινα NI Battery 3 + τα δύο επιπρόσθετα δισκάκια τα οποία είναι γεμάτα με drum samples. Εναλλακτικά, θα πρότεινα τα sample CDs της Vengeance, τα οποία είναι περισσότερο προσανατολισμένα σε ελαφρώς διαφορετικά είδη, αλλά θα μπορούσες άνετα να διαλέξεις όποια από αυτά θες και να τα επεξεργαστείς σε realtime στο MV 8000 / MPC 5000.

 

Για αναλογικούς ήχους θα πρότεινα να κοιτάξεις τίποτε Moog ή DSI. Θα μπορούσες βέβαια να χρησιμοποιήσεις samples από Moog ή DSI αλλά επειδή ανέφερες ότι έχεις πολύ μεγάλη άνεση με κουμπιά, ποτενσιόμετρα κ.λ.π. θα πρότεινα να αγοράσεις κάποιο αυθεντικό analog για να δεις και την διαφορά που έχει ο ίδιος ήχος όταν περνάει από αναλογικά φίλτρα κλπ σε σχέση με τα ψηφιακά. Αν δεν σε ενδιαφέρει κάτι αναλογικό και θες ένα πάρα πολύ καλό μηχάνημα το οποίο χρησιμοποιείται εδώ και χρόνια σε διάφορα genres ηλεκτρονικής μουσικής και το έχουν όλοι εκτός από μένα, τότε Access Virus TI.

 

3./ To Korg Kaoss Pad είναι ένα μηχάνημα το οποίο το έχω δει σε πολλούς DJ (εγώ όταν έπαιζα ως DJ δεν υπήρχε  :() και θα σου δώσει και αυτό realtime editing των effects κάτι που οι DJ χρησιμοποιούν κατά κόρρο.

 

Ελπίζω να βοήθησα. :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

πες μου να ανεβάσω ένα tutorial για το πως μπορούν να χρησιμοποιηθούν 2 sequencer (ένα από το MPC 5000 / MV8000 για realtime πειραματισμούς (λούπες, σούπες, μούπες) και ένα από το DAW για ποιο δύσκολα περάσματα) και το κυριότερο πως περνάμε από το ένα sequencer στο άλλο (και δεν μας παίρνει κανείς χαμπάρι...  :D)

 

 

ΔΩΣΕΕΕΕΕΕΕΕΕ  ;D 8) ;D

+11111110000101000000000000

 

φβ/snoozeloop

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

μη σκεφτείς ούτε κατά διάνοια να παρατήσεις το daw σου και το σύνολο των vst σου είτε αυτά είναι synths είτε είναι εφφε.Τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά στο hardware όσο κάποιοι νομίζουν ότι είναι.

Κανένα drum machine δε θα σου βγάλει καλύτερο ήχο από καλά επιλεγμένα drum samples σωστά επεξεργασμένα πχ στο NI Battery 3 όπως πολύ σωστά γράφει και ο φίλος ourdarkness  8).

Ειδικά για prog και γενικά ηλεκτρονική μουσική αυτό που θελεις είναι ένα καλό σύστημα με κάποια προσθήκη hardware synths για να δώσεις την "ποιότητα" που ψάχνεις και δεν μπορούν να σου βγάλουν ακόμα τα software, όχι ολική στροφή σε hardware sequencers/drum machines/synths.Ειδικά αφού όπως γράφεις παίζεις τα daw στα δάκτυλα. ;)

 

εν ολίγοις επαυξάνω τα περισσότερα που έγραψε ο ourdarkness παραπάνω.Καθαρότερα και καλύτερα samples,1-2 καλα hardware synths(κανένα moogaki θα κάνει τη δουλειά του μια χαρούλα) και πάνω απόλα καλή κάρτα ήχου,καλά ηχεία και γιατί όχι καμία uad με επιλεγμένα plugins μιας και τα Waves original είναι ολίγον τι ακριβούτσικα.Από εκεί και πέρα τα πάντα είναι φαντασία και έμπνευση! ;)

 

www.myspace.com/thomasnastos

www.thomasnastos.com

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

Καλως σας βρηκα παιδια thanks για το feedback..

 

sakisthegr δεν γινεται δουλεια με software μονο. κοιταξε ολα τα καλα studios και θα καταλαβεις τι εννοω. τα εξωτερικα synths / analog synths / digital synths κανουν την διαφορα στο αποτελεσμα. απλα τα Daws se βοηθανε να κανεις το mix σοy πιο tight και να το επεξεργαστεις με πολλα effects και τελος να κανεις ενα σωστο mastering στο τελικο αποτελεσμα. παρολαυτα πιστευω, τα Daws χωρις εξωτερικα synths δεν λενε και πολλα.

 

WrTsXxx εχεις δικιο με τα electribes, μονοφωνικα παιχνιδακια ειναι. βασικα τα αποριπτω απο τα plans. :P

 

thomasnastos  μαλλον εχεις δικιο. πρεπει να συνδυασω Gear με Daw.

 

OurDarkness ειπες την σωστη κουβεντα. Analog-Warm Synth Sounds!! αυτο ακριβως μου λειπει. Sample cds εχω αρκετα. αυτο που μου λειπει ειναι 2-3 analog synthesizer.

και δεν το συζηταω κανενα vsti δεν πιανει τον ζεστο ωραιο διαυγη ηχο ενος analog synth. OurDarkness, επειδη πιστευω εισαι εμπειρο ατομο θα ηθελα να μου προτεινεις ενα δυνατο πολυφωνικο (4 ξεχωριστα synth parts minimum) analog synth αλλα με πολλες δυνατοτητες στον τομεα arpeggiator/chord memories. λεω πρωτα να παρω ενα δυνατο analog synth και μετα προσθετω drum machine/sampler και αλλα..

 

Εχθες τσεκαρα με κολητο ebay, και βρηκα μερικα analog synths σε πολυ καλες τιμες..

OurDarkness λες να την ψαξω με 2-3 analog old synths απο ebay ? με 2-3 πιστευω θα εχω επιλογες σε ηχους. εντομεταξυ προσθετω κατι αλλο που παρατηρησα στα παλια analog synths που εβλεπα εχθες.. ναι μεν εχουν ωραιο ζεστο ηχο. αλλα δεν εχουν η μαλλον δεν μπορουν να βγαλουν τον σημερινο dance/house/techno ηχο.. ισως μερικα κοματια πιο σημερινα να με καλυπταν.. (εδω θελω λιγο explain γιατι δεν γνωριζω και πολλα. ακουω ομως και νιωθω τον καλο ηχο.)

 

αυτα, ευχαριστω και παλι παιδια. βοηθατε αρκετα ;)

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ενα δυνατο πολυφωνικο (4 ξεχωριστα synth parts minimum) analog synth αλλα με πολλες δυνατοτητες στον τομεα arpeggiator/chord memories.

 

To πρώτο που μου έρχεται στο μυαλό είναι Dave Smith Polyevolver ΚΒ. Είναι υβριδικό (δηλαδή έχει 2 αναλογικούς + 2 ψηφιακούς ταλαντωτές) αλλά το signal path είναι αναλογικό. Έχει 4 νότες πολυφωνία και μπορείς να έχεις είτε ένα stack mode (και τις 4 φωνές) είτε 2 ήχους με 2 φωνές ο καθένας, είτε 4 ήχους με μία φωνή ο καθένας σε split/layer mode. Επίσης έχει και ένα 16 x 4 sequencer, αρκετά ευέλικτο (π.χ. έχει μία τελείως sick δυνατότητα το ίδιο το sequencer να ελέγχει τον εαυτό του ως προς τον χρόνο, αν θυμάμαι καλά). Υπόψιν ότι γενικά τα step sequencers είναι προσανατολισμένα στην παραγωγή επαναλαμβανόμενων ρυθμικών μοτίβων, τα οποία χρησιμοποιούνται κατά κόρον στην ηλεκτρονική, χορευτική μουσική (και όχι μόνο). Αλλά δε νομίζω να είναι πρόβλημα αυτό καθότι, μπορείς να στείλεις μέσω MIDI την έξοδο του sequencer στο DAW και να κάνεις περαιτέρω αλλαγές εκεί.

 

Πιθανόν να έχεις ένα μικρό πρόβλημα με την πολυφωνία, καθότι με 4 νότες δεν μπορούν να γίνουν και πάρα πολλά. Π.χ. μπορείς να έχεις ένα bass και ένα lead (από 2 φωνές το καθένα) ή ένα bass και ένα pad (3 φωνές) αλλά πολλές φορές τα pads έχουν μεγάλες τιμές στο release της περιβάλλουσας της έντασης και δεν ξέρω πως το Polyevolver KB κατανέμει τις φωνές. Αν τις κατανέμει στατικά δεν υπάρχει πρόβλημα αλλά δεν θα μπορείς να παίξεις σχετικά γρήγορα καθότι θα υπάρχουν "κοψίματα" στον ήχο: π.χ. έχεις μία συγχορδία Ντο ελάσσονα και πριν ολοκληρωθεί ο ήχος παίζεις άλλη μία συγχορδία οπότε αυτές οι 3 φωνές θα αναγκαστούν να κοπούν από την πρώτην για να εξυπηρετήσουν την δεύτερη. Στην περίπτωση που τις κατανέμει δυναμικά υπάρχει περίπτωση ένα part να "κλέβει" πολυφωνία από το άλλο part. Με άλλα λόγια δεν μπορείς να στηρίξεις μία ολόκληρη παραγωγή στο Polyevolver, οπότε για άλλα parts θα χρειαστείς τα soft synths.

 

Υπάρχουν βέβαια και άλλα synthesizer, όπως το Andromeda A6, Prophet 8 ή το Waldorf Q+ (με αναλογικά μόνο τα φίλτρα) αλλά δεν ξέρω και τι χρήματα θες να διαθέσεις. Εναλλακτικά, και φυσικά για ποικιλία χρωμάτων, μπορείς να δεις και αρκετά rack synthesizers όπως π.χ. το Vermona Perfourmer ή το Spectral Audio Neptune II ή την rack έκδοση του Minimoog Voyager (όλα αυτά είναι καθαρόαιμα αναλογικά, χωρίς arpeggiator, sequencer κ.λ.π.). Το ίδιο φυσικά ισχύει και για τα synthesizers που υπάρχουν κατά καιρούς στο ebay - κάποια από αυτά είναι πάρα πολύ καλά (πρόσεχε όμως σε αγορές από ebay και κυρίως σε αναλογικά) αλλά όπως σωστά ανέφερες ο ήχος κάποιων από αυτά δεν είναι μοντέρνος και συνεπώς θα χρειαστείς κάποιο χρόνο για να δεις πως μπορεί να εκμοντερνιστεί. Π.χ. ένα Roland TB-303 ακούγεται όπως ακούγεται και χρησιμοποιείται όπως είναι καθότι έχει πολύ χαρακτηριστικό acid ήχο o οποίος έχει χρησιμοποιηθεί εκατομμύρια φορές για squelchy basslines... σε αντίθεση με ένα Roland Jupiter-8 ή ένα SCI Prophet 5 τα οποία νομίζω πως θέλουν περισσότερο σκάλιγμα.

 

Αυτά.  :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλως σας βρηκα παιδια thanks για το feedback..

 

sakisthegr δεν γινεται δουλεια με software μονο. κοιταξε ολα τα καλα studios και θα καταλαβεις τι εννοω. τα εξωτερικα synths / analog synths / digital synths κανουν την διαφορα στο αποτελεσμα. απλα τα Daws se βοηθανε να κανεις το mix σοy πιο tight και να το επεξεργαστεις με πολλα effects και τελος να κανεις ενα σωστο mastering στο τελικο αποτελεσμα. παρολαυτα πιστευω, τα Daws χωρις εξωτερικα synths δεν λενε και πολλα.

 

WrTsXxx εχεις δικιο με τα electribes, μονοφωνικα παιχνιδακια ειναι. βασικα τα αποριπτω απο τα plans. :P

 

thomasnastos  μαλλον εχεις δικιο. πρεπει να συνδυασω Gear με Daw.

 

OurDarkness ειπες την σωστη κουβεντα. Analog-Warm Synth Sounds!! αυτο ακριβως μου λειπει. Sample cds εχω αρκετα. αυτο που μου λειπει ειναι 2-3 analog synthesizer.

και δεν το συζηταω κανενα vsti δεν πιανει τον ζεστο ωραιο διαυγη ηχο ενος analog synth. OurDarkness, επειδη πιστευω εισαι εμπειρο ατομο θα ηθελα να μου προτεινεις ενα δυνατο πολυφωνικο (4 ξεχωριστα synth parts minimum) analog synth αλλα με πολλες δυνατοτητες στον τομεα arpeggiator/chord memories. λεω πρωτα να παρω ενα δυνατο analog synth και μετα προσθετω drum machine/sampler και αλλα..

 

Εχθες τσεκαρα με κολητο ebay, και βρηκα μερικα analog synths σε πολυ καλες τιμες..

OurDarkness λες να την ψαξω με 2-3 analog old synths απο ebay ? με 2-3 πιστευω θα εχω επιλογες σε ηχους. εντομεταξυ προσθετω κατι αλλο που παρατηρησα στα παλια analog synths που εβλεπα εχθες.. ναι μεν εχουν ωραιο ζεστο ηχο. αλλα δεν εχουν η μαλλον δεν μπορουν να βγαλουν τον σημερινο dance/house/techno ηχο.. ισως μερικα κοματια πιο σημερινα να με καλυπταν.. (εδω θελω λιγο explain γιατι δεν γνωριζω και πολλα. ακουω ομως και νιωθω τον καλο ηχο.)

 

αυτα, ευχαριστω και παλι παιδια. βοηθατε αρκετα ;)

 

 

Στο τομέα editing είτε μιλάμε για AUDIO είτε μιλάμε για MIDI το software είναι απλούστατα κορυφαίο και συμφέρει. Στο τομέα δημιουργία το hardware είναι άπιαστο.

 

 

Workstations:

 

Αρνητικό: Το πρόβλημα με τα workstations είναι ότι θα βουλιάξεις στα μενού συν οτι δεν έχει την ευκολία του mouse. Λείπουν τα Knobs για σοβαρό πείραγμα.

 

Θετικό: Απλούστατα τα καλύτερα presets που θα βρείς σε σύνθ , θα σου λύσει τα χέρια και θα σου εξοικονομήσουν χώρο και χρήματα γιατί συνδυάζουν πολλά.Επίσης είναι πολλές φορές ο καλύτερος συνδυασμός ηχοσύνθεσης και sampling για κορυφαία αποτελέσματα. Μπορείς να κάνεις τρελούς πειραματισμούς με resampling και sequencing. Τερατώδης πολυφωνία. Αποτελούν την εύκολη βάση για μια σοβαρή παραγωγή.

 

Αnalog:

 

Αρνητικό: Ελάχιστη πολυφωνία που τα περιορίζει σε απλούς ήχους και μπάσα. Έλλειψη σοβαρού sequencer για πραγματικά αλλάκοτα αποτελέσματα. 

Θετικό : Αναλογικός ήχος είναι σίγουρα κορυφαίος και τραβάει πάντα την προσοχή.

 

VA:

 

Αρνητικό : Τα presets του είναι πολλά , αλλά μετριότατα, μπορεί να λέει οτι εξομοιώνει τον αναλογικό ήχο αλλά οι διαφορές σε ορισμένα σύνθ είναι πολυ ορατές.

Θετικό: Πολλές διαφορετικές τεχνικές ηχοσύνθεσης , τεράστια πολυφωνία , πολλά knobs για να μην κουράζουν. Ικανοποιητική πολυφωνία για πολλά layers και πολύπλοκους ήχους.

 

Προσωπική άποψη ----> και τα 4 παίζουν το ρόλο τους πάρα πολυ καλά.

 

Σειρα προτεραιότητας.

 

1) DAW +plugins + audio editor

2) Workstation

3) VA

4) Analog 

www.myspace.com/thekilon

www.soundclick.com/kilon

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου