Προς το περιεχόμενο

Το νεο Δολλαριο...


alderbody

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Το σωστο πιστευω ειναι να εχουμε ολοι ισες ευκαιριες. Πχ:

Θελουν να γινουν ενας "μετριος" ανθρωπος και ενας "κορυφαιος" γιατροι?

Ενταξει, αμα εχουν ισες ευκαριες και ο ανταγωνισμος γινεται αξιοκρατικα ο καθενας θα αναδειχτει μεχρι εκει που πραγματικα αξιζει!

 

Απ την στιγμη ομως που μπαινουν τα λεφτα στην μεση που καποιος μπορει να εχει ενω καποιος αλλος οχι, τα κριτηρια "αξιολογησης" του καθενος παυουν να ειναι αξιοκρατικα και ετσι μπορει να δουμε τον "μετριο" να μας χειρουργει αυριο μεθαυριο και τον κορυφαιο να....Αποστηρωνει τα εργαλεια( :P ) ;)

 

Γενικως, εχουμε δροοοοομο ακομα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 222
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Απ την στιγμη ομως που μπαινουν τα λεφτα στην μεση που καποιος μπορει να εχει ενω καποιος αλλος οχι, τα κριτηρια "αξιολογησης" του καθενος παυουν να ειναι αξιοκρατικα και ετσι μπορει να δουμε τον "μετριο" να μας χειρουργει αυριο μεθαυριο και τον κορυφαιο να....Αποστηρωνει τα εργαλεια

 

στην Ελλαδα ναι,στις ΗΠΑ ομως οχι.... ;)

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

στην Ελλαδα ναι,στις ΗΠΑ ομως οχι.... ;)

 

Εεεεετσι μπραβοοο, ενα ιδιωτικο πανεπιστημιο ΑΠΛΑ, δεν θα μας σωσει στην περιπτωση μας  ;)

 

Στις ΕΠΑ αδερφες μου, στις ΕΠΑ!  :P

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όπως προσπαθεί να εξηγήσει ο SF, "καλές" σχολές στην Ελλάδα δεν υπάρχουν.

 

Έχεις τριγυρίσει σε όλες τις σχολές της Ελλάδας και το λές αυτο?

 

Γιατι η Αμερικη σε καποια πραγματα ΕΧΕΙ την ΑΠΟΛΥΤΗ δημοκρατια (οσο και να σου λενε οι...συντροφοι το αντιθετο) μονο που ειναι η δημοκρατια των ανθρωπων που ΑΞΙΖΟΥΝ.

 

με αλλα λογια εισαι αξιος?θα πας μπροστα (ετσι ηταν,ετσι ειναι και ετσι θα ειναι)

 

βεβαια για να το κατανοησεις αυτο θα πρεπει να ΖΗΣΕΙΣ εκει και να μη την βλεπεις με το...κυαλι....

 

 

Αυτό δηλαδή λέγεται δημοκρατία??Η δημοκρατία είναι προνόμιο και δύναμη όλων των πολιτών!αυτό που περιγράφεις παραπέμπει σε αριστο-κρατία!τι σημαίνει για έναν άνθρωπο ότι "αξίζει"??ποιος θα το κρίνει αυτό??για σένα υπάρχουν και άνθρωποι που δεν αξίζουν??

 

+1 σε Muddy Pete

 

Παίδες μάθετε και αυτό:στην Αμερική αν δεν έχεις ασφάλεια και χρήματα σε αφήνουν να ψοφήσεις στο δρόμο και δε σε δέχονται σε κανένα νοσοκομείο!για κάθε έναν που παίρνει υποτροφία κάμποσοι χιλιάδες μένουν απέξω!Να χαρώ εγώ δημοκρατία!Αν θέλετε τέτοια δημοκρατία και εδώ πνίγεστε το έχω ξαναπεί "ο δρόμος είναι ανοικτός και τα σκυλιά δεμένα"...εγώ ευχαριστώ δε θα πάρω!

 

SF τουλάχιστον τελειώνοντας το Λύκειο μαθαίνεις και 5 πράγματα:

 

Πρόσφατη έρευνα του Εθνικού Ιδρύματος Επιστημών των ΗΠΑ έφερε στο φως τον επιστημονικό αναλφαβητισμό των Αμερικανών. Σύμφωνα με την έρευνα, λιγότεροι από τους μισούς Αμερικανούς γνώριζαν ότι η Γη κινείται σε τροχιά γύρω από τον Ηλιο, μόνο 21% μπορούσε να δώσει τον ορισμό του DNA και μόνο 9% τον ορισμό του μορίου

 

Βάλε αυτά μαζί με το ρατσισμό,τη βία στα σχολεία,τη θεσμοθετημένη οπλοφορία σε πολιτίες,τους "τρομονόμους",την οικονομική υποταγή των κυβερνήσεων και πλύση εγκεφάλου των πολιτών,την πολιτική άγνοια(μεγάλο ποσοστό δε γνωρίζει ποιος κυβερνάει),τη χώρα που αφαιρεί το δικαίωμα ψήφου σε κάθε πολίτη που έχει κάνει φυλακή(συνήθως μαύροι),τον συντηρητισμό που διέπει την κοινωνία,τη φίμωση της ελευθεροτυπίας,την εκτέλεση της ΘΑΝΑΤΙΚΗΣ ΠΟΙΝΗΣ(συστηματική παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων)...Μιλάμε ακόμα σοβαρά??

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ρε συ bluesbreaker ειλικρινά δεν καταλαβαίνω γιατί επιμένεις σε τέτοιο βαθμό.

 

Α. Λες για τη Δωρεάν Παιδεία. Εφόσον το 90% των παιδιών ξεκινά φροντιστήριο για τις Πανελλήνιες από τη 2α Λυκείου και γενικά το φροντιστήριο και τα ιδιαίτερα αποτελούν κοινοτυπία και νόρμα για να έχεις έστω κάποιες πιθανότητες να περάσεις σε Σχολή της επιλογής σου, για ποιά Δωρεάν Παιδεία μιλάμε σε Δευτεροβάθμειο επίπεδο; Για δες πόσα σκάει μια οικογένεια για κάθε παιδί που πάει Γυμνάσιο+Λύκειο. Στην Τριτοβάθμεια εκπαίδευση, υπολόγισε το κόστος σπουδών ενός φοιτητή σε 5ετές πτυχίο + μεταπτυχιακό + διδακτορικό + απεργίες + καταλήψεις + σεισμούς + πυρκαγιές + αρρώστιες που είναι σχεδόν στάνταρ πορεία. Τυπικά δεν περνάς στην πόλη σου και πρέπει να νοικιάσεις και να επιπλώσεις ολόκληρο σπίτι μιας και η έννοια των φοιτητικών κατοικιών είναι ανύπαρκτη, να πάρεις αυτοκίνητο να μπορείς να πηγαίνεις στην ώρα σου στα μαθήματα μιας και το σπίτι είναι μακριά απ'τη Σχολή, και η λίστα γενικά αρχίζει και πήζει.

 

Β. Λες για τα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια. Τι τα πέρασες, παραρτήματα της Coca-Cola 3E? Η λειτουργία κάθε Πανεπιστημίου στον κόσμο καθορίζεται από το λεγόμενο charter της χώρας όπου βρίσκεται. Απλά, άλλα είναι καθαρά και άμεσα υπό τον έλεγχο και τη διαχείριση του Δημοσίου ενώ τα "ιδιωτικά" στην ουσία είναι αυτοδύναμα και ανεξάρτητα, παραμένοντας όμως κάτω από τις διατάξεις του charter. Που κολλάνε λοιπόν αυτά που λες για χρήματα του μπαμπά και λεφτάδες και για μη έχοντες; Ψάξε και μάθε το ποσοστό των Ελλήνων φοιτητών που σπουδάζουν εκτός Ελλάδας (π.χ. Αγγλία) κάθε χρόνο. Μάθε πόσα πληρώνουν, ειδικά εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης όπως στην Αγγλία που γίνεται το αδιαχώρητο απ'τους Έλληνες.

 

Γ. Λες για την Αξιοκρατεία. ΄Τι δουλειά έχει η Δευτεροβάθμεια εκπαίδευση να υποβιβάζεται στο ρόλο της ανακατεύθυνσης προς την Τριτοβάθμεια εκπαίδευση; Τι αξία έχει ενα Απολυτήριο Λυκείου πλέον; Τι δουλειά έχει ένα Λύκειο να σου λέει σε ποιό Πανεπιστήμιο και Σχολή θα πας; Η αξιοκρατεία που μας μαθαίνουν είναι ότι ο πιο άξιος είναι αυτός που δεν έχει ίχνος κριτικής σκέψης, βρίθει στείρας θεωρίας αλλά από πράξη μηδέν, δεν τολμά να αλλάξει ούτε κόμμα από το κείμενο της ύλης για να θεωρηθεί σωστή η απάντησή του, αυτός που άπλά επαναλαμβάνει προκαθορισμένα ποιηματάκια αντί να χρησιμοποιεί τη γνώση σαν εφόδιο και εργαλείο. Να τη χέσω την αξιοκρατεία σας όταν ο κάθε άσχετος έχει το ιερό δικαίωμα και την κομματική υποχρέωση να μου απαγορέψει την είσοδο στη Σχολή ΜΟΥ που ΕΦΤΥΣΑ ΑΙΜΑ για να περάσω (χέσε και τα λεφτά) επικαλούμενος τον ένδοξο αγώνα συν το γεγονός ότι έχει και το ελεύθερο να με πλακώσει στο ξύλο με την μικροκομματική κομπανία του υπό την προστασία του ασύλου, το γεγονός ότι οι πρυτάνεις μέχρι τώρα εκλέγονταν μόνο με την υποστήριξη αυτών των κομματικών μπάσταρδων, το ότι αν δεν είσαι με τα νερά μερικών βαμμένων καθηγητών που στοχεύουν σε πρυτανείες σε αεικόβουν (δηλ. σε κόβουν συνέχεια) στην Εξεταστική, το ότι μπορείς να είσαι επι πτυχίο και να χρωστάς βασικά μαθήματα του 1ου και 2ου εξαμήνου πάνω στα οποία βασίζονται όλα τα υπόλοιπα εξάμηνα, οτι πλέον όλα τα Διδακτορικά βγαίνουν με άριστα 10!

 

Όσο για τις υποτροφίες, ξέρεις πραγματικά πως δουλεύουν στην Ελλάδα; Που σε περνάνε από διαγωνίσματα επιπλέον των βαθμων σου; Που τελικά αν κερδίσεις μια, την παραλαμβάνεις μόνο αφού έχεις ολοκληρώσει τις σπουδές σου και έχεις τεκμηριώσει εις τριπλούν με χαρτόσημα και σφραγίδες ότι διέπρεψες παντού σε χρόνο μηδέν και μετά την πατροπαράδωτη καθυστέρηση τουλάχιστον ενός έτους από την έγκριση; Μήπως γνωρίζεις ότι τα λεφτά αυτά αποδεσμεύονται στην ώρα τους αλλά μπαίνουν σε προθεσμιακούς λογαριασμούς και οι επιτήδειοι καρεκλοκένταυροι (θεϊκή ατάκα) σε τρενάρουν για να τσεπώσουν τους τόκους; Τι νόημα έχει μια υποτροφία αν είναι να την παρεις κανα χρόνο αφου τελειώσεις τις σπουδές σου;

 

Αναρωτήσου γιατί είμαστε η μόνη χώρα στον κόσμο που επιμένει ότι ξέρει καλύτερα από όλους τους άλλους.

 

Αναρωτήσου γιατί μια τόσο τέλεια και δωρεαν Παιδεία βρίσκεται μονίμως υπό μεταρύθμιση τις τελευταίες 3 δεκαετίες.

 

Αναρωτήσου γιατί είμαστε η μόνη χώρα στον κόσμο που έχει το θράσσος και επιμένει να αμφισβητεί πτυχιούχους του Cambridge και του Imperial (ναι γίναμε πάλι βούκινο παγκοσμίως) και να τους χρεώνει και επιπλέον μαθήματα όταν περνάνε από το ΔΟΑΤΑΠ για να αναγνωριστεί ισοτιμία με τα ελληνικά πτυχία.

Μη με ξυπνάς απ΄τις έξι...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

για σένα υπάρχουν και άνθρωποι που δεν αξίζουν??

 

φυσικα.

 

δεν εχω τις ιδιες ικανοτητες στην φυσικη με τον Αϊνσταιν πως να το κανουμε δηλ?Στο συγκεκριμενο πεδιο λοιπον ΔΕΝ αξιζω μια μπροστα του αρα καλως θα μου "φαει" τη θεση (στις ΗΠΑ γιατι εδω αν ο μπατζανακης μου ξερει τον υπουργο θα τον...σκισω) ;)

 

Η δημοκρατία είναι προνόμιο και δύναμη όλων των πολιτών!

 

φυσικα αλλα αλλο η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και αλλο η ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ,η σωστη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ πρεπει να προαγει την αξιοκρατια,πως να το κανουμε δηλ.καποιοι ανθρωποι ειναι πιο ικανοι,πιο εργατικοι και πιο αποτελεσματικοι απο αλλους και πρεπει να αμοιβονται αν το ισοπεδωσουμε αυτο δεν μας μενει παρα η "κομμουνιστικη"  μετριοτητα του πρωην σοβιετικου μπλοκ οπου ολοι σε ενα καζανι (αθλιοτητος) βραζανε....

 

 

Παίδες μάθετε και αυτό:στην Αμερική αν δεν έχεις ασφάλεια και χρήματα σε αφήνουν να ψοφήσεις στο δρόμο και δε σε δέχονται σε κανένα νοσοκομείο!

 

πολυ Michael Moore βλεπεις ;D ;D Οντως τα τελευταια χρονια η κατασταση εχει ασχημηνει πολυ αλλα δεν μιλουσαμε νομιζω για την ΥΓΕΙΑ αλλα για την ΠΑΙΔΕΙΑ μη μπλεκουμε ασχετα θεματα...

 

για κάθε έναν που παίρνει υποτροφία κάμποσοι χιλιάδες μένουν απέξω!Να χαρώ εγώ δημοκρατία!

 

και πολυ σωστα,γιατι ΟΛΟΙ πια "σπουδαγμενοι" θα γινουν?υπαρχουν και ΑΛΛΕΣ πολλες δουλειες.

 

Αν θέλετε τέτοια δημοκρατία και εδώ πνίγεστε το έχω ξαναπεί "ο δρόμος είναι ανοικτός και τα σκυλιά δεμένα"...εγώ ευχαριστώ δε θα πάρω!

 

καλα αυτο ειναι σιγουρο (οτι δεν θα παρεις δηλ.),εμεις παντως που...πηραμε ειμαστε ευγνομωνες και ικανοποιημενοι...

 

SF τουλάχιστον τελειώνοντας το Λύκειο μαθαίνεις και 5 πράγματα:

 

παπαρια μαντολες μαθαινεις...με το συμπαθειο κι ολας ;D

 

 

Βάλε αυτά μαζί με το ρατσισμό,τη βία στα σχολεία,τη θεσμοθετημένη οπλοφορία σε πολιτίες,τους "τρομονόμους",την οικονομική υποταγή των κυβερνήσεων και πλύση εγκεφάλου των πολιτών,την πολιτική άγνοια(μεγάλο ποσοστό δε γνωρίζει ποιος κυβερνάει),,τον συντηρητισμό που διέπει την κοινωνία,τη φίμωση της ελευθεροτυπίας,την εκτέλεση της ΘΑΝΑΤΙΚΗΣ ΠΟΙΝΗΣ(συστηματική παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων)...Μιλάμε ακόμα σοβαρά??

 

αυτα μαλλον η...συντροφισα Ευδοκια στα εμαθε ε?? ;D ;D

 

σοβαρα τωρα εξ αποστασεως κρινεις και κρινεις λαθος,οντως συμβαινουν  ΚΑΙ αυτα αλλα αυτα συμβαινουν παντου (και εδω) ,συμβαινουν ομως και χιλιαδες αλλα...

 

η  Θανατικη ποινη ισχυει και σε πολλα αλλα συγχρονα κρατη (π.χ.στην Ιαπωνια) και πολλοι συμφωνουν με αυτη (μεταξυ των οποιων και εγω ;D) παρεμπιπτοντως στις περισσοτερες πολιτειες των ΗΠΑ δεν ισχυει (για αυτο σου λεω πηγαινε δες και μετα μιλας)

 

 

τη χώρα που αφαιρεί το δικαίωμα ψήφου σε κάθε πολίτη που έχει κάνει φυλακή

 

αυτο ειναι ψεμμα,ισα ισα ακομα και οι κρατουμενοι μπορουν να ψηφισουν αν βεβαια δεν εχουν χασει τα πολιτικα τους δικαιωματα (οπως δηλ. και σε ΟΛΟ τον κοσμο)

 

 

(συνήθως μαύροι)

 

ενω εδω δηλ. τους εχουμε στα....ωπα-ωπα οπως εχουμε και ολους οσους δεν ειναι ...ντοπιοι....

 

τουλαχιστον αυτοι θα βγαλουν ΠΡΟΕΔΡΟ απο "μειονοτητα" να δω ποτε εμεις θα βγαλουμε Αλβανο προεδρο.....(ΠΟΤΕ μια και δεν ανηκει στις 3-4 οικογενειες που διοικουν την Ελλαδα εδω και 70 χρονια)

 

Παντως αφου μισεις τοσο πολυ τις ΗΠΑ καλυτερα να ΑΛΛΑΞΕΙΣ το NICKNAME  σου γιατι ειναι....ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ;D ;D

 

 

 

 

 

 

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εεεεετσι μπραβοοο, ενα ιδιωτικο πανεπιστημιο ΑΠΛΑ, δεν θα μας σωσει στην περιπτωση μας  ;)

 

 

 

Μαλλον δεν με καταλαβες,ενοουσα οτι στην Αμερικη ποτε δεν θα συνεβαινε αυτο που περιγραφεις (να σε χειρουργει ο μετριος και να κανει φασινα ο αριστος. ;)

 

Στις ΕΠΑ αδερφες μου, στις ΕΠΑ!

 

Καλα αυτο ειναι παντελως ακυρο,χειροτερο και απο το...Hellas... ;D

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

να πάρεις αυτοκίνητο να μπορείς να πηγαίνεις στην ώρα σου στα μαθήματα μιας και το σπίτι είναι μακριά απ'τη Σχολή

 

Αυτο μου θυμιζει το συνθημα εξω απ την σχολη μου

"Αντε και γαμησου μαλακα φοιτητη

που θες και αυτοκινητο να πας ως τη σχολη"

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οι περισσότερες από τις πολιτικές και κοινωνικές θέσεις που εκφράζει ο bluesbreaker είναι στηριγμένες στην ιδέα ότι οι άνθρωποι είναι ίσοι μεταξύ τους.

 

Νομίζω ότι δεν θα διακινδυνεύσω περισσότερη αντιπάθεια λέγοντας την αλήθεια: ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΣΟΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ !!

 

Διευκρινίζω: οι άνθρωποι είναι ΙΣΟΙ απέναντι στο νόμο (φυσικό νόμο / κρατικό νόμο / θεϊκό νόμο, you name it...) αλλά όχι μεταξύ τους, διότι ακριβώς ΕΧΟΥΝ το δικαίωμα να μην είναι ίσοι, αν το επιθυμούν.

 

Να ένα απλό παράδειγμα: ένας ηλίθιος και ένας έξυπνος πέφτουν από την ακρόπολη. Ασφαλώς, ο νόμος της βαρύτητας θα τους τσακίσει και τους δύο, στέλνοντάς τους στον άλλο κόσμο. Αν όμως δεν είχαν πέσει από την ακρόπολη, ο ηλίθιος δεν θα είχε καταφέρει όσα θα κατάφερνε ο έξυπνος. Το ίδιο ισχύει ανάμεσα στον εργατικό και τον τεμπελχανά, το σαϊνι και τον κεφάλα, τον έντιμο και το καθίκι, τον φοιτητή που κοιτάει να ξεστραβωθεί και τον φοιτητή που ασχολείται με τον τσίμπλα κλπ κλπ κλπ.

 

Δημοκρατικό είναι ένα σύστημα που επιτρέπει στους πολίτες (άμα γουστάρουν) να προοδεύσουν, ΟΧΙ ένα σύστημα σαν το ελληνικό που δεν αφήνει κανέναν να προοδεύσει, και μετά απαιτεί από τον έξυπνο να δίνει τα λεφτά του για να ταϊζει τον ηλίθιο... Ασφαλώς, ακόμη και ο ηλίθιος πρέπει (αν το επιτρέπουν οι διεθνείς και τοπικές συγκυρίες) να απολαμβάνει στέγη, τροφή, βασική παιδεία, ιατρική προστασία κλπ, αλλά από αυτό το σημείο μέχρις του να τον παίρνουμε και να τον κάνουμε αρχι-συνδικαλιστή της ΔΕΗ (το μόνο μονοπώλιο παγκοσμίως που εμφανίζει ζημίες) υπάρχει ΜΕΓΑΛΗ διαφορά.

 

Όλοι εσείς που είσαστε γενιά των 700 ευρώ (εγώ ήμουν γενιά των 320 ευρώ, αν κάνω σωστά την αφαίρεση...) καλά θα κάνετε να ξέρετε ότι ο μέσος μισθός στο ελληνικό δημόσιο είναι (μην πέσετε κάτω) περίπου 42.000 Ευρώ !!! Ναι, μαλάκες, εν αυνανισμώ αδερφοί μου...

 

Από εκεί και πέρα, προφανώς και στις ΗΠΑ υπάρχουν προβλήματα, αλλά είναι ΑΛΛΗΣ κλάσης προβλήματα και ΚΥΡΙΩΣ δεν ξέρουμε και πολλά για δαύτα διότι εδώ πέρα μας λένε  ΨΕΜΜΑΤΑ. Γκαίκε;

 

Σόρυ για τον κουβά με το παγωμένο νερό bluesbraker, αλλά έπρεπε κάποιος να στο πει...

 

 

 

Reading The Fucking Manual

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η λυση που  σκεφτομαι προχειρα εγω, ειναι στα 18, το κρατος να κανει Iq τεστ στους πολιτες, και οσοι βγαινουν βλακες να αποτεφρωνονται. Το ιδιο θα ισχυει για τους οκνηρους, τα καθικια κτλ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου