Προς το περιεχόμενο

Συγκρότημα με σοβαρότητα. Λέτε;


Alchemist

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Το παρόν θέμα μου ήρθε παρατηρώντας εδώ και καιρό τις αγγελίες του Noiz. Και εξηγούμαι:

Διαρκώς παρατηρώ στις αγγελίες αναζήτησης μουσικών κάποιες φράσεις που είναι σχεδόν κλισέ. Όλοι ψάχνουν για άτομα "σοβαρά, με υπευθυνότητα, με μεράκι και αγάπη για τη μουσική, έτοιμα για ευλαβική προσήλωση στο έργο της μπάντας" και τέτοια.

 

Και έχω πραγματικά την απορία, είναι καλός τρόπος να αναζητήσεις μέλη για συγκρότημα αυτός;

Να σημειώσω το προφανές, ότι δεν εννοώ πως πρέπει όλα στις μπάντες να είναι χυμαδιό και ό,τι κάτσει. Σαφέστατα χρειάζεται η σωστή και οργανωμένη δουλειά αν θέλει να βελτιωθεί ένα συγκρότημα.

 

Μήπως όμως πρέπει μια μπάντα να ξεκινά από άλλη βάση; Στο μυαλό μου, ένα συγκρότημα είναι ιδανικά μια παρέα. Αν όχι, είναι τουλάχιστον άνθρωποι που έχουν ξεκαθαρίσει πιο βασικά πράγματα όπως αν γουστάρω τη φάτσα του άλλου, αν ταιριάζουμε μουσικά, αν χωρίς δυλειά υπάρχει κάποια καλή χημεία και τέτοια. Η δουλειά και η σοβαρότητα για μένα έπεται αυτών και αν προηγηθεί, πιθανώς να προκύψει ένα βεβιασμένο και "σφιγμένο" τελικό αποτέλεσμα (γνώμη μου πάντα).

 

Δεν θα έπρεπε λοιπόν και οι αγγελίες να κυμαίνονται σε ανάλογο ύφος; Δηλαδή όχι "ψάχνω εργατικό μπασίστα" αλλά "ψάχνω μπασίστα για τάδε είδος, ελάτε και βλέπετε" και τα υπόλοιπα στην πορεία.

Προς Θεού, ο καθένας ψάχνει άλλα πράγματα και θέλει τα ανάλογα από τη μπάντα του, δεν είναι μομφή προς κανέναν αυτό, μόνο κάτι που μου έχει κάνει ειλικρινή εντύπωση.

 

Τι λέτε; Είναι τόσο εύκολο να ζητάς από έναν άγνωστο σοβαρότητα και προσήλωση; Μήπως λογαριάζουμε χωρίς τον ξενοδόχο;

Yes it is!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 21
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εν μέρει έχεις δίκιο..φαντάζομαι όσοι γράφουν σε τέτοιο τόνο θα είχαν απογοητεύσεις απο μέλη-παραλίες παλιότερα αλλα όντως αυτός δεν είναι ο σωστός τρόπος προσέγγισης. Ο φραπεδισμός (ναι ναι  ;D) είναι στο DNA του Έλληνα με ατάκες του στυλ :

"ωχ μωρε καινούρια διασκεύη,νταξ κοιτάω τονικές να βγω με το γκομενάκι" "παιδιά είμαι πολύ busy(βαριέμαι),σε 2 εβδομάδες πάλι πρόβα". Αυτοί οι άνθρωποι πχ δεν κάνουν για "σοβαρή" μπάντα με στόχους και οι τύποι που βάζουν αντίστοιχες αγγελίες αυτούς ακριβώς θέλουν να αποφύγουν,κάπως άτσαλα όντως..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κι εγώ συμφωνώ με το ότι για να φτιάξεις ένα γκρουπάκι, θα πρέπει να έχεις φιλικές σχέσεις, ή να τις αναπτύξεις με τα υπόλοιπα μέλη (στο κάτω κάτω 1-2 σφαλιάρες δεν έκαναν και ποτέ κακό), οπότε να υπάρχει και μια χημεία μεταξύ των μελών.

Από την άλλη πιστεύω ότι πολλές αγγελίες έχουν να κάνουν είτε με γκρουπ τα οποία θα παίζουν ως σχήμα σε κάποιο μαγαζί, ή μπορεί να εννοεί αυτός που ψάχνεται, ότι θέλει άτομα, τα οποία να είναι σε θέση να το κυνηγήσουν το όλο πράμα και να μην το θεωρούν ως κάτι να περνάνε καλά την ώρα τους κανά δίωρο  το σαββατοκύριακο.

"Όχι άλλες TELE" Τάδε έφη Boukaw7

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν περασε μια ωρα απο τη δημοσιευση του θεματος εδω και......

http://www.noiz.gr/index.php?topic=163222.0;topicseen   ;D ;D ;D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Kαλη σας μερα,

το εχω πει νομιζω και σε ενα αλλο θεμα οτι ΔΕΝ ειμαι και πολυ της αποψης το συγκροτημα να αποτελειται απο "φιλλλαρακια", η τουλαχιστο να ΜΗΝ ξεκιναει απο τετοιους.

Μπορει στην πορεια να εξελιχθουν σε πολυ καλοι φιλοι, αλλα οταν ξεκινας μια μπαντα, προεχει η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ και οχι το φραπε αλλα με οργανα στα χερια.

Με το να μην εχεις και τοσο "θαρρος" με τον συνεργατη σου αποφευγονται πολλες φορες καταστασεις "κοπανας", σταρχιδισμου και ρεμπελιας, πραγματα που αν ειναι φιλος ο αλλος ειτε ψιλοντρεπεσαι να του την πεις η και να το κανεις δεν σε ακουει με το θαρρος που εχετε ως φιλοι.

Γι αυτο καλυτερα (στην μπαντα) να σας ενωνει πρωτα η μουσικη και ΑΝ τα βρειτε στη συνεργασια, τα αλλα ερχονται

Τωρα βεβαια αναλογα ΤΙ μπαντα βαζει την αγγελια.

Νομιζω οτι αν ειναι μπαντα τυπου "Ελαμεγαλεπιασελαμινορεδωσεντραιβτερμακιερχομαικιεγω" δε νομιζω οτι χρειαζεται να βαλει αγγελια γιαναβρεισυνεργατη (στο εγκλημα)

Make me fries...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θα συμφωνήσω κυρίως με Clouseau στο γιατί γίνεται αυτό.. Πάντα στη αρχή είσαι πιο "χαλαρός" στον τρόπο αναζήτησης μελών, σε φαση "έλα να κάνουμε μια δυο πρόβες, να πιούμε και κάνα καφέ και βλέπουμε".. Αλλά από ένα σημείο και μετά, αν έχεις απογοητευτεί κιόλας από το συνεχές ψάξιμο (και τα συνεχή άκυρα από άτομα που δεν δένουν με το συγκρότημα) σου βγαίνει κάτι πιο αυστηρό.. Σίγουρα το ότι ψάχνεις άτομα με σοβαρότητα και μεράκι θα έπρεπε να θεωρείται ευκόλως εννοούμενο, αλλά όλοι έχουν και μια ιστορία να πουν για κάποιο μέλος που "δεν έβαζε τπτ πάνω απ' τη μουσική", αλλά.. ::) ::)

Anyway, προσωπικά έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι είναι πολύ πιο εύκολο να βρεις άτομα από το γύρο περιβάλλον σου, από γνωστούς και γνωστούς γνωστών, παρά από αγγελίες..

Μυστικό:Τα 80's είναι κιτς πλεον...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Να πω κι εγώ την προτίμηση μου, επί του θέματος.

 

Ναι, όσες φορές έχω παίξει (χωρίς καρπαζές, κυνηγητά και μπουγελώματα), το αποτέλεσμα από πρόβα σε πρόβα είναι ΠΟΛΥ καλύτερο, από τις περιπτώσεις που η φάση είναι "φιλική" και "άντε να τελειώνουμε γιατί παίζει η Αιγαλεάρα".

 

Το θέμα είναι ότι στην πορεία έρχεται η οικειότητα, και κατά συνέπεια ο ελληναρισμός "φτιάχνω φραπέ, διάλειμμα στο τέταρτο παιδιά, τι απόδοση έχει η Γουέστ Μπρόμουιτς να το ρίξω".

 

Όσον αφορά στις αγγελίες, όσες φορές έχω αναζητήσει ή με έχουν αναζητήσει μέσω αγγελίας, μια χαρά μου έχει βγει. Πάντα όμως ήταν απόλυτα σαφείς και εστιασμένες στο στυλ που θα παιχθεί, οπότε, αν δεν είναι κάποιος ΠΟΛΥ fan, απλά δεν απαντά.

 

υ.γ. Μη μου πείτε ότι σε αγγελία "Ζητείται μπασίστας για σοβαρή συνεργασία - έντεχνο ροκ" δε θα σκάσουν όλοι οι καΐλες...

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

και εγώ ρωτώ.

Αν βάλω αγγελία,

 

"συγκροτείται συγκρότημα που τρεις να λαλούν και δυο να χωρεύουν μας λείπουν οι δυο που λαλούν και οι δυο που χωρεύουν, έρχεσαι ;" 8) 8) 8)

 

 

πόσοι θα μου απαντήσουν; ;)

 

 

Η πικρή μικρή μου πείρα έδειξε πως συνήθως όοοοοοοολοι οι κιθαρίστες είναι τουλάχιστον ευρυματικοί όσο ο Τζίμης ο Χέντριξ,  ;D όοοοοοοολοι οι μπασίστες ψάχνουν το ανύπαρκτο :o  μέτρημα που τους δίνει Ο υπερεγωιστής  :-X ενναλλακτικός  ::)  προικισμένος  :-\  δάσκαλος :'(  ντράμμερ  >:( και οι τραγουδιστές ή τραγουδίστριες  :'(  θέλουν το προσωπικό τους πρόγραμμα να το ακολουθεί και η υπόλοιπη μπάντα.

 

Ευτυχώς η εύρεση μέσω γνωστών έχει αποδώσει ως τώρα.

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

"συγκροτείται συγκρότημα που τρεις να λαλούν και δυο να χωρεύουν μας λείπουν οι δυο που λαλούν και οι δυο που χωρεύουν, έρχεσαι ;" 8) 8) 8)

 

πόσοι θα μου απαντήσουν; ;)

 

Κι όμως, η περίφημη πια αγγελία "Ζητείται χοντρός και π%$@#νάκι για δημιουργία hip-hop συγκροτήματος" φάνηκε να έχει σουξέ!  ;D ;D ;D

Συμφωνώ ότι είναι καλό (όχι απαραίτητο όμως) τα μέλη μιας μπάντας να είναι ήδη φίλοι, αρκεί αυτό να μην συνεπάγεται τη μη δημιουργική "ευγένεια" μεταξύ των μελών, που περιέγραψε ο Playloud.

 

 

 

Επίσης, άλλο μια αγγελία που ένας μουσικός αναζητά από το μηδέν μέλη για μπάντα, και άλλο μια μπάντα που αναζητά συγκεκριμένο μουσικό.

 

Η πρώτη περίπτωση είναι τουλάχιστον οξύμωρη, αφού η αναζήτηση ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ συγκροτήματος μέσω αγγελίας δεν αποτελεί (για μένα πάντα) και το πιο σοβαρό εγχείρημα, άρα το να ζητάς σοβαρότητα, εχεμύθεια, καθαριότητα  ;D ;D για κάτι τόσο αόριστο, δεν με πείθει...

 

Στη δεύτερη περίπτωση όμως, μου φαίνεται απολύτως λογικό και αρκετά πιθανό να υπάρξει αποτέλεσμα. Μια μπάντα, με μια Α διαδρομή (μικρή ή μεγάλη), που έχει κάποιο στόχο (επίσης μικρό ή μεγάλο), με μέλη που έχουν "δέσει" και έχει πρόβλημα σε συγκεκριμένη "θέση" είναι λογικό να ζητά άτομο και (σχετικά πάντα) καταρτισμένο και με όρεξη και σοβαρότητα. Δεν αρχίζουν κάτι από το μηδέν και δεν θέλουν να χάσουν χρόνο "δοκιμάζοντας" άτομα που θέλουν να περάσουν απλώς ένα ευχάριστο απόγευμα στο στούντιο μια φορά τη βδομάδα/δεκαπενθήμερο...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

καλα τα θετεις τα ερωτηματα ..

η προσωπικη μου αποψη επι του θεματος ειναι η εξης.

 

οταν μοχθεις πραγματικα για τη μπαντα σου και εχεις θεσει τις προτεραιοτητες σου, η φιλια ερχεται μεσα απο το ενδιαφερον σου για τη μπαντα.

οταν εχεις παρατησει καριερα σπιτι γονεις γυναικα και δουλευεις πανω στο ονειρο της ζωης σου, δε μπορεις να εισαι κολλητος π.χ με το μπασιστα που δε δουλευει οπως θα επρεπε.

ισα ισα που φρικαρεις με συμπεριφορες του στιλ αργησα στη προβα ε και?, ενταξει μορε το σαββατοκυριακο θα ασχοληθω με τους ηχους μου, εχω πολυ δουλεια και δε προλαβαινω, δε μελετησα γιατι επρεπε να βγω τη κυριακη να κανω ποδηλατο κλπ κλπ.

ολα ειναι θεμα προτεραιοτητων και κ@υλας.

οταν εχεις αποφασισει λοιπον να τα παρατησεις ολα για να κυνηγησεις το ονειρο σου και μαλιστα εκτος κυκλωματος με μηδαμινες πιθανοτητες επιτυχιας, με σχεδον καθολου χρηματα, και με αυτη την εκπληξη και απορεια στα ματια των ανθρωπων που σε περιβαλουν οταν τους λες με υπερηφανεια   οτι παιζεις σε μια μπαντα, και απο την αλλη ο άμεσος  συνεργατης σου δεν αποδιδει τα αναμενομενα και μαλιστα εχει και υφακι λογω της φιλιας τοτε γραφεις μια αγγελια και τονιζεις πως θελω σοβαρα ατομα, για σοβαρη συνεργασια κλπ.

 

καταληγοντας ειμαι σιγουρος πως η καλη χημεια και οι μεγαλες φιλιες (μεσα σε μια μπαντα) βγαινουν μεσα απο τη σκληρη ατελειωτη δουλεια που χρειαζεται μια πραγματικα πετυχημενη μπαντα... 

 

 

www.myspace.com/selastheband

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου