Προς το περιεχόμενο

Tech 21 GT2 ή California Character series?


Christos.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Kαλημερα.

Μ'ενδιαφερει πολυ η αποψη σας για να αγορασω αμεσα ενα απ τα 2 παραπανω πεταλια.

Ψαχνω αποκλειστικα distortion τυπου dual rectifier Μetallica style που δινουν και τα 2 παραπανω πεταλια.

Το θεμα ειναι ποιο απ'τα 2 τον δινει καλυτερα?

Κοιταζα για το GT2 αλλα με το ψαξιμο ανακαλυψα και την σειρα Character που εβγαλε η συγκεκριμενη εταιρια και συγκεκριμενα το California το οποιο εξειδικευεται στον συγκεκριμενο ηχο.

Δεν θα'χα προβλημα να παρω το gt2 αλλα ειδα οτι πολλοι εδω συμφωνουν οτι του λειπει η επιλογη mid η οποια ισως να κανει την διαφορα στον τελικο distortion ηχο που ψαχνω.

Αντιθετα το σχετικα καινουργιο California Character series την εχει την επιλογη αυτη.

Δεν θελω να κανω συμβιβασμους εξαιτιας της τιμης.Μ'ενδιαφερει αποκλειστικα ο ηχος.

Υπολοιπος εξοπλισμος ας πουμε μια jackson dinky της σειρας,με emg 81 ή Seymour Duncan SH-13 Dimebucker στη γεφυρα.

Βρηκα μεταχειρισμενο το gt2 σε εξευτελιστικη τιμη (καινουργιο εχει γυρω στα 200 ευρω) ενω το California Character μονο καινουργιο στα 167 ευρω.

Αξιζει η διαφορα τιμης?Τι εχετε ακουσει για την καινουργια σειρα Character σε σχεση με το πολυδοκιμασμενο gt2?

Ευαχαριστω εκ των προτερων.

Χρηστος.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλημερα, εχω το gt-2, δεν το εχω πολυ καιρο ωστοσο το διαστημα που το χρησιμοποιω εχω καταλαβει οτι κανει πολυ καλη δουλεια. Ειναι γεγονος οτι λειπει το Middle αλλα οι αλλες δυο επιλογες ειναι ακριβειας!! Αν θες ηχο metallica τον προσομοιωνει απο καλα εως απιστευτα!!! Τον χρησιμοποιω και εγω αρκετα συχνα. ΤΟ california characters δεν το εχω ακουσει ποτε οποτε δεν μπορω να εκφερω αποψη. Παντος και μονο που ειναι tech21 ειναι εγγυηση, καλη αγορα..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κ εγώ για το GT2 θα μιλήσω...

 

Αν σε ενδιαφέρουν μόνο ήχοι California, τότε θα σου έλεγα να προτιμήσεις τη σειρά Character.

 

Το GT2 είναι περισσότερο all-around, θα πάρεις ένα 70% του ήχου που ψάχνεις (πολύ ποιοτικό όμως).

 

Τί ενισχυτή έχεις;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

οντως το που θα το βαλεις εχει πολλη σημασια. Θα σου προτεινα το character μονο και μονο γιατι προοσφερει ξεχωριστη επιλογη για speaker simulation δηλαδη θα το προασαρμοσεις καλυτερα ειτε το παιξεις σε ηχεια υπολογιστη ειτε σε κιθαριστικο ενισχυτη. Το gt2 ειναι ενα cross αναμεσα σε τυπικα κιθαριστικα πεταλια και πεταλια τυπου Pod δηλαδη που παιζουν κυριως ικανοποιητικα σε full range συστηματα οπως τα pc speakers. Έχω τον trademark10 που βασιζεται στο GT2 με mid control και μπορω να πω οτι μαλλον ειναι η καλυτερη μορφη distortion απο αυτη τη εταιρεια. Ωστοσο σε οσους ενισχυτες δινω σημα θελει τελειως νεα ρυθμιση σε EQ. Θεωρω το Mid control απαραιτητο οχι γιατι δεν μπορεις να κοψεις μεσαια με άλλο eq αλλα γιατι το eq της tech21 σε αυτη τη μορφη δουλευει καταπληκτικα. Αν μπορεις να βρεις trademark10/30 μεταχειρισμενο στα 200 είναι η καλύτερη λυση. Αν όχι μάλλον το character series για Mid control και καλυτερη προσαρμοστικοτητα.

 

Παρεμπιπτοντως για ηχο metallica και κυρίως master of puppets πολυ συχνα επιλέγω uk/high gain με τα us μεγαφωνα και τελειως κομμένα τα mid δηλαδη ενα cross marshall με mesa boogie που ομως δε θα το έχεις με τα αλλα πεταλια...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Guru

απο κριτικες που εχω δει για το california δε θεωρειται και απο τα πιο πετυχημενα πεταλια της character series (λογω των μπασων του). επισης μια που το speaker simulation ειναι παντα on, το πεταλι βγαζει πιο ευκολα καλο ηχο direct παρα σε τελικο + ηχειο (οπου θα πρεπει να ψαχτεις πολυ με τα eq).

 

δυστυχως δεν εχει τυχει να παιξω τα καινουργια, το gt2 ομως ειναι ωραιο μηχανημα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγώ θα πρότεινα να δεις και το Black Magic: http://www.crazytubecircuits.com/black_magic.htm

Το κύκλωμά του φτιάχτηκε για να προσωμοιώνει τον Dual Rect. άρα μπορεί να είναι πιο κοντά σ'αυτό που θες.

Ad astra per alia fideles...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγώ θα πρότεινα να δεις και το Black Magic: http://www.crazytubecircuits.com/black_magic.htm

Το κύκλωμά του φτιάχτηκε για να προσωμοιώνει τον Dual Rect. άρα μπορεί να είναι πιο κοντά σ'αυτό που θες.

 

...του οποίου Black Magic οι δυνατότητες θεωρώ ότι καλύπτουν εκτενές φάσμα του βαρέος (έως και ακραίου) ήχου.

 

Το άκουσα σε 5 watt 1x12, και με έπεισε απόλυτα. Σκέψου τί μπορεί να κάνει με έναν ενισχυτή Rectifier φιλοσοφίας, εξ'ορισμού προορισμένο για...βαριές δουλειές.

τασκερα απο βουτυρο οπως αποκαλουμε μερικη

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στο california το speaker sim ειναι παντα On? με συγχωρεις, θα μου διεφυγε. Ωστοσο ειχα την εντυπωση οτι σε ενα βιντεο(demo ηταν?δε θυμαμαι. Πιθανον ομως να ηταν με τον ιδιο τον barta της εταιρειας) ελεγε οτι σε αυτα τα πεταλια το ειχαν ανεξαρτητοποιησει. Θα το τσεκαρω. Παντως το θεμα με τα μπασα πιθανο να οφειλεται και στη φυση του mesa boogie, δεν εχω παιξει τετοιο ενισχυτη αλλα και με το pod, οταν χρησιμοποιω τετοια μοντελα εχω παρομοια "προβληματα". Ειναι και ο λογος για τον οποιο καταληγω για rhythm να χρησιμοποιω marshall gain με US "μεγαφωνα" απο τον trademark.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οντως ειναι παντα on. Σκατα!Αυτο ειναι και το μονο μου παραπονο απο τα προιοντα τους. Παντως παντα με προσεκτικο eq βγαζεις τον ηχο που ξερεις σαν tech21.

 

Για τους metallica καλα θα ηταν να διαβασεις πρωτα το τελευταιο αφιερωμα του guitar world και μετα την ιστορια της mesa boogie στο wikipedia! Με rectifiers ασχοληθηκαν προς το τελος και ξαναγυρισαν ουσιαστικα στη σειρα mark(ΙΙc+ και IV). αν τσεκαρεις και βιντεακια στο youtube, μαλλον ειναι ο ηχος που ψαχνεις.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Kαλημεραα  :)

Ευχαριστω για τις ενδιαφερουσες απαντησεις.

Λοιπον,κατ'αρχιν να πω οτι θα το χρησιμοποιω αποκλειστικα σαν πεταλακι αναμεσα στα υπολοιπα πεταλακια που εχω και θα συνδεεται κανονικα στον input του ενισχυτη.

Ο ενισχυτης που εχω αυτη την περιοδο ειναι μια κεφαλη 5 watt Blackheart + καμπινα 1x12 Epiphone(eminence speaker).

Δεν υπαρχει περιπτωση να παρω ξεχωριστο τελικο ενισχυτη/καμπινα τυπου trademark και να βαλω πανω το πεταλακι ως προενισχυτη(που απ'ο,τι εχω διαβασει αυτη ειναι και η καλυτερη λυση για ν'αποδωσει τα μεγιστα).

Δηλαδη να μπω σε ολη αυτη την διαδικασια και να δημιουργησω εναν δευτερο εξοπλισμο στην ουσια μονο για εναν ηχο που ψαχνω και που δεν χρησιμοποιω τοσο συχνα,αλλα οταν τον χρειαστω θελω να τον εχω.

Το θεμα ειναι ο,τι,παρ'ολα αυτα,μ'ενδιαφερει και ως προενισχυση και ας μπαινει μπροστα απ'τον ενισχυτη(δεν εχει effects loop για να πηδαω την προενισχυτρια του ενισχυτη) γιατι ειδα σ'ενα βιντακι στο youtube οτι καποιος ειχε βαλει μπροστα απ'τον ενισχυτη που εχω,μια φετα προενισχυση/distortion Peavey και το αποτελεσμα ηταν μια χαρα για μενα.(οχι για τον ηχο που ψαχνω αλλα σαν δεσιμο ενισχυτη+εξωτερικης προενισχυσης).

Το βιντεακι ειναι αυτο:

.

Οσον αφορα το speaker simulation που ειναι παντα on ,τι προβλημα θα υπαρχει?

Ειναι και στα 2 πεταλια ή οχι?

Εν τω μεταξυ απ'ο,τι βλεπω δεν υπαρχει καποιο παιδι που να εχει δοκιμασει το California για να μας πει τη γνωμη του σε σχεση με το GT2.. ::)

 

Απλα ξερετε τι εχω βαρεθει?και το βλεπω και απ'το ds1 keely mod που εχω :

οτι οποτε το χρησιμοποιησω πρεπει να μηδενισω τα μεσαια απ'τον ενισχυτη και μολις το απενεργοποιησω πρεπει να τα ξανασηκωσω τα μεσαια απ'τον ενισχυτη.Δηλαδη εχει καταντησει αηδια αυτο το πραγμα..

Γι'αυτο λεω να παω να βαλω μια mid scoop επιλογη στο ds1 για να γλυτωνω αυτην την διαδικασια.Γιατι εαν ειναι πισω απο καθε distortion πεταλι να βαζω κι'ενα πεταλακι equalizer παει...

Παει..λαλησα...  :o

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου