Προς το περιεχόμενο

Τροφοδοτικά και mA


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Παιδια θελω τα φωτα σας.

Εχω μια συσκευη η οποια εχει εισοδο για τροφοδοτικο 9VDC.

Θελω να ρωτησω τι γινεται με τα mA.Εχω τροφοδοτικο το οποιο ειναι 9V στο 1A και ενα αλλο που ειναι 9V στα 200 mA.

Η συσκευη δεν γραφει τιποτα για mA παρα μονο οτι χρειαζεται 9VDC.

Η διαφορα στα mA μπορει να κανει ζημια στο μηχανημα η παιζει αλλο ρολο;Αλλα παλι αφου δεν γραφει που θα ξερω ποιο να χρησιμοποιησω;

 

 

Ευχαριστω προκαταβολικα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γεια σου φιλε.

Δεν εχεις προβλημα αν χρησιμοποιησεις περισσοτερα Ampere απο οτι χρειαζονται.

Δηλαδη,

αν το μηχανημα σου δουλευει πχ στα 9V 600mA, τοτε μπορεις να χρησιμοποιησεις αυτον με το 1 Α και οχι αυτον με τα 200mA.

Απαραιτητη προυποθεση ειναι να γνωριζεις τα mA ή  A στα οποια λειτουργει το μηχανημα σου.

Τσεκαρε  to manual για να δεις τον τυπο του τροφοδοτικου (PSU) και ψαξε στο ιντερνετ να βρεις τα Αmpere λειτουργιας του.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παιδια το βρηκα.Το τροφοδοτικο που δινει η ιδια η εταιρια αλλα δεν περιεχεται στην συσκευασια, ειναι 9VDC στα 200mA.

Απλα η απορια ηταν αν χρησιμοποιουσα αυτο που δινει 9V στο 1Α αν θα υπηρχε προβλημμα με την συσκευη (line 6 pocket pod) η απλα θα τραβαγε οσα mA χρειαζοταν.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σαφως και δεν υπαρχει πρόβλημα.... Και μαλιστα με εναν μετασχηματιστη μπορεις να τροφοδοτησεις περισσότερα από ενα πεταλακια με ενα πεταλι που εχει και power out (π.χ. boss TU-2) και με ενα καλωδιο παραλληλης συνδεσης. Με την προυπόθεση οτι τα συνολικα ampere των πεταλιων σου ειναι λιγοτερο απο αυτο του ματ/στη. Αλλιως απλά δεν θα λειτουργούν.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σε ηλεκτρικές συσκευές και θέματα τροφοδοσίας αυτό που παίζει τον σημαντικότερο ρόλο είναι η ονομαστική τάση λειτουργίας και η συχνότητα (όταν φυσικά μιλάμε για εναλλασσόμενη τροφοδοσία).

 

Το πόσα A θα τραβήξει η εκάστοτε συσκευή είναι κάτι το οποίο εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο απο τη συσκευή. Εννοείται για να μην παρεξηγούμε κάποια πράγματα οτι μιλάμε για δεδομένη τάση και για normal συνθήκες λειτουργίας (πχ όχι βραχυκύκλωμα)

 

Έτσι αν για παράδειγμα είχες τρια τροφοδοτικά (όλα στα 9VDC αλλά με ικανότητα παροχής ρεύματος στα 100mA, 600mA και 1Α τότε ισχύουν τα παρακάτω.

 

Το πρώτο τροφοδοτικό δεν θα ήταν κατάλληλο για το πλήκτρο σου αλλά δεν θα αποτελούσε κίνδυνο για αυτό. Ο λόγος είναι οτι οι απαιτήσεις ισχύος στα 9VDC που είναι σχεδιασμένο το πλήκτρο σου να λειτουργεί είναι παραπάνω. Άρα το πλήκτρο σου θα απαιτούσε παραπάνω ρεύμα από το τροφοδοτικό σου το οποίο όμως κατασκευαστικά δεν θα μπορούσε να παρέχει. Συνεπώς το πλήκτρο σου θα αποτελούσε κίνδυνο για τη ζωή του τροφοδοτικού και όχι το αντίστροφο.

 

Το δεύτερο τροφοδοτικό που θα είχε ονομαστικό ρεύμα εξόδου 200mA που υποθετικά είναι και η ονομαστική κατανάλωση του πλήκτρου σου θα ήταν το ιδεατό.

 

Το τρίτο τροφοδοτικό που θα μπορούσε να σου παρέχει 5 φορές μεγαλύτερο ρεύμα ή με μια απλούστευση στους υπολογισμούς την 25πλάσια ισχύ θα μπορούσε επίσης να χρησιμοποιηθεί και να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο εφόσον η λειτουργία του οργάνου σου είναι κανονική. Ο λόγος είναι οτι κανένα τροφοδοτικό δεν θα δώσει παραπάνω ρεύμα ή κατ' επέκταση ισχύ αν δεν του το ζητήσει η κατανάλωση και για όσο φυσικά οπως ανέφερα η τάση παραμένει σταθερή. Ο κίνδυνος σε αυτά τα τροφοδοτικά είναι στην περίπτωση που συμβεί κάποια ανεπιθύμητη αλλαγή στις απαιτήσεις ισχύος που ζητά το όργανό σου ήτοι αλλαγή στην ολική αντίσταση που βλέπει ως φορτίο το τροφοδοτικό. Αν πχ συμβεί κάποιο εσωτερικό μερικό βραχυκύκλωμα το οποίο θα έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση της ολικής αντίστασης του οργάνου που ισοδυναμεί με αύξηση του φορτίου και φυσικά με αύξηση των απαιτήσεων ισχύος τότε το τροφοδοτικό δεν θα έχει πρόβλημα να ανταποκριθεί σε αυτές. Έτσι θα προσαρμόσει το ρεύμα εξόδου του σε μεγαλύτερη τιμή (μέχρι το όριο του φυσικά) πράγμα που φυσικά θα βλάψει τη συσκευή σου.

 

Για του λόγου το αληθές βέβαια αυτό θα μπορούσε να συμβεί και στην περίπτωση που το ρεύμα εξόδου του τροφοδοτικού ήταν λίγο μεγαλύτερο από το ονομαστικό ρεύμα λειτουργίας της συσκεύης σου αλλά η διαφορά από την τρίτη περίπτωση έγκειται φυσικά στον χρόνο στον οποίο θα επέλθει η ανεπανόρθωτη βλάβη.

 

Σε γενικές γραμμές όταν μιλάμε για αυτό το εύρος των συσκευών οι οποίες ποτέ δεν συνδέονται απευθείας στο δίκτυο αλλά μέσω τροφοδοτικών τα οποία περιέχουν μετασχηματιστές και άλλες ασφαλιστικές δικλείδες δεν έχει μεγάλη σημασία να αναφέρεται το ρεύμα λειτουργίας. Ο λόγος είναι οτι τι ρεύμα λειτουργίας είναι στην ουσία το αποτέλεσμα της τάσης η οποία θα εφαρμοστεί στη συσκευή με συμμέτοχο γνώμονα φυσικά την ισχύ της συσκευής ή αλλιώς τα κατασκευαστικά της χαρακτηριστικά. Ούτως η άλλως με μια απλή πράξη μπορεί κανείς να γνωρίζει το εύρος ρεύματος λειτουργίας οποιαδήποτε συσκευής όταν αναφέρεται η ισχύς της για δεδομένη τάση δικτύου.

Από την άλλη μεριά όταν μιλάμε για ένα τροφοδοτικό το οποίο καλείται να "δώσει" ρεύμα σε σχέση με τον καταναλωτή κρίνεται απαραίτητη η αναφορά του maximum ρεύματος εξόδου η τιμή του οποίου, αν γνωρίζει κανείς την τάση εξόδου, μπορεί να οδηγήσει στην εύρεση της μέγιστης ισχύος του τροφοδοτικού.

 

Ελπίζω να έγινα σαφής

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου