Προς το περιεχόμενο

Πως αναπαράγετε τον ήχο σπίτι σας;

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Άλλο woofer, άλλο subwoofer... για ποια μιλάει, για τα μεν ή τα δε? Εγώ woofer διάβασα και σχολίασα. Τα sub είναι άλλη υπόθεση όπως σημειώνεις...

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 49
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

ναι μωρε.. παρελειψα το sub.. (ειμαι κ στη δουλεια και τα γραφω ολα στο φτερο..)

Αυτο που καταλαβατε ηθελα αν πω.. :D

Γιατρός!!! Τι γιατρός??  Μετεωρολόγος..!!!

(Ραδιο)Eνισχυτής: Marantz SR-4300 (πολυκάναλος)

http://www.marantz.com/new/index.cfm?fuseaction=Products.ArchProduct&cont=eu&bus=hf&prod_id=1816

Ηχεία: Acoustic Energy Aegis Evo 3

http://www.acoustic-energy.co.uk/Product_range/Aegis_series/Aegis_evo_3.asp

Πηγή 1 : Universal Player Pioneer Dv575-A

http://www.pioneer.eu/eur/products/archive/DV-575A-S/index.html

Πηγή 2  WD TV- HD Media Player (για τα Mp3 και για ταινίες βεβαίως)

http://www.wdc.com/en/products/Products.asp?DriveID=734

όταν είμαι στον υπολογιστή, από τα M-Audio AV-40...

Ποιος ο σκοπος της ερωτησης?

Απο Pc (creative elite pro) με οπτικη ινα  σε εναν yamaha dolby digital ενισχυτη κι απο κει σ ενα οικονομικο σετ ηχειων 5.1 eltax (δανεζικα αν δεν κανω λαθος).

Καλά πολύ ενδιαφέρον φαίνεται αυτό το πραγματάκι...

Έχεις δοκιμάσει αυτό ή κάτι παρόμοιο; Με χρήση ή χωρίς του DAC?

Καλά πολύ ενδιαφέρον φαίνεται αυτό το πραγματάκι...

Έχεις δοκιμάσει αυτό ή κάτι παρόμοιο; Με χρήση ή χωρίς του DAC?

Οχι το ίδιο αλλά μόνο με μια κάρτα (περίπου σαν <A HREF="http://cgi.ebay.com/New-MKIII-Tripath-TA2020-PCB-25watt-Class-T-amplifier_W0QQitemZ260559896898QQcmdZViewItemQQptZUK_AudioTVElectronics_HomeAudioHiFi_Amplifiers?hash=item3caa948142">αυτή</A>), τροφοδοτικό από λάπτοπ,

λαμπάτο προενισχυτή και πάνω σε Fostex (diy) ηχεία, έχω μπερδέψει πολύ κόσμο.  ;)

Δεν έχουν θόρυβο οι μαγνήτες.

Απλά γκρινιάζουν όταν δεν παίζουν.

H καλη μουσικη σιγουρα δε θα παθει τιποτα. Ολοι μπορουν να ευχαριστηθουν ενα υπεροχο κομματι παιγμενο απο myspace με ακουστικα του 5ευρου.

αν είναι έτσι τότε ανήκω στην εξαίρεση των "όλων"

δεν ΔΙΑΝΟΟΥΜΑΙ να ακούσω μουσική που μου αρέσει από boombox ή ακουστικά της πλάκας ή από ηχειάκια του PC, αισθάνομαι πως αδικώ/προσβάλλω τον/τους μουσικούς και τον εαυτό μου, και φυσικά δεν το χαίρομαι κα-θό-λου

όποιος το κάνει γιατι έχει δοκιμάσει "κανονικό" στέρεο και δεν αισθάνθηκε καμία διαφορά αξιόλογη, με γειά του με χαρά του, πάντως πολύ περίεργο θα μου φαινόταν

(και δεν έχω και την παραμικρή σχέση με hi-end, για την ακρίβεια το αντιπαθώ  :-X )

@audiokostas

τα ηχεία που έβαλες είναι αρκετά ακριβά, υπάρχουν και πιο οικονομικές λύσεις για όποιον δεν έχει την ευχέρεια ή απλά δεν θέλει να ξοδέψει, π.χ. τα Heco Victa ή τα Magnat Monitor

τέλος, στο avsite.gr υπάρχουν τρομερές ευκαιρίες στα μεταχειρισμένα από άτομα που έχουν τρελό GAS και πουλάνε αστέρια σε τιμές ξεφτίλα, π.χ. Yamaha RX-V800 για 200Ε

Μιας και εδώ και καιρό όποτε διαβάζω όλες αυτές τις συζητήσεις αναρωτιέμαι αν είμαι πολύ κουφή ή τέλος πάντων τι κάνει τα καλά ηχεία, είχα πέσει σε αυτό το θέμα

http://www.noiz.gr/index.php?topic=174520.0

Και συγκεκριμένα κόλλησα σε αυτή την τοποθέτηση.

Τότε που ξεψάχνιζα την υπόθεση "mp3 bitrates" άκουγα σχετικά εύκολα τη διαφορά μεταξύ 256 και 320 kbps στα πιατίνια (είχα σαν demo piece το Birth of Venus Illegitima από Therion).

Επειδή το συγκεκριμένο δίσκο τον έχω, έφτιαξα ένα mp3 στα 128kbps και δοκίμασα στα ηχεία μου (ναι αυτά που αναφέρω παραπάνω) και προσπαθούσα να καταλάβω τις διαφορές εστιάζοντας όντως στα πιατίνια. Ανάθεμα αν κατάλαβα διαφορές, και λέω τελικά φταίνε τα ηχεία ή είμαι κουφή και να μην ασχολούμαι; Αν λένε ότι έχουν ευαισθησία 90db δεν είναι καλά; Τι ακριβώς κάνει τα ΚΑΛΑ ηχεία; Ποια είναι αυτά τα χαρακτηριστικά που είναι τα σημαντικότερα;

(Θα επαναλάβω το τεστ τώρα σε δουλειά να μαστε.)

η ευαισθησία είναι μέτρο της δυνατότητας του ηχείου να μετατρέψει το ηλεκτρικό σήμα σε άκουσμα

90dB σημαίνει, πιο σωστά, 90dB/W/m

δηλαδή αν του δώσεις από τον ενισχυτή σήμα ενός βατ, και σταθείς στο ένα μέτρο από το ηχείο, σε ευθεία γραμμή, θα ακούσεις ηχητική ένταση 90 ντεσιμπέλ

ΔΕΝ είναι ένδειξη ποιότητας, πάρα πολλά εξαιρετικά ηχεία έχουν ευαισθησία 88 ή και 86 ντεσιμπέλ, π.χ. τα ηχεία τύπου πάνελ

απλά αν το ηχείο έχει μεγάλη ευαισθησία, δεν απαιτεί ισχυρό ενισχυτή (αρκετά προφανές αυτό), γι' αυτό τα ηχεία τύπου πάνελ συνήθως απαιτούν ενισχυτές-θηρία των 200+ βατ ανά κανάλι.

τα Klipsch  που πρότεινε παραπάνω ο audiokostaς είναι διάσημα για την μεγάλη τους ευαισθησία, συχνά πάνω από 95 ντεσιμπέλ, αλλά έχουν κάπως "σκληρό" ήχο (επειδή έχουν tweeter τύπου κόρνας) που αρκετούς τους ξενίζει και τα αποφεύγουν

τέτοιο tweeter έχουν και τα επαγγελματικά ηχεία ΡΑ, γι' αυτό και έχουν κι αυτά προφανώς πολύ υψηλές ευαισθησίες, ως και πάνω από 100 ντεσιμπέλ

@audiokostas

τα ηχεία που έβαλες είναι αρκετά ακριβά, υπάρχουν και πιο οικονομικές λύσεις για όποιον δεν έχει την ευχέρεια ή απλά δεν θέλει να ξοδέψει, π.χ. τα Heco Victa ή τα Magnat Monitor

τέλος, στο avsite.gr υπάρχουν τρομερές ευκαιρίες στα μεταχειρισμένα από άτομα που έχουν τρελό GAS και πουλάνε αστέρια σε τιμές ξεφτίλα, π.χ. Yamaha RX-V800 για 200Ε

Σωστός και στα δύο.

Όντως τα η μεγάλη ευαισθησία δεν σημαίνει απαραίτητα και καλό ηχείο. Απλώς εύκολο.

Τα Klipsch ακούγονται μόνο με λάμπες  ;)

Τώρα γιατί ο Λάϊος τα παίζει με Accuphase............ όλα θέμα εμπορίου  ;)

Δεν έχουν θόρυβο οι μαγνήτες.

Απλά γκρινιάζουν όταν δεν παίζουν.

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου